Almanya Aile Birleşimi Tecrübeleri

Başlatan mrv_mrt, Nisan 03, 2007, 11:53:03 ÖS

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mustafa_atik

Öncelikle merhaba arkadaslar bastan sona bütün yorumlari sorulari cevaplari okudum Allah hepimizin yardimcisi olsun diyorum bende hepiniz gibi aile birlesimi magdurlarindanim esimle niahi yaptik o oraya verecegi evraklari teslim etti tam ben basvuru yapim derken kanun yürülüge girdi dil zorunlulugu cikti piyasaya arastirdim cevremden almanca ders alabilecegim yerleri ama hic bir sonuca ulasamdim kucuk bi yerde yasiyorum imkanlar haliyle kisitli ankaradaki goethe nin kursunada haliyle katilamiyorum kalacak yer sorunu bi ayri dert maddi imkan bi ayri dert esimle bi karar aldik boyle olmuyorsa ben almanyaya turist olarak gidip 3 aylik zaman zarfinda esimle birebir konusarak ortamin icinde bulunarak almanca ogrenmek icin turstik olarak vize basvurusunda bulundum ankaraya ama vize talebim reddedildi gerekceside benim gidip geri donmeyecegim endiseymis aile birlesimi yapin diye mektup geldi benimde kafam cok karmasik her kafadan bi ayri ses geliyor esim alman vatandasi olmasi benim kanaatimde bisy deistirmiyor turk kokenli olmasi yeterli bence zorluk cikarmak icin dusunmekten ders calismadim hic bugun basliyorum bakalim kismetese artik tek basima evde ne ogrenebilirim bilmiyorum ama basarmamiz sart butun arkadaslara Allah yardim etsin içisürüde bana

koksaltunc

Herkese slm arkadaslar,mustafa_atik kardesim mesajını ilgiyle okudum,bende senin gibi dusunuyordum 3 aylık turist vizesi alıp gitmeyi istek kagıdım postada geliyor seni dinledikten sonra bu sekilde gidemeyecegimi anladım cok sagol,önumuzdeki sınav benim için cok daha önem kazandı,sınavı kazanmaktan baska caremiz kalmadı anlasılan,benim bu ikinci girisim olacak ilkinde basaramamısım 25 kasımda tekrar giriyorum ankara goethe' de senin durumun bizimkinden daha zor gibi kurs alamaman cok daha kötu ama biz kursa gittikte ne oldu degisen bişey yok bende oturdum internetten ve kitaplardan ögreniyorum.illa kurs sart degil verimli çalısmak önemli bence bu sitede istedigin hersey var tek geriye kaliyor pratik onuda aslinda halledilebilir diye dusunuyorum,hepinize teklifim var bu pratik konusunu internet radyosu yoluyla halledebiliriz,biraz anlatayim ben denedim su anda hersey hazir radyoyu bile kurdum sadece arkadaslarin duzenli olarak bir araya gelmesi gerekli ben hazirladim herseyi burdaki admin arkadaslar ne düsünürler bilemiyorum internet radyosu olayını sayfalarına koymak isterlemi yok biz koymayız radyo falan derlerse izin versinler benim hazirladigim radyoyu burada adres olarak vereyim arkadasları bir araya toplayalim kesinlikle cok basarili olacaktir.eger admin ardaslar forumda olabilir derlerse hazirladigim radyo sayfasina link vererek destek olabilirlerbu radyoda müzik olmayacak tamamen dersler ve cet olacak yazma aliskanlıgımız gelisecek duyma aliskanlıgımız gelisecek herkesin elinde cesitli materyaller var bunları paylasma imkanımız olacak.Admin arkadaslardan destek bekliyoruz.

haki

bahar ben yaklasık ıkı aydır kursa gıdıyorum  ve bunun  yanında kursta ders veren hocayla özel olarak ders alıyorum ben kazanacagımı dusunuyorum egerkı kazanamazsam en azından tecrube edınmıs olurum ve ıkıncı gırısımde emınım  kazanırım

haki

slm hakı sen sınava nekadar zamndır hazırlanıyorsun ben 17 aralıkta gırmek ıstıyorum sınava

mustafa_atik

arkadaslar almanca ogrenmenin cesitli yollarini ariyoruz hepimiz cesitli dokumanlar kullaniyoruz internetten olsun cesitli programlar vs. indirip gayret gosteriyoruz benimde siz arkadaslara bi katkim olsun istedim almanca ogrenme seti linki verebilirim ilgilenen arkadaslara tamamen konu anlatimli hoca esliginde bir vcd seti tamami 38 cd e tabi bizim amacimiz baslangic seviyesinde ogrenmek oldugu icin 38 cd nin tamamini indirme ihtiyacimiz olmicak en azindan bi 10 bolum indirsek o bile kafi gelir sanirim ben simdiden 10 bolum indirdim isteyen arkadaslar olursa linkleri verebilirim linkleri isteyen arkadaslar ozelden msj yazsinlar ben kendilerine insAllah en kisa surede ulastirrim burda vermememin nedeni genel paylasima acik bir yerde linklerin serbest olup olmadigini bilmemem Allaha emanet olun

ikra

Alıntı yapılan: bestoff - Kasım 14, 2007, 04:32:41 ÖS
selam arkadaslar bazi arkadaslar aramiza yeni katiliyor o yuzden siteyi iyice incelemelerini tavsiye ederim aradiginiz ogrenmek istedigiz hersey var burada ben suan Almanyada esimin yanindayim bende suan sizlerin yasadiklari sorunlari yasiyordum ama bir gun olsun mucadeleden vazgecmedim sinavin icerigini bir cok kez buraya yazildi arkadaslar incelemeniz lazim ben iki sefer girdim ikincide sinavi kazandim ve sertifikami konsolosluga hemen yolladim dört gun icindede vizem geldi ne aradilar sordular pasaoportunu postaya verdikleri gunden itibaren vizeniz basliyor uc aylik vize veriyorlar herkes isAllah bu sinavi gecer bir an önce sevdigine sevdiklerine kavusur  simdiden herkese basarilar
arkadaşım benım merak ettığım...ben sınavı geçtım geçen hafta evraklarımı verdım konsolosluğa...ne zamn vızem çıkar ve ? çıktıktan sonra ne kadar sure içinde almanyaya gıriş yapmamız gerekıyor

ikra

Alıntı yapılan: bestoff - Kasım 08, 2007, 12:27:08 ÖS
selam ikra bende kazandim sinavi suan Almanyadayim dun Almanyaya giris yaptim bu arada sen evraklarini daha daha önceden teslim ettiysen yaklasik bir hafatada vizen cikar sertifikani teslim ettikten sonra ama daha önceden basvurmadiysan yakin bir surede yani simdi basvurun bir ay yada alti hafta icinde cikar viyeniy
peki çıktıktan ne kadar sure içinde almanyaya gıriş yapmamız gerekıyor...bır suresıvarmış sanırım

mesut2726

slm köksal abi yazılarını ilgiyle takip ediyorum  :) yardımların içinde teşekkürler
ilk sınavda başarılı olamadığına senin kadar bende üzüldüm inan  :( halbuki bayağı ümitliydin
sınavdan önce ve sonrasında seni bayağı göremedik buralarda  ??? umarım bu sefer başarırsın
evet zor bi işama ama başarmak zorundayız! Bende 3 Aralıktaki sınava gireceğim kayıt işlemlerim tamam
artık sınavı bekliyorum :) umarum başarılı olabiliriz :) iyi haberlerini bekliyoruz şimdiden kolay gelsin :)

koksaltunc

mesut2726İyi dileklerin için tsk.Yaş ilerledikce ögrenme becerisi agırlasıyor cok calısmama ragmen sanırım hören kısmından gecemedim,sanırım diyorum çünkü kaçpuan aldıgımı söylememişler gidip sordum gine ögrenemedim artık söylemiyorlarmış.Benim tahminim hören kısmı zor anlamadan yapıyoruz cogumuzda ordan kalıyoruz.sana tavsiyem bu kısma önem vermen bol bol almanca konusmaları dinle.Bensenden önce girecegim sınava sonucunu payraşırım burada insAllah bu sefer olacak.Saygılar iyi çalısmalar.

smaili

evet hören kismi en dikkat edilmesi gereken kisim.  Sasirtmacali sekilde yapmislar. 3 sikkin ücüde konusmada geciyor oyuzden anlayarak yapilmali diyorum.

bestoff

merhaba arkadaslar sinavi gecmis biri olarak vizemi alip suan almanyadan yaziyorum ama burayi devamli takip ediyorum inaninki herkesin bu sinavi bir an önce vermesi icin en dileklerimi diliyorum koksal beyin dedigi cok önemli ama tek hören bölumune agirlik verip calismayin hepsine esit agirlikta calisin ben inaniyorumki herkes basarili olacak gun gectikce bazi arkadaslar cok umutsuz yazilarindan ben öyle algiliyorum ben bu vize basvurusunda bulundugum tarihten vizemi alana kadar cok mucadele ettim cok engel cikardilar hemde esimle beni sorguya cektiler evliligimizin sahte oldugunu dusundukleri icin ama biz  bunu da astik su an esimleyin yani inanmaktan mucadele etmekten vazgecmeyin engeller bir bir asilir sinav belki kolay degil ama kazanilmayacak bir sinav deyil biraz dikkat istiyor evet hören bölumu hep sasirtmali soru soruyorlar cift secenekli cevaplar iyi dikkat ederseniz anlayabilirsiniz isAllah herkes basarir tüm iyi dileklerimle selamlar sorusu olan olursa yardimci olabilirim bana yazmaniz yeterli en kisa zamanda cevaplarim

ünlüfrau

bestoff sen nekadar zamandır calısdın?cok merak ettım kac puan aldıgını soylemıslermıydı sana

koksaltunc

Arkadaşlar sizlerle birbaşka A1 sınav örnegini paylaşmak istiyorum.Umarım bu sorulardan birkactanesi sınavda çıkar.
Link:https://almancaveben.googlepages.com/A1Deutschrnek1.pdf

dinar

merhaba arkadaşlar bende aralık ayında düşünüyom sınava girmeyi yanlız ankarada sınav dolmuş izmirde var ve izmirdeki sınavı kazanırsam ankarada konsolosluk kabul edermi bi fikriniz varmı bende burdaki çoğu insanlar gibi çok korkuyorum kaybetmekten beni en çok korkutan mektup kısmı onu yapamayacağım galiba ve çok sitres yapıyorum benim de martta sürem bitiyor vizemçıkmış sadece bu belge isteniyo bende sınava giren arkadaşlara sormak istiyorum sınavda birbirine yardım edilebiliyormu ben gözümde sınavı çok büyütüyorum ama bazı arkadaşalr öyle olmadığını söylüyo umarım hepimiz kazanır ve eşlerimizin yanına gideriz herkese başarılar

koksaltunc

Dinar sertifikayı alda nerden alırsan al sorun olmaz.Ankara dolmus izmirede yuklenirler sen biran önce kaydını yaptır.

ikra

Alıntı yapılan: dinar - Kasım 22, 2007, 03:25:55 ÖS
merhaba arkadaşlar bende aralık ayında düşünüyom sınava girmeyi yanlız ankarada sınav dolmuş izmirde var ve izmirdeki sınavı kazanırsam ankarada konsolosluk kabul edermi bi fikriniz varmı bende burdaki çoğu insanlar gibi çok korkuyorum kaybetmekten beni en çok korkutan mektup kısmı onu yapamayacağım galiba ve çok sitres yapıyorum benim de martta sürem bitiyor vizemçıkmış sadece bu belge isteniyo bende sınava giren arkadaşlara sormak istiyorum sınavda birbirine yardım edilebiliyormu ben gözümde sınavı çok büyütüyorum ama bazı arkadaşalr öyle olmadığını söylüyo umarım hepimiz kazanır ve eşlerimizin yanına gideriz herkese başarılar
ben sınava gırdım..ınan korkmanı gerektıren bır kou yok.mektuptanda korkma...30 kelıme yeterlı oluyor .zaten soruyu onlar sana verıyıor.soruyu duz cumleye çevırıyosun.10 kelıme 2 de cumle kur.tamam.onemlı olan mektubun konusunu anlayıp duzgun cumle kurabılmen...
birde sorum olacak...vızenız çıkmış heralde...vıze çıktıktan nekadar sure sonra almanyaya gıriş yapmak zorundayız...bunun bır suresı varmış heralde?

dinar

mrh ikra yardımın için tşk evet vizem çıkmış vize çıktıktan sonra galiba belirli bi süre çinde gitmen gerekiyo diye biliyorum ama ne kadar bi süre benimde bu konu hakında bi fikrim yok