Almanca DER RELATIVSATZ

Başlatan mikail, Aralık 20, 2006, 06:14:22 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

theobromine

tabi buda dass la kullanılırdı o da ayrı bir konu düzeltiyorum
ıch hoffe;dass manche antworten richtig sind
heralde bu doğru olacak :)

mikail

Alıntı yapılan: theobromine - Eylül 08, 2007, 04:56:04 ÖS
peki hocam yanlışarımı açıklarsanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler

1) der          2)die          3)das
4) das          5) die         6) der
7) den          8) mit dem   9) mit dem
10) die          11) mit der   12) die
13)die          14) in dem     15) für die
16) mit dem  17) ----- deren [ama pa:positionunu bulamadım]
18) dessen

ıch hoffe, manche antworten  sind richtig

Das ist ja sehr gut! Viele sind richtig. Nur 5. soll "deren", 11. soll "mit denen" sein.
17 de hatalı bir şekilde 2 boşluk bırakmışım. Doğrusu "deren" olcak. Selamlar.

theobromine

daha fazla yalnısım cıkmamasına cok sevindim sanırım onlarıda hallederim emeğin için cok teşekkürler ve teşvikin için de.
burda öğrenmekten daha fazlası var insan başarınca mutlu oluyor ve bunun sağlayan sizlersiniz
teşekkürler

mikail

Sevgili Thoebromine, sen bu Relativsatz konusunu halletmişsin.  ;D Takıldığın birşey olursa sor. Selamlar, başarılar.

theobromine

tamam umarım cok fazla rahatsız etmem:)

memoli63

iyi güzel de ben bos yerleri doldururken hangi kasusa ait oldugunu nasil anlayacagim.cözemedim vAllahi kafam cok karisti.ip ucu hic mi yok lütfen yardim! ::)

blaunacht

Herkese selamlar arkadaşlara aranıza yeni katıldım.Mikail hocam eğer zahmet olmazsa fragepronomen'ın relativsatz da nasıl kullanabildiğini anlatabilir misin?

selmin61

ben de bir konu hakkında yardım alabilir miyim?
relativ cümlelerin kısaltılmış halleri vardı bir de... onlara ne dendiğini unuttum.
bu konuyu unuttum yani.

hani : "der man , der einen hut hat" yerine "der einen hut habende man"... bunun gibi ama 2. cümleyi yanlış kurmuş olabilirim. dediğim gibi pek fazla bilgim yok :S

tukman

Bu iki cumleyı ilgi cumlesı olarak yazarmısınız?

Mit Flüssen wird viel Öl ins Meer transportiert. (Darauf machen die Umweltschützer warnend aufmerksam.)

Minacik

Merhaba Mikail Hocam
Relativsatz örnekleri super ellerinize saglik Tam anlamasamda biraz anliyabiliyorum.

Ein Holzhaus ist ein Haus,das aus Holz gebaut ist.
Ein Kartoffelsalat ist ein Salat,der mit Kartoffel zubereitet ist.

Bu örnekler dogrumu sizce?

didemm8

Çok teşekkürler alıştırmalar ve açıklamalar için. Çarşamba günü sınavım var yaz okulunda ve relativsatzlar en büyük derdimdi :) umarım iyi haberlerle gelirim :) byby:)  dance:)