Gümrükte Altinlar Promlem oldu? Acil bilginize ihtiyacim var.

Başlatan Mutim, Aralık 20, 2011, 02:12:37 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mutim

Arkadaslar dün Almanyaya geldim esimin Altinlari türkiyeden getirdim.. 130 gram altin..
Sonra Gümrük görevlileri . altinlarimi bildirmedigim icin , altinlara el koydu. Yani ben suanda Vergi kacakciligi ile suclaniyorum. Ne dediysem anlamadilar.. Direk suclu durumuna soktular.. Ne yapmam gerek ???

EL-TURCO

gecmis olsun mutim.maalesef yapacak birseyin yok.yakinda sana mektup gelir.vergisini ödeyecegin gibi cezayi da ödeyeceksin hemde yüklü miktarda söyle bikac bin euro kadar.istersen avukatinla konus ama yapabilecegin birsey oladigi gibi mahkemeye verirsen mahkeme masrafida sana kalir tavsiye etmem.googlede bu konuyla ilgili cok mesaj bulursun.fikir alabilirsin.ben arkadasimin basina geldi 1400 euro ödedi ordan bilyorum.

fuk_18

mütim bunun gbi hatayi sen nasil yaptin o kadar tecrubelisin birde bildirmen gerektigni bilmiyormuydun gumruge.tr den altin yuklu mikarda para getirildiginde turklerin cogu aracla getiriyorlar gecmis olsun mutimcim

Alıntı yapılan: Mutim - Aralık 20, 2011, 02:12:37 ÖS
Arkadaslar dün Almanyaya geldim esimin Altinlari Türkiyeden getirdim.. 130 gram altin..
Sonra Gümrük görevlileri . altinlarimi bildirmedigim icin , altinlara el koydu. Yani ben suanda Vergi kacakciligi ile suclaniyorum. Ne dediysem anlamadilar.. Direk suclu durumuna soktular.. Ne yapmam gerek ???

Bthnkdgn

Gecmis olsun.  gercekten büyük bir hata yapmissiniz.   ceza ödemekten baska bir care yok.

Mutim

Kardesim aslinda hata fakat , bildigim kadariyla degeri 10 bin euronun üstünde problem oldugunu söylediler.. CÜnkü gecen sene baldizlarim esimin altinlari getirdiler 300 gramdi hic bir problem cikmadi.. Sasirdim.. Türkyieden gümrükde polise sordum bana dedi problem olmaz sendeki az dedi.. Ona istinaden hareket ettim.. InsAllah cok büyük bir masraf ve sorunla karsilasmam.. Yani baska bir alternatif yokmu ? mesala , buradan aldigimi gösterecek belge getirsem yanimda...

tugce_doerjer

gecmıs olsun mutım ınsAllah sorunsuz halledersın bu olayı. sasırdım bende. bıldıgım su 30.000 € ya kadar yanında tasıyabılıyorsun. ıstanbulda fransız fırmaya odeme yapmıstık elden adam 30.000 aldı yanında dıgerını bankaya koydu her geldıgınde bankadan cekıp goturdu fransaya. acıklama olarakda avrupa bırlıgı ulkelerı 30.000 € dan fazlasını gırıs yada cıkıs yapamıyor sınırda demıstı.

netalmanca

Geçmiş olsun. En iyisi bir avukata danışmanız. Eğer -bir erkek için komik ama- altınları (atıyorum mesela bilezikse) takıp geçseydiniz sorun olmazdı ben de bunu  Alman Polisi' nden duymuştum. Yani çantada taşımak olmaz, sakıncalı. Ama şöyle bir şey de var. Eğer Memur sorun çıkarmak isterse  kolunuzdaki incecik eski bir bileziğe bile ceza kesebilir. Allah yardımcınız olsun. Hoşçakalın.

Mutim

Allah razi olsun dostlarim.. Cok trajedi komik bir olay , inanin bu kadar miktarin problem olacagi aklimin ucunden bile gecmedi, cünkü daha önce esimin altinlarini getirtmisidm hic bir problem olmadi.. InsAllah büyük bir problem teskil etmeden sorunsuz bir sekilde cözüme ulasirim.. Cünkü en dogru bilgiyi siz degerli arkadaslarimdan almak en iyisi oluyor benim icin.. Cünkü burada kime ne sorsam , kacakci ve idamlik mahkum duurmuna sokuyolar :)))

EL-TURCO

senin icin bugün ayni olayla karislasan arkadasla konustum.detayli bilgi aldim.avukata gitmeni tavsiye etti aksi taktirde altin ticareti yapmaktan seni yargilayip ceza veriyorlar ve ceza orani daha üyksek oluyor dedi.900 euro avukat masrafi +2900 euroda cezalar tuttmus(aklimda daha önce 1400 kalmisti).altin 14 adet bilezik herbiri 20-26 gr arasinda yani 350 gr kadar bisi.kolay gelsin...

ask kızı:)

Mutim  cok gecmis olsun bu konuyu gördügüm iyi oldu bende türkiyeye gidicem cumartesi bileziklerle beraber gidicektim simdi korktum acikcasi  ama bir sorum vvar kola takip gidildigi zamandami ayni oluyor bu sorumu cevaplarsaniz sevinirim arkadaslar?

Birde mutim sizin altinlar koldamiydi ? yani takili bir sekildemi gectiniz ??? ??? ???

EL-TURCO

sn ask kizi isterseniz ayaginiza takin farketmez.siz söylerseniz altinlarini faturasini gösterip(almanyada alinmis ise )gecersiniz.yok trden alinmis ise vergisini ödersiniz.ama onlar sizde yakalarsa ceza +vergi ödersiniz.(ben trden hanima altin getirirken bilezik yüzük demedim hepsini kendim taktim boynuma üstünede bogazli kazak giyip gectim.yanimadada ama extradan ucuz fiyatli fatura götürmüstüm :-)

Saol bilgin icin ben trden gelirken yani dügünden hemn sonra hic bir sorun cikarmamislardi birde ne kadar altin sorun olmuyor ???

Mutim

Artik hayirlisi bir kagit gelsinde onu bekliyorum.. sonrasinda bir yol cizecez..