ögrenci - ailem beni ziyaret edebilir mi?

Başlatan eapoe, Ekim 24, 2011, 07:49:00 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

eapoe

merhabalar,

yakinda almanya'da doktoraya basliyorum..her ne kadar enstituden kontrat sahip olacak olsam da ve aylik bir para alma imkanim olsa da bu burs olarak geciyor ve bildigim kadariyla calismadigim icin gecici oturum hakki olacak..merak ettigim ailem annem beni ziyarete gelebilir mi?..turist olarak gelmesi icin sanirim yine davetiye ihtiyac var..belediyeden alinan bir belgeden soz edildigini duydum..kalinacak yerin uygunlugu dahi arastiriliyor galiba..annem tum masraflarini kendi karsilayacak bir sponsora ihtiyaci yok..ben davet edemiyorum ve acaba baska biri, danismanim veya bir aile dostumuz davet etse gelebilir mi?..gorusme sirasinda beni gormek istedigini soylemesi, benle kalmasi sorun olur mu?..nasil bir yol izleniyor?..yardimci olursaniz cok sevinecegim..

Baybars

Alıntı yapılan: eapoe - Ekim 24, 2011, 07:49:00 ÖS
merhabalar,

yakinda almanya'da doktoraya basliyorum..her ne kadar enstituden kontrat sahip olacak olsam da ve aylik bir para alma imkanim olsa da bu burs olarak geciyor ve bildigim kadariyla calismadigim icin gecici oturum hakki olacak..merak ettigim ailem annem beni ziyarete gelebilir mi?..turist olarak gelmesi icin sanirim yine davetiye ihtiyac var..belediyeden alinan bir belgeden soz edildigini duydum..kalinacak yerin uygunlugu dahi arastiriliyor galiba..annem tum masraflarini kendi karsilayacak bir sponsora ihtiyaci yok..ben davet edemiyorum ve acaba baska biri, danismanim veya bir aile dostumuz davet etse gelebilir mi?..gorusme sirasinda beni gormek istedigini soylemesi, benle kalmasi sorun olur mu?..nasil bir yol izleniyor?..yardimci olursaniz cok sevinecegim..

- Sizde Davet edebilirsiniz, oturumun süresi fark etmez.. ama Aylik ücretiniz ve Oturma yeriniz yeterli ise.. eger yeterli degilse bunlar, bir tanidigniz da Yabancilar Dairesi ( Ausländerbehörde ) ' den Davetiye cikarabilir. Bahsettigniz gibi sizi görmeye gelmesini söylemeside iyi olur. oglum doktora yapiyor, ziyaret etmek istedim der.. gereken belgeleri sagladiktan sonra sorun yasayacaginzi sanmiyorum..

Yapmaniz gereken en önemli sey ynai bu Davetiye denilen kagiid cikarmaniz hepsi bu.. geri kalani nüfuskayit örnegi, biyometrik resim gibi evrak kismi..

eapoe

yanit icin cok tesekkurler..gecici oturuma ve ogrenci vizesine sahip olacagim icin davet edemeyecegimi dusunmustum ben..acaba kimin hangi duzeyde gelir kaynagi ve sartlarla davetiye gonderme hakki olduguna dair genel sartlar mi var?..yoksa her eyalette farkli midir?..ilgili bir link veya adres bulunur mu?

tekrar tesekkurler..

Baybars

Alıntı yapılan: eapoe - Ekim 24, 2011, 08:14:55 ÖS
yanit icin cok tesekkurler..gecici oturuma ve ogrenci vizesine sahip olacagim icin davet edemeyecegimi dusunmustum ben..acaba kimin hangi duzeyde gelir kaynagi ve sartlarla davetiye gonderme hakki olduguna dair genel sartlar mi var?..yoksa her eyalette farkli midir?..ilgili bir link veya adres bulunur mu?

tekrar tesekkurler..

burda bir link var buraiy bir inceleyin isterseniz.. acikcasi ben yasayi okurken görmedim ama, ne kadar gelriniz olacagi konusunda ve ne kadar eviniz olmais gerektigi konusunda tam bir bilgi yok.. belki baska bir yasa basligi altinda toplamistir.. ama ortalama 1.000 euronun altinda olacagini düsünmüyorum. evinde 50m² nin altinda olacagini sanmam..

https://www.info4alien.de/84/coesfeld.htm

Baybars

Konstanz sehrinin belediye sayfasinda bir tabele koymuslar.. ne kadar kazanc olmasi lazim ona göre belirlemisler.. üc assagi bes yukari her yerde ayndiir..

Bir kisi yalniz yasiyor ve birini davet edecekse 1.308 € diye yazmislar.. bu rakamlar kari koca ise cocuklari var ise bunlara görede yükseliyor..

https://www.konstanz.de/rathaus/02168/02191/02192/02195/index

eapoe

Alıntı yapılan: Baybars - Ekim 24, 2011, 08:44:09 ÖS
Konstanz sehrinin belediye sayfasinda bir tabele koymuslar.. ne kadar kazanc olmasi lazim ona göre belirlemisler.. üc assagi bes yukari her yerde ayndiir..

Bir kisi yalniz yasiyor ve birini davet edecekse 1.308 € diye yazmislar.. bu rakamlar kari koca ise cocuklari var ise bunlara görede yükseliyor..

https://www.konstanz.de/rathaus/02168/02191/02192/02195/index

cok tesekkurler..bu klavuz olacaktir bana..