Evlenecek Türklere Almanca şartını Kaldırın

Başlatan editor99, Kasım 20, 2011, 01:28:25 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

editor99

Erdoğan, evlenecek Türkler'e Almanca şartı koşan Almanya'ya yüklendi: İki aşığı ayırmak felakettir

"Aşkın dili mi olur?"
Başbakan Erdoğan dünyanın her yerinde Türk girişimciler ve vatandaşları olduğunu hatırlatarak “Asimilasyona karşı birliğinizden taviz vermeyin” çağrısı yaptı ve ekledi: şöyle bir mantık olabilir mi? Bir Türk kızı ile bir Türk evlenecek, ‘Almanca biliyor musun?’ Aşkın dili olur mu ya? İki âşığı birbirinden ayırmanın ne büyük felaket olduğunu bilmiyor musun."

"KESME ÖNÜNÜ"
Başbakan Erdoğan şöyle devam etti: Entegrasyon konusunda hiçbir çekince içinde olmayın. Bulunduğunuz ülkelerdeki vatandaşlarımızın entegrasyonu için çaba harcayın.
Ama aynı şekilde asimilasyon karşısında birliğinizden, kardeşliğinizden asla taviz vermeyin. Son Almanya seyahatimde Almanya Cumhurbaşkanı ve şansölyesine 'asimilasyona hayır, entegrasyone evet' dedim. Ben asimilasyonu bir insanlık suçu olarak görüyorum.
Ülkemde yaşayan bir Alman'ı Türkleştirmek gibi bir gayretim olamaz. Ama aynı şekilde Almanya'daki bir Türkü de Almanlaştırmak veya onun kültürüyle onu adeta ruh dünyasını çevirmek gibi bir gayretin içine onların makamları da girmemelidir, giremez.

"MANTIĞA BAK"
şöyle bir mantık olabilir mi? Bir Türk kızı ile bir Türk evlenecek, 'Almanca biliyor musun, bilmiyor musun?' Aşkın dili olur mu ya? Böyle bir saçmalık olur mu? Bunu kendilerine söylediğiniz zaman hem gülüyorlar hem de öbür taraftan 'Yok, kurslara gitsinler'... Ne kursu be kardeşim? Bunların içinde okuma yazmayı bilmeyenler var. Daha dur bakalım, bunu aşacak ondan sonra onu öğrenecek. Bırak, kesme önünü. İki aşığı birbirinden ayırmanın ne büyük felaket olduğunu bilmiyor musun? Maalesef bunları bile makasladılar. Bu hala halledilmiş değil.''

Umut Tütüncü / Gazete Habertürk

mehmetcan

Sayin  Basbakaninimiz cok mantikli konusmus, aynen bende katiliyorum.

Baybars

sayin basbakan yanlis düsünmüs bu konuda, burdaki türklerin almanlarla iliskilerinde neler döndügünü veya yasandigni anlayabilmek icin ayni sekilde damdan düsmek gerekli.. Evet yapilan aslidna adaletsizce bir durum. Ama Kuran da yazdigi gibi düsünüyorum ben, Bazi Ser gördügümüz seylerin icinde bir Hayr olabilir.. bu sayede hic degilse insanlar almanca ögrenmek zorunda kaliyor, önceki tecrübeler gösteriyorki, gelen hic kimse almanca ögrenmez doalyisiyla bu hem türklük hemde dinimiz aciisindan temsil noktasinda kötü bir durum oluyordu.. Bir Serde olsa ben bunda Hayr görüyorum..

..Türk toplumuyla almanyada neler döndügünü ve eger biz burda bir yer edinmek istiyorsak cogunlugun anlaminda almancaya birazda olsa hakim olmamiz gerektigini iyi degerlendirmek lazim.. belki o haklarimizi savunmak icin yapmistir ama, madalyonun baska yüzleride var.. tabi Basbakan da bunu baska mülahazalarla düsünmüstür, bende baska mülahazalarla düsünüyorum..

tugce_doerjer

ne yazık kı ben katılmıyorum  basbakanımızın dedıklerıne... buraya dıl bılmeden gelen kısı markete gıdıp ekmek bıle alamaz durumda oluyor. bunun hastanesı var alısverısı var yolu var ızı var. keske o kadar kolay olsa hersey. bırakın a1 a2 bence burda dogru duzgun yasamak calısmak ve uyum saglamak ıcın c sevıyesıne cıkmak lazım almancada...

Reyya

Burada yaşamak için elbette yaşadığın yerin dilini bilmen gerekli.hiç almanca bilmezken,integrasyon kursu sayesinde kendimi ifade edebilecek kadar almanca öğrendim. Bu sadece türklere mahsus birşey değilki.diğer ülkelerden gelen tüm vatandaşlara yönelik bir kurs . Integrasyonkursları bana göre  kesinlikle olması gerekli! ;)

mehmetcan

Alıntı yapılan: yasmin_33 - Kasım 21, 2011, 10:32:22 ÖS
Burada yaşamak için elbette yaşadığın yerin dilini bilmen gerekli.hiç almanca bilmezken,integrasyon kursu sayesinde kendimi ifade edebilecek kadar almanca öğrendim. Bu sadece türklere mahsus birşey değilki.diğer ülkelerden gelen tüm vatandaşlara yönelik bir kurs . Integrasyonkursları bana göre  kesinlikle olması gerekli! ;)

entegrasyon kursu aynen kesinlikle olmasi lazim, Hatta cok basarili buluyorum ama Asimilasyon konusunda biraz soru isaretleri var.
Mesela: yeni cikan elektronik kartlarda  oturma izni-vs. tum bilgilerimiz olucakmis. buraya kadar tamam ama PARMAK izi neden sadece turklerden aliniyor.
4 yasindaki türk cocugunun parmak izi alinirken, 40 yasindaki almanin alinmiyor. Bu parmak izi islemi  yabancilardan sadece turk vatandaslarindan aliniyor.
hatta 2 gun once bir vatandasimiz bu islemi yerine getirmedigi icin oturum izni uzatilmadi. Vatandasimiz da bu kanunu cikaran hukumeti mahkemeye verdi.
Ben bu tip islemlere karsiyim...

Reyya

aa ben bu parmak izi olayını bilmiyordum. şayet doğruysa bu elbette çirkin birşey.

mehmetcan

Alıntı yapılan: yasmin_33 - Kasım 22, 2011, 11:26:30 ÖS
aa ben bu parmak izi olayını bilmiyordum. şayet doğruysa bu elbette çirkin birşey.

Gercekden oyle,Almanyada yabanci olarak Ruslar,polonyalilar,endonezyalilar vs..dolu irk var ama bunlarin hicbirinde bu uygulama yok.
Anlasilir gibi degil.

EL-TURCO

buyrun yanlis bilgiye sahip olmadan gercek yerinden ögrenelim.

Was passiert, wenn ich keine Fingerabdrücke abgeben möchte?
Wenn Sie keine Fingerabdrücke abgeben, können Sie keinen Aufenthaltstitel bekommen. Die Abgabe der Fingerabdrücke ist Pflicht für alle drittstaatsangehörigen Personen ab 6 Jahre. Dies ist eine Vorgabe der Europäischen Union.

https://www.bamf.de/DE/Infothek/FragenAntworten/eAufenthaltstitel/eAufenthaltstitel-node
daha detAYLi bilgiler burda...

Mutim

Integrasyonkurs olayini sonuna kadar destekliyorum.. Eyer bende kendimi ifade edebilecegim kadar bir dil ögrenmis olmasaydim suanda yapmak isteedigim ve basarmak istedigim hicbirseyi yapamaz ve basaramazdim.. Bu konuda basbakanimiz olaya duygusal yönden ve politik yönden baktigini düsünüyorum.. Baybars arkadasimdak onuyu cok güzel özetlemis objektif bir bakisiyla.. Dünyanin neresine giderseniz gidin , birseylere ve birilerine bagli kalmamak icin oranin kültürünü ve dilini ögrenmelisiniz.. Özellikle Almanya gibi bir yerde mutlaka bilmeniz gerek , neden mutlaka diyorum.. Dünyanin hic biryerinde göremeyeceginiz asalik Türk toplulugunu burada görebilirsiniz..

EL-TURCO

Alıntı yapılan: Mutim - Ocak 04, 2012, 03:47:20 ÖS
, neden mutlaka diyorum.. Dünyanin hic biryerinde göremeyeceginiz asalik Türk toplulugunu burada görebilirsiniz..

belki bunu demek istemedin yada ben yanlis anladim.ama bu kelimeni editlersen sevinirim.genelleme yapmak pek yakisik almamis.Asil bir ülkenin vatandasiyim.her ülkede olan dikenler bizdede olabilir.ama gülün dikeni var diye bu gülü sevmekten vazgecmemize sebep olmamali.!!!tartisma konusu olsun istemem.editlersen sevinirim.tsk.

Mutim

Alıntı yapılan: EL-TURCO - Ocak 05, 2012, 12:28:48 ÖS
belki bunu demek istemedin yada ben yanlis anladim.ama bu kelimeni editlersen sevinirim.genelleme yapmak pek yakisik almamis.Asil bir ülkenin vatandasiyim.her ülkede olan dikenler bizdede olabilir.ama gülün dikeni var diye bu gülü sevmekten vazgecmemize sebep olmamali.!!!tartisma konusu olsun istemem.editlersen sevinirim.tsk.

Degerli dostum sözüm meclisden disari genelleme yaapmak degil amacim.. Sadece buradaki türklerin cogunlugunun ne kadar insanlarda etki biraktigini belirtmekti amacim.. Türkiyedeki türkler gibi degiller. bozulmus, cikar icine düsmüs.. yeni gelenleri sikinti icine sokmak , dolandirmak vs vs.. buna benzer o kadar cok insan gördüm ki.. basima geldigi icin demiyorum cevremde gözlemledigim sikinti icine sokulmus ve yasanan ve yasatan insanlari bildigim icin diyorum..

esma 41

mutim demis ki ..
Alıntı Yapneden mutlaka diyorum.. Dünyanin hic biryerinde göremeyeceginiz asalik Türk toplulugunu burada görebilirsiniz..

Bu cümleyi alinti alarak, Konuya dahil olmak istiyorum.
Sanirim yazacaklarim uzun olacak.

Nedense ,
Almanya'daki göcmen kökenliler genellikle eksik ve hatali taraflariyla
gündeme geliyor.
Basari ve ilkler kamuyounda cok fazla yer bulmuyor. Bunu birde Türk
Vatandasimiz (misal mutim gibi)
'destekliyorsa' vay halimize.

Elli yil geride birakilmasi ve bu ülke “ikinci vatan” olarak görülmesine ragmen,
Türkler Almanya’da gercek bir kabul görmedi maalesef. Aksine, IRKCI zihniyet,
Türkler’e karsi kin ve nefretini daha da artirdi. Dünden bugüne devlet ve siyasetin
yanlis tutum ve davranisi da Irkcilara büyük cesaret verdi. Türk ve Islam
düsmanligini ana gaye haline getirildi. Yildirma ve yok etme saldirilarini her vesileyle
sürdürüldü. Isin daha vahimi ise.... sistematik saldirilar, devlet yetkilileri tarafindan
gerektigi gibi ciddiye alinmadi. Hatta olaylar saptirilmaya ve üzerleri kapatilmaya calisildi.
Irkci saldirilar ferdi ve mevzi olaylar olarak telakki edildi. Aynen katledilen 8 Türk ve bir
Yunanli’nin “dönerci cineyetleri” olarak kamuoyuna lanse edildigi gibi.

Fazla uzatmaya gererk yok ...kisa keseyim.

Isin Türkiye boyutuna gelince...bu defa doksanli yillar gibi olmadi ve Türk devlet yetkilileri,

Almanya’da Türkler’e karsi yapilan Irkci saldirilar karsisinda acik tavir aldi.

Gerek Türk DIsisleri Bakani, gerek  Basbakanimiz ve gerekse diger yetkililer tarafindan
ortaya konan tutum ve davranislar, elbetteki Almanya’da yasayan ve bu ülkeyi ikinci vatan
olarak gören üc milyon Türk tarafindan memnuniyetle karsilandi. Keske bu sözler, tavir ve
davranislar, yillar önce, on, yirmi veya kirk, elli yil önce söylenmis olsaydi. Herhalde Türkler,
gerek Almanya’da ve gerekse Avrupa genelinde yetim cocuklar gibi zulme ugramaz,
itilip kakilmazdi.

Esasen Almanya’da yasanan ve'utanc verici' olaylari tüm boyutlariyla ele almak lazim.
Bir hukuk devleti anlayisinda Alman yetkililer, ciddi manada bu isin üzerine
gitmedi ama gitmeliydi. Irkcilar, Naziler, Islam düsmanlari, Türk Düsmanlari ve
diger karanlik güclerin kendi aralarinda paslasarak, ne oyunlar oynadiklari, ne kirli
planlar icinde olduklari ortaya cikmadi ama cikmaliydi.

Simdi kimin neden veya nasil asaglik oldugunu görmek mümkün sanirim ...
Türk Milletime kim olursa olsun asaglik diyemez .
Mutim amacim seni kirmak degil , eminim sende öyle yazdigin icin pismansindir.
Kisiel girisimlerde bulunmayalim zaten.
Ama birseyi yazmadan 2-3 defa düsünmek lazim.

Daha yazacak o kadar cok örnekler var ki sanirim bukadari kafi .

Gelelim asil Konuya ,
nasil olurda böyle bir Almanya Hükümeti bizi düsünerek bir girisimde bulunsun.
Hep kendi cikarlari icin .

Hadi dil kursunu anladik , yasayacagin bir Ülkenin dilini bilmek 'farzdir'-sarttir.
Bunu herkes biliyor ve kabulde ediyor.
Peki bunlari neden bu kadar zorlastiriyorlar ?
Forumda görüyoruz arkadaslarimizi , ne SIKINTILAR  cekiyorlar !

Bir hafta önce TV'de eski ve emekli bir CDU-Milletvekili konustu ve dediki
' Almanya Hükümeti , Türk Vatandaslarin hayatini zorlastirmak icin elinden
geleni yapiyorlar ' tam olarak böyle demedi ama bunu demek istedi.  :)

Velhasil ,

Basbakanimz da bunu cok iyi biliyor ve 'one minute' demek istiyor merkele. ;D
Yani 'bizimle' eskiden oldugu gibi her istediginizi yapamazsiniz diyor ... böylece tavrini ortaya koyuyor.

Entegre olun diyor , dili ögrenin diyor ... ama asimile olmayin diyor.
Haksiz mi ?
Askin dili mi olur demesi ise okuma yazmasi olmayan ama yinede sevme hakki
olan ve bir aile kurma hakkina sahip olmak isteyen vatandaslarimiza arka cikiyor.

Arkadaslar , okuduklarimizi biraz akil süzgecinden gecirerek, düsünsek ve
ona göre 'tepki' versek , daha saglikli ve objektif olur diye düsünüyorum.

Saat sabahin 3 , sanirim simdilik bu kadar yeter .... ama sanirim devam edecegim.

Saygilar

Mutim

Alıntı yapılan: esma 41 - Ocak 06, 2012, 04:00:03 ÖÖ
mutim demis ki ..
Bu cümleyi alinti alarak, Konuya dahil olmak istiyorum.
Sanirim yazacaklarim uzun olacak.

Nedense ,
Almanya'daki göcmen kökenliler genellikle eksik ve hatali taraflariyla
gündeme geliyor.
Basari ve ilkler kamuyounda cok fazla yer bulmuyor. Bunu birde Türk
Vatandasimiz (misal mutim gibi)
'destekliyorsa' vay halimize.

Elli yil geride birakilmasi ve bu ülke “ikinci vatan” olarak görülmesine ragmen,
Türkler Almanya’da gercek bir kabul görmedi maalesef. Aksine, IRKCI zihniyet,
Türkler’e karsi kin ve nefretini daha da artirdi. Dünden bugüne devlet ve siyasetin
yanlis tutum ve davranisi da Irkcilara büyük cesaret verdi. Türk ve Islam
düsmanligini ana gaye haline getirildi. Yildirma ve yok etme saldirilarini her vesileyle
sürdürüldü. Isin daha vahimi ise.... sistematik saldirilar, devlet yetkilileri tarafindan
gerektigi gibi ciddiye alinmadi. Hatta olaylar saptirilmaya ve üzerleri kapatilmaya calisildi.
Irkci saldirilar ferdi ve mevzi olaylar olarak telakki edildi. Aynen katledilen 8 Türk ve bir
Yunanli’nin “dönerci cineyetleri” olarak kamuoyuna lanse edildigi gibi.

Fazla uzatmaya gererk yok ...kisa keseyim.

Isin Türkiye boyutuna gelince...bu defa doksanli yillar gibi olmadi ve Türk devlet yetkilileri,

Almanya’da Türkler’e karsi yapilan Irkci saldirilar karsisinda acik tavir aldi.

Gerek Türk DIsisleri Bakani, gerek  Basbakanimiz ve gerekse diger yetkililer tarafindan
ortaya konan tutum ve davranislar, elbetteki Almanya’da yasayan ve bu ülkeyi ikinci vatan
olarak gören üc milyon Türk tarafindan memnuniyetle karsilandi. Keske bu sözler, tavir ve
davranislar, yillar önce, on, yirmi veya kirk, elli yil önce söylenmis olsaydi. Herhalde Türkler,
gerek Almanya’da ve gerekse Avrupa genelinde yetim cocuklar gibi zulme ugramaz,
itilip kakilmazdi.

Esasen Almanya’da yasanan ve'utanc verici' olaylari tüm boyutlariyla ele almak lazim.
Bir hukuk devleti anlayisinda Alman yetkililer, ciddi manada bu isin üzerine
gitmedi ama gitmeliydi. Irkcilar, Naziler, Islam düsmanlari, Türk Düsmanlari ve
diger karanlik güclerin kendi aralarinda paslasarak, ne oyunlar oynadiklari, ne kirli
planlar icinde olduklari ortaya cikmadi ama cikmaliydi.

Simdi kimin neden veya nasil asaglik oldugunu görmek mümkün sanirim ...
Türk Milletime kim olursa olsun asaglik diyemez .
Mutim amacim seni kirmak degil , eminim sende öyle yazdigin icin pismansindir.
Kisiel girisimlerde bulunmayalim zaten.
Ama birseyi yazmadan 2-3 defa düsünmek lazim.

Daha yazacak o kadar cok örnekler var ki sanirim bukadari kafi .

Gelelim asil Konuya ,
nasil olurda böyle bir Almanya Hükümeti bizi düsünerek bir girisimde bulunsun.
Hep kendi cikarlari icin .

Hadi dil kursunu anladik , yasayacagin bir Ülkenin dilini bilmek 'farzdir'-sarttir.
Bunu herkes biliyor ve kabulde ediyor.
Peki bunlari neden bu kadar zorlastiriyorlar ?
Forumda görüyoruz arkadaslarimizi , ne SIKINTILAR  cekiyorlar !

Bir hafta önce TV'de eski ve emekli bir CDU-Milletvekili konustu ve dediki
' Almanya Hükümeti , Türk Vatandaslarin hayatini zorlastirmak icin elinden
geleni yapiyorlar ' tam olarak böyle demedi ama bunu demek istedi.  :)

Velhasil ,

Basbakanimz da bunu cok iyi biliyor ve 'one minute' demek istiyor merkele. ;D
Yani 'bizimle' eskiden oldugu gibi her istediginizi yapamazsiniz diyor ... böylece tavrini ortaya koyuyor.

Entegre olun diyor , dili ögrenin diyor ... ama asimile olmayin diyor.
Haksiz mi ?
Askin dili mi olur demesi ise okuma yazmasi olmayan ama yinede sevme hakki
olan ve bir aile kurma hakkina sahip olmak isteyen vatandaslarimiza arka cikiyor.

Arkadaslar , okuduklarimizi biraz akil süzgecinden gecirerek, düsünsek ve
ona göre 'tepki' versek , daha saglikli ve objektif olur diye düsünüyorum.

Saat sabahin 3 , sanirim simdilik bu kadar yeter .... ama sanirim devam edecegim.

Saygilar

Bana eskiden bahsetmeyin bugunu konusalim, gelinen su noktaya baktigimizda özellikle Almanyaya ithal olarak gelen ve Almanya'da yasayan Türklerin ( genel olarak diyorum ) arasinda daglar kadar fark var.. Senin bahsettigin olaylarin hepsi birer ani olarak anilacak.. Fakat gelinnen bugunkü noktaya baktiginda... Türkler(Kürtler) ( genel oalrak herkes üstüne almak zorunda degil)

-Issizlik Maasi alip kacak calisan
-Cocuk parasi alicam diyeerek bilincsizce cocuk yapan..
-Isyeri kurup baskasinin üstüne devredip, hem devlletten calip hemde kendi cebine indiren..
-Ev kirasi ödememek icin karisindan bosanan
-Altinda 60 bin eruoluk arabaya binip fakirlik kagidiyla ( stadt pass )la gezen
-Kendi cocugunu yaninda 3 4 bin euro maas alarak gösterip cocugunun ev satin almasini sagliyip sonra isten cikarip borcu devlette ödeten..
-Almanyaya yeni gelmisleri , kurban olarak arayip , bulan  kendi isyerlerini alip köle gibi calistan ( bunu söyleyenleri bizzat kulagimla duydum) 3 euro saat ucreti veren yerler bile var..
-Kredi ceip parayi car cur edip Türkiyede daiereler yapip, sonra bankaya ben ödeyemiyorum diyip parmak kaldirip borcunu sildiren..

aklimiza gelmeyecek bircok sey...

Yani bunlar beni gördüklerim, duyduklarim sahit olduklarim..  100 kisiden 90 tanesi böyle..

Yanlis anlama kardesim ben sadece buradaki türklerin kendi insanina yaptikalrindan bahsediyorum.. dikkat edilmesi gerek.. herkes icin demiyorum ki.. Kendi duygu ve düsüncelerini dayatmana veya eyvahllar olsuna getirmene gerek yok.. Ben senin düsünceni elstirmiyorum.. cevapliyorum..

esma 41

Alıntı yapılan: Mutim - Ocak 06, 2012, 05:12:43 ÖS

Bana eskiden bahsetmeyin bugunu konusalim,

Benim yazdiklarimin hepsi güncel sayin Mutim , sanirim
bir daha okursaniz anlayacaksinizdir.

Alıntı yapılan: Mutim - Ocak 05, 2012, 02:29:26 ÖS
buna benzer o kadar cok insan gördüm ki.. basima geldigi icin demiyorum cevremde gözlemledigim sikinti icine sokulmus ve yasanan ve yasatan insanlari bildigim icin diyorum..

Kac seneden beri Almanyada yasiyorsunuz
ve kac türk
ailesi taniyorsunuz?
Bir 'toplulugu yani almancilari' kesip atmak bu kadar mi kolay ?
Diyelim ki 50 aile taniyorsunuz ( o kadar oldugunu bile sanmiyorum)
ve bu gibi olaylara sahit oldunuz ... 3 milyon insani bu kapsamin icine alip
% 90'i böyledir demeniz ne kadar dogru ve yakisIk alir?
Ben Almanyada dogmus ve büyümüs biri olarak
sizin birkac senede gözetlediginiz o 'asaglik' türkleri gözetliyemedim nedense !

Aralarinda böyleleri varsa % 90 diyip'te genelleme yapamazsiniz sayin mutim.

Almancilar hakkinda O kadar nefret ve kin dolu yaziyorsunuz ki ..
bunu sebebi Önyargi olsa gerek.

Önyargi bize hayatta sonsuz sayida ihtimal oldugunu unutturuyor,  bu yüzden hayatimiz hep bir seylere sasirmakla geciyor. Herhangi bir önyargiyla yaklastiginiz bir insan beklentinizin disinda davrandiginda birden 'ezberiniz bozuluyor', sasiriyorsunuz.
Farkinda olmadan hayatinizi, basarilarinizi, iliskilerinizi en cok etkileyen faktörlerdendir su ücü... basta Önyargılar, Bakis acisi – Aliskanliklar.

Burda size akil vermek gibi bir niyetim yok .
Ama yazdiklarinizi 'ölcün'de yazin.
Acik Sözlü Insanlari severim , elestiren Insanlari'da severim ama koca bir Milleti
genelleyip ve asaglik diye nitelendirmenize siddetle karsi gelirim bunu böyle bilesiniz.

Yazimi ,
sizin ayni cümlede kullandiginiz ama  celiskili yaziyla bitirmek istiyorum , belki bazi seylerin farkina varirsiniz.

Alıntı yapılan: Mutim - Ocak 06, 2012, 05:12:43 ÖS

Yani bunlar beni gördüklerim, duyduklarim sahit olduklarim..  100 kisiden 90 tanesi böyle..

Yanlis anlama kardesim ben sadece buradaki türklerin kendi insanina yaptikalrindan bahsediyorum.. dikkat edilmesi gerek.. herkes icin demiyorum ki..

Herkes icin demiyorsunuz sayin mutim sadece %90 'ina diyorsunuz.
%90 gibi bir rakam kesinlikle herkes veya genelleme kapsamina girmez... haklisiniz.  :)

Önyargilarinizdan kurtulmaya calisin sayin Mutim , inanin iyiliginiz icin diyorum.

Ve son bir defada daha yazma geregi duydum .

Lütfen elestirin ve acikca düsüncelerinizi söyleyin (bende öyle yapiyorum)
ama kirici olmayin.

Saygilarimla 

EL-TURCO

sn esma41 öncelikle güzel Türkceniz ve gayet ictenlikle yazilmis yaziniz icin tesekkür ederim.ben aslinda tartisma olsun istememistim.ondan dolayi tek ricam yazisini editlemesi idi.Ama üzülerek görüyorum ki cahillikle degil bilerek yazilmis bir yazi dizisi oldugunu sn Mutim tarafindan yazilan yaziyi.Haksiz mi mutim?kesinlikle haksiz diyemem.hakli oldugu bircok tespitler olmakla beraber yine üzerine basa basa söylüorum.gülün dikeni olmasi,gülü sevmekten vazgecmemizi gerektirmez.Ama bir irki ve kendi vatandasi olmaktan gurur duydugum yüce ulusumu asagilamaya kalkmak kimsenin haddine düsmez!umuyorum özür dileyerek yazdigi yazinin haddini astigini görecek ve yazisini editleyecektir.yoksa kendisini de vatandasi oldugu ülkenin (yumurtadan cikipta kabugunu begenmeme derler) kendine o % 10 luk bölümde yer bulamayacaktir(en azindan benim gözümde).
Tartisma olmasin istemistim ama konu yine tartisilir oldu.

Saygilarimla EL-TURCO