Ve hüzünlü son B1 kazanamadim

Başlatan ask kızı:), Ekim 27, 2011, 02:28:44 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ask kızı:)

arkadaslar kazanamadim sinavim oysaki cok güzel gecmisti :( ikinci  bir sinava nasil hazirlana bilirim yardim edin ikinciyi kazanmak istiyorum yardimlariniza ihtiyacim var.... :( :( :(

tugce_doerjer

canım uzulme bırdahakıne daha guzel hazırlanırsın daha ıyı sonuc alırsın.  okey:) bu sınava kac kere gırılıyo? nasıl prosedur?

Bthnkdgn

Hangi ülkedeki sinavi kazanamadin ? Almanyada 600 saatlik egitim sonunda sinav yapilir  2 gün süren sinav. sinav sonunda basarili olunursa B1 alinir. ayrica B2 alamiyip A2 yi kazananlara A2 Sertifikasi verilir. bu sertifika ile 3 yil oturum alinir.  A2 Sertifikasini aldiginizda  integrasyon kurslarinda 3 aylik katilim hakki daha devam hakkiniz vardir. 300 saate tekabül ederki  toplamda 900 saat kurs sonunda B1 alamayan da bosuna ugrasmasin  dil ögrenmeyi.

jett

telofon acın  onlar  sana  diyeceklerki  git  akbanka  şu hesaba  para yatır  yatırdıktan sonra  ertesi  gun girersin  bende  aynısını  yaptım

ask kızı:)

Alıntı yapılan: Bthnkdgn - Ekim 29, 2011, 09:43:08 ÖS
Hangi ülkedeki sinavi kazanamadin ? Almanya'da 600 saatlik egitim sonunda sinav yapilir  2 gün süren sinav. sinav sonunda basarili olunursa B1 alinir. ayrica B2 alamiyip A2 yi kazananlara A2 Sertifikasi verilir. bu sertifika ile 3 yil oturum alinir.  A2 Sertifikasini aldiginizda  integrasyon kurslarinda 3 aylik katilim hakki daha devam hakkiniz vardir. 300 saate tekabül ederki  toplamda 900 saat kurs sonunda B1 alamayan da bosuna ugrasmasin  dil ögrenmeyi.

ben almanyadayim ve ben oturumumu alabilmem icin b1 e ihtiyacim var sinavimda konusma bölümünü gectim Allaha sükür zaten tekrar kursa gidecem zanndersem sen sular seller gibi almanca konusuyorsunki bu kadar rahat konusabiliyorsun.....

gaddar21

dedikleri doğru bence de. 900 - 1000 saatlik kursla ben c1 yaptım. 900 saat sonunda b1 veremeyen sorunu kendinde arasın. senin bir 300 saatlik daha kursun varsa bu sürede sürekli almancaya ağırlık ver. ders aralarında falan sürekli sınıftakilerle almanca pratik yap. ayrıca bol bol televizyon izle. yapabilirsen almanca filmleri almanca altyazılarla izle. zdf nin falan oluyor bazen işitme engelliler için filmlerde altyazı. kurstan eve geldikten sonra akşam evde otur kendin kursta yaptıklarınızı tekrar et. evde günlük düzenli 1 saat çalışırsan, çok rahat bir şekilde b1 sınavını verirsin.

Reyya

Geçmiş olsun, ama hiç üzülme. Bende 6 aylık kurstan sonra yaptığım sınavda B1 alamadım A2 aldım. sonra gittiğim 3 aylık kurstan sonra yaptığım sınavda çok iyi bir puanla B1 i kazandım. bu 3 aylık süreçte kurstaki hocalar mektup konuları , konuşma bölümleri ve dinleme bölümlerini daha detaylı anlatıyorlar. birde ilk girilen sınavda insanda çok heyecan oluyor. ben çok heyecanlanmıştım ve bildiklerimi unutmuştum. ikincisinde daha deneyimli olduğun için çok stres olmuyor. daha rahat oluyorsun. Kazanmamam imkansız gibi birşey. azmetmek lazım,geldiğimde hiç almanca bilmezken şu an B2 yi yapacağım.
ama birde şu var. sadece kursta öğrenilenle kalmamak lazım. evde tekrar etmek gerekli.zamanım yok gibi bahaneler yapmamak lazım. şahsen ben evdede tekrarlar yaptım.bol bol netteki testlerden faydalandım. çok değil 1-2 saatinizi ayırsanız yeterli. Kurstaki öğrenilenle kalınırsa çok başarı sağlanılmayacağına inanıyorum. Biraz komik ama,  aynanın karşısına geçip almanca konuş. bunun çok yararını gördüm ben.  bu yöntemle konuşmada kendimi bayağı geliştirdim.

tugce_doerjer

arkadaslar her 900 saat yada 600 saat kurs alan sınavı gecıcek sertıfıka alıcak dıye bırsey yok. sen gecersın ben gecemem. 900 saat ders gorupte ogrenemeyen bosuna ugrasmasın demek dogrumu? bırakın b1 yapmayı ıstanbulda a1 yapamayanlar vardı stresten heyecandan. bır anda adını soyleyemıyecek duruma gelenlerı gordum sınavda ben. kımseyı umıtsızlıge dusurmeyın. sızde aynı yollardan gectınız aynı zorlukları yasadınız. destek olun kostek degıl.

arkadasım bırdahakıne yaparsın. heyecan yapma stres yapma yeter.. duzenlı calısınca yapılmayacak ıs yok. yeterkı duzenlı calıs. bende yarın baslıyorum kursa bakalım nasıl olcak. ınsAllah bıtıcek 5 ay sınava gırıcem. Allah buyuk hayırlısını dıle hayırlısı olsun okey:)

Bthnkdgn

bende almanyadayim 4 aydir suan cok  kötü almanca konusuyorum 2 ay sonra sinavim var büyük ihtimal bende kalicam. ama 3 aylik hakkimda gecerim sinavi. almanca zor bir dil ama ögrenilir tabi. özellikle genc iseniz daha kolay oluyor.  ben temmuzda geldim  esimden baska kimsem yok almanyada  geldikten sonra esim hamileyken evi tasidim alismak  sonra kursa basla sonra bebegim oldu 1 aydir. almanyaya geldiginizde ilk isiniz kendinizi psikolojik olarak hazirlamak olmali bence. ben 4 aydir burdayim cok gerideyim hava degisimi yeni kültür yalniz olmak   psikolojik etkenler cok önemli.

ayrica istek olmali

günde 5 saat kurs
1 saat evde calismak
arada sirada almanlarla sohbet
tv radio kitaplari ( almanca ) takip etmek

almanca a1 den c2 ye kadardir yani bizim kursumuz  A1 A2 B1 600 saat ve 300 ekstra  dedigim gibi 900 saatte 3 seviyeyi gecemeyen bosuna ugrasmasin kimseyide kücümsemiyoruz    bazi insanlar bazi etkenler dolayisiyla ögrenmekte zorluk cekerler benim kursumda 2 türk var alman vatandasi 18 yildir burdalar hala konusamiyolar.

2 kisi 18 yil
1 kisi 25 yil
3 kisi 8-10 yil
4 kisi 6-8 yildir almanyadalar hala konusamiyolar

sinavi gecemedigin icin üzülmüssün bu demektirki ögrenmek istiyorsun. umarim 2.sinavda geciceksin

Rodolfo

Hic birsey üzülmeye degmez. Insan, azimle, sabirla calisarak herseyin üstesinden gelebilir. Yeterki moralini iyi tut :) Umarim basarili olursun bende B1 yolundayim=)