AİLE BİRLESİMİYLE GELENLERE DEVLET YARDIMI

Başlatan divrigim, Nisan 27, 2012, 09:55:39 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

divrigim

SLM ARKADASLAR TÜRKİYEDEN ESİNİ GETİRENLERE DEVLET MADDİ YARDIM YAPIYORMUS BU DOGRUMU ???

Baybars

Alıntı yapılan: divrigim - Nisan 27, 2012, 09:55:39 ÖS
SLM ARKADASLAR TÜRKİYEDEN ESİNİ GETİRENLERE DEVLET MADDİ YARDIM YAPIYORMUS BU DOGRUMU ???

Maasi yeterli olmadigi icin insanlarin vizelerine RED veren devlet, Eslerini getirsinler diye yardim mi yapiyormus :)

fuk_18

esinin maasi az ise gecinmenize yetmiyorsa sende kursa gidiyorsan devlet hartz4 bagliyor jop center dogru bir haber yani arbeitsamta yada jop centere basvurursan aciklarlar

Baybars

yalniz karistirmasin insanlar haberi harzv issiz olana veriyorlar.. esini tr den getirdi diye degil.. issizlik maasini bilmeyen mi var..bu konuda extra haber cikarsinlar..

fuk_18

evet abi dogru ben arkadasin bunu kast ettigini anladim hani tr den getirdikden sonra yardim alabiliniyormus diye algiladim sorusunu bende cevabi verdim tabi bu paralar az miktar aliniyor

kaleli

ben gelmeden once de ayni devlet esimin aldigi yardimlarin tamamini kesip ek is bulmasini istemisti.kadincagiz uc iste birden calismak zorunda kaldi bir yil boyunca.simdi b1 ide aldim aynizamanda calisiyorum oturumu uzatmak icin gittigimde ilk sorduklari yardim aliyormusunuz oldu.yardim almadigim icin 1 yerine 2 yil vereceklermis...simdi durup ta esini getirdi diye birine yardim da bulunmalari haberi baya tuhaf geldi.yanlis anlasilma oldugu kesin.

fuk_18

arkadaslar esini getirdi diye yardim almiyor kimse arakdasda sanmiyorum onu kast ettigini arkadasin kast ettigi benim anladigim.almanyaya geldikden sonra durumun kotuyse kursa gidiyorsundur esin isden ayrilmistir yada maasi dusuktur bu sekilde hartz 4 e basvurursun alirsin bunu söylüyorum ve kaleli her yerde senin oldugun yer gibi degil esi alman vatandasi olanlarin cogundan maas istenmedi hatta calismayan es bile esini getire bildi bir kiyaslamamak lazim her yeri

BARTTT

Merhaba UFUK;

Nasılsın?
        Aile birleşimi yoluyla gelenlerin eşi.....İşten atılırsa,hamilelik,gelen eşin integrasyon kursuna başlaması gibi hallerde yardım alına biliyor.Fakat Almanyada geçmişte uzun süre çalışmış stoyalarını ödemiş vs. gibi durumlarda ve gelen eş kursa başlamış ise bu gibi hallerde 370,00+370,00+ev kirası ödeniyor.2 kişi için belirlenen ev kirası (400-450 euro civarı) dır.Arbeitlosgeld dediğimiz şey.

Hartz 4 dediğiniz olay ise bu yardımların en sonu olanı.Ama bu yukarıda yazdığım kadar vermezler.

Bthnkdgn

hamburgda  kisinin degil ailenin gelirine bakilir.  ailedeki kisi sayisina göre  gerekli yasam standarti ücretine göre yardim yapilir. arbeitloss geld  2. fakat esiniz önceden  wohnunggeld vsvs aliyorsa mmaasi wohnunggeld tamamliyorsa issizlik parasi alamazsiniz.

Bis Zum Ende

Alıntı yapılan: Bthnkdgn - Mayıs 07, 2012, 07:00:23 ÖS
hamburgda  kisinin degil ailenin gelirine bakilir.  ailedeki kisi sayisina göre  gerekli yasam standarti ücretine göre yardim yapilir. arbeitloss geld  2. fakat esiniz önceden  wohnunggeld vsvs aliyorsa mmaasi wohnunggeld tamamliyorsa issizlik parasi alamazsiniz.
wohnungeld < ne demek kardeşim doğru dürüst şuna ev parası diye yazsan nolur.

yarısı almanca yarısı türkçe, almanca bilmeyen çok arkadaşımız var.