Oturum, Almanya'da Sınırsız Oturum hakkı ve Alman Vatandasligi..!!

Başlatan Baybars, Ekim 14, 2011, 03:43:03 ÖÖ

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

SariZafer

Baybar Kardes.. Ellerine Emegine Saglik, Yürekten Tesekkürler.

ckokler

Lobi'yi sadece kapali kapilar ardindan baski olarak görmemek gerekir diye düsünüyorum. 2 milyon oyun bile basli basina bir lobi oldugunu düsünüyorum. En basitinden hic bir Türk kökenli Alman vatandas gider NPD'ye oy verir mi politiklarindan yada cifte vatandaslik alehinde propoganda yapan partiye.
Haklar konusunda bu aralar tekrar konusuluyor diye biliyorum SGK islemlerini, hatta is yerimde Türk kökenli bir Hollanda vatandasi arkadas bu hafta bahsetmisti baya güzel yapiyorlar yeni yasayi diye. Ama yalan olmasin icerigini tam bilmiyorum.

tugce_doerjer

ben sımdılık dusunmuyorum vatandaslıga gecmeyı cunku bana artıları ne olacak benden neler goturucek tam bır bılgım yok. zaten onumde 5 sene var bu 5 sene ıcınde butun hakedıslerımı ve kayıplarımı ogrenıcem ondan sonra bakarız ne olacak. emeklılık cok onemlı bır konu.

esquire

Arkadaslar esim alman vatandasligina gecmek istiyor.nikahimizi yaptik.bende ocak ta vizeye basvurcam.esimin alman vatandasi olmasi vize almam da kolaylik saglar mi birde ocak ayina kadar alman vatandasligina gecebilir mi esim?
Tesekkurler.

fuk_18

alman vatandasligina gecmek en az 6 ay sürer ocak ayina kadar gececegine inanmiyorum belki sürec hizlanmistir ama genelde 6 ay dan az surmuyor bence hemen gitmek istiyorsan bu sekilde vizey basvuruda bulunup gerekli prosedürleri halledip sen geldikdne sonra vatandasliga basvurmasi

Kivanc Yaman

Merhaba
Ben 3 sene önce Aile birlesimi ile Almanyaya geldim ve dahalen ailem ile yasiyorum. ilk 3 aylik vize verdiler Almanyaya giris icin sonrasinda 1 senelik ve 2 senelik vize verdiler. suan calisiyorum yardimda almiyoruz. simdi ben Niederlassungserlaubnise basvurmak istiyorum. bana bunu vermek zorundami yabancilar dairesi yoksa zorluk cikarmama vermeme hakki varmidir? cevaplarsaniz sevinirim Simdiden Allah razi olsun cevaplayandan. Selamlarimla.

Kivanc Yaman

Alıntı yapılan: Kivanc Yaman - Ekim 28, 2011, 04:40:45 ÖS
Merhaba
Ben 3 sene önce Aile birlesimi ile Almanyaya geldim ve dahalen ailem ile yasiyorum. ilk 3 aylik vize verdiler Almanyaya giris icin sonrasinda 1 senelik ve 2 senelik vize verdiler. suan calisiyorum yardimda almiyoruz. simdi ben Niederlassungserlaubnise basvurmak istiyorum. bana bunu vermek zorundami yabancilar dairesi yoksa zorluk cikarmama vermeme hakki varmidir? cevaplarsaniz sevinirim Simdiden Allah razi olsun cevaplayandan. Selamlarimla.

Yazmayi unuttum B1 Sertifikamda var.

Baybars

Alıntı yapılan: Kivanc Yaman - Ekim 28, 2011, 04:40:45 ÖS
Merhaba

Aile birlesimi derken, Evlendiniz demi geldiniz? yoksa anne baba üzerinden mi geldiniz..?

Kivanc Yaman

Baybars

Alıntı yapılan: Kivanc Yaman - Ekim 28, 2011, 05:21:53 ÖS
Selamlar evet Evlenerek geldim.

Esiniz Alman vatandasi ise 3 sene sonra, türk vatandasi ise 5 sene sonrasinda Niederlassungserlaubnis icin basvuruda bulunabilirsiniz..

Kivanc Yaman

Evet Esim alman vatandasi, benim ögrenmek istedigim acaba basvurdugumda Niederlassungserlaubnis vermeme imkanlari varmi yoksa vermek zorundalarmi. Yani 3 sene oldu yasaya göre vermek zorundalarmi yoksa insiyatifi varmi yabancilar polisinin. onu merak ediyorum. Yardimci oldugunuz icin tesekkür ederim tekrardan

Baybars

Alıntı yapılan: Kivanc Yaman - Ekim 28, 2011, 05:39:24 ÖS
Evet Esim alman vatandasi, benim ögrenmek istedigim acaba basvurdugumda Niederlassungserlaubnis vermeme imkanlari varmi yoksa vermek zorundalarmi. Yani 3 sene oldu yasaya göre vermek zorundalarmi yoksa insiyatifi varmi yabancilar polisinin. onu merak ediyorum. Yardimci oldugunuz icin tesekkür ederim tekrardan

Yasa acik secik yazmis, eger isterseniz yasayi yazdirin bilgisayardan yaninizda götürün. cebinizde dursun.. eger aksi birsey söylerlerse o zaman gösterirsiniz.. ama Yasaya göre vermek zorundalar..

Kivanc Yaman

Tesekkürler cok yardimci oldunuz Allah gönlünüze göre versin herseyi. Tekrar Tesekkür ederim.

fuk_18

3,14

Alıntı yapılan: Baybars - Ekim 14, 2011, 03:43:03 ÖÖUnbefristet, Niderlassungserlaubnis - Sinirsiz Oturum: eski adiyla Unbefristet, yeni adiyla Niderlassungserlaubnis sinirsiz oturum hakki

--> Herkes Niederlassungserlaubnis'i yanlış olarak "sınırsız oturum izni" diye tanımlıyor. Doğrusu "YERLEşİM İZNİ"dir.

sibernetikeu

Eşiniz Alman vatandaşı ise ile başlayan ve devam eden anlatım. Eşim Almanya'da yaşayan AB Vatandaşı olduğundan aynı şeyler geçerli midir ?

teşekkür ederim.

3,14

Alıntı yapılan: sibernetikeu - Ekim 19, 2012, 12:04:02 ÖS
Eşiniz Alman vatandaşı ise ile başlayan ve devam eden anlatım. Eşim Almanya'da yaşayan AB Vatandaşı olduğundan aynı şeyler geçerli midir ?

teşekkür ederim.

--> Münih'i arayıp soruyorum Ertan abi. ;)