Almanya Aile Birleşimin de Gelir Beyanı

Başlatan ckokler, Eylül 20, 2011, 01:53:23 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ckokler

Selamlar,

Formu 6 aya yakındır takip ediyorum artık benimde konsolosluk kapısına gitme zamanım yaklaşıyor. Aile birleşimi vizesi ile ilgili cevabını bulamadığım bir sorum olacak,

Normal şartlar da Almanya'da ikamet eden eşin yabancılar polisinden, ev ve gelir durumunu gösteren belgeler talep ediyorlar. Ancak ben Almanya'da hali hazırda bir iş buldum. Acaba başvuruda iş sözleşmemi koymam "gelir" kanıtı için yeterli olur mu? Yoksa yinede eşten ev ve maaş bilgisi isterler mi (eşim Alman)?

Bir de aile birleşimi vizesi ile normal çalışma vizesine arasında belirgin bir fark bulunuyor mu?

Teşekkürler
İyi Günler

fuk_18

dostum formu nasil takip ediyorsun anlamadm...sen basvuru formunda hic birsey yazmana gerekyok almanyada buldugun isi karistirma sana verilen vizede calisma iznin yok..orda vizeni uzattikdan sonra calisma izinin vericlek..ve esinden illaki geli belgesi istencek diye kural yok esin alman vatandasi cogu yerde istenmiyor esinden gelir ev belgeleri sen cok detaya iniyorsun o basvuru formunu doldururken asagida iki yildizli yerleri doldurma yaziyor onlari bos birak yeter

Bthnkdgn

ufuk cogu seyi aciklamis . calisma izini ile gelmiyorsunuz buraya aile birlesimi ile geliyorsunuz. adamlar sizin is bulmanizi umursamazlar önemli olan sizin buraya geldiginizde esinizin maasinin ikiniz icinde yeterli olup olmamasi ev durumu vs vs dir. ayrica buraya geldikten sonra calisma izini alicaksiniz sonra dil ögrenmeniz gerekmekte. 1 yillik calisma izini alip bir yil sonra yine gittinizde dil ögrenmemis iseniz sorun yasarsiniz

ckokler

Dediklerinizden anladığım kadar ile benim direk çalışma iznine başvurmam gerekecek, iş yerinde alacağım kağıtlar ile. Ancak yanlış mı biliyorum aile birleşimi ile gittikten bir kaç hafta içinde "çalışma izni"nizi alıyorsunuz.
Dil Kursu ile ilgili de hali hazırda Ankara'da B1'e devam ediyorum ve orada ki iş yeri zaten iş sonraları için Almanca kursuna gönderiyor olacak. O yüzden uzun yada orta vade düşününce bir sıkıntı olacağını öngörmüyorum. Zaten 1 yıl kursa gitme planı için çok geç, iş yeri ile sözleşme imzaladım bile.

fuk_18

arkadasim ilk geldigin vize 3 aylik degilmi..ilk geldigin zaman ikametini buraya aldir..ondan sonra esinle birlikde landrasamta git vizeni uzatirmak icin basvur vizeni ne kadar verirlerse artik 12 ay 18 ay 36 ay her neyse ancak ondan sonra calisma iznin olusacak ve is yeri seni kursa  gondersin gondermesin sorun degil sen landrasamtin verdigi listeden kurs secip gitceksin ve vize sonunda landrasamta Almanya'dan aldigin b1 belgesini sunmak zorundasin turkiyeden aldigin gecerli olmayabilir hangi kursa gitigini bilmiyorum eger göethe falansa burda gecerli olma ihtimali var ama onlari geldikden sonra konusmak daha mantikli.suan madem b1 kursuna gidiyorsun tr de almanyaya geldiginde b1 den aldigin diploma gecerli gcersizmi onu arastircaksin eger gecerli olmazsa burda ders gormek zorundasin modulune gore ilk basda test yapcakalr sonra karar verecekler kacinci modulden baslicagini eger modul 5 6 ile baslarsan direk b1 den baslarsin senin icin daha avantajli olur ...

tugce_doerjer

arkadasım esın almansa cogu yerde gelır belgesı ıstemıyorlar.

senın ıs sozlesmenı bence evraklarının arasına koy cunku bende almanyaya gelmeden ıs bulmustum ve ıs kontratımı evraklarımın arasına koymustum.

sen buraya 3 aylık vızeyle gelıceksın. ben vızemı uzatmadan calısmaya basladım. vızemı uzatınca zaten otomatık olarak calısma ıznımde oldu. yanlıs bılmıyorsa kayınpederım bana bu 3 aylık vızenle calısabılırsın demıstı.

buraya geldıgınde oturum ıznı ıcın basvurucaksın o zaman zaten sana hem oturum ıznını hem calısma ıznını verıcekler. kımılerıne 1 yıl kımılerıne 3 yıl verıyorlar. bana 2014e kadar vıze verdıler.

ckokler

Göthe'ye gidiyorum burada hali hazirda A2'yi aldim ancak oraya tasinana kadar B1 yetisir mi emin degilim. Kurs'u secsem de gitme zorunlulugum var mi? Yoksa secim gitmesem de oluyor mu?

Bir de, ilk basta sordugum gibi direk calisma iznine basvursam is yerindeki belgeler ile, daha kolay olmaz mi? Cünkü yaptigim görüsme de vize icin insan kaynaklari ayarliyor demislerdi evraklari ama ben evlenecegemi söyledigimde, istersen evlilik üzerinden basvur hangisi isine gelirse dediler.

Tugce'nin dedigi gibi o 3 aylik vize ile calisabilirsem zaten sorun ortadan kalkmis olacak. Bir de mantiken kafama yatmayan, Almanya beni kursa gönderip bana para harcayacigina direk bende vergi kazanmasi daha mantikli degil mi? Yani "sen calisamazsin, önce kurs" deme gibi durus sergiler mi?

fuk_18

anlamdin hala bak 3 aylik vizede calisma izinin olmuyor ustunde yaziyor Erwerbstätigkeit nicht gestattet diyer yani calisma izin olmadigini soluyor sen gider gitmez 3 ay beklemiceksin zaten hemne ikametini aldir vize uzatmak icin basvur bu en fazla 15 gun sürer calisma iznin cikar....o zaman istedigin yerde calis ve kursda kayit olmak zorundasin landrasamt bazi yerlerde kursa kayit oldugun kagdi istiyorlar onun bir suresi var 3 ay icindemi ne kayit olmak zorundasin ve zorunlu 645 saat ders gormen gerek bunlar zorunlu arastirilabilir kanun boyle ama gormeyenlerde var bu gitcegin yere gore degisir

Alıntı yapılan: ckokler - Eylül 20, 2011, 06:47:04 ÖS
Göthe'ye gidiyorum burada hali hazirda A2'yi aldim ancak oraya tasinana kadar B1 yetisir mi emin degilim. Kurs'u secsem de gitme zorunlulugum var mi? Yoksa secim gitmesem de oluyor mu?

Bir de, ilk basta sordugum gibi direk calisma iznine basvursam is yerindeki belgeler ile, daha kolay olmaz mi? Cünkü yaptigim görüsme de vize icin insan kaynaklari ayarliyor demislerdi evraklari ama ben evlenecegemi söyledigimde, istersen evlilik üzerinden basvur hangisi isine gelirse dediler.

Tugce'nin dedigi gibi o 3 aylik vize ile calisabilirsem zaten sorun ortadan kalkmis olacak. Bir de mantiken kafama yatmayan, Almanya beni kursa gönderip bana para harcayacigina direk bende vergi kazanmasi daha mantikli degil mi? Yani "sen calisamazsin, önce kurs" deme gibi durus sergiler mi?

tugce_doerjer

bak sımdı,

almanyanın senden alacagı vergıye ıhtıyacı yok onların derdı gelenlerın uyum kursuna gıtmesı ve almancayı ogrenmesı. zaten sen oturum ıznını aldıgında otomatık olarak calısma ıznınde olacak. kursa gıtmek zorundasın. turkıyede B1 bıle yapsan gıdıceksın o kursa sadece saatı degısır o kadar. kımısı 645 saat gıdıyor kımısı daha az. sana yaptıkları sevıye tespıt sınavından sonra soylıycekler zaten ne oldugunu. kursa gıdecegın ıcınde tam gun calısma sansın yok. mecburen yarım gun calısmak zorundasın benım gıbı. bende kursa basladıgım zaman yarım gun calısıcam yada ısı bırakmak zorunda kalıcam cunku gıdecegım kurs uzakta.

buraya geldıgınde kursa gıdeceksın kursunu btıırıp B1 sertıfıkasını alıcaksın sonra tam gun calısabılırsın.

fuk_18

ckokler

Okej galiba durumu anladim, ne sart olursa olsun uyum kursu vs. gibi bütün prosesleri asmak gerekiyor aile birlesimi ile gidilirse, gerci bir ara istisnalar var diye duymustum phD'niz varsa gibi.

Ama en temizi benim sirketten alacagim bir davetiye ve sözlesmem ile calisma iznine basvurmam olacak gibi.

fuk_18

hala calisma izni diyorsun seni anlamak gercekten cok zor turkcenmi iyi degil anlamiyorum bak sana diyoruz ki calisma izini icin hic birsey yapman gerekmiyor vizeni uzatman zaten calisma iznin demek sen suan yapman isi bir kenara birak gider gitmez ikameti aldir hemen rat haus da ve ikamet ciktisiyla landrasamta git vizeni uzatmak icin basvuruda bulun onlar sana sormuyrlar bile calisma izni orda 10 gunde vizeni uzatip calisma iznni evriyorla sen istemesende vercekler sirketle ilgisi yok calisma izninn anla artik

ckokler

Ben dediginizi cok iyi anladim, ama anlatamadigim evlilik üzerinden konsolosluga herhangi bir basvuru yapmayacagim (en azindan kafamdan gecen bu). Sanki esim hic yokmus gibi Ankara konsolosluguna is bulduguma dair basvuru yapacagim. Yani aile birlesimi disinda tamamen sürecin en basindan beri

fuk_18

yani aile birlesimiyle basvuru yapmicaksin bunu neden aile birlesimiyle yapcakmis gibi yaziyorsun bizde ona gore sana yazardik o zaman yapman gereken..konsolosluga basvururken calisma vizesi almak almanyadaki firmadan gelen kagitlari davetleri kopmle vermek ..hadi hayirlisi olsun

BARTTT

Töbe töbe;

Arkadaşım sen iş buldum diye almanyaya gelemessin....Buraya her gün polanya,hollanda vs ülkeden binlerce insan geliyor iş için.Sen eğer mühendissen kaldıki; Türkiyeden okumuş etmiş onlarca arkadaşımız aile birleşimişi yapmış onlar dahi iş bulmakta zorlanıyor.
         Aile birleşimi yapmadan zaten gelemessin.İş başvurusu falan filan deyipte tanıdık ,akraba filan evraklarını yemezler burda.Almanya eskiden inanıyorsu ama şimdi kılı kırk yarıyorlar .Zaten ufuk sana gereken her türlü detayı yazmış.

tugce_doerjer

arkadasım,

eger alman vatandasıyla evlıysen almanyaya gıtmek ıcın aıle bırlesımıne gırmen gerekıyor. bu kadar ınsan bosuna aıle bırlesımı cılesı cekmıyor burda.

eger esın almansa almanyaya gıdıceksın aynı ay ıcınde oturum ıznı + CALISMA IZNInı alıcaksın otomatık olarak zaten.

calısmaya basladıgnda uyum kursuna gıtmek zorunda oldugun ıcın zaten tam gun calısman ımkansız.

he dıyorsankı esım almanyada ama ben aıle bırlesımıne gırmıycem calısma ıznı alıcam daha kolay olur kısa yoldan calısma ızını alır gıderım. ınan bana cok beklersın. esın almanyada oldugu surece degıl sana calısma vızesı turıstık vıze bıle vermezler. vıze gorusmesınde de senden aıle bırlesımı ısterler :) yanı herkesde bunları dusunucek akıl var ama bunları yutucak konsolosluk yok henuz.  cofe:)

tugce_doerjer

sanırım sen daha hangı vızeye basvurman gerektıgını bıle bılmıyorsun arkadasım. 6 aydır burayı takıp ettıgını soylemıssın ama vıze turunu bıle ogrenememıssın daha. yada vızeyı ve zorluklarını ogrendıgın ıcın kestırmeden gıdeyım dıyorsun ama cok beklersın. almanya kayıtlarında almanla evlı oldugun gozuktugu surece sana kımse aıle bırlesımı vızesınden baska bısey vermez. o vızeyı vermek ıcınde senden evrak ve sertıfıka ısterler. esınden ıstencek olan evrakları saymıyorum.....