Almanya Aile Birlesimi ve Almanya Ögrenci Vizesi bilgi isteyenler..!

Başlatan Baybars, Aralık 27, 2010, 06:27:12 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yesilyesilyesil

ya da bana hangi mesleği önerebilirsin ? ben bu yıl okulumu değişme hakkım var. ona göre hareket edeceğim de...

Baybars

Alıntı yapılan: yesilyesilyesil - Ağustos 07, 2011, 02:01:13 ÖS
yanıtın için teşekkürler baybars...

peki sana şu soruyu da sormak istiyorum.
Almanya'da hangi meslek daha kolay iş bulabilir? ve ücreti ne kadardır?
örneğin benim okulumda bilgisayar, kuaför, grafik fotoğrafçılık bölümleri var. bilgisayar okusam Almanya'da iş bulma olanağım nasıldır?

- söyle söylim, suanda Almanya'nin senin saydigin alanlar arasinda, Bilgisayar ve Grafik alanlarinda egitimli insanlara ihtiyaclari var, hatta birkac hafta önce, yunanistan daki kizden sonra, ordaki bu konularda egitimli insanlari almanyaya cekmeyi konusuyorlardi alman meclisinde.. her zaman is bulunabilecke alanlar bu ikisi

yesilyesilyesil

usta peki bunlar dışında hangi mesleklerde açık var?
ve bu bilgisayar işinde çalışan bir kişi ne kadar ücret almakta bilgin var mı?

Baybars

Alıntı yapılan: yesilyesilyesil - Ağustos 07, 2011, 02:51:58 ÖS
usta peki bunlar dışında hangi mesleklerde açık var?
ve bu bilgisayar işinde çalışan bir kişi ne kadar ücret almakta bilgin var mı?

- simdi almanyada maaslarin belli bir standarti yoktur, aslinda dünya capinda yoktur.. genelde bilgisayar, grafik, web design, programcilik gibi alanlarda ihtiyac var.. simdi bu isler özel firmalarla oldugu icin, maas tamamen sirketten sirkete degisir, simd nasil keisn bilgi verebilirmiki.. saatlik ücretine 11€ veren yerde olur 18€ veren yerde, tabi cok büyük firmalarda ki oralara almanyada veya avrupa capinda kaliteli bir universite bitirmis olanlari alirlar saatlik ücreti 25€ hatta 30€ bulur. haftada normal is saati ortalama 40 saattir, sen simdi ayligi ne kadar ggelir sen düsün.. yani en düsük maas 11€ civarlarinda, Tabi bu is türünde ve maaslarda kisini referanslari cok önemli,, yabanci dilleri özellikle iyi derecede ingilizcesi, referanslari, bilgi birkim hepsi maas'a ve is bulmaya etki eder.. almanyanin bu alanalrda elemanlara ihtiyaci var ama.. kaliteli elemanlara yani birikimli elemanlara ihtiyac var..

yesilyesilyesil

peki çok sağ olun yanıtlarınız için.
peki bana diğer ihtiyaç duyulan mesleklerdende söz edebilir misin?
benim dayıoğlu almanyada demir işinde çalışıyor ama kadrolu değil ve günlük 100 euro alıyor.kadrolular ise 200 euro imiş.

kadrolu olmak için ne yapmak gerek peki bunu biliyomusunuz hocam?

ahmetica

baybars tekrar merhaba aile birleşimi için başvurum 2 hafta oldu ama halen eşimi cağırmadılar eşim gidip kendisi sormayı düşünüyor artık.Hangi görevli memura gitmesi gerekiyor benim soy adim mı yoksa eşimin soyadına bakan memur mu ?

Baybars

Alıntı yapılan: ahmetica - Ağustos 09, 2011, 03:34:48 ÖÖ
baybars tekrar merhaba aile birleşimi için başvurum 2 hafta oldu ama halen eşimi cağırmadılar eşim gidip kendisi sormayı düşünüyor artık.Hangi görevli memura gitmesi gerekiyor benim soy adim mı yoksa eşimin soyadına bakan memur mu ?

mrb,
- aslinda 2 hafta normal bir süre, ama genelde arkadaslar sanirim bu stressten kurtulmak icin aceleci davraniyor, aslinda her basvuru yapan en az 1 ay beklemeyi kabullenmeli basta.. tabi bu daha önce cvp cikmaz anlamina gelmez..

- memur senin soyadina göre olan hangisi ise ona sorabilirsin..

tugce_doerjer

Baybars merhaba,

arkadasımı ve kızını buraya davet etmek ıstedık. eylul ayında gelceklerdı. yabancılar subesıne gıttık davetıye cıkarmak ıcın davet edemıyormusuz arkadasımızı cunku kazandıgımız para davet etmek ıcın yeterlı degılmıs !

1 kısı davet etmek ıcın aylık gelırın 1900 € olması gerekıyormus. aldıgımız maastan butun odemelerı kestıkten sonra elımızde kalması gereken para 1900 €. yada davet ettıgın her 1 kısı ıcın 4000 € yatırıyorsun sıgorta ıcın daha sonra arkadasın gerı dondugunde paranı gerı alıyorsun.

bıryerde yanlıslıkmı var? bınlerce ınsan davetıye gonderıyor akrabalarına arkadaslarına. bu ınsanlar nasıl davetıye gonderıyor? bana yardımcı olurmusun? 18 agustosta arkadasımın randevusu var. davetıye gonderıcez ama sıkıstık burda...

Baybars

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Ağustos 09, 2011, 01:01:18 ÖS
Baybars merhaba,

arkadasımı ve kızını buraya davet etmek ıstedık. eylul ayında gelceklerdı. yabancılar subesıne gıttık davetıye cıkarmak ıcın davet edemıyormusuz arkadasımızı cunku kazandıgımız para davet etmek ıcın yeterlı degılmıs !

1 kısı davet etmek ıcın aylık gelırın 1900 € olması gerekıyormus. aldıgımız maastan butun odemelerı kestıkten sonra elımızde kalması gereken para 1900 €. yada davet ettıgın her 1 kısı ıcın 4000 € yatırıyorsun sıgorta ıcın daha sonra arkadasın gerı dondugunde paranı gerı alıyorsun.

bıryerde yanlıslıkmı var? bınlerce ınsan davetıye gonderıyor akrabalarına arkadaslarına. bu ınsanlar nasıl davetıye gonderıyor? bana yardımcı olurmusun? 18 agustosta arkadasımın randevusu var. davetıye gonderıcez ama sıkıstık burda...

- acikcasi, 1900€ bir kisi icin büyük rakam neden böyle yüksek mebla talep etmisler, bu turist vizesinde durum söyle isliyor, sizin aylik geliriniz ve giderlerinizi hesapliyorlar, arta kalan para davet edeceginiz 1 kisi icin ortalama 450 ile 550 euro arasi olmais lazim aylik tabi bu. Tabi bu rakamlar üc assagi bes yukari sehirden sehire degisiyor. Cünkü bu konuda kesin bir limit yok sebebide, herksin maasi kirasi ödemelri degisik.. sizin ya  kiraniz yüksek yada aylik ödemeleriniz cok sanirim..

- zaten simdi alasilan sizin kendi maasinizla davet etmeniz imkansizsa, tek yolunuz var oda maasi yeterli birini bulup davet etmeniz, andre'nin bunu yapabilecek arkadaslari vardir sanirim.. tek yol bu gibi gözüküyor, o bahsettigin bankaya para yatirma haric, oda bir cözüm tabi..

tugce_doerjer

kıra odememız yok kı bızım :) apartman aılenın kıra odemıyoruz. aylık odemesı gereken sadece kızı oda 250 € onun dısında bızım kendı harcamalarımız var o kadar. ayrıca annesı babasıda andre gıbı maaslı calısıyor onlarında maas bordrolarını ve ıs yerıyle yaptıkları sozlesmelerını gosterdık. yeterlı gormedıler.

ayrıca kaldıgımız ev 2 kısıyız bızım ıcın yeterlı sanırım 85m2 ama gelen mısafırlerımız ıcın mısafır evı var banyosu mutfagı salonu ve 3 odası olan bır ev. aynı apartman ıcınde bız alt kattayız mısafır evı uts katta.

ne demelıyım kı burası DOGU ALMANYA...

Baybars

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Ağustos 09, 2011, 02:24:03 ÖS
kıra odememız yok kı bızım :) apartman aılenın kıra odemıyoruz. aylık odemesı gereken sadece kızı oda 250 € onun dısında bızım kendı harcamalarımız var o kadar. ayrıca annesı babasıda andre gıbı maaslı calısıyor onlarında maas bordrolarını ve ıs yerıyle yaptıkları sozlesmelerını gosterdık. yeterlı gormedıler.

ayrıca kaldıgımız ev 2 kısıyız bızım ıcın yeterlı sanırım 85m2 ama gelen mısafırlerımız ıcın mısafır evı var banyosu mutfagı salonu ve 3 odası olan bır ev. aynı apartman ıcınde bız alt kattayız mısafır evı uts katta.

ne demelıyım kı burası DOGU ALMANYA...

- isin icinde biraz irkcilik mi var diyorsun, bu turist vizeside hukuk yönündne ucu acik bir durum, bu kadar artiya ragmen zorluk cikariyorlarsa.. seninde dedigin gibi 5 kisilik bir ailede calisan bir babanin davetiye cikardigini biliyorum,, hemde 2 kisiye birden.. iste isin kötü tarafi bu duurmlarin tamamen yabancilar dairesinin insafinda kalmasi.. yani isi büyütmek istiyorsaniz, bir avukata verirsiniz olayi, avukat bir yazi yazar yabancilar dairesine, hangi sebebten ve hesaplamalarla davetiyeyi vermiyorsunuz der. onlar ona resmi bir yazi yazar.. ama iste turistik vize bu kadar olaya gerek var mi diyor insan..

EL-TURCO

4000-5000 € garanti icin parayi duydum  ama 85 m² lik eve (ki kira vermiyorsunuz)3-4 kisilik daire anlamina gelir ve 1900 € netto tüm masraflar ciktiktan sonra bu iste bi is var.
.bana davetiye gönderen biri vardi(hic tanimam etmezdim-halada tanimam :-) adamin maas nettosu 1300 lerde dolaniyordu yinede bana davetiye cikarmisti.sen masraf ciktiktan sonra 1900 diyorsun.
esiniz alman tuhaf neden byöle bir giciklik var isin icinde anlamadim.bankadan alinan krediniz falan varmi?
avukattan bir yazi baybars beyin dedigigibi yardimci olur.yada tatli dille esiniz yeniden baska bir memurla görüsüp sorsun isin aslini!

tugce_doerjer

hayır kullandıgımız herhangı bır kredı yok kızına yaptıgımız 250 € aylık odeme dısında herhangı bır odememızde yok. bu ısler eyaletlere gore degısıyor ıste. bı arkadasım berlınd eyasıyor 450 € parası kalan bırı akrabasını davet etmıs ve vıze almıslar hemen.

dedıgım gıbı burası dogu almanya. ben turıst vızesınede basvurdum aıle bırlesımınede basvurdum. batı almanyadakı bırı rahatlıkla vıze alırken benım gıbı dogu almanyaya gelen bırı sartları ne kadar ıyı olursa olsun vıze alamıyor. turıt vızesınde de bın tane bahane cıkardılar. hıckımseden ıstemedıklerı evrakları ıstedıler.

zaten bugun gıttıgımız yabancılar subesındekı kadında aynısını dedı. burası dogu almanya burada ıstenen evraklarda ıstenen ozellıklerde batı almanyaya gore cok yuksek sevıyede ve cok zor. ben daha ne dıyım kı aıle bırlesımımı alıp buraya gelmem bıle sanırım mucıze :) kı aıle bırlesımı ıcın bıle ne kadar cok bekledım sızler bılıyorsunuz. esım alman oldugu halde ıs sozlesmem oldugu kendı paramı kazandıgım halde :) napalım saglık olsun yapcak bısey yok.  angry:)

Baybars

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Ağustos 09, 2011, 08:44:38 ÖS
hayır kullandıgımız herhangı bır kredı yok kızına yaptıgımız 250 € aylık odeme dısında herhangı bır odememızde yok. bu ısler eyaletlere gore degısıyor ıste. bı arkadasım berlınd eyasıyor 450 € parası kalan bırı akrabasını davet etmıs ve vıze almıslar hemen.

dedıgım gıbı burası dogu almanya. ben turıst vızesınede basvurdum aıle bırlesımınede basvurdum. batı Almanya'dakı bırı rahatlıkla vıze alırken benım gıbı dogu almanyaya gelen bırı sartları ne kadar ıyı olursa olsun vıze alamıyor. turıt vızesınde de bın tane bahane cıkardılar. hıckımseden ıstemedıklerı evrakları ıstedıler.

zaten bugun gıttıgımız yabancılar subesındekı kadında aynısını dedı. burası dogu almanya burada ıstenen evraklarda ıstenen ozellıklerde batı almanyaya gore cok yuksek sevıyede ve cok zor. ben daha ne dıyım kı aıle bırlesımımı alıp buraya gelmem bıle sanırım mucıze :) kı aıle bırlesımı ıcın bıle ne kadar cok bekledım sızler bılıyorsunuz. esım alman oldugu halde ıs sozlesmem oldugu kendı paramı kazandıgım halde :) napalım saglık olsun yapcak bısey yok.  angry:)

- birak oralari, batiya tasin..

berkant_16

Selamun Aleyküm arkadaşlar,

Aile birleşim vizem cıktı.Soeum şu olacaktı Yurt dışı harcı ne kadar?nerden alıyoruz?Ne şekilde temin edebiliyoruz kısacası yardım ederseniz sevinirim saygılarımla...

Baybars

Alıntı yapılan: berkant_16 - Ağustos 09, 2011, 10:37:14 ÖS
Selamun Aleyküm arkadaşlar,

Aile birleşim vizem cıktı.Soeum şu olacaktı Yurt dışı harcı ne kadar?nerden alıyoruz?Ne şekilde temin edebiliyoruz kısacası yardım ederseniz sevinirim saygılarımla...

- eger yanilmiyorsam 15.TL hala fiyati, ve havalaninda ucaga binmeden, orda veznesi var rahatlikla ödeyebilirsin..

fuk_18

bugun yatırdım 15 tl istersen havalimanında istersen türkiyedeki bütün bankalardan yatırabiliyorsun sen bankadan yatır havalimaında sıra olabiliyor