TÜRKİYEDE NİKAHIMIZ KIYILCAK LÜTFEN YARRDDIMMMM NOLURRR

Başlatan D-C, Ekim 18, 2011, 11:33:21 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

D-C

Merhabaa

Ben almanyada yasıyorum eşim türkıyedee.Kendım Alman Vatandasıyım nikahımızı türkıyede kıymak ıstiyoruz benim burdan hangi evrakları götürmem gerekiyo nikah icin nolursunuzzz yardim edinn lütfenn..:(

sımdıden tsk ederimm...

nrw

merhaba...

Türkiyede evlenebilmen icin sana evlenme ehliyet belgesi lazim.

Bu belge icin nisanlin sana türkiyeden:

1. Nüfus Müdürlüğünden uluslararası doğum kayıt örneği (Formül A) (bu belge uluslararasida oluyor, tercümeye gerek kalmiyor)
2. Pasaport fotokopisi (noter tasdikli! yazili olan tüm sayfalari)
3. Nüfus Müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği
4. Kişinin halen ikamet ettiği yerin adresini içeren ikamet belgesi

göndermesi gerekiyor.

3. ve 4. belgeler uluslararasi olmadigi icin, almanyada yasayan bir tercüman tarafindan tercüme ettirmen gerekiyor. Digerlerini bende öyle kabul etti memur.

Senden istenilen belgeleri ise:

1. Geburtsurkunde (dogdugun yerin Standesamtin'dan)
2. Einbürgerungsurkunde
3. kimligin

Bu belgeler ile ikamet ettigin yerin Standesamti'na gidiyorsun, memur orda belgeleri gördükten sonra, sana hemen evlenme ehliyet belgesini veriyor. Bende ücreti 66 euroydu.
Bu belge 6 ay gecerli.

Türkiye'ye nikah icin giderken, evlenme ehliyet belgesini, Aufenthaltsbescheinigung'unu ve dogum kayit örnegini götürmen lazim!
Evlenme ehliyet belgesi uluslararasi zaten, dogum kayit örnegi de uluslararasi var. Aufenthaltsbescheinigungu Türkiye'de nikaha basvurmadan önce tercüme ettirmen lazim.

Yanliz dikkat edin (nisanlinin pasaport kopisi ve dogum kayit örnegi disinda): nüfus kayit örnegi 6 ay, ikamet belgesi ise 1 ay gecerli.

Bizden istenilen belgeler bunlardi  :)

fuk_18

arkadasim oncelikle sunu ayirt edeleim genel olarak istenilen belgeler bunlar ama en gercek bilgiyi rat hausdan ogene bilirsin git sor cunku herkezden istedinlen belge degisiyor mesela arkadasin kast ettigi esinin pasaport fotokopisi konusu su sitede 10 kisi sorsan hepsi ayri ayri belgeler gondermistir kimis pasaport fotokopisni kendi gonderiyor direk evde cekip kabul ediyorlar kimisi konsoloslukda cektirip fotokopiyi ustune muhur vuruyorlar yani degisiyor sen git rat hausa neler gerekli zaten ogrenirsin ama pasaport disinda belgeler ayni birde nikah icin esinin bulundugu bolgedeki nikah memurundan bilgi alin onlarda kimisi senin dogum kagidni cevirin getirin diyorlar noterden kimisi sadece senin pasaportu ceritin noterden onayli getirin diyor kimisi ikinide noter onayli tercumesini istiyor sen once gerekli belgeleri al esinden sana yollasin tr ye geldiginde nikah mudurlugune gidersiniz ne yapmaniz gerekeni söylerler onlar..

tugce_doerjer

turkıyede evlenıceklermıs, o zaman hangı beledıyeye baglı olacaksa nıkahınız ordan evrakların lıstesını alın. ben evlenecegım zaman kadıkoy ayrı evrak ıstedı maltepe ayrı. bazı beledıyeler onlıne bılgı bankasına ulasabılıyor ve ıkametgah falan ıstemıyorlar. bazılar ıstıyor.

sızde beledıye hangı evrakları ısterse onları hazırlarsınız olur bıter.