Evlenecek Türklere Almanca şartını Kaldırın

Başlatan editor99, Kasım 20, 2011, 01:28:25 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tugce_doerjer

hepımız mutımın anlattıgı ınsanların burda yasadıgını ve onların yuzunden hepımızın adının kotuye cıktıgını bılıyoruz. mutımın anlattıklarının bazılarını ben de gordum kı daha 7 8 aydır burdayım. ne yazık kı onceden gelenler ve onların yetıstırdıgı nesıller bır cok sorun yaratıyorlar. ıyı kotunun yanında yanıyor. bır cok turk tanıyorum ısınde gucunde vergısını veren hayatını sereflı bır sekılde ıdame ettıren. bır cok kısı de tanıyorum pıslıgın onde gıdenı. umarım yenı gelen nesıller adımızı temıze cıkarıcak. hepımız gercek turkun nasıl oldugunu gosterıcez.

ben yapılan hataları dıllendırdıgım zaman vatan haını oldum bu sıtede.... kımse kusura bakmasın ama ınsanların turkum demekten utanmasına sebep olan ınsanlar yuzunden bugun bır cok gunahsız ınsan sorun yasıyor.

hata devlette, kesıcek ıssızlık maasını sıgortayı. cıddı yaptırımlar olucak bakalım o zaman 10 tane cocuk yapıp son model arabaya utanmadan bınebılıyormu ınsanlar.

benım kocamın maası kesılıyor her ay kopek gıbı calısıyor. nıye? yan gelıp yatan cocuk ustune cocuk yapan vergı kacıranlar yuzunden. yazık degılmı? sızınde paranız kesılıyor. cocugunuzun nasıbını yan gelıp yatanlar yıyor.

en kotusude bu ınsanların yuzunden butun turkler aynı sanılıyor. kurunun yanında yasda yanıyor.

umarım yenı gelenler bızler bu durumu duzeltıcez....

Reyya

Almanyada bulunma sürem iki yıl dahi olmadı.Bu yüzden neler yaşandı neler yaşanmadı veya türk toplumunu kötülümek adına çıkartılan asılsız sözlermi bilemiyorum. Yalnız burada olduğum sürece Türkler hakkında olumsuz herhangi  birşey veya sözler ile karşılaşmadım. Arkadaşlar bir kaç kişinin  yaptığı cahilliklerin, bütün Türk toplumuna yakıştırılması bana hiç doğru gelmiyor. öyle bir konuşuyorsunuzki sanki yıllarca burada yaşadınız çok tecrübe sahibi olmuşsunuz gibi. her toplumun cahili var.Mutim lütfen yüzde doksan genellemesi yapman hiç ama hiç doğru değil.

esma 41

Merhaba tugce ,
aslinda size cevap yazmayacaktim ama nezaketim'den dolayi
sizi cevapsiz birkamayayim dedim.  :)
Nedeni ise , mutimle ayni fikirdesin ve ben bu Konu hakkinda
düsüncelerimi paylasmistim .

Hakli oldugun Konular var evet.
Ama bana göre haksiz oldugun Konularda var.
Birlikte inceliyelim bakalim.

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Ocak 07, 2012, 08:11:51 ÖS
ne yazık kı onceden gelenler ve onların yetıstırdıgı nesıller bır cok sorun yaratıyorlar.

Önceden gelenler arasinda benim annem , babamda var ve
onlarin yetistirdigi nesiller'den biride benim .  :)
ALLAH'a sükürler olsun ki,bu zamana kadar hic sorun yasatmadik.( Tabi sizi bizi kastetmiyorsunuz biliyorum,
digerlerini kastediyorsunuz).
Ilk gelenlerin ne SIKINTILAR  cektigini buraya yazmama gerek yok sanirim.
Bu Konuda sizin gibi 'yeniler ' daha sansli sanirim.
Sorunlari ilk gelenler yasadi , 'meyvesini' siz 'yeniler' yiyorsunuz ondan
sonrada Meyve yediginiz agaci tasliyorsunuz.
Bravo!
Cok taktir edici.
Neyse bizlerin yapamadigini,basaramadigini sizler yaparsiniz insAllah.

ben yapılan hataları dıllendırdıgım zaman

Size göre hata bize veya baskalarina göre belki degil !
Hata yapmamak olanaksiz ,kacinilmaz bir davranistir.
Sigirli bir degnekle hatalarimizi yok edemedigimze göre
önemli olan hatlarimizi kabullenip inancimiz dogrultusunda
düzeltebilmektir .
Insanlari  'asagliyarak' , hatalarini kabul
ettiremezsiniz . Dedigim gibi size göre hata bana göre dogru olabilir.

ben yapılan hataları dıllendırdıgım zaman vatan haını oldum bu sıtede.... kımse kusura bakmasın ama ınsanların turkum demekten utanmasına sebep olan ınsanlar yuzunden

O zaman  Insanlar düsüncelerini acikca ifade ediyorsa sizde kusura bakmayacaksiniz,
benim simdi yapacagim gibi.
Kendi milletine karsi feci halde acimasiz, sevmiyor, üstüne 'nefret' ediyor, yetmiyor hakaret ediyor
sonrada bana vatan haini dediler diye yakiniyorsunuz..  !! (demeyin arkadaslar, vatan haini demeyin
bize yakisik almaz).

Ben türküm, diyen ve bununla övünen o kadar 'cahil' ve aptal insan vardir ki !!
Insanlar bunlar ile ayni Irktan olmaktan utanirlar , sizin yaptiginiz gibi.
Aslinda IRKIN  önemli olmadigini anlayanlar, türk olmaktan utanmazlar.
Yasadiklari yerde yasayan insanlardan utanirlar .
Bilmem anlatabildim mi?

Son olarak ...
herkes üslubuna dikkat etmeli.
Bu sitede olan  Üyeler,yanibasimizda ki yasayan Türk Vatandaslari   cocuk degil ve
'azarlanmayi' hak etmiyor.
Hakaret ise asla kabul edilemez.
Kimse kendisini birilerinden daha akilli yada kültürlü görmesin.
Tanidigim kadariyla tüm arkadaslarimizin en az birileri kadar zeki ve entellektüel.
Herkes toplum icinde nasil davranilacagini, nerede ne yapilacagini biliyor.
Bazi konularda rahatsizlik varsa, bu üslubunca dile getirilir.
Toplumda yasamanin ana diregi de aslinda budur.
Kimse kimseyi begenmek zorunda degildir, önemli olan asgari müsterekte birlesmektir.
ALLAH kimseyi muhtac duruma düsürmesin, ancak unutmayin insan insana muhtactir ve
Gün gelir sayin tugce ve mutim ve hepimiz icin gecerlidir.. o begenmedigimiz
Insanlara muhtac kalabiliriz...
Ve birileri benim yazdiklarimi begenmesede onlar icin elimden geleni yapmak
benim icin büyük bir zevk ve onurdur.
Sonucta hepimiz Insaniz .
Herkese saygilar...

Mutim

Alıntı yapılan: esma 41 - Ocak 06, 2012, 07:15:15 ÖS
Benim yazdiklarimin hepsi güncel sayin Mutim , sanirim
bir daha okursaniz anlayacaksinizdir.

Kac seneden beri Almanya'da yasiyorsunuz
ve kac türk
ailesi taniyorsunuz?
Bir 'toplulugu yani almancilari' kesip atmak bu kadar mi kolay ?
Diyelim ki 50 aile taniyorsunuz ( o kadar oldugunu bile sanmiyorum)
ve bu gibi olaylara sahit oldunuz ... 3 milyon insani bu kapsamin icine alip
% 90'i böyledir demeniz ne kadar dogru ve yakisIk alir?
Ben Almanya'da dogmus ve büyümüs biri olarak
sizin birkac senede gözetlediginiz o 'asaglik' türkleri gözetliyemedim nedense !

Aralarinda böyleleri varsa % 90 diyip'te genelleme yapamazsiniz sayin mutim.

Almancilar hakkinda O kadar nefret ve kin dolu yaziyorsunuz ki ..
bunu sebebi Önyargi olsa gerek.

Önyargi bize hayatta sonsuz sayida ihtimal oldugunu unutturuyor,  bu yüzden hayatimiz hep bir seylere sasirmakla geciyor. Herhangi bir önyargiyla yaklastiginiz bir insan beklentinizin disinda davrandiginda birden 'ezberiniz bozuluyor', sasiriyorsunuz.
Farkinda olmadan hayatinizi, basarilarinizi, iliskilerinizi en cok etkileyen faktörlerdendir su ücü... basta Önyargılar, Bakis acisi – Aliskanliklar.

Burda size akil vermek gibi bir niyetim yok .
Ama yazdiklarinizi 'ölcün'de yazin.
Acik Sözlü Insanlari severim , elestiren Insanlari'da severim ama koca bir Milleti
genelleyip ve asaglik diye nitelendirmenize siddetle karsi gelirim bunu böyle bilesiniz.

Yazimi ,
sizin ayni cümlede kullandiginiz ama  celiskili yaziyla bitirmek istiyorum , belki bazi seylerin farkina varirsiniz.

Herkes icin demiyorsunuz sayin mutim sadece %90 'ina diyorsunuz.
%90 gibi bir rakam kesinlikle herkes veya genelleme kapsamina girmez... haklisiniz.  :)

Önyargilarinizdan kurtulmaya calisin sayin Mutim , inanin iyiliginiz icin diyorum.

Ve son bir defada daha yazma geregi duydum .

Lütfen elestirin ve acikca düsüncelerinizi söyleyin (bende öyle yapiyorum)
ama kirici olmayin.

Saygilarimla 

Görüyorum ki Türkceyi ezbereye yazmayi ögrenmissin ama okumayi nasil anlamiyorsun.. Ben burada herkes demiyorum dikkatini cekerim?

Mutim

Alıntı yapılan: EL-TURCO - Ocak 06, 2012, 09:12:13 ÖS
sn esma41 öncelikle güzel Türkceniz ve gayet ictenlikle yazilmis yaziniz icin tesekkür ederim.ben aslinda tartisma olsun istememistim.ondan dolayi tek ricam yazisini editlemesi idi.Ama üzülerek görüyorum ki cahillikle degil bilerek yazilmis bir yazi dizisi oldugunu sn Mutim tarafindan yazilan yaziyi.Haksiz mi mutim?kesinlikle haksiz diyemem.hakli oldugu bircok tespitler olmakla beraber yine üzerine basa basa söylüorum.gülün dikeni olmasi,gülü sevmekten vazgecmemizi gerektirmez.Ama bir irki ve kendi vatandasi olmaktan gurur duydugum yüce ulusumu asagilamaya kalkmak kimsenin haddine düsmez!umuyorum özür dileyerek yazdigi yazinin haddini astigini görecek ve yazisini editleyecektir.yoksa kendisini de vatandasi oldugu ülkenin (yumurtadan cikipta kabugunu begenmeme derler) kendine o % 10 luk bölümde yer bulamayacaktir(en azindan benim gözümde).
Tartisma olmasin istemistim ama konu yine tartisilir oldu.

Saygilarimla EL-TURCO

Sevgili kardesim, burada irkimizin yaptigi hatalardan dolayi sonraki nesillerin yasamis oldugu sorunlari göz önünde bulundurmak mi Türklügü asalamak? Bizler dogrulumuzu göz önünde bulundurdugumuz gibi yanlislarimizida düzeltmeliyiz kardesim.. Beni yanlis anlamazi ve yargilamanizi istemiyorum.. Ben TÜRKLÜGÜMLE gurur duyuyorum.. Ben farkli bir konuya deginmek istedim ama sizler farkli anladiniz.. görüs ve düsüncelere saygi duyuyorum..

Mutim

hepımız mutımın anlattıgı ınsanların burda yasadıgını ve onların yuzunden hepımızın adının kotuye cıktıgını bılıyoruz. mutımın anlattıklarının bazılarını ben de gordum kı daha 7 8 aydır burdayım. ne yazık kı onceden gelenler ve onların yetıstırdıgı nesıller bır cok sorun yaratıyorlar. ıyı kotunun yanında yanıyor. bır cok turk tanıyorum ısınde gucunde vergısını veren hayatını sereflı bır sekılde ıdame ettıren. bır cok kısı de tanıyorum pıslıgın onde gıdenı. umarım yenı gelen nesıller adımızı temıze cıkarıcak. hepımız gercek turkun nasıl oldugunu gosterıcez.

ben yapılan hataları dıllendırdıgım zaman vatan haını oldum bu sıtede.... kımse kusura bakmasın ama ınsanların turkum demekten utanmasına sebep olan ınsanlar yuzunden bugun bır cok gunahsız ınsan sorun yasıyor.

hata devlette, kesıcek ıssızlık maasını sıgortayı. cıddı yaptırımlar olucak bakalım o zaman 10 tane cocuk yapıp son model arabaya utanmadan bınebılıyormu ınsanlar.

benım kocamın maası kesılıyor her ay kopek gıbı calısıyor. nıye? yan gelıp yatan cocuk ustune cocuk yapan vergı kacıranlar yuzunden. yazık degılmı? sızınde paranız kesılıyor. cocugunuzun nasıbını yan gelıp yatanlar yıyor.

en kotusude bu ınsanların yuzunden butun turkler aynı sanılıyor. kurunun yanında yasda yanıyor.

umarım yenı gelenler bızler bu durumu duzeltıcez....

Benim ifade etmek istedigim olayda bu. Burada ne söylesem Milli duygularla yaklasiliyor.. Herkes Türklülügle gurur duyuyor.. Gecmisde gelen bir cok kisinin niyeti bozuk olarak yapmis oldugu davranislari. Simdinin yeni bir bakis acisinin olusturmasidir.. En basit örnek vereyim gecenlerde B1 sinavina girdim... Partner olarak 1 adamla karsilastim.. Biraz ayak üstü sohbet ettik.. 15 yildir Almanyada ( cebinde Alman Pass var).. Adamin bana söyledikleri su… Yenimi geldin dedi. Bende evet dedim.. Bana uyanik ol. Hemen cocuk yap oturumunu garantiye al.. Sonra hep kursunu uzat sana ise git diyene kadar.. Git derlerse Yari zaman is bul.. Kacak calis :))… Bende dedim.. 80 milyon kisinin hakki ne olacak ozaman abi dedim?.. Ya kim düsünüyor ki bunu dedi.. Neyse sinava girdim ciktim.. Görüsürüz bile demeden gittim..  Bizler icin öyle bir bakis olusmus ki anlatamam.. Kardesim ben herkes icin demiyorum.. Bu benim gözlemledigim, bilgilerim dahilinde arastirdigim konular.. bir cok insanin fikir ve düsüncelerinden yararlaniyoruz. Bilgi ediniyoruz.. Bunlarda bizim hatalarimiz, ders cikartmamiz gereken durumlar.. Bizlere olan bakis acilarini degistirmeliyiz.. Yani Bazi arkadaslar birilerinin sözü kullanarak edebe aykiri konusma yapip, sosyal mesaj vermesin.. 

Mutim

Alıntı yapılan: esma 41 - Ocak 09, 2012, 05:25:44 ÖS
Merhaba tugce ,

Esma benimle ayni fikirde oldugunu düsündügün herkesemi ahkam kesiceksin? Iste seni bu kadar rahatsiz ettiyse mesaj yerine ulasmistir. Sen ezberini ve kopyalarini paylas okumadan.. Bende gördüklerimi,duyduklarim, arastirdiklarimi yazayim.. Ben bosa yazmiyorum demekki :)

esma 41

Benim yazdiklarimin üzerine bunlari okumak,
benim'de mesajlarimin  yerine ulastigini görmek ....

Bilirken susmak, bilmezken söylemek kadar cirkindir düsüncesiyle
'aydin' olmaya calistim.....
ama
Bazen susmak, söylenen bir sürü sözden cok daha
fazlasini ifade
eder düsüncesiyle ben
bu Konuyu burada noktaliyorum.  :)

Mutim

Alıntı yapılan: esma 41 - Ocak 13, 2012, 12:31:04 ÖÖ
Benim yazdiklarimin üzerine bunlari okumak,
benim'de mesajlarimin  yerine ulastigini görmek ....

Bilirken susmak, bilmezken söylemek kadar cirkindir düsüncesiyle
'aydin' olmaya calistim.....
ama
Bazen susmak, söylenen bir sürü sözden cok daha
fazlasini ifade
eder düsüncesiyle ben
bu Konuyu burada noktaliyorum.  :)

bence de sus artik :)

tugce_doerjer

ben buraya dusuncelerımı yazarken dıkkat ettıysenız hıcbırzaman genelleme yapmadım. eskıler yenıler konusuna gırıceksenız kımseyle bısey yarısıtırıcak degılım. zıra ıstedıgınız kadar yenı yada eskı olun herkes ıstedıgını soyler.

yazdıklarımı okumussunuz fakat okurken cımbızla kelımelerı cekmeyı cok guzel becermıssınız.

kotunun yanında ıyınınde yandıgını bu ınsanlar yuzunden butun turklerının adının kotuye cıktıgını yazdım. yazdıgın yazı hala asagıda degıstırılmemıs sekılde duruyor!!!

dusuncelerımın arkasındayım bırısı karsı cıktı dıye degıstırıcek degılım. ben ne memleketımı kotulerım yada asagılarım. hakkında kotu dusundugum ınsanlar almanyada yasayan rezıl bır sekılde yasayan ınsanlara.

ne bu sıtedekı uyelere nede dıger ınsanlara soylenmıs bır soz degıl. lutfen ıyı okuyun cunku kotunun yanında ıyınınde yandıgını yazdım.

ha dıger bır konuya gelınce evet ben yenıyım. yasadıgım sehırde benden baska turk yok. burdakı ınsanların ben ılk geldıgım zamanlarda turkler hakkında dusunduklerıyle su anda dusunduklerı cok farklı. cogu kısı sen turke benzemıyorsun dıyorlar cunku tvde haberlerde rezıll olan kısım hep on planda.

benımde kuzenım 15 senedır almanyada yasıyor. ona sorarsanız oda aynı fıkırdedır benımle. bır konu hakkında dusunce sahıbı olmak ıcın omur boyu burda yasamak gerekmıyor gozlemı ıyı yapıp bırazda cevredekı ınsanlarla konusunca zaten kafadakı fıkırler sekıllenır.

dedıgım gıbı ben mutımın dedıklerıne katılıyorum. aynı seylerı bende bır cok kere yazdım sadece % olarak bır oran vermedım cunku bu konuda bır bılgım yok.

ben kucuk bır kasabadan yada koyden gelmedım. ıstanbulda dogdum buyudum buraya geldım. ıma edılen gıbı sonradan gorme olup ne oldum delısıde olmadım. olamamda cunku ıstanbuldan gelen bır ınsanın ne oldum delısı olması ıcın almanya yeterlı degıl... helekı benım oturdugum sehır dogu almanyada...

tugce_doerjer

Alıntı yapılan: esma 41 - Ocak 09, 2012, 05:25:44 ÖS
Merhaba tugce ,

Önceden gelenler arasinda benim annem , babamda var ve
onlarin yetistirdigi nesiller'den biride benim .  :)
Allah'a sükürler olsun ki,bu zamana kadar hic sorun yasatmadik.( Tabi sizi bizi kastetmiyorsunuz biliyorum,
digerlerini kastediyorsunuz).
Bravo!
Cok taktir edici.
Neyse bizlerin yapamadigini,basaramadigini sizler yaparsiniz insAllah.

Size göre hata bize veya baskalarina göre belki degil !
Hata yapmamak olanaksiz ,kacinilmaz bir davranistir.
Sigirli bir degnekle hatalarimizi yok edemedigimze göre
önemli olan hatlarimizi kabullenip inancimiz dogrultusunda
düzeltebilmektir .
Insanlari  'asagliyarak' , hatalarini kabul
ettiremezsiniz . Dedigim gibi size göre hata bana göre dogru olabilir.

O zaman  Insanlar düsüncelerini acikca ifade ediyorsa sizde kusura bakmayacaksiniz,
benim simdi yapacagim gibi.
Kendi milletine karsi feci halde acimasiz, sevmiyor, üstüne 'nefret' ediyor, yetmiyor hakaret ediyor
sonrada bana vatan haini dediler diye yakiniyorsunuz..  !! (demeyin arkadaslar, vatan haini demeyin
bize yakisik almaz).

Ben türküm, diyen ve bununla övünen o kadar 'cahil' ve aptal insan vardir ki !!
Insanlar bunlar ile ayni Irktan olmaktan utanirlar , sizin yaptiginiz gibi.
Aslinda IRKIN  önemli olmadigini anlayanlar, türk olmaktan utanmazlar.
Yasadiklari yerde yasayan insanlardan utanirlar .
Bilmem anlatabildim mi?

Son olarak ...
herkes üslubuna dikkat etmeli.
Bu sitede olan  Üyeler,yanibasimizda ki yasayan Türk Vatandaslari   cocuk degil ve
'azarlanmayi' hak etmiyor.
Hakaret ise asla kabul edilemez.
Kimse kendisini birilerinden daha akilli yada kültürlü görmesin.
Tanidigim kadariyla tüm arkadaslarimizin en az birileri kadar zeki ve entellektüel.
Herkes toplum icinde nasil davranilacagini, nerede ne yapilacagini biliyor.
Bazi konularda rahatsizlik varsa, bu üslubunca dile getirilir.
Toplumda yasamanin ana diregi de aslinda budur.
Kimse kimseyi begenmek zorunda degildir, önemli olan asgari müsterekte birlesmektir.
Allah kimseyi muhtac duruma düsürmesin, ancak unutmayin insan insana muhtactir ve
Gün gelir sayin tugce ve mutim ve hepimiz icin gecerlidir.. o begenmedigimiz
Insanlara muhtac kalabiliriz...
Ve birileri benim yazdiklarimi begenmesede onlar icin elimden geleni yapmak
benim icin büyük bir zevk ve onurdur.
Sonucta hepimiz Insaniz .
Herkese saygilar...

ınatla anlamak ıstemedıgınız konu su hanımefendı. kımse sıze yada aılenıze yada sevdıklerınıze bır sey soylemıyor. boyle bır sey soz konusu bıle olamaz cunku sızı tanımıyorum.

dersenız kı elestırdıgınız ınsanlarıda tanımıyorsunuz. evet tanımıyorum ama yapılanları goruyorum duyuyorum. almanların bunlar hakkındakı dusuncelerını cok ıyı bılıyorum cunku benım esımde cevremdekı butun ınsanlarda alman. ne yazık kı turk yok benım oturdugum sehırde.

benım, hakkında konustugum kısıler cok farklı sızın ustune alındıgınız kesım cok farklı.

ben calısan kazanan harcayan normal bır aıle yapısına sahıp alnının akıyla yasayan ınsanlara tek kelam etmemısımdır bu gune kadar.

kımler hakkında konustugumu sımdı sıze anlatmıycam cunku cok kere anlattım.

ısın ozu uzun lafın kısası sızın azımle anlamak ıstemedıgınız seyı bende azımle acıklamak ıstemıyorum. yazdıgınız yazıyla benım yaptıgım acıklamaların arasında hıtap edılen kesım farkı var.

daha fazla bu konu hakkında yorum yapmıycam cunku ınsanlar hakkında konustugumuz kesımle kendılerını bır tutup onları savunmanın pesıne dusmusler. halbukı bız ne anlatıyor sızler ne anlıyorsunuz...

sevgıler

Reyya

iki farklı düşünce.aslında düşüncelerin ikisininde doğru olduğu kısımlar var bana göre. sadece yüzde doksan türk genellemesine katılmıyorum. Türkiyeden gelenler için  aslında çok şey söylenir  ama konuşmak gereksiz. olumsuz şeyler yaşanmış olabilir umarım bundan sonra adımızı daha güzel şeylerle duyurarak milletimizin kötü tanınmasınıda çürütürüz.
ayrıca  daha öncede söylediğim gibi ben geldiğimden beri rahatsız edecek birşey ile karşılaşmadığım için , konu hakkında yorum yapmak için almanyada uzun süre yaşamam gerekir. benimde çevremde eşimde dahil  hiç türk yok diyebilirim.almanların çok bulunduğu şehre yakın bir kasabada  yaşıyorum. ilk almanyaya geldiğimde kursta bazı arkadaşlar almanların türkler hakkında olumsuz düşündüklerini işe almadıklarını söylediklerinde çok şaşırmıştım.neden bilmiyorum bana inandırıcı gelmemişti.hiçde öyle olmadığını gördüm.bu konuda kücük bir örnek vereyim.praktikum için adı ünlü büyük bir mağazaya başvuru yaptığımda türk olduğumu bildikleri halde hemen işe başlamam için onay verdiler. hiçde olumsuz bakmıyorlar.bu tamamen kişi ile ilgili.ne verirsen karşılığında onu alırsın.

ilk gelenlerin sıkıntı çektiklerini zor şartlarda çalıştırıldıklarını hepimiz biliyoruz ama o dönemlerde türkiye şartlarından daha üst düzeyde yaşadıklarınıda unutmamak gerekir.   biz sonradan gelenlere acaba ne gibi meyve hazırladılar eski gelenler. bizler geldiğimizden beri meyve toplamak için kendi gücümüzle birşeyler yapmaya gayret ediyoruz. hepimiz herşeye sıfırdan başlayarak geldik buralara. herkes kendi gücüyle yaptığı başarının meyvesini toplar öyle değilmi?
ayrıca başka bir konu ise, türkiyede yapılması mecbur kılınan A1 sertifikasınıda,almanyaya geldikten sonra mecbur kılınan integrasyon kurslarını çok olumlu buluyorum. :)

Reyya

yalnız şunu ilave etme gereği duydum.ben bulunduğum bölgede olumsuz birşey ile karşılaşmadığım için uzun süre burada yaşamam gerekli dedim.görerek şahit olarak bilgi sahibi olmak isterim. şuda varki almanyanın doğu kesimlerinde sadece türklere değil,almanyaya  gelen diğer ülke insanlarınada bakış açısının  biraz daha farklı olduğunu biliyorum.ben fransaya yakın bir kesimdeyim ve burada  türklere karşı olumsuz bakış açısı yok  :) sağlıcakla kalın.

Bthnkdgn

bu tayip bazen sacmaliyor. insanlara duygusal yönden hitap yetenegiyle etkiliyor ama rasyonel düsünmesi gerekiyor. neymis asigi ayirmakmis asil almanca olmayinca burda o sikintilardan sonra ne ask kaliyor ne evlilik.

3 cocuk dogurun der  vekiline yüzde 100 zammi helal asgari ücrete yüzde 7 yi uygun görür.

neymis askin dili yokmus bu laflar ancak siir kitaplarinda olur neymis iki asigi ayirmakmis roman cok okuyor.

integrasyon kursu sart.  yasadigin ülkenin dilini ögrenmek sart.  toplumsal kurallara uyum sart.  mademki dilini ögrenmek topluma uyum saglamak istemiyorlarsa gidip türkiyede asklarini doya doya yasasinlar karsi cikan yokki.  ya sev ya terket diyen kendisi degilmiydi bu tayip.  ya uyum sagla ya terket.

tugce_doerjer

Alıntı yapılan: Bthnkdgn - Ocak 14, 2012, 04:42:02 ÖS
bu tayip bazen sacmaliyor. insanlara duygusal yönden hitap yetenegiyle etkiliyor ama rasyonel düsünmesi gerekiyor. neymis asigi ayirmakmis asil almanca olmayinca burda o sikintilardan sonra ne ask kaliyor ne evlilik.

3 cocuk dogurun der  vekiline yüzde 100 zammi helal asgari ücrete yüzde 7 yi uygun görür.

neymis askin dili yokmus bu laflar ancak siir kitaplarinda olur neymis iki asigi ayirmakmis roman cok okuyor.

integrasyon kursu sart.  yasadigin ülkenin dilini ögrenmek sart.  toplumsal kurallara uyum sart.  mademki dilini ögrenmek topluma uyum saglamak istemiyorlarsa gidip Türkiyede asklarini doya doya yasasinlar karsi cikan yokki.  ya sev ya terket diyen kendisi degilmiydi bu tayip.  ya uyum sagla ya terket.

okey:) clap:) clap:) clap:)

Reyya

Alıntı yapılan: Bthnkdgn - Ocak 14, 2012, 04:42:02 ÖS

integrasyon kursu sart.  yasadigin ülkenin dilini ögrenmek sart.  toplumsal kurallara uyum sart.  mademki dilini ögrenmek topluma uyum saglamak istemiyorlarsa gidip Türkiyede asklarini doya doya yasasinlar karsi cikan yokki.  ya sev ya terket diyen kendisi degilmiydi bu tayip.  ya uyum sagla ya terket.

çokkk doğru.  bendende gelsin  clap:) clap:)