Almanyaya Aile birlesimi ile gelmek isteyenler IYI DÜSÜNÜN!!!

Başlatan Cansell, Aralık 08, 2010, 02:08:28 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

BARTTT

Merhaba birkaç satırda  ben karalayayım;

Berlin22 arkadaşa katılıyorum.Ben Essen doğma büyümeyim.Ailem ile bir yaştan sonra kesin dönüş yaptık.Lise ve üni eğitimini İzmir 'de tamamladım.Nasip bu ya beş yıl önce aile birleşimi vizesi ile tekrar döndüm.Dil olmasına rağmen aslanlar gibi sınavada girdim.Gireceksin dediler.Kural böyle dediler.Aslında mecbur değilim.Eşim için sevgim için girdim.
             Yollar'da ışık olmasına gerek yok.İnsanlara biraz değer verseydı o arkadaş sağdan soldan yaya çıkarmı diye .Fakat ona gerek yok Almanyada yaşayanlar ne zaman geçip ne zaman geçmiyeceklerini senden daha iyi biliyorlar.Bu ülkenin kuralları Türkiyeye oranla daha fazla olabilir,Fakat her kes riyayet ediyor.Bilmiyorsan söyleyeyım burda U bahn kapılarını da kendin açıyorsun!!!!
            Ben berlin22 tebrik ediyorum.Sen çalışmışın almışın alnının teri ile helal olsun.Uyum sürecince insanları asimile ediliyor diye kimse kızmasın.Topluma ayak uydurulması için bu kurslar düzenleniyor.Sistem var ülkede kim kime dum duma değil.Almanyayı savunacak değilim.elbetteki benım TÜRKİYEM.

Yaa burda çanlar çalıyorrrr .EZAN SESİNE HASRET KALDIMMMM.Bakın arkadaşlar formda herkes bir kaç tecrübesini paylaşmış.Kendinize ders mers çıkarmayın.EşİNİ SEVEN GELİR .ASLANLAR GİBİDE GEÇİNİR;
          Buraya gelecek arkadaşlar ; anadan,babadan,bacıdan,kardeşten, hısım akrabadan,eşden dostan ayrılmayı siz kolaymı zannediyorsunuz .İnanın çok zor.Hepsiye aranızı sıkı tutun.İlk 10 -15 gün bir şey anlamayacaksınız.Eşiniz işe gittiğinde evde yalnız kaldığınızda sağı solu aradığınızda vakit geçirecek birileriniz olsun.Eşiniz yorgun arğın işten gelecek.Zannetmeyın kı 12lere kadar oturacaksınız.Burda 18-19:00 olunca el ayak çekililir.SOKAKTA İNSAN BULAMASSINIZ.TABİ BERLİNDE MUSTAFA'S HARİÇ DÖNER DENİLİNCE AKLIMA GELEN YERLERDEN BİRİ.

KISACASI EşİNİLE YAşAMAK VE YAşLANMAK İSTEYENLER GELSİN.oZMAN DÜNYANIN HER YERİ GÜZEL OLUR.değilmi arkadaşlar.Konuyu başlatan arkadaşın başından geçenler her kesin başına gelir diye düşünüpte kendinizi üzmeyin.O arkaşımız yaşadığı olayı başından geçenleri anlatmış.Allah onada sabır versin.

jusus

bu konunun neden böyle bir başlıkta incelendiği ayrı bir konu.başlığı açan arkadaş sanırım ilgi çeksin diye böyle formüle etmiş bunu.zira yeni gidecek arkadaşlarımızın aklına başka şeyler geliyor doğal olarak.genelde almanya ya gidip bir takım sebeplerden dolayı türkiyeye geri dönmek zorunda olan iki ülke arasında kalan ne gerçekten bir türk gibi davranabilen,ne de oradaki hayata ayak uyduramayan vatandaşlarımız olması doğal ama Biz türkler gittiğimiz yere adapte olmaktansa gittiğimiz yeri kendimiz gibi yapmaya çalışırşak almanların, yıllardır ülkelerinde yaşayan ancak topluma entegre olmaktansa kendi dünyalarını kurmayı, almanca öğrenmektense yaşamına türkçe bilen insanlarla iletişim kurarak devam etmeyi seçerçek yabancılara hoş gözle bakmaması doğaldır.Yasa çıkarmaları da mantıklıdır.Sonra uyum sağlıyamadık,Umdumu bulamadım Pişman oldum.
Kendi yurdunda yasayan her insan, oraya adim attigi andan itibaren oraya entegre olabileceğine inanması gerekli.senin yaptigin hareketler, davranislar bütün bir millete mal oluyor cünkü. avrupa'da yasayan gurbetcilerin sorunu da bunu idrak edemiyor.2012 yilinda almanya'da ki göc 50inci yildönümüne girecek. yarim asir dile kolay. söyle bir dönüp arkamiza baktigimizdaysa manzara hic de olmasi gereken gibi degil maalesef.

anlattıklarım belirli bir gurup icin gecerlidir .yuzdesini bilemicem , sallamakda istemiyorum ama yuksek bir oran diyebilirz. istisnalar kaideyi bozmaz, ama gercekleride kalp kırmıcaz moduyla sekle sokmamka lazım. bunlarda benim gerceklerim , begenen alır , begenmeyen almaz.

fuk_18

neyse arkadaslar boyle sacma bir konuyu tekrar hortlatmaya gerek yok birakin arka sayfalarda yerini alsin..