alman vatandasi icin tam tekmil vukuatli toplu nüfus kayit örnegi

Başlatan cennetim, Ağustos 22, 2011, 02:12:12 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cennetim

ben alman vatandasiyim burdan  cok kez arasdirdim mavi karttaki tc kimlik numarasi ile tam tekmil vukuatli toplu nüfus kayit örnegi aliniyomus ama esim bugün almaya gitti o numarayla vermiolarmis esime baska bi kagit vermisler napmamiz lazim lütfen yardimci olun

fuk_18

cennet baska bir nufus mudurlugunu denesn esin ordaki memurlarin isguzarligindan kaynaklaniyor turkiyedenin her yernde veriyorlarda ordami vermiyrlar veya bak soyle bisey yapabilir kaymakamliga gidip yazi alip tekrar geri gelip o yaziyla alabilir mavi karti bazilari bilmiyor kaymakaimlikdan yazi ile mecbur veriyorlar

cennetim

Alıntı yapılan: fuk_18 - Ağustos 22, 2011, 03:00:08 ÖS
cennet baska bir nufus mudurlugunu denesn esin ordaki memurlarin isguzarligindan kaynaklaniyor turkiyedenin her yernde veriyorlarda ordami vermiyrlar veya bak soyle bisey yapabilir kaymakamliga gidip yazi alip tekrar geri gelip o yaziyla alabilir mavi karti bazilari bilmiyor kaymakaimlikdan yazi ile mecbur veriyorlar
memur bilgisayardan  bakmis bekar görünüomusum zaten tr vatandasiyken evli degildim ama  bide kayit yok falan demisler

mmmeeesssuuuttt

cennet senın ılacın bende kardesım tam benım durumda esın turkıyedkeı
nufus mudurlugune tekrar gıtsın senın daha once turk vatamndası oldugun ıcın sonrada alman oldugun ıcın tam vukuatlı nufus kayıt ornegını ıstesın benım esımde ole bekarken cıkmıstı turk vatandaslıgından o yuzden problem yok evet ordakı memurlar veremeyız olmaz vs kayıt yok derler
esın hemen orda dılekce yazsın el yazısıyla ımzalasın esım almanyda aılesıyle bırlıkte kayıt ornegını ben almam lazım vıze ıcın kullanıucam dıye yazsın ımzalasın versın o memura bak nasıl alıuyo sonra :D

cennetim

Alıntı yapılan: mmmeeesssuuuttt - Ağustos 22, 2011, 03:10:13 ÖS
cennet senın ılacın bende kardesım tam benım durumda esın turkıyedkeı
nufus mudurlugune tekrar gıtsın senın daha once turk vatamndası oldugun ıcın sonrada alman oldugun ıcın tam vukuatlı nufus kayıt ornegını ıstesın benım esımde ole bekarken cıkmıstı turk vatandaslıgından o yuzden problem yok evet ordakı memurlar veremeyız olmaz vs kayıt yok derler
esın hemen orda dılekce yazsın el yazısıyla ımzalasın esım almanyda aılesıyle bırlıkte kayıt ornegını ben almam lazım vıze ıcın kullanıucam dıye yazsın ımzalasın versın o memura bak nasıl alıuyo sonra :D
iki kere gitti ikincisinde bilgisayardan bakmislar kayit yok demisler esim baska nüfus müdürlügüne sorcakdi dilekcede tam olarak ne yazmasi lazim ve ayni memurami vercek adam bisey yapmazsa nolcak müdürle konussa olurmu?

fuk_18

ee normal tc vatadandasligini kaybettin icin evli gorunmyorsun o memur salakmi formul b de senin adin soy adin yazmiyormu mavi kartinda da tc non var ordan girip tam vukatli nufus kayit ornegini veriyormuymus cennet esin eger memur mavi karti tanimiyorsa kaymakamlikdan yazi alsin oyle gitsin bunu hukukcular soluyor.. ve esine onu vermeleri lazim

mmmeeesssuuuttt

cennetım kardesım heycan yok rahat ol relac oll sen bana guven yaa bak yapması gerekn memura gıdıp dıyecekkı kardesım ben esımın nufus kayıt ornegını alıcam tam vukuatlı kımlıgınle kendısının senın deıl verecek memura memurda dıyecekkı kardesım esın ın kaydı kapalı veremeyız kendısı gelmesı lazım yada aılesı kardesı dıcekler buna nereye gıderse gıtsın bunu derler esınde cıkacak yazı ıslerı mudurlugune o bınadadır zaten oraya dılekce yazacak esım almanyada oldugundan ben tam vukuatlı nbufus kayıt ornegını tarafıma verılmesını rıca edıyorum dıye el yazısıyla ımzalıcak ama belırtsın aıleınde orda oldugunu ve alması gerektırıgını vıze ıcın ok sonra ımzalatsın ordakı odacıya ve nufus mudurune sonra o memurun yuzune atsın o kagıdı bak vermıyomu :D

fuk_18

kaymakamlikda mavi karti tanicaklar cunki dis icleri bakani her kaymakamliga yazi gonderdi mavi kart hakkinda mavi kartin ustunde tc no numaran yaziyor zaten onu girip tam vukatli nufus kayit ornegi vercek. olmazsa mudurune ciksin nufusun ona durmu anlattsin eger esinin kaldigi er kucuk biryerse  tanimazlar bak esinin yapcagi iki sey var ya baska bir nufus mudurlugune gitcek yada kaymakamlikdan yazi alip gitcek

Alıntı yapılan: cennetim - Ağustos 22, 2011, 03:12:50 ÖS
iki kere gitti ikincisinde bilgisayardan bakmislar kayit yok demisler esim baska nüfus müdürlügüne sorcakdi dilekcede tam olarak ne yazmasi lazim ve ayni memurami vercek adam bisey yapmazsa nolcak müdürle konussa olurmu?

cennetim

Alıntı yapılan: fuk_18 - Ağustos 22, 2011, 03:21:40 ÖS
kaymakamlikda mavi karti tanicaklar cunki dis icleri bakani her kaymakamliga yazi gonderdi mavi kart hakkinda mavi kartin ustunde tc no numaran yaziyor zaten onu girip tam vukatli nufus kayit ornegi vercek. olmazsa mudurune ciksin nufusun ona durmu anlattsin eger esinin kaldigi er kucuk biryerse  tanimazlar bak esinin yapcagi iki sey var ya baska bir nufus mudurlugune gitcek yada kaymakamlikdan yazi alip gitcek
nüfus müdürünün yanina cikmis anlatmis oda onay vermiyomus ya annesi yada babasi olcak demisler

mmmeeesssuuuttt

cennetim

esim bugün dedemle nüfus müdürlügüne gitti tam tekmil vukuatli toplu nüfus kayit örnegini babaminkini vermisler benim adima vermiyolarmis o olurmu yoksa benimki sartmi iki kuzenimde ankaradan almis bizimde ankaradan alma gibi bi sansimiz varmi?

Bthnkdgn

Alıntı yapılan: cennetim - Ağustos 23, 2011, 06:08:05 ÖS
esim bugün dedemle nüfus müdürlügüne gitti tam tekmil vukuatli toplu nüfus kayit örnegini babaminkini vermisler benim adima vermiyolarmis o olurmu yoksa benimki sartmi iki kuzenimde ankaradan almis bizimde ankaradan alma gibi bi sansimiz varmi?

simdi burda iki turlü nufus kayit ornegi var birincisi evlendiyseniz sizin icin yeni bir kayit acilir ve sizin ve esinizin bilgileri yer aliir.  toplu nufus kayit ornegi ise ailenin nufus kayit ornegidir. yani babanizin nufus kayit ornegi gibi birsey pek fark yok  babaniz adina verilmisse toplu nufus kayit ornegi sorun yok. ayrica nufus kayit orneklerinin heryerden alinabildigini biliyorum yanilmiyosam.

cennetim

Alıntı yapılan: Bthnkdgn - Ağustos 23, 2011, 09:28:14 ÖS
simdi burda iki turlü nufus kayit ornegi var birincisi evlendiyseniz sizin icin yeni bir kayit acilir ve sizin ve esinizin bilgileri yer aliir.  toplu nufus kayit ornegi ise ailenin nufus kayit ornegidir. yani babanizin nufus kayit ornegi gibi birsey pek fark yok  babaniz adina verilmisse toplu nufus kayit ornegi sorun yok. ayrica nufus kayit orneklerinin heryerden alinabildigini biliyorum yanilmiyosam.
alman vatandasligina gecdigim icin yeni kayit acilmio ve bu yüzden zaten esime vermiolar hem bekar göründügüm icin hemde alman vatandasi oldugum icin ama benim babamda alman vatandasi vermeselerdi onuda vermezlerdi heralde degilmi? yarin esim evlilik cüzdani fotokopisiyle denicek olmazsa yeniceye soracak umarim sonunda alabilir
babamin adina olan toplu nüfus kayit örnegi vize randevusunda bi sorun cikarmazmi diyosunuz? yoksa ertelenirmi?

sclecht

ya bende de aynı dert var vize basvurusu yapıcam eşim alman vatandaşı nufusmüdürlüğüne gittim alman vatandaşı biz veremiyoruz kaydı yok dediler nerden alabilirim yardımcı olabilicek bi arkadas varmı :( angry:)

EinUndAlles

Aynı sorun bendede oldu eşim alman vatandaşı olduğu için bana vermediler onu.o alman oldu artık türkiyeden kayıtları silindi almanyadan baksın dedi.Daha sonra bende tekrar eşime sordum ve oda mavi karttan bahsetti.mavi kartta ondaydıı.çalıştığı içinde türkiyeye gelemiyodu yani nüfus müdürlüğüne gidemezdii..bende sonraa internetten vize başvurusu içinn gerekli belgelerin çıktısını aldım konsolosluğun sitesinden ve onunla nüfus müdürlüğüne gittim.daha sonrada burada ayrıntılı yazıyor bakın eş daha önce türk vatandaşıysa onlar içinde gerekli bu kağıt diyor dedim.ve sonra benden eski tc sini istedi.eski tcsiyle girince çıktıı.bende eşi olduğum için bana verebildiler o kağıdı.sorun yok yanii onlar becerememiştir arkadaşın dediği gibi başka bi yere gidebilirsin.yada benim gibi tekrar git.çıkması lazım.

cennetim

Alıntı yapılan: sclecht - Şubat 13, 2012, 07:07:56 ÖS
ya bende de aynı dert var vize basvurusu yapıcam eşim alman vatandaşı nufusmüdürlüğüne gittim alman vatandaşı biz veremiyoruz kaydı yok dediler nerden alabilirim yardımcı olabilicek bi arkadas varmı :( angry:)
valla ben esime sorun cikmasin diye hem kimligimin hemde mavi kartimin fotokopisini cekdim ve esime gönderdim ama alakasi yok demislerdi kayit silindigi icin verememislerdi baski yapin benim esim dedemlede gitti vermediler ama hayir dediler diye sizde vazgecerseniz olmaz durmadan gidin sorun biktirin vermek zorundalar insAllah biran önce halledersiniz islerinizi