Almanya da kurs parasini geri alma

Başlatan esquire, Ekim 17, 2011, 05:46:17 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

esquire

Arkadaslar burada gitmis oldugumuz kurs parasinin bir kismini geri alma gibi bi imkan varmis sanirim bilgisi olan varsa cevap yazabilir mi acaba???

Rodolfo

Bildigim ve ögrendigim kadariyla sinavi kazandiginiz takdirde kurs parasini ayda 100 euro toplamda 645 euro ödeyenler, yarisini geri alabiliyorlar.

esquire

Merhaba ben esimin adina 5000 euro makbuz kestirdim ozel ders almistir diye.kurstan bunun yuzde 30 nu alabilirsiniz dediler ama bakalim gorucez.

Rodolfo

Alıntı yapılan: esquire - Ocak 04, 2012, 10:16:45 ÖÖ
Merhaba ben esimin adina 5000 euro makbuz kestirdim ozel ders almistir diye.kurstan bunun yuzde 30 nu alabilirsiniz dediler ama bakalim gorucez.

5000 euro derken? siz özel kursami gidiyorsunuz tutar bayagi fazla gibi?

Mutim

Alıntı yapılan: esquire - Ekim 17, 2011, 05:46:17 ÖS
Arkadaslar burada gitmis oldugumuz kurs parasinin bir kismini geri alma gibi bi imkan varmis sanirim bilgisi olan varsa cevap yazabilir mi acaba???

Degerli dostum , kurs parasini ve kurs evine 5 km uzaksa yol parani bile alabiliyorsun.. Sahsen ben kendim ödedigim paralari geri aldim ve ödedigim aylik bilet paralarinida geri aldim.. Bunu yapman icin sana yakin olan var  AWO ( eski adiyla türk danis ) türklerin hertürlü okul evrak vs gibi islemlerini ücretsiz yapan danismanlik yerine gidip , antraglarini sana yapsinlar yani basvursunlar sonra cevap geliyor. kurs paran ücretsiz oluyor.. Bununla ilgili kafana birsey takilirsa bana kardesim ben hepsini uygulamali olarak yaptim..

esquire

Mutim ben turkiyede kursa gittim ve 5000 euro luk fatura kestirdim esimin ustune yol parasi da verdim iki ay boyunca ama ona fatura kestirmemistim neyse o onemli degil.simdi ben bu kursa vermis oldugum paraya Almanyda nasil alabilirim ??bi yol gosterirsen sevinirim.

Mutim

degerli dostum türkyiede ödedigin parayi burada alamazsin, sen ancak burada ödedigin parayi haklarin dogrultusunda geri alabilirsin.. 5000 euroda yüksek bir miktar bu durumda farkli bir bakis acisiyla karsilasabilirsin..

Bthnkdgn

:) turkiyede kursa gitmissiniz ve 5000 euro fatura kestirmissin turkiyede 1 yil özel ders alsan o kadar para tutmaz.  türkiyeden kestirdigin fatura ile burdan para koparmaya calisiyor izlenimi verir basvurdugun yerde. zaten türklere karsi ayri bi titizlik var almanlarda. normal sartlarda almanyadaki integrasyon kurslarina katilip b1 i aldiginiz takdirde. kurs merkezinizin arbeitzamst a gönderdigi dilekce ile kurs ucretinin gerisini geri aliyorsunuz.

esquire

Hakli olabilirsiniz.Sanirim bu gitmis oldugum bu kursun ogrenci kazanmak icin yapmis oldugu bi kandirmaca.

Reyya

AWO yani türkdanış .almanyada  hertürlü karşılaştığımız sorunlarla ilgileniyormu acaba arkadaşlar. bilgisi olan varmı? sadece evrak ve okul işleriylemi ilgileniyor?

Rodolfo

Alıntı yapılan: yasmin_33 - Ocak 12, 2012, 09:55:12 ÖS
AWO yani türkdanış .Almanya'da  hertürlü karşılaştığımız sorunlarla ilgileniyormu acaba arkadaşlar. bilgisi olan varmı? sadece evrak ve okul işleriylemi ilgileniyor?

Arayip sorabilirsin. Bildikleri herseyde yardimci oluyorlar. Bilmediklerinde yönlendiriyorlar.

Reyya

tugce_doerjer

bende kursa gıdıyorum yol param 94 € aylıkda 100 € oduyorum. yol paramın ılk 3 ayını odemıyorlar kurs ucretımınde oyle. ayrıca kursa yatırdıgım parayı ancak sınavdan derece ıle cıkarsam yarısını verıcekler. orda bıraz farklı sanırım ama kursun bıze soyledıgı bu. sınava gır ıyı bır puan al yarı ucretı sana gerı odeyelım. ne bıcım ıs arkadas ya orası oyle burası boyle anlamadım ben bu memleketten bısey

Mutim

Alıntı yapılan: yasmin_33 - Ocak 12, 2012, 09:55:12 ÖS
AWO yani türkdanış .Almanya'da  hertürlü karşılaştığımız sorunlarla ilgileniyormu acaba arkadaşlar. bilgisi olan varmı? sadece evrak ve okul işleriylemi ilgileniyor?

Evet kardesim her konuda yardimci olabiliyorlar.. Ben Awonun sayesinde 3 yilda yapacagim bir cok seyi 6 aya sigdirdim.. Ve onun disinda her konuda bir rehberin oluyolar.. Acikcasi benim bir danismanim var.. Kanatli bir melek gibi bana göre.. Her konuda  fikirlerine danismak ve yeni seyler ögrenmek hosuma gidiyor. Kafana birsey takilirsa yaz bana kardesim..

netalmanca

AWO : Arbeiterwohlfahrt Bundesverband e.V açılımı

Almanya çapında çok büyük sosyal bir kurumdur. Aklınıza gelen her konuda insanlara hizmet verir. Ben de bu kurumda 1 seneden fazla eğitim bölümünde ve Türkdanış bölümünde çalışmıştım.  :)

roye

arkadaslar kurs parasini almak icin B1 i basariyla gecmeniz gerekiyor ozaman ödediginiz kurs parasinin %50 i sini geri aliyorsunuz....ama 5000 euro gibi bi meblagin geri alinacagini ben hic sanmiyorum....cünkü devletin bizi zorunlu tuttugu kursun ücreti 645 euro....hem sizin aldirdiginiz özel dersle alman hükümeti ilgilenmezki...biz burda resmi kayitli kursa gidiyoruz onunda ücreti 645 euro dedigim gibi :)

esquire

Kerdesim ben konuyu Turkiyede gidilen kurslar icin acmistim.cunku gitmis oldugum kurs,odemis oldugum paranin bi kismini geri alabilirsin demisti.bana pek inandirici gelmemisti ve bi sorayim dedim.