Almanca öğrenmede A1 sınavı seviyesi

Başlatan vadta, Temmuz 14, 2011, 02:53:39 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vadta

Almnaya da herhangi bir üniveristenin master,doktora gibi bölümlerine başvurabilmek , burslu olarak ya da burs'suz olarak hangi dil sınavına girmem gerekiyor.örneğin evlilik birleşimi için A1 sınavı.

ikinci olarak ta almanca bilgisi olmayan bir kişi almanca öğrenmede A1 sınavına hazırlık kurslarına başvurarak daha kısa yoldan öğrenmeye başlıyabilir mi?

fuk_18

almanyada üniversite egtimi almak için öncelikle orda kayıt yaptırdıkdan sonra b2 belgesini alman gerekiyor ondan sonra üniversite egtimine baslıya biliyorsun

netalmanca

merhaba,

Almanya' da eğitim yapabilmek için en az C2 seviyesini bitirmiş olmalısınız ki çok iyi olmasada akademik Almanca ağırdır dersleri anlayabilin. Almanya' da ve Avusturya' da üniversiteler ayrı bir dil yeterlilik sınavını uyguluyorlar ki bu da yoğun bir çaba ve programdan geçmiş olmayı gerektiriyor. Bizzat o sınavlara hazırladığım öğrencilerim oldu. Hatta oradaki kursları bırakıp gelip burada ders alıp gidip sınavı geçtiler. Çünkü Almanca hiç bilmeyince gerçekten zor ve ağır bir aşama. A1 sınavıyla mukayese etmek komik olur.

fuk_18

c2 mi c2 en son seviye degilmi ben b2 diye biliyorum universitede okuma icin oyle istiyorlardi okuyan arkadaslarim b2 ile okuyorlar

netalmanca

b2 meslek eğitimi için tavsiye edilen seviye.

gaddar21

universitede okumak icin goethe´nin c2 belgesiylede kabul ediolar ama o belgeyi almak digerlerine göre biraz daha zor. onun yerine Testdaf´dan bütün bölümlerden 4 veya DSH´tan 2 almak daha kolay. onlara girmeni tavsiye ederim onlarin seviyesi c1 ayarinda. ama germanistik falan okucaksan yada avukatlik falan o zmn Testdaf 5 veya DSH 3 istiyorlar. onlar da c2 seviyesinde. ayrica FH denilen uniler var daha cok pratige dayali. onlar da Testdaf 3 veya DSH 1 ve B2 belgesiyle veriolar. ama uniden uniye degisio. öncelikle gitmek istedigin bölüm ve okullari sec sonra sartlarina bak ona göre hazirlan. Bana sorarsan Testdaf veya DSH´a gir derim.