B1 Sınavında çıkan sorular ve mektup örneği

Başlatan mera67, Ağustos 07, 2011, 07:18:54 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mera67

B1 sınavına giren biri olaraktan sizlere yararlı olması amacıyle aklımda kalan soruları aktarmak istedim.
MEKTUP KONUSU= Siz bir süpermarkette kullanılmış bir çocukarabası ilanı okuyorsunuz ve satıcıyı E-mail yazarak bilgi almak istiyorsunuz.
1- Neden çocukarabasını aldığınız,
2- Çocukarabasını nasıl görebileceğiniz,
3- çocukarabasının nekadar kullanıldığı
hakkında bilgiler yazıyorsunuz.

Konuşmada= bir arkadaşım taşınıyor ve partnerimle ona yardım edeceğiz. ona nasıl yardım edebiliriz. Nakliye arabası nereden bulabiliriz. Taşınırken nelere ihtiyaç olduğu mesela Karton varmı?
gibi.....
partnerimle bu konu hakkında konuştuk. Kendini tanıtma bölümünü biliyorsunuz. Hocalar sorular soruyor. ben "ıch bin Buchhalterin von Beruf" dedim. Hoca Buchhalteri açıkla dedi.MUHASEBECİLİK utanan:) bu en zor soruydu. Açıklamaya çalıştım
eline bir resimli kağıt veriyorlar. ne görüyorsan anlat diyorlar. Benim resim bir hasta çocuk ve Doktordu. açıkladım. Hoca insanlar Hastaneye ne zaman giderler ve kontrol olmak zorundamıyız gibi sorular sordu
biraz bilgi verebildim ama kendimi tanıtma bölümüm ve hocaların sorduğu sorulara cevap vermem ve partnerimle konuşmam iyiydi ve geçtim.
SINAV sırasında heyecanlanmayın. utanan:)konuşmaya çalışın. yarımyamalakda olsa konuşun. Sakın susmayın. Bu konuşma bölümünde çok önemliiii......
Herkese Başarılar......
Daha çok mektup çeşitleri var ama onları sonra yazacağım. byby:)

mera67

halayy:)kazandım.. b1 sınavımı kazandım.... oleeee
sınav sonucum iyi geldi. hören, lesen, schreiben ve sprechen hepsi B1... yani çok iyi puan aldım..
yuppi:)

ask kızı:)

cok sevindim senin adina  sinava nasil calistin ne gibi yöntemlerle yani ?

kaleli

mera67

teşekkürler...hepinize başarılar..umarım sizlerde kazanırsınız...

mera67

Girdiğim B1 sınavındaki bir diğer mektup konusu şu idi: 
Bir firmadan geçen yıl bir ocak almışsınız. ocağınız bozuluyor. tamir için bu firmaya bir mektup yazıyorsunuz.
1- tamir ücretini soruyorsunuz
2- ödemeyi nasıl yapacağınızı..( ben kredi kartı olabilirmi diyede ek yaptım)
...........(kann ich mit der kredikarte bezahlen?)
3- bunun için bir termin istiyorsunuz
..........(über einen Termin würde ich mich sehr freuen) bu en kibarı..bir randevu üzerine çok sevinirim.. VEYA
          (könnten Sie mir bitte einen Termin geben) bana bir randevu verebilirmisiniz lütfen

VEYA bir başka konu

Bir mağazadan çamaşırmakinası alıyorsunuz ve defolu çıkıyor
bunun için e mail yazıyorsunuz
1- elinizde garanti belgesi olduğu
2- bir başka çamaşırmakinası ile değiştirmek istediğinizi
3- değişim olanaksız ise ne kadar zamanda tamir ettirebileceğinizi

B1 sınavlarında çıkan mektup örnekleri genelde alışveriş- değişim- tamir- arkadaş yaşgünü partisine davet alma- davete gelememe ve nedenleri-

diğer bir konu: siz kiracısınız ve evinizde çok rutubet var..evsahibine mektup yazıyorsunuz.
en kısa zamanda yaptırmasını , yaptırmadığında % 20 kiradan keseceğinizi.....gibi

taşındığınız evin kaloriferi bozuk bundan dolayı yöneticiye mektup yazıyorsunuz..fakat yönetici siz ile ilgilenmiyor... konuları zaten veriliyor.. ona göre yazıyorsunuz...

gittiğim kursta çok mektup çeşitleri yaptık.. sonra bunları almanca olarak sizlerle paylaşabilirim. isterseniz..

cok iyi olurrrr sevinirim böyle birsey yaparsan almanca olsa daha iyi olurrr

mera67

EİNLADUNG (davet alma) komşunun yeni evi için ve parti ye davet ediliyorsun

Ihre früheren Nachbarn sind vok einem Monat umgezogen und feiern ein Fest in der neuen Wohnung, Sie haben eine Einladung bekommen, Antworten Sie auf die Einladung
a- Grund des Schreibens
b- geschenk
c- wer kommt noch?
d- Bitte um wegbeschreibung

Liebe Sabine, lieber Peter,

vielen Dank für die Einladung zu eurer Party. Ich komme gern. Wen aus unserem Haus habt ihr noch eingeladen? Vielleicht kann ich mit jemandem zusammen zu euch kommen, das macht mehr Spaß. Es ist schön, dass euch die neue Wohnung so gut gefällt. Was wünscht ihr euch für die neue Wohnung? Ich möchte euch gern etwas schenken. Habt ihr schon eine Uhr für die Küche?
Zum Schluss noch eine wichtige Frage: Wie komme ich am besten zu euch? Die Adresse kenne ich, aber welchen Bus soll ich nehmen?

Bis nächste Woche, viele Grüße

İSİM SOYAD

mera67

HEİZUNG PROBLEM..evinizdeki kalorifer problemli ve evsahibine tamir ettirmesi için mektup yazıyorsunuz

In Ihrer Wohnung haben Sie seit einiger Zeit Probleme mit der Heizung. Der Vermieter soll die die Heizung reparieren lassen. Leider können Sie Ihren Vermieter telefonisch nicht erreichen, deshalb schreiben Sie einen Brief.

a- Grund des Schreibens
b- Problem: wie lange schon?
c- Termin für Reparatur
d- wie Sie erreichbar sind

Lieber Herr Möller,  (ismi uydurabilirsin. )

ich schreibe Ihnen, weil ich in meiner Wohnung ein Problem mit der Heizung habe. Ich habe Sie angerufen, aber leider konnte ich Sie nicht erreichen. Es ist sehr dringend, denn seit drei Tagen ist die Heizung kaputt. Seit gestern ist es draußen kalt und in der Wohnung sind nur 16 Grad. Das ist zu kalt für mich und meine Familie- meine Tochter hat schon eine Erkaltung!
Wann können Sie die Heizung reparieren oder einen Handwerker schicken? Mein Mann (meine Frau da olabilir)  jeden Nachmittag zu Hause, Sie können einfach anrufen und kommen. Oder Sie rufen mich an, meine Handynummer ist 0 1520 278494 ...
Freundliche Grüße

İSİM SOYAD

mera67

B1 sınavına giren biri olaraktan sizlere yararlı olması amacıyle aklımda kalan soruları aktarmak istedim.
MEKTUP KONUSU= Siz bir süpermarkette kullanılmış bir çocukarabası ilanı okuyorsunuz ve satıcıyı E-mail yazarak bilgi almak istiyorsunuz.
1- Neden çocukarabasını aldığınız,
2- Çocukarabasını nasıl görebileceğiniz,
3- çocukarabasının nekadar kullanıldığı
hakkında bilgiler yazıyorsunuz.

BU BENİM SINAVDA YAZDIĞIM MEKTUBUMDU. BU MEKTUPTAN 17 PUAN ALDIM.  Mektup ta B1 alman için enaz 15 ençok 20 puan alman gerekiyor biliyorsundur zaten benimki idare etti işte.....

Lieber Herr Müller,            (ismi uydurdum çünki lieber Verkaufer iyi olmazmış,kurstaki hocalar söylemişti)

gestern habe ich im Süpermarkt Ihre Anzeige gelesen deswegen schreibe ich Ihnen eine E-Mail. Ich interessiere mich für diesen Kinderwagen. (GRUND ANAFİKRİM)

Ich habe ein Kind und deshalb brauche ich einen Kinderwagen. (NİÇİN ÇOCUKARABASINI ALDIĞIM)

Ich kann keinen neuen Kinderwagen kaufen, weil er zu teuer ist.
Wann kann ich den Kinderwagen ansehen? İst Morgen möglich? Denn ich habe morgen frei und ich kann morgen bei Ihnen kommen!  oder können Sie mir bitte einen Termin geben?
( ÇOCUKARABASINI NASIL GÖRÜRÜM)

Wie alt ist er? Seit wann haben Sie den Kinderwagen gebraucht? Ich hoffe, dass den Kinderwagen ist nicht alt!
(ÇOCUKARABASININ NE KADAR KULLANILDIĞI )

Könnten Sie mir bitte über diesen Kinderwagen mehr Informationen geben? Sie können mich unter dieser Handnummer erreichen. Meine Handynummer ist 013.............
Über eine Antwort würde ich mich freuen.
Ich warte auf Ihre Antwort.
Viele Grüße,
İSİM SOYAD

mera67

Son kez bir mektup daha veriyorum. Bu mektuptada kursta yaptığımız deneme sınavında 19 puan almıştım. sana vermek istedim. içerikler hemen hemen aynı dikkat edersen. Birde ben mektuplarda uzun uzun değil daha kısa ve doğru cümleler yaparak yazmaya çalıştım. zaten bazı kalıpları ezberlersen zorlanmazsın. ;)

Sie haben eine Anzeige für eine Stelle als Verkaufer-Verkauferin gelesen. Sie sind daran interessiert. Deshalb schreiben Sie an den Arbeitgeber. Schreiben Sie auch eine Anrede und einen Gruß

a- Grund für das Schreiben
b- Wer Sie sind
c- Deutschkenntnisse
d- Berufserfahrung     

Sehr geehrte Damen und Herren,  (Bu resmi bir yere yazılıyor)

in der Zeitung  habe ich Ihre Anzeige gelesen. Ich interessiere mich sehr für die Stelle.Ich möchte mich für die Stelle bewerben. Mein Name ist Reyya.  Ich bin 31 jahre alt und lebe seit zwei Jahren in Deutschland. Ich habe im letzte Jahr einen Integrationskurs gegangen. Jetzt spreche ich schon gut Deutsch. In der Türkei habe ich als Buchhalterin bei einer Firma gearbeitet.
Ich schicke Ihnen meinen Lebenslauf und meine Zeugnisse zu.  Ich würde mich  über eine positive Antwort sehr freuen.
Mit freundlichen Grüßen
AD SOYAD

yardımcı olmuşumdur umarım... Sizlere başarılar dilerim.... byby:)

cok saol cok tesekkür ederim =) yardimlarin icin umraim bende kazanirim ama umutsuzum yani kazanmak konusunda   schreiben birazcik degil baya kötü fazla bise yazamiorum konusma desen ayni önüme kagit koyduklarinda hemn cözüm üretemiorum ne yapicam bilmiorum cok kötü bi haldeyim yani sonucta bu önemli bir sinav =(((

mera67

Alıntı yapılan: ask kızı:) - Eylül 06, 2011, 08:11:33 ÖS
cok saol cok tesekkür ederim =) yardimlarin icin umraim bende kazanirim ama umutsuzum yani kazanmak konusunda   schreiben birazcik degil baya kötü fazla bise yazamiorum konusma desen ayni önüme kagit koyduklarinda hemn cözüm üretemiorum ne yapicam bilmiorum cok kötü bi haldeyim yani sonucta bu önemli bir sinav =(((

sınava girerken bende senin gibi ne yapacağım ben kazanamam mümkün değil diyerek girdim. konuşurken heyecanlanıyorum..hala öyle..ben sınavda konuşmada sprechen bölümünde çok düzgün cümleler söyleyemedim. sprechenda gramatiğe önem vermiyorlar. ben gramatiksiz konuştum ama hiç susmadım.yalan yanlış konuştum işte..susanı sevmiyorlar. heyecan çok kötü. ben çok heyecanlandım. ama sınavı yapan 2 hoca öyle güleryüzlüydüki heyecanımı unuttum. umarım sen de heyecan yapmazsın..mektuplarda bazı kalıpları ezberle..ben öyle yaptım.

Alıntı yapılan: mera67 - Eylül 07, 2011, 02:04:14 ÖS
sınava girerken bende senin gibi ne yapacağım ben kazanamam mümkün değil diyerek girdim. konuşurken heyecanlanıyorum..hala öyle..ben sınavda konuşmada sprechen bölümünde çok düzgün cümleler söyleyemedim. sprechenda gramatiğe önem vermiyorlar. ben gramatiksiz konuştum ama hiç susmadım.yalan yanlış konuştum işte..susanı sevmiyorlar. heyecan çok kötü. ben çok heyecanlandım. ama sınavı yapan 2 hoca öyle güleryüzlüydüki heyecanımı unuttum. umarım sen de heyecan yapmazsın..mektuplarda bazı kalıpları ezberle..ben öyle yaptım.
cok saol  anlatimlarin icin ins yapmam heycan ama bilmiorum zaman yaklastikca  bi tuhaf oluyorum ins kazanirim cok istiyorum kazanmayi

aslinda bir soru daha bu mektuplar cok kisa degil mi cünkü bizim ögretmen diyorki en 80 kelime en fazla 100 oyuzden merak ettim yani bu tür mektuplarda oluomu yani bu kisalikta ama sen kazanmissin hemde b 1 olarak  ozamn sorun yok =)

mera67

hem kendi mektubunu gönderdim. hemde kursta hocaların bizlere verdiği mektup örneklerini gönderdim. evet benimki kısaydı. ama hocaların bize örnek olarak verdiği mektuplarda kısaydı. onlar bize hep şunu söyledi. 1- mektubun içeriğini iyi anlayın.. 2- mektupta sorulan sorulara doğru cevap verin..
mektubu çok uzun yazarsan belki hatalarında çok olabilir. evet benimki kısa..sen biraz daha eklemeler yapabilirsin. ama benimkinde sınavda verilen sorulara cevabım vardı..keşke biraz daha yazabilseydim daha iyi olurdu ama çok heyecanlandım :)
kısa ama öz ve doğru yani gramatiği doğru olsun... çok kısa olması tabiki iyi değil...
aşk kızı kazandığın zaman mutlaka buraya yaz olurmu...

Alıntı yapılan: mera67 - Eylül 07, 2011, 08:07:19 ÖS
hem kendi mektubunu gönderdim. hemde kursta hocaların bizlere verdiği mektup örneklerini gönderdim. evet benimki kısaydı. ama hocaların bize örnek olarak verdiği mektuplarda kısaydı. onlar bize hep şunu söyledi. 1- mektubun içeriğini iyi anlayın.. 2- mektupta sorulan sorulara doğru cevap verin..
mektubu çok uzun yazarsan belki hatalarında çok olabilir. evet benimki kısa..sen biraz daha eklemeler yapabilirsin. ama benimkinde sınavda verilen sorulara cevabım vardı..keşke biraz daha yazabilseydim daha iyi olurdu ama çok heyecanlandım :)
kısa ama öz ve doğru yani gramatiği doğru olsun... çok kısa olması tabiki iyi değil...
aşk kızı kazandığın zaman mutlaka buraya yaz olurmu...
genede kazannissin b1 olarak iste 1 ayim var yeni basladim calismaya ins kazanirim kazanirsam neden yazmiyim