Almanyada fırıncılık yapmak nasıl olur

Başlatan sahintekin, Eylül 19, 2011, 08:47:24 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sahintekin

selam arkadaslar. ben tekin. arkdaşlar ben açıköğretim lisesi bitirdim askerliğimide yaptım ve şuan bir fırında çalışıyorum. aile birleşimi ile almanyaya gelme gibi bir düşüncemiz var. şimdi gidipte orda ara işinde çalışmak istemiyorum. şimdi dostlar sizden cevabını istediğim soru oraya gidipte kendi mesleğimi icra edebilir miyim? ha birde almanca sorun olmaz benim için hırslıyımdır öğrenirim yani almancayı şart olarak yazmayın..

sahintekin

yoldaşlar bi yardımcı olaydınız inş yaa

fuk_18

sahintekin

yazdım ya birader burda fırında çalışıyorum... işim ise fırında olan her türlü işten anlarım. hani kürekçiydi hamur işiydi falan

fuk_18

burda firin bulabilirsen yaparsin almanca sart tabi birde firincilik yapacagim diye gelme guvenip sen aile birlesimi yapmak istiyorsan onu yap gel meslek bulursun yani bir meslek uzerine dusme ve her meslegin diplomasi var burda olmadi burda meslek yaparsin

sahintekin

o nasıl olcak kardeş? sana zahmet biraz daha açarsan konuyu. zaman kaybı falan ne kadar olur gibisinden?

fuk_18

part time is bulabilrisin zaten dil kursun olcak part time isler senin icin en uygun olani olcak..ya sunu soleyim eger sansin yoksa en az 1 sene dil ogrenmekle gecer calismadan...istersende bulabilirsen yarim gunluk isler var onlarda calisirsin temizlik gibi..direk gider gitmez bir is bulman zatne imkansiz eger tanidigin yoksa is vercek...ancak sansliysan dil kursu yapip ayni zamandada iyi bir is bulursan 1000 euro gibi bir para alirsin ama dusuk bir ihtimal buraya gelirken 1 seneni feda etceksin..

sahintekin

bunu demen iyi oldu kardeş Allah razı olsun. böyle bilgiler lazım işte bana biri anlatınca anca bakıyoz öyle. acaba doğru mu diyo yalan mı diyo bilmiyorum... peki kardeş diyelim fıran işi bulamadık dil kursuda tamam, temizlik işi falan bana göre değil anlatabiliyo muyum. napıcaz işte o zaman. var mı bi hal çaresi?

fuk_18

esin calisiyordur sanirim onun maasiyla gecinceksin yada devletten yardim alcaksin ya buraya gelde ac kalmazsin merak etme

sahintekin

açlıktan kimse ölmez zaten de kardeş hani gelipte rezil olmayalım diyorum orda... birde şu hani meslek kursu var diyosun ya fuk, onların bitiminde iş bulma ihtimali nedir?

fuk_18

o kursa baslaman icin b1 belgesini alman gerekli o kurslar mesk egtimi kurslari hangi meslegi istiyorsan o meslek uzerine 2 3 yil okuyorsun ayni meslek yüksek okulu gibi ama burda biraz farkli devamli calisiyorsun 2 hafdada bir de okula gidip ders goruyorsun 2 yada 3 yil boyle sonra diplomani aldikdan sonra artk ne meslegi yaptiysan elektrik bilgisayar otel garsonluk kasiyerlik gibi her meslegin diplomasi var copcu olmak bile cok par kazandiriyor burda neyse o kursu bitirdikden sonra artik senin mesleginden arayan is yerlerine cv gonderip bekliceksin ama o sekilde daha kolay is bulursun

sahintekin

tamam kardeşim Allah razı olsun sağ ol tekrardan. cevpların çok yrdmcı oldu valla... şimdilk iyi akşmlar ben fırına gider sabaha kadar ekmek çıkartıcaz  :) hadi eyvAllahhh

Bthnkdgn

bende acikögretim lisesi mezunuyum. 2 ay oldu geleli. bende matbaaa ustasiydim fakat  alman firmalari dil belgesi olmadan ve meslek sertifikasi olmadan is vermezler ancak türk firinlarinda is bulabilirsin. pek almancaya da gerek yoktur fakat geldigin gibi  dil kursuna gitmen gelecegin icin daha iyidirki bu durumda 6 ayini alir ve kolay kolay is bulamazsin.  eger acelen yoksa milli egitim yada iskurdan meslegini belgelemeye calis.  ise yaramiyo pek diyolar ama sen isini garantiye al.

sahintekin

Alıntı yapılan: Bthnkdgn - Eylül 23, 2011, 06:52:45 ÖS
bende acikögretim lisesi mezunuyum. 2 ay oldu geleli. bende matbaaa ustasiydim fakat  alman firmalari dil belgesi olmadan ve meslek sertifikasi olmadan is vermezler ancak türk firinlarinda is bulabilirsin. pek almancaya da gerek yoktur fakat geldigin gibi  dil kursuna gitmen gelecegin icin daha iyidirki bu durumda 6 ayini alir ve kolay kolay is bulamazsin.  eger acelen yoksa milli egitim yada iskurdan meslegini belgelemeye calis.  ise yaramiyo pek diyolar ama sen isini garantiye al.

sagolasın kardesim dediklerini dikkade alıcam...