ACİLEN BAKIIN LÜTFEN :( TECRÜBELİ ARKADAşLAR BİLGİLENDİRİN LÜTFENNN

Başlatan refruze, Aralık 07, 2011, 04:09:31 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

refruze

Selamlar. Ben 19 yaşındayım.Bu sene liseden mezun oldum.
bu sene şubat ayında almanyaya 15 günlük vize alıp sorunsuz bir şekilde gidip geldim. Davet göndermişlerdi bana ve öğrenci olduğumdan dolayı sorun çıkarmadılar ve verdiler.
şimdi öğrencilik bitti.. ve şuan çalışmıyorum dershaneye gidip üniversite sınavına hazırlanıyorum. Babam belediyede memur. yeşil pasaportumuz yok  alamıyoruz..
benim tekrar en azından birkaç günlüğüne almanyaya gitmem gerek. davet işini ayarlarım yanlız bu sefer öğrenci olmadığımdan dolayı bana vermezler mi ? bankada param yok. bi evimiz var tapusunu götürebilirim ve babamın maaş bordrosunu geçen seferki gibi götürecekmiyim ? ne yapmam gerek ? yapacağım şeyleri biliyorum aslında ama sormak istediğim sizce bana vize verirler mi birkaçgünlüğüne tekrar ?

fuk_18

ogrenci iken vermisler sans senin icinde o herkeze vermezler onuda simdi isin yok ogrenci degilsin neyi suncaksin babanin kini sunsan ogrenci degilsin onuda yapamzsin yani isin olmadigi icin sanmiyorum verceklerini

jusus

eger davet isini ayarlarsan bir yerde 3 aylik calisiyor gorun maas bodrusu gotur,ogrenci olmadigin icin senden calistigina dair maas bordosu ve is yerinden izin belgesi,birde garanti yazisi alman gerekecek.bunlari goturmedigin zaman vize ye girmeni tavsiye etmem cunku paran gider ustune red yersin.

refruze

o kadar zamanım yok.. dershaneye gidiyorum nasıl biryerde çalışabilirim ki.. 3 aylık göster diyorsunuz ama benim en geç şubatın sonunda gitmem gerekli. bulsam bile öyle birşey  zaman yetmez

fuk_18

aysunnn

Alıntı yapılan: refruze - Aralık 07, 2011, 04:09:31 ÖÖ
Selamlar. Ben 19 yaşındayım.Bu sene liseden mezun oldum.
bu sene şubat ayında almanyaya 15 günlük vize alıp sorunsuz bir şekilde gidip geldim. Davet göndermişlerdi bana ve öğrenci olduğumdan dolayı sorun çıkarmadılar ve verdiler.
şimdi öğrencilik bitti.. ve şuan çalışmıyorum dershaneye gidip üniversite sınavına hazırlanıyorum. Babam belediyede memur. yeşil pasaportumuz yok  alamıyoruz..
benim tekrar en azından birkaç günlüğüne almanyaya gitmem gerek. davet işini ayarlarım yanlız bu sefer öğrenci olmadığımdan dolayı bana vermezler mi ? bankada param yok. bi evimiz var tapusunu götürebilirim ve babamın maaş bordrosunu geçen seferki gibi götürecekmiyim ? ne yapmam gerek ? yapacağım şeyleri biliyorum aslında ama sormak istediğim sizce bana vize verirler mi birkaçgünlüğüne tekrar ?
kardess vallaa cuk oturdu senin sorunn bnm problemumle :) bnde bu yariyilda kardsimmi almak istiorum20 gunluk lise son ogrencisii ... Sorun cikarmi ? Birdeesen islemleri nasil yaptinn burdan ince bn bn istek yapcam peki ya sonrasinii anlatirmsnn olk defa yapcamm bilmiomm ve ocak 15 e yetismesi lazimmmm :(((; cok telasliyimm :((( sen hangi islemleri yaptiysan. Uzunca yaz birsey atlamadann lutfennn ona gore hareket edelim
M

refruze

biraz araştırdım. bir kere vermişler bir daha vermeye sorun çıkarmaz diyorlar ?? ne kadar doğrudur ki ?
ne varki arkadaş anlamıyorum ya benim işim en fazla 3-4 gün 1 haftalık alsam paşa paşa yeter bana. schengen vizesi tekrar vermezler mi diyorsunuz bana ??

fuk_18

ya arkadasim sen hic birsey bilmiyorsun bak sana ornek sitede arat turistik vize diye cikan redleri gor sana diyorum ki isin yok gucun yok adam sana neden vize versin geri donecegin ne malum belki kalacaksin ispatla hadi seni tr ye baglayan ne var okulunmu isinmi hic birseyin yok seni trde tutacak hic bir kanitin yok ee adamalr aptalmi her onune gelene vize versinler bikere almissin sansliymissin ogrenci iken simdi oda yok ee ne suncan adamlara belge olarak yasin 18 den de buyuk ailenin geliride olmaz ee ne digceksin konsoloslukda yeminmi etcen geri doncem diye..

Eger illa gitcem diyorsan parana kiy basvur artik ne belge sunarsin bilmiyorum masrafini yap bekle red gelirse yazarsin gelmezse siz bilmiyorsunuz dersin oldumu

jusus

ögrenci oldugun icin sanslisin ve almissin vizeni birkere aldin diye garanti birdaha verecekler diye birsey yok.turistlik vizeye girecekten calismiyorsan kendi maas bodronu kesin isticekleri icin parana yazik hic bir sansin yok kendi agzinla diyorsun orta gelirli bir ailenin cocugusun maddi imkanlarinizda kisitli.ama davetiye gonderecek olan kisi maddi ve manevi herseyini ustlenir belli bir miktar yanilmiyorsam para yatiriyor bir hesaba devlet garanti altina aliyor sen tekrar geri dondugun zaman  o parayi davet eden kisiye tekrar veriyorlar.benim bir akrabam bu sekilde gelmisti buraya ama tam detaylarini bilmiyorum.

ben butun evraklarim eksiksiz oldugu halde red aldim ve red verme nedenleri de gelis gidis tarihimi belirtmemisim :) is yerinden 3 belge aldim ve hepsinde tarihleri belliydi yani tek istedigim kiz arkadasimla avrupa tatili yapmakti guvenmediler red verdiler ve sacma sapan bir bahane sundular.
1000 tl nin uzerinde masrafa girdim ve harcadigim parayla rezil oldum sende ayni seyleri yasama diye soyluyorum.

refruze

anladım. bi hesap açıp 10-15 bin arası bir para koysam üzerime. arabayı satıp onun parasını koyucam anlıyacağınız. o zamanda mı şansım yok ?

jusus

arkadasim ben hesabimda 8.000 uero para gosterdim yine kabul etmediler ve tüm evraklarim tam oldugu halde !!!yeri geliyor sanatcilar ve is adamlarina vize vermiyorlar sorun cikartiyorlar.birincisi çok panik halindesin nedir bu telaş,4-5 günlük yada bir hafta ziyaret için almanyaya gitmek pek mantıklı gelmedi bana konsoloslukta sorabililer bence vize istersen en az 1 aylık de sorarlarsa basvuru yapmayi halen dusunuyorsan

davetiye isini ben ayarlarim dedin ozaman davetiyi ayarlicak tanidigin almanyadan sorsun almanya devleti belli bir miktar garanti olarak davet eden kisiden bir hesaba para yatirmasini istiyor en az 5000€ (benim kulaktan duydugum kesin miktari bilmiyorum bizim uzaktan akrabamiz bu sekilde davetiye yoluyla gelmisti tam detaylari bilmiyorum)
vize suren bittigi zaman turkiyeye geri dondugunde o parayi geri iade ediyorlar...

Reyya

davetiye gonderecek olan kisi maddi ve manevi herseyini ustlenir belli bir miktar yanilmiyorsam para yatiriyor bir hesaba devlet garanti altina aliyor

evet bu doğru. iki yıl önce turist vize ile gelmiştim almanyaya, o zaman nişanlım  benim için 5000 euro para yatırdı. maddi manevi herşeyi üstlendi buna rağmen konsolosluğa aileme ait ama içinde benimde adımın geçtiği  malvarlıkların fotokopilerini verdim. birde   o zamanlar benim 4 ay sonra işe başlayacağım işyerimle yaptığım işsözleşmemide konsolosluğa gösterdim. yani işsözleşmemde hangi tarihte türkiye de olmam gerektiği yazılıydı. bunun bir faydası oldumu bilmiyorum . benim turist vizemde hiçbir sorun çıkmamıştı.