yeni ehliyet ve arabaya yeni sigorta

Başlatan orkun06, Ocak 03, 2012, 07:41:16 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

orkun06

öncelikle herkeze merhaba

Arkadaslar benim Türkiye ehliyetim var onu bu ayin 17 sinde Allah nasip ederse burdakilerin deyimiyle "umschreibung " yapacam yani takriben daha 14 gün var ,

simdi lafi fazla uzatmadan isin sorun bölümüne gelirsem ; 3 gün önce uygun fiata bir tane 2. araba denk getirdim aldim ( golf 3 )  bende ehliyet yok arabada ise sigorta yok :) Arabayi sürmesem dahi arabanin sigortasiz park halinde durmasi sakincali dediler bende bunun üerine Sigorta yaptirayim dedim biraz arastirdim ilk acilis 230% civari olur dediler gözüm korktu ne yapmak lazim bir bilen varmi diye interneti arastiriken formunuzu gördüm Belki  benim gectigim yoldan evvelden gecen varsa yardimci olursa cok sevinirim bitte acil hilfe  byby:)

her keze esenlikler

fuk_18

esinin ustune veya esinin babasinn ustune actircan cunku normal olarak almanyada ehliyetin olmadigi icin prozent yuksekten baslicaktir ve 230 demek senin yillik 1000 den fazla odemen demek artik tek caren ya ps dusuk araba alcaksin 55 60 ps yada arabayi aldin ben onermezdim ilk olarak golf 3 u cunku cok pahali sigortalari en uyuguunu fiat ve eski olmcuak eski arabalarinda sigorta arti 150 sp teil kaskosu pahali oluyor.senin tek secnegin var ya onceden ehliyeti olan prozetindi dusuk birnin ustunme acican sigortayi yada arabayi satip dusuk sigortali araba alcaksin onla kendindne dusurceksin zamanla

orkun06

fuk_18 cevab icin cok sagol ,

aklin yolu bir derler ,
bu gün bende epey bir arastirdim kardes ne 1000 ni 240 prozens e nereden baksan 2500 € ben en iyisi kayin peder joker hakkimi kullanacam :) hic degilse ona sordum 80% le baslarsin dedi , pekii 2-3 sene kendi üstüme actirsam yine ilk gibi yüksekmi olur yoksa kayinpederin hakki bana mi devrolur

not: acele ise Seytan karisir diye bosa dememisler  ben bu sözü simdi cok iyi anladim  :)

fuk_18

yani keske onceden arastirma yapsaydin araba konusunda cunku sana kimse onermezdi golf al diye baslangic olarak her zaman ilk baslayanlar yeni ehliyet alanlar dahil hep dusuk ps li arac aliyorlar az odemek icin ve su var maleseft kayin pederin ustune acsanda senden dusmuyor cunku sigorta pederin ustune oldugu icin sen ehliyeti aldikdan 5 sene sonra ustune alsam bu kadar odemezsin ama cunku Almanya'da 5 sene arac kullanman bile senin otomatikman prozentini dusurur yani 230 dan degilde daha dusuk seviyeden acilir ve sigortaya kayit olurken zaten dogum tarihi ehlyiet aldigin tarih ve Almanya'da 5 sene ehlyietin varmi diye sorular soruyarlar bunalr hepsi fiyat yukseltir dusurur ayni zamanda 23 yasindan kucuksen veya 23 yasindan kucuk birini arabayi surmek icin yazdircaksan yine fazla oduceksin. yani her turlu fazla cikacak eger bulabilirsen 3 ayda bir 200 euro kacirma derim bi arkdasim peugeot 206 tek kapili 196 euro oduyor sadece sigortaya kasko yok kendi ustune actirdi oda. bendede clio var kayin pederin ustune actirdim teil kasko 150 sp arti sigorta 173 euro oduyorum 3 ayda bir buna gore istersen internettende hseplaya biliriz aracina ne kadar oducegini

Jeynes

Arkadas benden bahsediyo bu arada :)). Ufuk kanka ben kayinpederin uzerine actirmadim kendi uzerimize aldim o yuzden boyle. %100 den actirdim ben.

orkun06

biraz evvel k.biraderle görüstüm onun bir arkadasi varmis ( sigortaci) yarin bi gidip konusayim bi seyler yapariz dedi bizim Milletin en sevdigim yönü isleri yokusa kosmayan hep bir hal caresi bulan Millet olmamiz
ilgi icin tesekkürler bu vesle ile tanismis olduk Forumu inceledim epey faydali bir forum olmus

Rodolfo

Merhaba, Bende kayinpederin üzerine 2. otomobil olarak actirdim, 65 euro ödüyordum. Bu ay itibari ile 58 euroya düstü.(Kaza olmadigi sürece her yil düsürüyolar.) Tabi bu firmadan firmaya degisiyor. Birde esimle beraber ilave sigorta yaptirdim 7,5 euro o da toplamda 65,5 euro kesiliyor. % 15 iskontolu bu sekilde yapabiliyorsun.   

Mutim

Alıntı yapılan: orkun06 - Ocak 03, 2012, 07:41:16 ÖS
öncelikle herkeze merhaba

Arkadaslar benim Türkiye ehliyetim var onu bu ayin 17 sinde Allah nasip ederse burdakilerin deyimiyle "umschreibung " yapacam yani takriben daha 14 gün var ,

simdi lafi fazla uzatmadan isin sorun bölümüne gelirsem ; 3 gün önce uygun fiata bir tane 2. araba denk getirdim aldim ( golf 3 )  bende ehliyet yok arabada ise sigorta yok :) Arabayi sürmesem dahi arabanin sigortasiz park halinde durmasi sakincali dediler bende bunun üerine Sigorta yaptirayim dedim biraz arastirdim ilk acilis 230% civari olur dediler gözüm korktu ne yapmak lazim bir bilen varmi diye interneti arastiriken formunuzu gördüm Belki  benim gectigim yoldan evvelden gecen varsa yardimci olursa cok sevinirim bitte acil hilfe  byby:)

her keze esenlikler

Kardesim dogru adresdesin , özelden bana mesaj at sorununu cözmem icin sana yardimci olabilirim.. Bende ehliyetimi degistirdim banada 230 dan acariz dediler.. baya bir arastirdim sonra 70 dan actirdim.. arada dag gibi fark var...

yasin demir

arkadaslar siqortanizi iyi arastirin ilk acilislara % 100 acan sirketler bile var birde turkiyeden elliyet cevirdiyseniz mutlaka ve mutlaka siqortaciniza bunu soyleyin cunku tr den cevrilen elliyetlerde probezeit yok oda siqortacida indirim anlamina qeliyor ama bir kactane sirketten anqebot alin mutlaka 

Mutim

Alıntı yapılan: yasin demir - Ocak 05, 2012, 03:37:26 ÖS
arkadaslar siqortanizi iyi arastirin ilk acilislara % 100 acan sirketler bile var birde turkiyeden elliyet cevirdiyseniz mutlaka ve mutlaka siqortaciniza bunu soyleyin cunku tr den cevrilen elliyetlerde probezeit yok oda siqortacida indirim anlamina qeliyor ama bir kactane sirketten anqebot alin mutlaka

Dosutm benim arkadasim yapiyor 70-80 prosentten aciyor.. almanyanin neresinde olursa olsun kisinin hesabini yapiyor uygunsa vetraglarini gönderiyor.. okeyleniyor