Almanya Aile Birlesimi ve Almanya Ögrenci Vizesi bilgi isteyenler..!

Başlatan Baybars, Aralık 27, 2010, 06:27:12 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

EinUndAlles

Biz onlar yüzünden 1 aydır bekliyoruz geçen ay başvuru yapıcaktık kağıt istediler şubat 15 te kağıt geldii şimdide onları bana yollaması gerektiğini söylediler bide 10 gün kargo beklicem iyimi yaa :( insan çok geriliyoor

esquire

Arkadaslar martin 2'nde izmirde randevum var.ne olur ne olmaz diye esimden 4 aylik maas bordrosunu gonderttim .koyicam evraklarin arasina.kira sozlesmesine gerek varmi acaba?

Jeynes

gondertmissin arkadasim iyi guzelde onu senden istemiyorlar.
buyuk ihtimal onu gorevliler sana geri vericek iceriye almicaklar

Baybars

Konu aktif.. isteyen arkadaslar burdan sorularini yöneltebilirler..

uzmanadam

Benim 2 yıldır birlikte olduğum kişi Koblenz'de yaşıyor ve evliydi eşinden ayrıldı. 2 çocuğu vardı onlar şuan eşinde kalıyor. Birlikte olduğum kişi şuan sığınma evinde kalıyor ve Türk alman vatandaşı değil sanırım. Bu durumda bizim evlenip aile birleşimi yapmamız zor gibi demi :) Peki arkadaşları var Alman vatandaşı rica etsek formalite icabı onlardan biriyle evlensem ? Daha mı çabuk giderim :)

Baybars

Alıntı yapılan: uzmanadam - Mayıs 01, 2012, 05:54:13 ÖS
Benim 2 yıldır birlikte olduğum kişi Koblenz'de yaşıyor ve evliydi eşinden ayrıldı. 2 çocuğu vardı onlar şuan eşinde kalıyor. Birlikte olduğum kişi şuan sığınma evinde kalıyor ve Türk alman vatandaşı değil sanırım. Bu durumda bizim evlenip aile birleşimi yapmamız zor gibi demi :) Peki arkadaşları var Alman vatandaşı rica etsek formalite icabı onlardan biriyle evlensem ? Daha mı çabuk giderim :)

mesele Almanyaya gitmek mi? birlikte oldugunuz kisiyle evlenmek mi?

fuk_18

DAHA ONCEDE BIR COK KONU ACTIN SENIN AMACIN ASK SEVGI VEYA EVLILIK DEGIL TAMAMEN ALMANYA HEYCANI MERAKI SARMIS BIR KISISIN SANIYORSUN KI ALMANYA GELINCE RAHATLICAM PASA GIBI YASICAM YOK FORMALITE YOK SU ALMANLARDA SENI BEKLIYORDU GELSEDE BIZ FORMALITE ICABI EVLENSEK DIYE O KADAR KOLAY KONUSUYORSUN KI SASIRIYORUM SANA.DAHA DUN YAZMADINMI ALMANCA OGRNMEYE NIYETIM YOK NE YAPABILIRIM DIYE ISDE SENIN GIBI INSANLAR YUZUNDEN DOGRU DUZGUN GELMEK ISTEYEN INSANLAR ZAN ALDTINDA BIRAKILIYOR AYNI KEFEYE KOYULUYORUZ BIR COK ARKADAS BURDA DERTLI BU SEBEBDEN YUZUNDEN SEN BOSVER GELME BURALARA

Bis Zum Ende

Olur Olur nasıl olmaz sen aslında hiç aile birleşimiyle felan uğraşma direk havaalanına git bu zekayla direk gelirsin senin vizen bayadır çıkmış görünüyor bilader.  forumu bu saçmalıklarla kirletme bence...

ay_1_1

Merhaba
Aile birleşimi  Vize başvurusunda bulununacağım fakat anlamadığım konu başvuru evrak listesi
Vize başvuru formu ve ikamet müsadesi için dilekçe her ikiside gereklimi başvuru için. Aşağıda verilen listede ikamet dilekçesi yok bunlar aynı şeylermi açıklarmısınız ?

İSTENİLEN BELGELER
Belgeler Almanya’daki eşin Alman vatandaşı veya Türk vatandaşı olmasına göre farklılıklar arz ediyor. Ancak her iki durumda da Türkiye’deki eşin hazırlaması gereken belgeler şunlar:

- Almanca belgesi: A1 sınavını kazandığınıza dair sertifika.
- Vize başvuru formu: Almanca olarak eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış iki adet vize dilekçe formu.
- Üç adet biyometrik vesikalık fotoğraf (Fotoğrafların arka fonu açık olması ve altı aydan eski olmaması gerekiyor.)
- Evlilik cüzdanı: ‘Formül B’ denilen Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği’nin aslı, bir fotokopisi ve tercümesi. Bu belge kişinin bağlı bulunduğu nüfus dairesinden alınıyor.
- Boşanma kararları: Eğer eşler daha önce evlenip boşanmışsa ya da dulsa, bu durumda her iki eşin de, daha önceki tüm evliliklerinin gerekçeli, noter tasdikli boşanma kararları. Eski eşin ölmüş olması halinde, ölüm kayıt örnekleri ve bir fotokopileri. Almanca tercümeleriyle birlikte.
- Pasaport: En az 12 ay geçerlilik süresi bulunan Türk pasaportu. Almanya’daki eşlerden istenen belgeler
- Almanya’da evlenilen eş Alman vatandaşıysa, Alman kimliğinin arkalı önlü bir fotokopisi.
- Almanya’da evlenilen eş Türk vatandaşıysa, Almanya’daki Türk eşin pasaportunun oturma izniyle ilgili sayfalarının fotokopisi.
- Almanya’daki Türk eşin yabancılar dairesinden alacağı oturma izni (Aufenthaltbescheinigung).

Bis Zum Ende

Alıntı yapılan: ay_1_1 - Mayıs 05, 2012, 05:24:03 ÖS
Merhaba
Aile birleşimi  Vize başvurusunda bulununacağım fakat anlamadığım konu başvuru evrak listesi
Vize başvuru formu ve ikamet müsadesi için dilekçe her ikiside gereklimi başvuru için. Aşağıda verilen listede ikamet dilekçesi yok bunlar aynı şeylermi açıklarmısınız ?

İSTENİLEN BELGELER
Belgeler Almanya'daki eşin Alman vatandaşı veya Türk vatandaşı olmasına göre farklılıklar arz ediyor. Ancak her iki durumda da Türkiye'deki eşin hazırlaması gereken belgeler şunlar:

- Almanca belgesi: A1 sınavını kazandığınıza dair sertifika.
- Vize başvuru formu: Almanca olarak eksiksiz doldurulmuş ve imzalanmış iki adet vize dilekçe formu.
- Üç adet biyometrik vesikalık fotoğraf (Fotoğrafların arka fonu açık olması ve altı aydan eski olmaması gerekiyor.)
- Evlilik cüzdanı: 'Formül B' denilen Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği'nin aslı, bir fotokopisi ve tercümesi. Bu belge kişinin bağlı bulunduğu nüfus dairesinden alınıyor.
- Boşanma kararları: Eğer eşler daha önce evlenip boşanmışsa ya da dulsa, bu durumda her iki eşin de, daha önceki tüm evliliklerinin gerekçeli, noter tasdikli boşanma kararları. Eski eşin ölmüş olması halinde, ölüm kayıt örnekleri ve bir fotokopileri. Almanca tercümeleriyle birlikte.
- Pasaport: En az 12 ay geçerlilik süresi bulunan Türk pasaportu. Almanya'daki eşlerden istenen belgeler
- Almanya'da evlenilen eş Alman vatandaşıysa, Alman kimliğinin arkalı önlü bir fotokopisi.
- Almanya'da evlenilen eş Türk vatandaşıysa, Almanya'daki Türk eşin pasaportunun oturma izniyle ilgili sayfalarının fotokopisi.
- Almanya'daki Türk eşin yabancılar dairesinden alacağı oturma izni (Aufenthaltbescheinigung).

aynen ikiside aynı şey 2 tane doldur kendi el yazınla oldu bittii cofe:)

careless

Baybars merhaba,
Umarım yanlış kısma yazmıyorumdur.Aile birleşim vizem çıktı.Vizemde' aufenthaltsanzeige nach einreise' yazıyor.Ancak çalışma müsaadesiyle ilgili herhangi bir not yok.Bu normal midir ? Paylaşımlarınız için çok çok teşekkür ederim.

tugce_doerjer

selam Baybars,

ben aıle bırlesımı vızemle parıse 1 haftalıgına tatıle gıdebılırmıyım? yoksa vızeye basvurmam mı gerekır? cek cumhurıyetıne ve polonyaya gıttım ama parıse vıze gerekırmı bılmıyorum. sonucta oralara arabayla gıtmıstık parıse ucakla gıdıcem.

Baybars

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Mayıs 10, 2012, 04:59:14 ÖS
selam Baybars,

ben aıle bırlesımı vızemle parıse 1 haftalıgına tatıle gıdebılırmıyım? yoksa vızeye basvurmam mı gerekır? cek cumhurıyetıne ve polonyaya gıttım ama parıse vıze gerekırmı bılmıyorum. sonucta oralara arabayla gıtmıstık parıse ucakla gıdıcem.

Parise gidersin, hatta gitmisken 13 Euroydu en son, aksam bir Sen Nehri geziside yaparsin :) bu arada eyfel kulesinin fiyatinida arttirmislar haberin olsun

Baybars

Alıntı yapılan: careless - Mayıs 10, 2012, 04:26:46 ÖS
Baybars merhaba,
Umarım yanlış kısma yazmıyorumdur.Aile birleşim vizem çıktı.Vizemde' aufenthaltsanzeige nach einreise' yazıyor.Ancak çalışma müsaadesiyle ilgili herhangi bir not yok.Bu normal midir ? Paylaşımlarınız için çok çok teşekkür ederim.

cümle olarak sadece bu mu var, yuakrda yazdigin ?

careless

Baybars evet sadece bu not var.'Aufenthaltsanzeige nach einreise '.

Baybars

Alıntı yapılan: careless - Mayıs 11, 2012, 10:35:09 ÖÖ
Baybars evet sadece bu not var.'Aufenthaltsanzeige nach einreise '.

Adamlarin istedigi, sen almanyaya gelir gelmez, örnegin 1 hafta icinde Yabancilar Dairesine geldigini haber vermen ve sonrasinda oturum alman.. yani gelir gelmez yabancilar dairesine gideceksin, bazi yerler yapiyor bunu, kisiden kisiye degisiyor.. tek yapman gereken gelir gelmez yabancilar dairesine gitmen. Cagirdiklarina göre oturumu ve calisma izninide hemen vermek icin..

careless

Evet isimde yazıyor hatta altında.Eşimde vizenin kimin verdiği şeklinde yorumlamıştı o ismi.Çok teşekkürler  byby:)