almanya'da üniversite okumak istiyorum.

Başlatan wass-er, Mayıs 09, 2012, 04:29:14 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wass-er

merhaba arkadaşlar siteye yeni üye oldum. bilgilerinize tecrübelerinize  görüşlerinize ihtiyacım var. şimdiden teşekkürler.

ben 2008-209 yılları arasında erasmus öğrenci değişim prgramı ile türkiyedeki üniversitem aracılığı ile almanyada üniversitede  okudum 1 yıl kaldım. gittiğimde hiç almancam yoktu. 1 yıl boyunca derslerimin dışında vakit bularak özel almanca kursuna gittim ve b1 seviyesine kadar geldim. şuan istanbulda dışardan kendim çalışıarak b2 sınavına katılacağım ve daha sonra Tesdaf sınıvından da yeterli puan aldıktan sonra yüksek lisans  yapmak için almanyadaki üniversitelere başvuracağım. ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz.

Baybars

Alıntı yapılan: wass-er - Mayıs 09, 2012, 04:29:14 ÖS
merhaba arkadaşlar siteye yeni üye oldum. bilgilerinize tecrübelerinize  görüşlerinize ihtiyacım var. şimdiden teşekkürler.

ben 2008-209 yılları arasında erasmus öğrenci değişim prgramı ile Türkiyedeki üniversitem aracılığı ile Almanya'da üniversitede  okudum 1 yıl kaldım. gittiğimde hiç almancam yoktu. 1 yıl boyunca derslerimin dışında vakit bularak özel almanca kursuna gittim ve b1 seviyesine kadar geldim. şuan istanbulda dışardan kendim çalışıarak b2 sınavına katılacağım ve daha sonra Tesdaf sınıvından da yeterli puan aldıktan sonra yüksek lisans  yapmak için Almanya'daki üniversitelere başvuracağım. ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz.

Mrb.lar,

Eger 4 senelik okuyup bitirdiysen az cok sende biliyorsundur. burda Universiteye basvurdugunda 5. Semester dan tekrar Uni okuyorsun, türkiyedeki Uni yi ön lisans gibi birsey sayiyorlar.. tabi DSH yada benzeri bir sinavida vermen gerekiyor Almanyada Uniye baslaman icin..

direk bir Master programina basvurabilirmisin yüksek lisansa.. ben türkiyede Makine Mühendisligi okuyan bir arkadasin almanyada 5. semesterdan baslamak yerine direk bir Master programina kabul oldugunu ve basladigini biliyorum..  tabi bu yeni diplomalara denklik verme durmuyla mevzuat komple degismis olabilir.. bu ykainda olmustu türkiyedeki diplomalara burda direk denklik vereceklerine dair.. Universiteye basvururken de bu konuda degisiklikler olmus olabilir..

Hangi bölümde basvurmak istiyorsun ve belli bir universiteyi istiyormusun ? direk orayla bir irtibata gecsen mail yazsan neredeyse 2 gün icinde aciklayici bir bilgi veriyorlar..

wass-er

makine mühendisliği bitirdim bu alanda master yapmak istiyorum.. fachhochschule düsseldorf yada rwth achen olabilir...ilk olraka düsseldorf istiyorum tandığım bildiğim ve çok sevdiğim bir şehir maddi açıdan zorlıkda  çekmem orda...ikincisi diplamamı türkiyedeki okulumdan bachelor derecesnde aldım ve avrupa uyum yasalarına göre bizim okul tüm dersleri avrupdaki bir üniversite için denk olarak veriyolar direk master olarak başlayabilirim..bunu  okulumuz rektörüne bizzat sordum....

Baybars

Alıntı yapılan: wass-er - Mayıs 10, 2012, 06:03:18 ÖS
makine mühendisliği bitirdim bu alanda master yapmak istiyorum.. fachhochschule düsseldorf yada rwth achen olabilir...ilk olraka düsseldorf istiyorum tandığım bildiğim ve çok sevdiğim bir şehir maddi açıdan zorlıkda  çekmem orda...ikincisi diplamamı Türkiyedeki okulumdan bachelor derecesnde aldım ve avrupa uyum yasalarına göre bizim okul tüm dersleri avrupdaki bir üniversite için denk olarak veriyolar direk master olarak başlayabilirim..bunu  okulumuz rektörüne bizzat sordum....

Ben Düsseldorf Universitesinde okudum, sen hangi ara Düsseldorfta bulundun, eger kaldiysan hangi Wohnheim da kaldin ?

ckokler

Eger okulunun akreditasyonu varsa direk Master'dan devam edebilirsin bir sorun olmayacaktir denklik konusunda. Bir de Almanya'da bir cok Ingilizce Y.Lisans firsati bulabilirsin, tabii bunun icin TOEFL yada IELTS isteyeceklerdir. Bildigim kadari ile genelde üniversiteler devlet üniversitesi oldugundan, mezuniyet not ortalamasi önemli oluyor. Belki Erasmus yaptigin üniversite ile temasa gecebilirsin. Eger orada iyi ileskilerin bulundugu bir hoca var ise, belki kisa bir mail atip onun düsüncelerini alabilirsin.

Simdiden kolay gelsin sana, bildigim kadari ile bu aralar basvuru dönemi basliyor.
Bol sanslar

ertugrul

selam ben türkiyede karayolları üzerine 2 yıllık bi okul okudum ulaştırma teknikeri olarak geçiyor almanyada ne yapabilirim veya orda üniversite okusam bu diploma ile ne okurum bana yardımcı olursanız seviniirm şimdiden tşk

3,14