aile birleşimi vizesine baş vururken nelere dikkat etmeliyiz??

Başlatan esquire, Eylül 09, 2011, 12:48:36 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

esquire

merhaba arkadaşlar bana bu onuda yardımcı olursanız sevinirim özellikle tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşlar.biraz size kendi durumumdan bahsedeyim.
ben kısmet olursa kasım ayında düğün yapıp vize başvurusunda bulunucam.önümüzdeki ayda kursa başlıyorum herhalde nikahtan önce sertifikamı almış olurum(inşAllah).
eşim Almanya'da doğma büyüme ama Türk vatandaşı.gelir düzeyi 2000 Euro'nun üstünde.benden 3 yaş büyük.benim ilk onun ikinci evliliği olacak.benim de sicilim temiz

şimdi;vize başvurusu yaparken nasıl bir yol izlememiz lazım prosüdür nedir yani??
Onun ikinci evliliği olması ve benden 3 yaş büyük olması bi sorun yaratır mı??
birde orda da nikah kıyalabiliyomuş sanırım böyle bişey var mı ??

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

fuk_18

vize basvurusu yaparken bir yol izlemen gerekmez..sen bi nikah yap sertifikani al vize konumuna geldiginde burda olursan sana herturlu bilgi sunariz

esinin ikinci evliligi olmasi sorun yaratmaz ama ilk evliligi de turkiyeden ise ve onuda goturüp sonra bosandi ise bu sefer isi SIKI tutarlar baya arastirirlar ve esin senden buyuk olmasi sorun degil ..11 yas buyukler vize aldi gitti..

evet Almanya'dada nikah kiyabiliyorsun gerekli belgeler benim imzamda yaziyor ama oraya gitmen icin yine dil sertifikani yani a1 belgeni alman gerek ve ayni aile birlesimine basvuru gibi basvuruda bulunman gerek sen bilirsin ama burda nikah kiyip gitsende orda kiysanda hic bir farki yok..

Sen ne yapmak istedigine karar ver biz hep burdayiz sana herturlu yardimci oluruz

benjaminhaven

arkadasim senin sicilinden daha cok esinin sicili cok onemli.
esin  sinirsiz oturumu varmi?alman vatandasligina neden gecmedi simdiye kadar.?
kazancini belgeliyebiliyormu?genelde turkler iyi para kazaniyorlar ama belgeliyemiyorlar.
asil ve en onemli konu ise ufuk arkadasimizin belirttigi konu.esinin ilk evliligi nerden?esin ilk turklemi evlenmis?turk vatanbdasimi onu oraya goturmus yada o evlenerek turk vatandasinimi almanyaya goturmus.yada almanyadami yapillmis evlilik.eger esinin ilk evliligi almanyada yapilmissa korkmadan nikah yap ve muracaat et.vizeni bir sekilde alirsin.
amaesinin ilk evliligi turkiyeden ise suphe uyandirirlar.o zamanda seni capraz sorguya alirlar.esinle birlikde dugun resimlerinizi smsleri telefon kayitlarini isterler.birde esini yabancilar dairesine senide konsoloslugua ayni gunde cagirrilar.ve ortalama 90 tane soru sorarlar bu sorularin cevaplari cogunlukla uyusuyorsa vizeni alirsin.uyusmuyorsa alamassin.red yersin.
bence sen esinden tum bilgileri net olarak al.sonra bir degerlendirme yap.

tugce_doerjer

eger dogu almanyaya gelıceksen arkadasım nıkahını almanyada kıy derım. bız turkıyede kıydık nıkahı burda evlılıgımızın onaylanması ıcın 6 ay bekledık. benım butun sıcılım sorgulamaya gırdı cıktı. 6 ay boyuncada esım burda bekar gozuktu. eger batıya gıdıyorsan sorun yok ıstedıgın yerde kıy aynı bı sorun cıkmıyor.

BARTTT

Baş vurunu yaparken gerekli evraklar arsında biri var ki bu senın için önemli.Eşinin boşanma evrakları.Mahkeme kararını alıcaksın eşinden.Evrakı almancaya çevirtmen gerekiyor.

esquire

Alıntı yapılan: BARTTT - Eylül 09, 2011, 03:32:49 ÖÖ

Baş vurunu yaparken gerekli evraklar arsında biri var ki bu senın için önemli.Eşinin boşanma evrakları.Mahkeme kararını alıcaksın eşinden.Evrakı almancaya çevirtmen gerekiyor.

Alıntı yapılan: benjaminhaven - Eylül 09, 2011, 01:59:07 ÖÖ
arkadasim senin sicilinden daha cok esinin sicili cok onemli.
esin  sinirsiz oturumu varmi?alman vatandasligina neden gecmedi simdiye kadar.?
kazancini belgeliyebiliyormu?genelde turkler iyi para kazaniyorlar ama belgeliyemiyorlar.
asil ve en onemli konu ise ufuk arkadasimizin belirttigi konu.esinin ilk evliligi nerden?esin ilk turklemi evlenmis?turk vatanbdasimi onu oraya goturmus yada o evlenerek turk vatandasinimi almanyaya goturmus.yada Almanya'dami yapillmis evlilik.eger esinin ilk evliligi Almanya'da yapilmissa korkmadan nikah yap ve muracaat et.vizeni bir sekilde alirsin.
amaesinin ilk evliligi turkiyeden ise suphe uyandirirlar.o zamanda seni capraz sorguya alirlar.esinle birlikde dugun resimlerinizi smsleri telefon kayitlarini isterler.birde esini yabancilar dairesine senide konsoloslugua ayni gunde cagirrilar.ve ortalama 90 tane soru sorarlar bu sorularin cevaplari cogunlukla uyusuyorsa vizeni alirsin.uyusmuyorsa alamassin.red yersin.
bence sen esinden tum bilgileri net olarak al.sonra bir degerlendirme yap.

Esim sınırsız oturuma sahip,alman vatandaşlığını seçmemiş herhalde eskisi gibi çifte vatandaşlık durumu kalkmış sanırım.
Kazancını belgeleyebilir 15 yıldır aynı yerde çalışıyo.
Esim ilk evliliğini ordaki birisiyle yapmış ve boşanmışlar sonra ama orda mı boşanmışar onu bilmiyorum sormam lazım.birde şunu anlamadım zaten burda nikah yapılabilmesi için eşimin boşanmış olması gerkmiyo mu  yoksa zaten nikah kıyılmaz neden neden bu belgeyi istiyorlar ki.?

tugce_doerjer

esın almanyada evlendıyse turkıye bunu nerden bılcek? almanyada mılyonlarca evlı cıft var hepsını turkıye bılıyormu? bosandıgını kanıtlaman gerekıyor. bosanma evrakını sundunmu olay bıtıyor zaten o kadar ustunde durman gereken bır konu degıl. onemlı olan esın turkıyeden bırıyle evlenıp almanyaya getırmıs olmasın. sonrada oturum alıp bosanmıs olmasın.

esquire

sordum biraz önce burda evlenip boşanmışlar.yok burdan götürmemiş.

Bişey daha sormak istiyorum sertifikayı ekim sonunda alırım sanırım araya bayram girecek,bayram sonu düğün dü balayıydı 20 gün falan geçer sanırım nikahtan sonra pasaport alıcam vizeye ne zaman başvur malıyım.?artı Afyon nüfusuna kayıtlıyım hangi konsolosluğa baş vurmam gerekiyo?

Zaman ayırıp yazdığınız için herkese çok teşekkürler.

fuk_18

afyonda yasiyorsun yani :) orda okudum bende ilk yapman gereken a1 belgesini alman sonra esin gelip nikah yaparsiniz burda ondan sonra vize islerini detayli konusurz ama birden hersey olup bitsin istiyorsun hepsni sirasiyla yapsan daha iyi olur senin icin madem bilgi istedin ondua soleyelim.

dedigim gibi ilk once a1 belgeni al ondan sonra esin gelir burda nikah yaparsiniz pasaportunu nikahdan sonra cikartirsin kimligni degistirirsin a1 belgen elinde olur sonra ararsin iks formasini randevu alirsin pasaport numaranida verip senin emaile gereken bilgileri evrakalri yollarlar hazirlaman gereken onlari toplarsin...,

Ankaradan basvurcaksin vizeye randevu gununde vize gorusmesine gidersin ve bekleyenler kervanina katilirsin..kursa baslayim sinava gireyim vize basvurusu derken beklemye gecmen 3 4 ay demek yani sirayla git once belgeni al nikah kiy sonra tekrar yaz yardimci oluruz tekrardan

NIKAHDAN SONRA HEMEN BASVURABILIRSIN VIZEYE

BARTTT

Merhaba ;

Türkiye evlenirken zaten Türk vatandaşı olduğundan çıkıyor.Fakat vize baş buvurusu yaparken senden o evrakı belgelemeni isteyeekler.Değerli arkadaşlarım.Anmeldung yaparken Almanyada her devlet dairesine otomatikman belgleriniz belgeleniyor ise;Almanyada yaşayan Türk vatandaşlarının da her türlü bilgileri ellerinde mevcud oluyor.Bu durumu konsolosluklar aracılığı ile yapıyorlar.

esquire

Alıntı yapılan: fuk_18 - Eylül 10, 2011, 12:15:39 ÖÖ
afyonda yasiyorsun yani :) orda okudum bende ilk yapman gereken a1 belgesini alman sonra esin gelip nikah yaparsiniz burda ondan sonra vize islerini detayli konusurz ama birden hersey olup bitsin istiyorsun hepsni sirasiyla yapsan daha iyi olur senin icin madem bilgi istedin ondua soleyelim.

dedigim gibi ilk once a1 belgeni al ondan sonra esin gelir burda nikah yaparsiniz pasaportunu nikahdan sonra cikartirsin kimligni degistirirsin a1 belgen elinde olur sonra ararsin iks formasini randevu alirsin pasaport numaranida verip senin emaile gereken bilgileri evrakalri yollarlar hazirlaman gereken onlari toplarsin...,

Ankaradan basvurcaksin vizeye randevu gununde vize gorusmesine gidersin ve bekleyenler kervanina katilirsin..kursa baslayim sinava gireyim vize basvurusu derken beklemye gecmen 3 4 ay demek yani sirayla git once belgeni al nikah kiy sonra tekrar yaz yardimci oluruz tekrardan

NIKAHDAN SONRA HEMEN BASVURABILIRSIN VIZEYE

ben sanki afyon izmire bağlı diye biliyodum ufuk kardeşim??*

fuk_18

hayir ankaraya bagli arastira bilirsin sitelerinden konsolsolugun istersens ana hangi konsolsolugun kac tane ile baktigina soleye bilirim mesela istanbul 14 il bakiyor marmara bolgesi ve en uc bolge eskisehir de bakiyor...izmir ege antalyanin oldugu kesime komple ankarada dusun artik en az 40 ile bakiyor dogu guney dogu komple ankaranin
afyon ic anadolu bolgesinde kaldigi icin
ankaraya bagli

esquire

Arkadaşlar iki gün önce hikah yaptık eşim Almanya'ya döndü.şimdi ordan soyadını ve kimliğini değiştirmesi için ne yapması gerekiyor?? ::)

fuk_18

evlilik cuzdanini goturmesi yeterli pasaport ve kimligini degistiri rat haus dan ama acelesi yok sen gidincede degistire bilir..ve sendiz evliligi bildirebiliyromu almanyaya onu arastirsin bi esin rat hausdan

esquire

Ben vizeye basvurdugumda onun pAsaportundaki soyadinin degismesi  gerekmiyor mu?

fuk_18

yok ya onemli degil onlar senin verdigin bilgilerde zaten senin esin oldugu belli oluyor onlari almanyadada degistire bilirsiniz yani bir acelesi yok

esquire