Koskaca 1 Yilin Özeti Buyrun Bilgi edinin... Mutim!

Başlatan Mutim, Eylül 06, 2011, 04:14:31 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mutim

Koskaca 1 Yilin Özeti Buyrun bilgi edinin...

Satirlarima baslamadan önce biliyorum ki , bir cogumuzun yasadigi seyleri bende yasadim... Kafanizi karistirmak ve Almanyaya ilgilli kötü seyler anlatmak istemiyorum.. Birazda insan , kendi yasamini, kendisi sekillendirmesi gerek.. Bahaneler aramak yerine , careler arayin..!! Umarim bu anlatacaklarim sizlere bir yol olur ve ufakda olsa bilgi edinmeniz icin yararli olur..

Almanyaya geldigimde ilk 6 ayim benim icin izdirap gibiydi hem ailesel , hem cevresel , hemde maddi olarak..
Konusmayi bilmeyen ve yürümeyi bilmeyen cocukdan , yürümesini ve konusmasini nasil isterlerse bendende onu istediler.. Inanin ki resmen bircok konuda ve bircok insanla mücadele ediyordum.. Gelir gelmez, buradaki birlikde yasamak zorunda oldugun insanlar hemen kendi düsüncelerine ve hayatlarina göre seninde öyle olmani istiyolar. Cünkü sen burada yenisin , senin secme hakkin yok ! , senin istedigin isi yapma hakkin yok ! düsüncesi oluyor insanda.. Bulundugum yerde okadar cok asalik insan toplulugu vardi ki , hepsini ayiklamak zorunda kaliyordum.. Yaptigim hersey sanki bir yanki yapar gibi , herkesin konusu olmaya baslamisti... Nisanli olarak geldigim icin , kendimize ev aramakda  zorundaydim , türkiyeden sonra buradada dügün yapmak zorundaydim..

Neyse , önce kursa basladim geldikden 3 ay sonra.. Bu sirada ev buldum , dügünümü yaptim , evimi dösedim.. bunun disinda da ekstra yapmak istedigim islerle ugrasdim.. Ehliyete gittim.. 2 tanede haftada  1 gün olmak üzere  öyle kursa gittim.. Öyle bir yogunluga ve strese girdim ki , tek insanlarin yüzünü görmemek ve herkesden uzak olmak icin.. Günde 4 5 saat uyuyordum. Sabah okula, ögleden sonra sirkete, aksam ehliyete , gece de evde ders calismaya..  Saclarimi bile kazittim , kendimi daha iyi hissetmek icin..
Cünkü artik hersey agir gelmeye basliyordu saclarimi bile kendimde agir hissetmeye basladim.. Özlemlerim, Yapmak zorunda olduklarim, Ögrenmek zorunda olduklarim ve yapacaklarim.... Hersey kafamda birikmis , patlamaya hazir birbomba gibiydim..
Cünkü burada yeni oldugun kimsenin umurunda degil di, sen erkeksin , herseyi her isi yaparsin mantigi bürümüs cahil insanlari..

* Herseye ragmen her zaman sabir istedim Rabbimden.. Kimsenin dedigini yapmadim. Kimsenin düsüncesine görede yasamadim.. Mücadele ettim..

Aradan 1 sene gecti...

Ehliyetimi aldim. Kurslarimi Bitirdim.. Arabami Aldim. Ulusarasi bir Firmada yeni ise basladim. Dügünümü Yaptim. Evime gectim. Simdide bir bebek bekliyorum.. Ekstrada baska islerle ugrasiyorum..

Sizlere bircok seyi kisa kisa anlattim.. Almanyaya gelince, kendinize birseyler katabiliyorsaniz yasadiginiz yerde . ne mutlu size.. Kuralci ve özgürlükcü bir yer..  Kafanizi sisirmek ve karistirmak istemiyorum... Sadece sunu düsünün.. Önce dürüst olun! kendinize ve karsinizdaki insana ( cünkü buraya gelen bir cok insan , avrupanin havasini kapilip sacma sapan davrandiklari icin , bir cok insanda erkeklere/bayanlara karsi korku icinde )
Sonra idealleriniz olsun , bir hedefiniz varsa odaklanin ve hep basaracagim deyin.. Ne sorun yasarsaniz yasayin , sadece at gözlüklerinizi takin ve yapmak istediginiz seyi yapin..  Onun yaninda yapacaginiz birseyler varsa aradan cikartmaya calisin. Bosluklarinizi yapmaniz gereken seylerle doldurun... 

Belki zor olacak , belki bir cok sosyallikden uzak kalacaksin ama sonu güzel olacak , iyi bir hayat yasamak icin kendinize zemin hazirlamalisiniz..

Önerilerim :

*Almanyaya geldiginizde hemen kendinize bir AWO ( Türklere ücretsiz danismanlik hizmeti veren bir yer) bulun. size her konuda yasal olarak , evrak olarak , herseyinizi yapiyolar.. Is konusunda, okul konusunda, dersler konusunda, mektup isleri konusunda akliniza ne gelirse.. Bu sekilde en azindan , bir cok yükünüz azalmis olur. Kimseye ihtiyac duymadan kendi islerinizi yapmis olursunuz.

* Insanlarin ne yaptigina ve nasil yasadigina aldanmayin , yukarida belirttigim gibi kendi yasam seklinizi , birazda kendiniz sekillendirebilirsiniz..

* Hedefleriniz ve ideallariniz olsun. Yasadiginiz sorunlara bogun eyerek yapmaniz gereken isleri ertemeleyin ve yapmakdan vazgecmeyin.

*Bos hayaller pesinde kosmadan , hikaye anlatmadan , kendinizi ve yapacaginiz seyleri ispat edin ve yapin..

*Insanlarin düsüncelerini aldirmayin  ve baskarinin düsüncelerini evinize sokmayin 2. 3. sahis fikirlere ihtiyac duymayin..

*Esinizle sIk sIk konusun, güven vererek insanlarin gazina gelmemesi icin ve huzurlu bir ortam icin size destek cikmasi icin sabirli olmasini ve yaninda olacagini ve iyi seyler yapacaginizi belirttin. Güven verin..

* Size Yüce Allahimin bir Ayeti kerimini de , size rehber olmasi icin yaziyorum..

Her kim Allah'a dayanıp güvenirse, Allah ona hiç umulmadık yerlerden rızıklar verir, şüphesiz Allah kuluna yeter. Yine şüpheniz olmasın ki, Allah buyruğunu yerine getirecektir. Çünkü Allah her şey için bir plan, bir vade ve bir ölçü belirlemiştir (TALAK Suresi 3. Ayet).

Kafaniza herhangi birsey takilir ve sormak istedigini bir konu varsa hic cekinmeden yazin.. Seve seve sizlerle bilgilerimi paylasmak isterim.

Saygilar..

Mutim..

tugce_doerjer

cok guzel yazmıssın mutım ve 1 senede ne kadar cok sey basarmıssın arkadasım tebrık edıyorum senı. yanlıs anlamadıysam dıger ınsanlardan kastın orda yasayan turklermı? cunku bır arkkadasım turklerın oldugu yerde yenı gelenlerın cok daha fazla zorlandıgını soyledı bana. acıkcası kafam cok takıldı o konuya.

fuk_18

tebrik ederim mutim 1 sene icinde kisa birsurede kendi ayaklarin ustunde durmussun ve sana sonuna kadar katiliyorum seni dusunmeden surda is var gir burda is var git buraya yatmaya gelmedin veya bos gezene ekmek yok gibi bahaneler aptalca dusunceler soleyen cok oluyor senin neyi kast ettigini biliyorum dusun ben kayinpederle yasiyorum hala durmumu sen bilirsin anlarsin..ve bir an geliyor kafayi yigcek oluyorsun skliyorsun bunaliyorsun sen en iyisini yapmissin ins Allah bizede sana verdigi sabri cesareti azmi bizlerede verirde senin azcik yanina yaklasabiliriz cok sagol yazin icin insana güven veriyor.tesekkürler

Mutim

Alıntı yapılan: fuk_18 - Eylül 06, 2011, 05:10:36 ÖS
tebrik ederim mutim 1 sene icinde kisa birsurede kendi ayaklarin ustunde durmussun ve sana sonuna kadar katiliyorum seni dusunmeden surda is var gir burda is var git buraya yatmaya gelmedin veya bos gezene ekmek yok gibi bahaneler aptalca dusunceler soleyen cok oluyor senin neyi kast ettigini biliyorum dusun ben kayinpederle yasiyorum hala durmumu sen bilirsin anlarsin..ve bir an geliyor kafayi yigcek oluyorsun skliyorsun bunaliyorsun sen en iyisini yapmissin ins Allah bizede sana verdigi sabri cesareti azmi bizlerede verirde senin azcik yanina yaklasabiliriz cok sagol yazin icin insana güven veriyor.tesekkürler

Kardesim valla acik söyleyim , ben buradaki türklerden nefret ettigim kadar hicbir insan toplulugundan nefret etmiyorum.. Tabii ki hepsi öyle degil. Iclerinde güzel arkadaslik yaptigim ve is yaptigim arkadaslarimda var.. Benim kastim , mahalle karisi gibi yasayan erkek topluluklari.. Benim bulundugum yerde esimin ailesi falan taninan insanlar. Dolayisiyla ithal damat oldugun icin , merak ve ilgi cekiyorsun :).. Dolayisiyla ezik insanlar oldugu icin , yaptigin herseye mesgül olmak isterler :) Gerci sükürler olsun rabbime, hak edene haddini bildiririm.. Hayatta en nefret ettigim seylerden birtanesi , bos insanlarin , birseyler yapmak isteyen insanlarin hayatlarina mesgül olmak istemesidir.. Tabii böyle seylere alisik olmadigimiz icin de tuhafimiza kaciyor..

Mesala basit bir örnek.. Almanyaya geldim.. Lüks bir spor salonuna gittim, gidiyorum da..

Bu ezik insanlarda aile baglarindan birtanesine demis ki ,

Ya bu adam yeni gelmis neden o kadar pahali yere gidiyor???

- Demek istedigimi anlamissindir umarim..

Cok ezik insanlar var..

fuk_18

abi sana soyle soyleyim avrupada olan turklerin bazilari bizim ulkemizde yasayan hani dislanan dogu insanlari varya onlardan bile daha kotu daha cahiller aynen bende sevmiyorum burda yasayan bazi turkleri dedikoduda bir numarayiz burda bile gelenler turklerin icinde yasrasa anlciaklar bizi ne demek istedigmizi turklerden uzak durmakda yarar var tabi hepsini kast etmiyorum

Mutim

Alıntı yapılan: fuk_18 - Eylül 06, 2011, 05:10:36 ÖS

Canim kardesim , seni o kadar cok iyi anliyorum ki  , belkide benden daha iyi anlayan cikmaz.. Bu psikoloji icinde olmak cok zor..Insan benligini oldugu gibi ifade edemiyor.. Mecburu seyleri yapmak zorunda oluyor.. Istemedigi seyleri kabul etmek zorunda oluyor.. Düsünceler degisiyor , tavirlar degisiyor.. Her konu da bir cok sikinti.. Ama bunlari bir kenara birak! Sana söyleceklerimi aklina sok.. Sen ne olursa olsun , firsatci ol kardesim... Tabii ki herseyi kabul et demiyorum, sana yarayisli ve yararli olacak seylerede yönel.. Cevrendeki insanlara danis, neler yapabilirsin , neler bulabilirsin.. Yani önce kendi imkanlari gözet , sonra baskalarinin tavsiyelerine uy , baskarinin tavsiyelerini yapmak zorunda olsan bile , yaparken kendine yeni alanlar gelistir.. Yeni arkadasliklar edinmeye bak ve zamanla elersin..  ben yaptigim seyleri ALLAHin iziniyle ona siginarak dua ederek sahip oldum kardesim.. Ben bir cok konuyu üsttü acik kissadan kapattim..

Mutim

Alıntı yapılan: fuk_18 - Eylül 07, 2011, 06:04:05 ÖS
abi sana soyle soyleyim avrupada olan turklerin bazilari bizim ulkemizde yasayan hani dislanan dogu insanlari varya onlardan bile daha kotu daha cahiller aynen bende sevmiyorum burda yasayan bazi turkleri dedikoduda bir numarayiz burda bile gelenler turklerin icinde yasrasa anlciaklar bizi ne demek istedigmizi turklerden uzak durmakda yarar var tabi hepsini kast etmiyorum

Zamanla herkes rengini belli ediyor kardesim , öyle serefsizlerle karsilastim ki .. Is ortaminda olsun , arkadaslik ortaminda olsun..!! Nefretimle onlari bogmak bile geldi bazen icimden.. Ama sunu düsündüm hep onlar altseviyenin insanlari. Cünkü onlar yillarca ulasamadiklari seylerin hayallerini , baskalarinda gördüklerinde sasiriyolar..

fuk_18

evet abi zaten sen iyi anlarsin beni aynen senin dediklerin gibi oluyor bakalim abi Allah buyuk bi kapi acar ezdirmez bizleri hayirlisi herseyin

ask kızı:)

mutim abim  ilk önce bebegin hayirli ugurlu olsun  yazdiklarin cok güzel saol hepsi icin...

fuk_18

evet geldim onceden de geldigim icin biliyorum almanyayi yasayan insanlari falan

Alıntı yapılan: ask kızı:) - Eylül 07, 2011, 06:28:31 ÖS
ufuk abi sen  geldinmi almanyaya??

fuk_18

EinUndAlles

Arkadaşlar vizeleriniz ne kadar sürede geldii bana bilgi verebilirmisiniz? şimdiden teşekkürler

Mutim

Reyya

mutim bende sana katılıyorum. burada yaşayan türkler gerçekten çok farklı.  insanın zaman zaman dosta ihtiyacı oluyor . sevinçlerimi, özlemlerimi, dertleşebileceğim bir arkadaş bulamadım. dost arkadaş canlısı biriyim ama bu özelliğimi yitiriyorum artık. herkesde bir hava bir tafra anlayamadım. insan insandan kaçar olmuş, birbirlerine kıstas yapan kişilikler anlayacağın. çok doğru bir yorum. kim üzerine alınıyorsa alınsın umurumdada değil acıkcası. bende gördüğüm gerçekleri söylüyorum.  halbuki bende senin gibi büyükşehirden geldim. yüzüne gülüp arkadan dedikodu yapan kişilikler çok yoğunlukta. bunları bizzat yaşadım malesef.

Rodolfo

Her ne olursa olsun, insan hayattan ümidini kesmemelidir. Söylediginiz gibi hedeflerinden ve dogru yoldan sasmayacaksin ve baskasina bagli kalmayacaksin(maddi olarak). Bende 1 yil doldugunda yazarim yasadiklarimi insAllah :)  Almanyada'ki hayatinizda basarilar dilerim.