ALMANYADA ASKERLIK TECILI...

Başlatan mehmet3348, Ocak 26, 2012, 11:56:50 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mehmet3348

almanyadayim suan ve askerligimi tecil etmek istiyorum..hangi kosullarda tecil edebilirim..1 yillik oturum iznim var.. bu arada türkiyedeyken acikögretme gidiyordum.. ve bundan dolayi askerligim tecil edlmisti.. almanyaya geldim ve a.ö harclarini yatiramadim....sadece oturum izniylen askerligimi tecil edebilirmiyim...

Mutim

Alıntı yapılan: mehmet3348 - Ocak 26, 2012, 11:56:50 ÖÖ
Almanya'dayim suan ve askerligimi tecil etmek istiyorum..hangi kosullarda tecil edebilirim..1 yillik oturum iznim var.. bu arada Türkiyedeyken acikögretme gidiyordum.. ve bundan dolayi askerligim tecil edlmisti.. almanyaya geldim ve a.ö harclarini yatiramadim....sadece oturum izniylen askerligimi tecil edebilirmiyim...

Degerli kardesim , evlilik yoluylami geldin birsey belirtmemissin..

fuk_18

tr deki aileden biri gitsin askerlik subesine sorsun once durumun ne söylüyorlar tc no ile baktiklarinda askerlik tecil icinde asagidaki linke gir bilgileri oku anlarsin zaten

https://www.konsolosluk.gov.tr/de/tr/Erteleme_basvurusu__ilk_erteleme_Oturma_veya_Calisma_iznine_Sahip_Olanlar.aspx

Alıntı yapılan: mehmet3348 - Ocak 26, 2012, 11:56:50 ÖÖ
Almanya'dayim suan ve askerligimi tecil etmek istiyorum..hangi kosullarda tecil edebilirim..1 yillik oturum iznim var.. bu arada Türkiyedeyken acikögretme gidiyordum.. ve bundan dolayi askerligim tecil edlmisti.. almanyaya geldim ve a.ö harclarini yatiramadim....sadece oturum izniylen askerligimi tecil edebilirmiyim...

mehmet3348

evet evlilik yoluyla geldim arkadaslar...

Jeynes

arkadasim ben bugun tecil islemi icin konsolosluga gittim bende almanyaya yani geldim.
Fakat TC kimligimi evden cikarken ceketimden dusup evde düstugu icin tecil ettiremedim a:D:D. ama sirami alip odaya girdim sordum oradaki tecil eden gorevliye. Tecil islemi almanyadaki oturum hakkin kadar tecil ediliyor. Benim 1 sene oturumum var 1 sene uzatiyorlar her oturumunu uzattiginda gidip uzattigin kadar tecil edebiliyorsun.
süresiz oturum aldiginda da 38 yasina kadar uzatabilirsin. Faydali olduysam ne mutlu.

mehmet3348

saolun arkadaslar yardimlariniz icin... :)

Mutim

Alıntı yapılan: Jeynes - Ocak 26, 2012, 10:39:54 ÖS
arkadasim ben bugun tecil islemi icin konsolosluga gittim bende almanyaya yani geldim.
Fakat TC kimligimi evden cikarken ceketimden dusup evde düstugu icin tecil ettiremedim a:D:D. ama sirami alip odaya girdim sordum oradaki tecil eden gorevliye. Tecil islemi Almanya'daki oturum hakkin kadar tecil ediliyor. Benim 1 sene oturumum var 1 sene uzatiyorlar her oturumunu uzattiginda gidip uzattigin kadar tecil edebiliyorsun.
süresiz oturum aldiginda da 38 yasina kadar uzatabilirsin. Faydali olduysam ne mutlu.

Benim arkadasimin süresiz oturumu var.. Ona kagit geldi, askerligini uzatmasi ile ilgili.. ilginc. bir arastirmak gerek. paylasim icin tesekkürler.

Mutim

Alıntı yapılan: mehmet3348 - Ocak 26, 2012, 10:36:40 ÖS
evet evlilik yoluyla geldim arkadaslar...

Konsolosluga girerek Oturumunla askerligini tecil ettirebilirsin.. A.Ö ile ilgili , kaydini buraya aldirabilir gerekli ödemeleride buradan yapabilirsin..

materi

arkadaslar benim durum biraz  karisik aile birlesimi ile geldim 2 senelik oturum aldim 3 ay oldu geledi ... acikogretim 4 te 2.senem oldugu icin tecil etmediler turkiyede ...askerlik muaynemi oldum ve okulumu okurken askere gitmek istiyorum diye bi kagit imzaladim ve 2012 4.tertip askere alinacagim NE YAPACAM acaba konsolosluga yeni mail attim aynen bu sekilde

fuk_18

konsolosluk cvp yazmıyor pek sen üste verdıgım lınkı tıklla ordakı belgelerı hazırla konsolosluga gıt veya arayıp konus konsoloslugu elını cabuk tut yanlız

Alıntı yapılan: materi - Mart 06, 2012, 08:04:48 ÖS
arkadaslar benim durum biraz  karisik aile birlesimi ile geldim 2 senelik oturum aldim 3 ay oldu geledi ... acikogretim 4 te 2.senem oldugu icin tecil etmediler turkiyede ...askerlik muaynemi oldum ve okulumu okurken askere gitmek istiyorum diye bi kagit imzaladim ve 2012 4.tertip askere alinacagim NE YAPACAM acaba konsolosluga yeni mail attim aynen bu sekilde

jusus

38 yas kalkti diye biliyorum artik yurt disinda 3 yil calisan kisiler yada 3 yil ihamet eden sonra 10 bini baymasi gerekiyor diye biliyorum yada hic tr ye gitme olasiligi kalkiyor artik

ckokler

Merhaba Arkadaslar,

Ben bugün Frankfurt Konsoloslugunda Askerligimi tecil ettirdim. Sizden cok bir belge istemiyorlar, bakaya olmama ragmen, sorunsuz bir sekilde ertelediler askerligimi oturma izinimin süresi kadar. Hatta bakaya oldugumu ben bildirdim konsolosluk görevlilerine. Kendinleri önce biz ertleyelim, eger gecmis dönemler icin savuma isterlerse sizden formalite icabi savunma aliriz bile dediler. Acikcasi bekledigimden kolay gecti, islemler bitince size bir "seyahat belgesi" veriyorlar, TR'ye giris-cikisda problem yasamamaniz icin. Istenen belgeler (en azindan Frankfurt icin):

• TC Kimlik ve 2 fotokopisi
  • Pasaport ve ilk 3 sayfanin 2 fotokopisi
  • Oturma izni ve 2 fotokopisi
  • Eger var ise, is kontrati yada Almanya ögrenci belgesi

3,14

Alıntı yapılan: ckokler - Mart 30, 2012, 10:12:26 ÖSFrankfurt Konsoloslugunda

--> Almancax-Frankfurt buluşmasına HEPİNİZ davetlisiniz. Buraya tıklayın :)