Almanya ziyaretci vizesi basvurusunda Alman konsoloslugu yanlis pasaport yolladi

Başlatan tneo, Nisan 28, 2012, 08:36:27 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tneo

Merhabalar. Annem icin belediyeden davetiye cikartip türkiyeye yolladim resmi evraklar tamamlandi 1 mayis davetiyede yazan tarihti 90 günlük vize icin. Iki gün önce kargoyla kagitlari yollamislar. Konsolosluktan ama pasaport baska birinin cikti. Bu yanlislikla ilgili ne yapabiliriz. Telefonlarda dogru düzgn bilgi vermiyorlar. Faks yolladik ama henüz cevapta gelmedi.

Vize verip vermediklerini bile bilmiyoruz ne yapmaliyiz ? Konsolosluga gitme sansimizda cok a baska bir sehirde oturuyor annem.

Bis Zum Ende

Alıntı yapılan: tneo - Nisan 28, 2012, 08:36:27 ÖÖ
Merhabalar. Annem icin belediyeden davetiye cikartip Türkiyeye yolladim resmi evraklar tamamlandi 1 mayis davetiyede yazan tarihti 90 günlük vize icin. Iki gün önce kargoyla kagitlari yollamislar. Konsolosluktan ama pasaport baska birinin cikti. Bu yanlislikla ilgili ne yapabiliriz. Telefonlarda dogru düzgn bilgi vermiyorlar. Faks yolladik ama henüz cevapta gelmedi.

Vize verip vermediklerini bile bilmiyoruz ne yapmaliyiz ? Konsolosluga gitme sansimizda cok a baska bir sehirde oturuyor annem.
öncelikle kardeşim seninde amma bi şansın varmış  :zopa: zannediyorum isim benzerliğinden olmuş olabilir. forumda bilgisi olan arkadaşlar vardır mutlaka ama bence annen konsolosluğa gidip sorması en sağlam yol görünüyor.

tneo

ups geldigi gibi geri götürmüs paket reddedildi diye de uc gundur kargoda ki durumu sadece kurye geri getirdi diye bursadaki merkezinde :s ne sacma is ya. Konsolosluk ne zaman termin verirse ancak önce geri götürebiliyorlar mis . 1 mayisi gectim bu is iki uc haftayi bulacak sanirim : bu süreci hizlandiramaz miyiz. bebek bekliyoruz onun amaciyla geliyordu.

Bis Zum Ende

Alıntı yapılan: tneo - Nisan 28, 2012, 01:48:17 ÖS
ups geldigi gibi geri götürmüs paket reddedildi diye de uc gundur kargoda ki durumu sadece kurye geri getirdi diye bursadaki merkezinde :s ne sacma is ya. Konsolosluk ne zaman termin verirse ancak önce geri götürebiliyorlar mis . 1 mayisi gectim bu is iki uc haftayi bulacak sanirim : bu süreci hizlandiramaz miyiz. bebek bekliyoruz onun amaciyla geliyordu.
Öncelikle vizenin durumu ne onu bilmek lazım acaba vize verilmişmi Annenize onaylanmışmı? eğer onaylanmışsa arayıp yada gidip sıkıştırmak lazım. ayrıca size gönderilen pasaportun asıl sahibinin yerinde olmak istemezdim :( o insanda dört gözle bekliyordur. bunların işine akıl erdirmek gerçekten güç

tneo

suandqa kendi pasaportu geldi icbir sey yok beraberinde pasaportta sadece vize icin islm yapilma mührü var ve tarih var bu red manasina mi gelir ?

fuk_18

pasaportun ic sayfasinda ustunde visum yazan kagit yokmu veya ne yaziyrosa yazabilirmisn yada resmi ekleye bilirmisin

tneo

vantreg in bearbeltung g-k istanbul dan 24.04.12  böyle bir mühür varmis mavi renkli sadece

fuk_18

sanirim daha inceliyorlar da neden pasaportu gonderdiler o zaman konsoloslugu arayip sormanizi tavsiye ederimde oda ulasabilirseniz

tneo

konsolosluktan hala bir haber yok vize durumu konusunda bilgi istedik faxla henüz cevap bile gelmis degil :S

kadriye_01

slm canınızı sıkmak istemem ama ben 2 defa aile birleşiminden red aldım ankaradan başvurmuştum gelen pasaportumda dediğiniz gibi orta sayfalarda herhangi bir yerde sadece 02.06.2008 vardı diğer başvurumdada 04.11.2009 tarih olarak mühür vardı sadece oda şu anlama geliyormuş bu tarihte başvurdu gibi bişe başkada hiçbişe yoktu pasaportta birde neden red olduğuna dair bir kağıt hepsi bu benim erkek kardeşim ve babam turistlik vize aldılar her ikisindede vize basılmıştı erkek kardeşim çalıştığı için izni kısaydı 12 günlüktü vize babama ise emekli olduğu için 3 aylık verilmişti ve vizenin üzerinde tarih aralığı vardı büyük bir ihtimalle annenizin dediğiniz gibi başvurduğu tarih kaşesi varsa reddir bence ALLAH yar ve yardımcımız olsun