uzun süren ehliyet sinavini kazandim :)

Başlatan Mutim, Ağustos 05, 2011, 12:21:21 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tugce_doerjer

sureklı gıdıp gelıcem turkıyeye orası ayrı. bılmıyorum napıcam dedıgın dogru 1 kere burdan al her yerde kullan. bende sasırdım acıkcası. bakalım zaten ehlıyete basvurmak ıcın 6 ay burda yasıyor olmam lazım. daha buraya gelelı 3 ay oldu sanırım.

fuk_18

kim dedi onu sana 6 ay orda yasaman gerektigni

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Ağustos 19, 2011, 11:18:45 ÖS
sureklı gıdıp gelıcem turkıyeye orası ayrı. bılmıyorum napıcam dedıgın dogru 1 kere burdan al her yerde kullan. bende sasırdım acıkcası. bakalım zaten ehlıyete basvurmak ıcın 6 ay burda yasıyor olmam lazım. daha buraya gelelı 3 ay oldu sanırım.

tugce_doerjer

ehlıyet ıcın aradıgımızda 6 aylık ıkametgahımın olmasıgerektıgını soyledıler.dogrumu bılmıyorum.

fuk_18

ya tugce bende bilmiyorum suan ne odlugnu benim ehliyetim var onu degistircemde once vize oturmu falan halletik ikamtgah vizemi uzattim sigorta isini halletim ehliyete gecmedim ama p.tesi sorcam bende bakayim varmi oyle birsey

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Ağustos 19, 2011, 11:22:00 ÖS
ehlıyet ıcın aradıgımızda 6 aylık ıkametgahımın olmasıgerektıgını soyledıler.dogrumu bılmıyorum.

tugce_doerjer

bı bak bakalım ne dıycekler belkıde burada ehlıyet ıcın kurallar farklıdır ne bıleyım sasırdım artık bı yerın kuralları obur yere uymuyo ne bıcım ıs anlamadm  funny:)

fuk_18

tmm bakcam yarin kapali sanirim p.tesi kesin sorcam ama bakalim birde sen ilk ne kadar vize aldin ne kadar verdi yani

BARTTT

fuk_18 merhaba

Almanyadaki oturmunu almışsın hayırlısı olsun.Ülkeye girdikten sonra bir kere uzatma hakkın var.Ülkeye ilk girdiğin tarihten itibaren 6 ay geçerli ehliyetin.
          Bu süre dolmasına yakın Burgeamte gidip ben ülkede kalmaya devam edicem diyen bir dilekçe yazıyorsun.Bu dilekçe karşılığında sana vercekleri belge ile toplam 1 yıl araç kullanabiliyorsun.
          Türkiye ehliyeti olanların zorunlu hiç bir derse girme mecburiyeti yok.Eğer bunlara katılıcam dersen 2000 eıro çıkar cebinden.

Flash dısc al.Ordan sorulara çalış.Burdaki sınav Türkiyedekine oranla çok değişik.Yazılı sınavda karşına söyle bir soru çıktı;

Uyuşturucu kullanan bir sürücü?
a)Refleslerini yitirir
b)Görüş becerisini kaybeder
c)Denge bozukluğu olur

Bu soruda her üç şık doğru olduğu için ;üç şıkkı birden işaretlemen gerekiyor.Sadece iki şık işaretlersen yalnış sayılıyor.

fuk_18

bartt eyw sagollasin bilgin icin sende suan almanyadamisn ve burdaki kurallari nerdeyse hemen hemen ogrendim gibi 2 3 yildir he arastirma icindeydim almanya hakkinda esimde 2009 da aldi ehliyetini alman vatandasi almanyadan ondan ogrendim elinde cep bilgisayariyla sorulara calisiyordu almanca tabi cevirip bana soruyordu yani kursda yazilida cikan sorular hakkinda ve soru bicimlerini biliyorum sagollasin bilgin icin ben sadece sunu merak ettim tugceye demisler

6 ay almanyada kalmadan ehliyet alamazsin demisler bunun asli varmi yokmu merak ediyorum..kapali soramadimda kurslara

BARTTT

Fuk_18

Berlin'de yaşıyorum.Altı ay mecburi kalıpta daha sonra ehliyet yapıcan diye bir kural yok.Kursa anmeldung yaptır.Ücretsiz olanıda var para istiyenide var.Ben ücret ödemeden anmeldung yaptırmıştım.Kursa gidip sağlık dersi+göz testi+flash dısc=50 euro ödedim.

Bazı yerler var ne tutturursa mutim yazdığı gibi.Çok araştırıp fiyatları biliyormuş gibi yapacaksın ozaman yumuşuyorlar.Dünyanın artık küçük olduğunu internetin olduğunu biliyorlar.Artık kimse kimseyi kazıklayamıyor.Bunun farkındalar.Çatır çatır pazarlığını yap.

tugce_doerjer

demek kı ehlıyet ıcınde eyaletler arasında fark var. benım 6 ay beklemem ve ıkametgahımın olması gerekıyor :) kurstan aldıgım bıldı bu sekılde....  kur;)

fuk_18

tugce baska kursa sorsan bi sanmiyorum oyle birsey olcagini yaa

tugce_doerjer

arkadasım kursa sorduk ayrıca kursda calısan ogretmenede sorduk. kadın bana ozel dıreksıyon dersı verebılecegını ama sınava gırmek ıcın 6 ay burda ıkametgahım olması gerektıgını soyledı.

fuk_18

anladim eyalet farki galiba tugce ne yapacaksin beklicen madem...

tugce_doerjer

alıstım artıknapalım buda dogu almanya gercegı sanırım  :zopa:

Mutim

Tuğçe kardesim öyle bir kurall yok sen
kafanı karıştırma bir ehliyet kursuna git. Ne gerekiyor de kayıt olmam için de , yeterlidir. Çünkü ben
geleli 3 ay olmuştu hen kayıt olmusdum. Ayrıca birsey hakkımda bilgi edinmek isterseniz turk danışa gidin. şimdi ki adıyla AWO olarak geçiyor.
Ehliyet değiştirmek , yeni ehliyet yapmak isteyenin maliyetinin hemen hm yarısı gibi o senin
araç sürme becerine kalmış bir olay. Dedig
gibi araştırıp cebinizi zorlamayacak bir kurs bulun. Saf bulduklarina fahr üstüne
fahr veriyorlar inanın ki.

tugce_doerjer

burda 1 tane kurs var mutım baska yok kı gıdıp fıyat yada bılgı alayım  funny:) funny:)

muhammedemre

Alıntı yapılan: Mutim - Ağustos 05, 2011, 12:21:21 ÖS
UZUN SÜREN EHLIYET DEGISIMIMI DÜN ITIBARIYLE GERCEKLESTIRMIS BULUNMAKTAYIM. :)

Size tavsiyem imkani olan herkes yapsin ve bir öneride mümkün oldugunca türklerle yapmayin :)

bende arkadasa katiliyorum alman daha iyi ben iki defa yaziliyi iki defa dreksiyonu kayb ettim fahr schulem turktu ondan kayb ettim sonra almanin yanina gitim ilk sinavdan kazandim