Almanyada en kolay iş nasıl bulunur

Başlatan yesilyesilyesil, Temmuz 26, 2011, 04:56:07 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yesilyesilyesil

merhaba arkadaşlar, forumda eminim ki bu tür sorular çokça soruldu ancak inceleyecek zamanım inanın ki yok  :-\

ben 18 yaşındayım ve lise 2. sınıfa geçiş yapacağım bu yıl... (bazı nedenler sebebiyle ortaokulda 3 yıl okula ara verdim. )
liseden sonra yani 3 yıl sonra almanya'ya aile birleşimi ile gideceğim. iş bulmak her yerde zordur sanırım.
şimdi benim sorum şu; ben düz lisedeyim ve bu yıl diğer meslek liselerine de geçiş yapma hakkım var. almanya'da daha rahat iş bulmak için meslek lisesine geçiş yapıp mı liseyi bitireyim yoksa düz liseye devam mı?
ve hangi meslek almanya'da sıkıntı çekmeden iş bulabilir?

bu konuda lütfen yardımlarınızı ve yanıtlarınızı bekliyorum, umarım forumda arama yap demeden direk yardımcı olursunuz.

Bthnkdgn

Meslek lisesi yaparak gel yoksa hiçbir ise yaramıyor zaten meslek lisesi bitirsen bile mesleğinin uluslararası geçerli olan sertifikalı kurslarına git daha iyi olur. Almancaya şimdi başla İngilizce ogrenmeyede başla

yesilyesilyesil

yanıtın için teşekkür ederim.
şu soruma da yanıt verebilirsen memnun olurum;
hangi meslek almanya'da sıkıntı çekmeden iş bulabilir?
örneğin bizim mahallede bulunan meslek lisesinde kuaförlük, grafik&fotoğrafçılık, bilgisayar var...

tugce_doerjer

valla onu bunu bılmem de kuaforler acaıp para kazanıyor burda sac kesımı boyaması cok pahalı. bızım burda bır sac kestırmek 20 € sac boyaması kesımı fonu derken 100 € cıvarında oduyor kadınlar :)

yesilyesilyesil

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Temmuz 31, 2011, 12:59:06 ÖS
valla onu bunu bılmem de kuaforler acaıp para kazanıyor burda sac kesımı boyaması cok pahalı. bızım burda bır sac kestırmek 20 € sac boyaması kesımı fonu derken 100 € cıvarında oduyor kadınlar :)

ooo iyimiş  :)

esma 41

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Temmuz 31, 2011, 12:59:06 ÖS

O 100 euro hoop Kuaför sahibinin cebine gidiyor .
Sen sabahtan aksama kadar emek veriyorsun ay sonu tas catlasin 1000-1200 (brüt maas ....  maasin vergi, sosyal güvenlik primleri gibi kesintilerin düsülmemis hali) aliyorsun.

Yanlis hatirlamiyorsam , Bilgisayar üzerine okumak istiyormussunuz !
Iste bu iste para var derim.
Tabi isi bulana !