Evlilik ve sorunları

Başlatan mybird77, Ocak 05, 2012, 08:11:07 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mybird77

Arkadaşlar bu konuyu açmamın en büyük nedeni belkide herkesin biraz bilinçleneceğine inandığım Alman bayanların yabancı erkeklerle evlendikten sonra değişime uğradıkları ve partnerlerine yaptırımlar yapmaya başladıklarını gözlemlemem ve bu konularla ilgili fikir alış verişi yaparak yaptırımlardan nasıl kurtulabileceğimizi bulmak,ben mesela almanya ya geleli 1 sene olacak benim lohnsteuerklasse 5 eşim 3 yaptı ve bu sayede yaklaşık 200 euro para eşim fazla alıyor ve ben bu 200 euro yu ev kirasına telefon ,internet,Gez,hausratt diye eşimin kullanımına bıraktım,o benim 2 katım kazanmasına rağmen ama arkadaşlar bu yetmiyor dahada ayrıntıya giriyorlar ve daha fazla üstüme gelmeye başladı ve daha fazla para istemeye başladı,şükür çalışıyorum 2 iş birden yapıp daha fazla kazanmaya çalışıyorum ama böyle şeyler gelince adam şaşırıyor afallıyor ben zaten evin giderlerine katkıda bulunuyorum finansal açıdan alışveriş babında,ilk aylarda hiç böyle problemimiz yoktu ne oldu bilemiyorum,bilemiyoırum sizde nasıldır,yazar ve paylaşırsanız çok memnun olurum.saygılar

esma 41

Alıntı yapılan: mybird77 - Ocak 05, 2012, 08:11:07 ÖS
Arkadaşlar bu konuyu açmamın en büyük nedeni belkide herkesin biraz bilinçleneceğine inandığım Alman bayanların yabancı erkeklerle evlendikten sonra değişime uğradıkları ve partnerlerine yaptırımlar yapmaya başladıklarını gözlemlemem ve bu konularla ilgili fikir alış verişi yaparak yaptırımlardan nasıl kurtulabileceğimizi bulmak,ben mesela almanya ya geleli 1 sene olacak benim lohnsteuerklasse 5 eşim 3 yaptı ve bu sayede yaklaşık 200 euro para eşim fazla alıyor ve ben bu 200 euro yu ev kirasına telefon ,internet,Gez,hausratt diye eşimin kullanımına bıraktım,o benim 2 katım kazanmasına rağmen ama arkadaşlar bu yetmiyor dahada ayrıntıya giriyorlar ve daha fazla üstüme gelmeye başladı ve daha fazla para istemeye başladı,şükür çalışıyorum 2 iş birden yapıp daha fazla kazanmaya çalışıyorum ama böyle şeyler gelince adam şaşırıyor afallıyor ben zaten evin giderlerine katkıda bulunuyorum finansal açıdan alışveriş babında,ilk aylarda hiç böyle problemimiz yoktu ne oldu bilemiyorum,bilemiyoırum sizde nasıldır,yazar ve paylaşırsanız çok memnun olurum.saygılar

Sevgili mybird77,
esler evlendikten sonra degismiyor sadece gercek yüzleri meydana cikiyor.
Evlilik öncesinde ki sürecte , herkes kendini en iyi yönünden göstermeye calisiyor.
Size hitaben degil'de, genele yazayim ben .
Anladigim kadariyla esiniz alman ve siz Türkiyeden 'yabanci' ,hic tanimadiginz bir
ülkeye - topluma , hayata 'girdiniz.Dil ayri , din ayri (sanirim) , kültür ayri v.b.

Özellikle ülkemiz (Türkiye) gibi ailesel baglarin ve toplumsal yasantinin kisilerin
davranislarinda etkili oldugu toplumlarda eriskin yaslara gelen kisiler 'yabanci' ile evlenerek
bu gibi sorunlari yasayabiliyor(ki) ... ( 'yerli' olanlar bile yasiyor).
Farkli sosyokültürel düzeyler: ( farkli dinler, milletler, mezhepler,farkli sosyoekonomik
düzeye sahip aile yapilari gibi) birbirlerinden cok farkli sosyokültürel degerlere ve
yargilara sahip olduklarindan evlilik sorunlari yasayabilirler.

Esler cevreden gelebilecek baski ve zorlamalara gögüs gerecek yapida
degiller ve bunun icin gerekli maddi ve manevi gücte degillerse ,birbirlerine ve
evliliklerine sahip cikamayabilirler. Ancak her ikisi de cevrelerine gerekli sInIrlari
koyabilmek icin yeterli birikime ve kisilik yapilarina sahipseler, evlilikleri cok iyi de olabilir.
Herseyde oldugu gibi genelleme yapmak yanlis olur ama bunlar 'kisaca' benim düsüncelerim.

Umarim hersey yoluna girer.
ALLAH yardimciniz olsun.

Mutim

Valla kardesim acik konusmak gerekirse Almanyada yasayan bircok insan sonradan görme 'alamanci' sifatiyla yasadiklari icin yeni gelen insanlari da kendileri gibi zannediyolar.. Bu degisim onlarin degisimi degil , gercek yüzlerinin ortaya cikmasi.. Hemen hemen buraya gelmis bircok bayan/erkek bu sikintilari yasamaktadir..
Psikolojik baski, istedikleri isi yaptirma düsünceleri.. Üstünlük davranislari vs vs.. Zaten Almanyada klasiklesmis bir kac sey var buraya geliyorsan ya garson , temizlikci , fordcu , yada ayakcilik yapacaksin zannediyolar.. Insan gibi önce gelen insanin dil ögrenmesini saglasalar.. o insan zaten kendi ayaklarinin üzerinde durarak gecimini zaten saglayacaktir.. Allah yar ve yardimcin olsun.. sabirli ol.. evliliklerin bircogu menfeaate dayilidir.. Allah islerinde kolaylik nasip etsin , insAllah biran önce kimseye muhtac olmadan islerini yoluna koyarsin.

esma 41

Alıntı yapılan: Mutim - Ocak 06, 2012, 05:28:56 ÖS
Valla kardesim acik konusmak gerekirse Almanya'da yasayan bircok insan sonradan görme 'alamanci' sifatiyla yasadiklari icin yeni gelen insanlari da kendileri gibi zannediyolar..

Mutim ,

konuyu yine 'almancilarin' üzerinden cirkin bir sekil haline getirmissiniz .
Bu Konunun, yani mybird'in yazdiklari (üstelik esi alman almanci degil) almancilar'la ne alakasi var
ALLAH askina , sizin derdiniz nedir ?

Size kim bu hakki  veriyor ?
Siz nasil olurda almancilari sonradan görme ve asaglik olarak nitelendiriyorsunuz ?
Bana simdi yine genelleme yapmiyorum demeyin.
Genelleme ve yüzdelerle ne kadar basarili oldugunuzu diger Konuda gördük.
Buradaki almancilar sizin gözünüzde o kadar asaglik ve sonradan görmeyse
bu düsüncelerinizi bu sekilde sergilemeyin ,birakinda icinizde  kalsin.

Irkci almanlari kiniyoruz ve düsüncelrini tasvib etmiyoruz cünkü Önyargilari ile
bogusmaktan gercekleri göremiyorlar.

Bunu bir Türk Vatandasi yapiyorsa , o irkcilar ile ayni kapsama girmiyor mu ?

Size yazacak cok sey varda ben burada noktaliyorum , Konunun dagilmasini istemiyorum.
Ve siz bazi seyleri anlamamak icin israrlisiniz .... faydasi yok .

Rodolfo

Her evlilikte yasanabiliyor bu tür durumlar. Bunun sebebini bana göre tutumlu olamamalarindan kaynaklaniyor. Bilincsiz harcamaya yönelindigi icin degil 2000 euro 3000 euro bile yetmeyebilir. Allah yardimcin olsun kontrolu tamamen tutumlu olan kisi almalidir diye düsünüyorum. Tutumluluktan kasit cimrilik degil, kontrollu harcamadir. Almanlar ve Burada yetisen Türkler genelde rahat yetistikleri icin para onlara her zaman 1. planda olmus oluyor. Ben o durumu atlattim cok sükür. Allah kolaylik versin sizede

Rodolfo

Alıntı yapılan: Mutim - Ocak 06, 2012, 05:28:56 ÖS

Hemen hemen buraya gelmis bircok bayan/erkek bu sikintilari yasamaktadir..
Psikolojik baski, istedikleri isi yaptirma düsünceleri.. Üstünlük davranislari vs vs.. Zaten Almanya'da klasiklesmis bir kac sey var buraya geliyorsan ya garson , temizlikci , fordcu , yada ayakcilik yapacaksin zannediyolar.. Insan gibi önce gelen insanin dil ögrenmesini saglasalar.. o insan zaten kendi ayaklarinin üzerinde durarak gecimini zaten saglayacaktir.. .
Bu konuda kesinlikle size katiliyorum Mutim. Buraya gelen kisilere kurs ile birlikte en azindan minijob gibi isler ile firsat verilse hersey daha cabuk yoluna girer. Bu eksiklik yüzünden cogu kisi huzursuz oluyor. Herkesten her isi yapmasi beklenmemelidir. .

EL-TURCO

mybird bence konuya söyle bakmanda yarar var.almanlar genelde kadinlarinin sözünün gectigi bir ülke.yada söyle diyeyim kadinlar bize göre bu ülkede daha aktif rol aliyorlar.gerek yetisme tarzlari (cocuklarin cok kücük yaslarda  baslayarak serbest büyümesine izin verilirken hem kendi ayaklari üzerinde durukmasi isteniyor)ve buna birde ekonomik özgürlük gelince haliyle bazi dertler basgösteriyor.ilk aylarda hersey mükemmel iken simdin böyle olmasida eh o cicim aylariydi ikinizde cogu seyleri görmezden geliyordunuz yada görmüyordunuz simdi hosgeldin evlilige :-)
evliligin güzel yanlari oldugu gibi böyle yanlarida var.aranizdaki saygiyi kaybetmediginiz sürece böyle seyleri normal olarak görüyorum.zamanla düzelecektir!

Diger seylere gelirse almanyada her olanak mevcut,ister vollzeit isterse aushilfe olarak calisirsiniz,sartlarina raziysan istersen hic calisma.dil ögrenmek isteyenin önünü almanyanin tikadigini hic duymadim ha diyorsaniz ki almanya degil halk yapiyor o zaman sözünüzü gecirmesini bileceksiniz.

Bazi arkadaslar cami duvarina pislemekten vazgecse cok iyi olacagi kanaatindeyim.
Sözlerimi sayin esma41 in imzasindaki güzel söylerle bitirmek isterim.
---Aptallığın en büyük kanıtı, aynı şeyi defalarca yapıp farklı bir sonuç almayı ummaktır.-----

mybird77

arkadaşlar Allah hepinizden razı olsun herkes birşeyler yazıyor ama lutfen sadece yapıcı yararlı olacak yanıtlar bize lazım benim ihtiyacım olan bu tür problemleri yaşamış ve üstesinden gelmiş olan arkadaşların diğer benim gibi çok bilgisi olmayan arkadaşları bilinçlendirmesi bilgileri ile.çok teşekkürler

Mutim

Alıntı yapılan: esma 41 - Ocak 06, 2012, 07:43:37 ÖS
Mutim ,

konuyu yine 'almancilarin' üzerinden cirkin bir sekil haline getirmissiniz .
Bu Konunun, yani mybird'in yazdiklari (üstelik esi alman almanci degil) almancilar'la ne alakasi var
Allah askina , sizin derdiniz nedir ?

Size kim bu hakki  veriyor ?
Siz nasil olurda almancilari sonradan görme ve asaglik olarak nitelendiriyorsunuz ?
Bana simdi yine genelleme yapmiyorum demeyin.
Genelleme ve yüzdelerle ne kadar basarili oldugunuzu diger Konuda gördük.
Buradaki almancilar sizin gözünüzde o kadar asaglik ve sonradan görmeyse
bu düsüncelerinizi bu sekilde sergilemeyin ,birakinda icinizde  kalsin.

Irkci almanlari kiniyoruz ve düsüncelrini tasvib etmiyoruz cünkü Önyargilari ile
bogusmaktan gercekleri göremiyorlar.

Bunu bir Türk Vatandasi yapiyorsa , o irkcilar ile ayni kapsama girmiyor mu ?

Size yazacak cok sey varda ben burada noktaliyorum , Konunun dagilmasini istemiyorum.
Ve siz bazi seyleri anlamamak icin israrlisiniz .... faydasi yok .

Bu tabiri ben degil senin atalarin dedilerin cikartmis.. Iyide neden bu kadar rahatsiz oldunuz ki? hangi tarafi size dokundu? bahsettigim sorunlarmi? yoksa Almanci sifatimi ? Senin HAKKI NE KI KENDI DÜSÜNCELERINI INSANLARA DOGRULATMA VE BANA KARSI FARKLI ITHAM KULLANMAYI GÖSTERIYOR?

mybird77

arkadaşlar ben sizden tartışma değil aksine çözüm ve öneri ve tecrübelerinizi paylaşmanızı istiyorum,lutfen ama lutfen hayat çok uzun değil ve birbirimizi kırmaya değmez,iyi niyet hoşgörü her kötülüğü yener.Saygılar diliyorum

isik_isik_isik

Arkadasim,benim size önerim mutlaka tek iste calisin,biryerlere mutlaka kendiniz icin ayirin,cünkü insanlarin  nerede ne zaman,ne yapacagi belli olmaz.Ayrica tek iste calisin,gelir az oldugunda fikirlerde az olur,ama sizin akliniza bu konu takilmissa,bir güvensizlik ve mutsuzluk  yani birsekilde icsel catisma icindesiniz tahminim,ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN:

Mutim

Alıntı yapılan: mybird77 - Ocak 10, 2012, 12:43:23 ÖS
arkadaşlar ben sizden tartışma değil aksine çözüm ve öneri ve tecrübelerinizi paylaşmanızı istiyorum,lutfen ama lutfen hayat çok uzun değil ve birbirimizi kırmaya değmez,iyi niyet hoşgörü her kötülüğü yener.Saygılar diliyorum

Haklisin kardesim...

esma 41

Öncelikle ,
Mybird kusura bakmayasin konu buralara kadar 'cekildigi' icin .
Son cümlelerimi yazip susacagim insAllah.

Alıntı yapılan: Mutim - Ocak 09, 2012, 05:50:57 ÖS
Bu tabiri ben degil senin atalarin dedilerin cikartmis.. Iyide neden bu kadar rahatsiz oldunuz ki? hangi tarafi size dokundu? bahsettigim sorunlarmi? yoksa Almanci sifatimi ? Senin HAKKI NE KI KENDI DÜSÜNCELERINI INSANLARA DOGRULATMA VE BANA KARSI FARKLI ITHAM KULLANMAYI GÖSTERIYOR?

Hangi atalar , hangi tabirler.
Siz neyden bahsediyorsunuz ALLAH askina ?  :)

AlgIlamada sorun ceken birine neden

yazarsin ey esma  :)

Nokta .   byby:)

mybird77

konu bence çok önemli çünkü Almanya ya yeni gelecek olan kişilere de daha çok faydalı olacak bu konu en azından ne ile karşı karlıya olaancakklarını görecekler ve enazından bir ön hazırlıkarı olacak,onun için lutfen konu ile ilgili tecrübelerinizi paylaşın,saygılar

Mutim

Bende diyorum nereye yaziyorum.. Duvara yazdigimi unutmusum.. Nokta :)

mybird77

Nasıl bir hayattır ? insanlar neden böyle?neden herkes iyi niyetle yaklaşmıyor?çok üzülüyorum ,sevgi ne güzel bir şeydir oysa,iyi niyet ne güzel bir ahlaktır,çok üzülüyorum çok

Bthnkdgn

simdi  alman kadinlarin türk erkekleri ile evliliklerinde almanlar ilkbaslarda cok romantik davranirlar  özellikle siz baska ülkede iseniz davranislari yumusak ve sizin kültürünüzü kavrama gibi bir cabalari yoktur. o an icin duygusal olarak erkegi arzu etmektedir. nedeni ise türk erkeklerinin alman erkeklerine göre daha cok kadinina önem vermesi önemsemesi ve duygusal sözler söylemesidir.

evlenince durum degisir  alman kadin baska bir ülkeden erkekle özellikle birtürkle evlenmenin zorluklarini görünce almanlardaki zaten az olan duygusal duygu yerini maddi ve kültürel duruma birakir.  evlenmeden önce erkegine hertürlü kibarligi ve hizmeti gösterir  ama evlendikten sonra aile ortaminda herseyin 50/50 olmasini ister. erkek bulasik yikamalidir camasir yikamalidir yerleri temizlemelidir  arkadaslarina ve alisveris tutkusuna karismamalidir. cünkü paranin büyük bölümünü kendisi kazanmaktadirki almanyada bireysel ortamda yetistikleri icin ve belli bir süreden sonra duygusallik azalinca kendi kazandigi paranin harcanmasi yada paylasiminda esitligi birakir.

genel olarak bir alman esle mutlu olmak icin

onu kesinlikle elestirmeyeceksinz cünkü siz türk  kendisi almandir  almanyada almanin kültürü türkün kültüründen üstündür mantigiyla yetismistir-

genel olarak egois bir toplumda yetistikleri icin ne kadar egitim alsalarda egoistliklerinden kolay kolay vazgecemezler.

kilo yas görünüs ve alman kültürüne uymayan bi saka sakin yapmamalisiniz  kendi sakalari komik  ama kendilerine uymayan sakalar herzaman aptalca ve sacmadir.

tabi bu yazdiklarim bir kac kisiyi gözlemlemem yazilan seyler hepsi öyle diye bisi yok. iyileride vardir illaki.