uzun süren ehliyet sinavini kazandim :)

Başlatan Mutim, Ağustos 05, 2011, 12:21:21 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mutim

UZUN SÜREN EHLIYET DEGISIMIMI DÜN ITIBARIYLE GERCEKLESTIRMIS BULUNMAKTAYIM. :)

Size tavsiyem imkani olan herkes yapsin ve bir öneride mümkün oldugunca türklerle yapmayin :)

BARTTT

Merhaba

Hangi şehirde yaptın ehliyetiini?Neler sordular sınavada ?

Mutim

Alıntı yapılan: BARTTT - Ağustos 06, 2011, 01:58:46 ÖÖ

Merhaba

Hangi şehirde yaptın ehliyetiini?Neler sordular sınavada ?

Kölnde yaptim , birsey falan sormuyolar :) ehliyet sinavi bu .. Aile birlesimiyle karistirdin sanirim :).... Kendin calisoyrusn sinavlara önce yazili sonra direksiyon sinavini yapiyorsun...

BARTTT

Merhaba ;

2007 yılında değiştirdim ehliyetimi.şimdiki sistemde sorular nasıl diye sormuştum neyse..

_serhat_

mutim slm hayirli olsun ehliyetin rica etsem bu ehliyet degistirmeyle ilgili detayli bir aciklama yaparmisin ne kadar sürdü vb.anlatirsan sevinirim benimde degistirmem lazim

fuk_18

nasıl türklerle yapmayalım almanca olarakmı sınava girelim demek istiyorsun

Alıntı yapılan: Mutim - Ağustos 05, 2011, 12:21:21 ÖS
UZUN SÜREN EHLIYET DEGISIMIMI DÜN ITIBARIYLE GERCEKLESTIRMIS BULUNMAKTAYIM. :)

Size tavsiyem imkani olan herkes yapsin ve bir öneride mümkün oldugunca türklerle yapmayin :)

tugce_doerjer

ya bende ehlıyet almak zorundayım. benım turkıyede de ehlıyetım yoktu ama burda almam sart cunku burda ne sureklı otobus var ne tren nede tramway yada metro :) alısverıse gıderken bıle arabayla gıdıyorsun yada bellı saatlerde otobus var onu yakalaman gerekıyor. ( evet bılıyorum almanyanın dagına geldım ben :P )

ehlıyet almamla ılgılı bana ne tavsıye edersınız? ne yapmam gerekıyor burda benım?

BARTTT

Türklerle yapmayın yazmış.Belliki oturtturmuşlar......:)  mutim'i heeee

zuzuma

ehliyet sart..ben daha yapmadim cofe:) hayirli olsun mutimcim..

ebsb

Mutim

Alıntı yapılan: fuk_18 - Ağustos 10, 2011, 12:33:06 ÖÖ
nasıl türklerle yapmayalım almanca olarakmı sınava girelim demek istiyorsun

kardesim türkce olan ama iyi niyetli bir yer bulabilirsin.. zaten direksiyon sinavin almanlarla yapiyorsun.. basit bir sekilde sag sola dön diyor merak etme zor olan birsey yok.. bazi türk yerleri fazladan direksiyon yaptirmak istiyoarda burda sistem biraz farkli

fuk_18

turkce olarak sinava girdigimiz zaman daha fazla ucret aliniyormus sen ne kadar verdin toplam soleyebilirmisin

BARTTT

mERHABA  fuk_18

Türkçe/almanca  farketmiyor.Ehliyetini değiştirme maliyeti hemen hemen Berlin eyaletinde;

Ehliyet çevirisi                           =15 euro
Göz testi+sağlık dersi+flas dısc=50 euro
Polis kayıt işlem parası              =45 euro
Teori ve pratık sınav                 =80 euro

genel toplam:                            190 euro

Not: Pratık sınava girmeden önce 1 kere şehir içi ders alırsan iyi olur.Onunda fiyatı 40-45 euro arası değişiyor.Burda önemli olan kendine güvenmen.
İyi bir sürücü ortalama 200-250 euro arası malıyet buluyor.O bu diyenler farh yapıcan filan diyerekbu rakamları 700-1000 euro çıkartanlar var

fuk_18

yani simdi turkiyeden aldigim var olan ehliyeti degistirmem 200 euroyu gecmezmi diyorsun

BARTTT

Merhaba fuk_18

Geçmez.Araştırma yaparken kimse sana net bir şey demiyor.Kardeşimin ehliyetini 2 hafta önce değiştirdik.Bu MEMLAYI ARTTIRMAK SENIN ELİNDE.Sürücü hocası bir kere sürüş yaparsın.Hoca söyler sana eksiklerini var sa eger.Hangi eyalettesin?

tugce_doerjer

bugun ehlıyet ıcın esım arkadasını aradı kadın dıreksıyon hocası.. turkıyeden alınan ehlıyetın 6 ay gecerlı oldugunu soyledı. soyle bır tavsıyede bulundu: zaten 6 ayda bır turkıyeye gıdıyorsan hıc burdan ehlıyet alma turk ehlıyetını kullan sonucta turk ehlıyetını pasaportunla gosterıyorsun son gırıs tarıhın 6 ayı gecmedımı sorun olmaz dedı. yanı ben sımdı turkıyeden ehlıyet alsam her 6 ayda bırde zaten turkıyeye gıdıcem o zaman almanyadan ehlıyetımı onaylatmama gerek yok oylemı ? bana bıraz sacma geldı bılgısı olan varmı? bu arada turkıyede ehlıyet butun masraflarla 950 lıraya cıkıyor. burda sıfırdan ehlıyet almak 1300 ıle 1500 € arasında degısıyormus.

fuk_18

evet 6 ay gecerli dogru onaylatmanada gerek yok ve tugce bence sacma bir fikir sen her 6 ayda bir turkiyeye gitceginin garantisini verebilirmisin. bence hic ugrasma turkiyeden ehliyet almakla burdan al bikere  al heryerde geciyor nasilsa turkce olarak ders verenler var onlardan alirsin en fazla 2000 euro cikar buda burda normla fiyat yani gercekten turkiyeden alipda ugrasma yaninda birde pasaportmu gezdirceksin devamli dusun yani