ALMANYA TURKLER İÇİN GERÇEKTEN BİR CEHENNEM Mİ?

Başlatan MUURRAATT, Mart 27, 2011, 02:37:33 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Reyya

Alıntı yapılan: isik_isik_isik - Ocak 10, 2012, 04:24:00 ÖS
Aslinda dünya insanlar icin cennet mi?cehennemi?dense daha iyi olurdu.Hayat insanlara ayni ikramlarda bulunmadigi icin,nerede yasanirsa yasansin,hayat kalitesi farkli olabiliyor,yine Almanya'da yasayan birini örnek verirsek,kimi zengin kimi fakir,kimi evli kimi bekar,kimi hasta iken kimi hic hastalanmadigini söyleyebiliyor.Eger sahip olduklarimiza sükr  edip,bizden bir kat yükseklerdekine bakmayi ya da özenmeyi birakirsak,kalbi ruhu kötü düsünce ve enerjilerle doldurmazsak iste o zaman cenneti bulabiliriz cennet, insanlarin dilinden dökülen kelimelerde saklidir.

ne güzel yazmışsın. olumlu bak, herşey sana olumlu dönsün.şükretmeyi unutuyoruz bazen haklısın.

Stuttgartli

fuk_18

öyle birsey yaziyorsun ki tam tartismalik yani polemik mi yaratmak istiyorsun uste yazanlari bir oku istersen o kadar tartistik simdi gelip pat diye bodozlama bunu söyleyince küfür ediyormus gibi oluyor farkinda degilsin,genel konusmasanda almanya benim icin cehennem gercekten cehennem desen olmazmi, sen tum turkleri kapsiyorsun nerden biliyon benim baskalarinin durmunu dusunmeden yapilan konusma yazilanlari oku ondan sonra tekrar yazarsin

Alıntı yapılan: Stuttgartli - Ocak 25, 2012, 08:05:42 ÖS
Almanya, Türkler icin gercek bir cehennemdir.

Mutim

Alıntı yapılan: Stuttgartli - Ocak 25, 2012, 08:05:42 ÖS
Almanya, Türkler icin gercek bir cehennemdir.

Seni bu düsünceye iten nedir kardesim.. Yani neden bu sekilde görüs bildirdin.. ?? aciklama yaparmisin

tugce_doerjer

bosver mutım tartısmak ıcın bahane arıyorlar gelme oyunlarına...

Mutim

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Ocak 26, 2012, 03:57:48 ÖS
bosver mutım tartısmak ıcın bahane arıyorlar gelme oyunlarına...

Insanlari anlamak gerektigini düsünüyorum.. Biliyorsun ki Almanyaya gelenlerin bir cogu cok ciddi Aile sorunlariyla karsilasmaktadirlar. Insan öfkesini, nefretini gördüklerini buraya yazmakla care aradigini saniyorlar.. Birak yazsinlar.. Birak rahatlassinlar.. Birak oyun oynasinlar.. Biz kendimizi biliyoruz ya bu bize yeter..

tugce_doerjer

Bthnkdgn

Almanya Türkler icin Cehennemse o zaman cehennemde Yasamayi Seven 2.5 milyon türk var en az :) bizim cübbeli hoca bosuna dememis Cehennem parayla Cennet Bedava Gelen Yok cennete :) Cok ilginc.  yaril:) Günün Komedisi beyler bayanlar yarilin parcalanin  :haha:

tugce_doerjer

Reyya

Eğer almanyada yaşamı cehennem gibi görüyorsanız neden hala burada yaşamaya devam ediyorsunuz. bence ülkeyi  cehennem gibi görerek mutsuz yaşamaktansa, cennet gibi gördüğün yerde mutlu olarak yaşamına devam etmek en doğrusu öyle değilmi?  herkesin kendine göre sorunları var. aile içi veya değil. bunu yaşadığın yere maletmemek lazım.ben almanyada yaşamaktan memnunum ve ülkeyi tanıdıkça dahada çok seviyorum.

sky_noise3183

Reyya

şimdimi? enson şubat ayında almanyayı sevdiğimi yazmışım. şimdi ise düşüncelerim karmakarışık.  :( 
duygular,düşünceler nasılda değişebiliyormuş meğer kısa sürede. yanlış anlamayın. evde oturup kendimi dinlemiyorum ben. geldiğimden bu yana çok şey yaptım. B1 imi aldım. meslek kursu sertifikamı aldım. şu an teilzeit bir işte çalışmaktayım. sorun bu değil. duygularımı ifade etmem çokkk zor.  ??? 
şimdi gitmekle, kalmak arasında çelişkiliyim!  vatana gerimi dönsem,yoksa kalsammı diye! :(
ben çok özlüyorum ülkemi. hergeçen gün buraya alışmam gerekirken, elimde olmadan ülkeme, aileme özlemlerim,hasretlerim hergün daha çok  artmaya başlıyor.

biryerde okuduğum bir yazı hoşuma gitti. sizlerle paylaşmak istedim.

ALINTI..

Ben Isviçreye lstanbul, caddebostan önce,,, daha sonrasında Gümüşsuyu ve Nişantaşında yetiştikten sonra fransizca okuyup hesapta özgürlüğümü yaşayıp keyfime bakayım diye geldim, Türkiye büyük ve son derece farklı insanların yaşadığı bir cografya, oradada kendimize göre yani lezzetli paylaşımları yaşayacağımız insanlarla arkadaşlık yapar beraber zaman geçirirdik. Burada kendi ana dilimde hermevzuyu derinlemesine konuşacağım , fikir alışverisi yapacağım insan sayısı nerdeyse yok kadar az. Türkiyenin uzak bir yerinin köyünden direkt buraya avrupaya gelmiş bir türkle paylaşacağımızda nerdeyse yok gibi, sohbet başlamadan biter, yada hiç başlamaz, bu insanları hor görmek olayı kesinlikle değil bunun üzerine basmak istiyorum, ama 2o yıl ailesini görmeyen bir insan için bile arada sadece biyolojik bağ ve eskiden yaşanılmış anılar paylaşılabiliyor, tabi her iki tarafın yolları tamamen farklı tecrübeler ile geçmişse, o yuzden özellikle buradaki türk toplumu içinde bir yalnızlık olduğu kesin

Provakasyonlar ve lrkçılık.

Yıllardır Türk olduğumu inandıramadım bu insanlara, önyargılardan gözleri ve aklı körelmis bu insanların. konuşmalar

AAAAA Türkiyedenmi geldin.
Evet
Ama hiç Türke benzemiyorsun
Nasıl olmam gerekiyor benzemek için
Kafan bağlı değil
Türkiyede herkes kafasına göre, bağlayanda var bağlamayanda
Neresinden geldin
Istanbuldan
Istanbulun yarısı avrupa yarısi asya, yani yarısı hristiyan yarısıda müslümanmi
Yok hayır , Türkiyenin hepsi müslüman, istanbulunda bir yakası asya bir yakası Avrupa kitası ama insanlar aynı
Asya yakasında yaşayanlar dahamı fakir
YOK ,aksine asya yakası daha düzenli , coğu yeri dahada zengindir
Sarap içiyorsun, Türkiyede kadınların şarap içmesi serbestmi.
Arasira bir iki bardak icerim, yok Türkiyede bu tarz yasaklar yok, siz suudi arabistanla karıştırıyorsunuz
Istanbulda insanlar hala okula deve ilemi gidiyor.
Yok Istanbulda deve sadece hayvanatbahçesinde var, insanlar okula herçeşit araçla gider.

Bunun gibi cahillik,komplex, inatla tahrik, kabullenemmeme gibi durumlarla boğuşmanıin getirdiği yorgunluk. Artık tahammülüm kalmadığı icin sohbetler de ona göre değisti, şöyle

Nerden geliyorsun
Türkiyeden , lstanbuldan
Istanbul Türkiyenin başkentimi.
YOK, en büyük sehri ,başkent Ankara. ya siz nerden geliyorsunuz, Amerikadanmı
Yoooo buraliyim, ne amerikasi
Ne bileyim sadece amerikalilara özgü bir saflık ve cahillikle soru soruyorsunuzda, yoksa 2 saatlik uçuşla ulaşabileceğiniz 75 milyonluk bir ülkenin en basit cografi ve idari durumunu bile bilmiyorsunuz, bana Teksas köylülerini hatırlattınız, Biz bu tarz bilgileri ilkokulda ögreniriz Türkiyede.
Sizce Türkiye Avrupa topluluguna girebilirmi, bu bir hayal değilmi
Yok hayir, Türkiyede insanların gözü açıldı, hayal olarak degil kabus olarak görüyorlar.
Ama Türkiye cok fakir bir ülke
Asla değil, inssanların çoğu burdan çok daha iyi standartda yaşıyor.
Ama burdaki gece yaşantısının orada olmadığı kesin, musluman ülke
Yooooo yaniliyorsunuz, sadece istanbulun bir bölgesinde Beyoglu adi, bu ülkedeki mekanlarin toplamından daha fazla mekan var her çesit, 24 saat üstelik canlı.
Yaaaaaa
Yaaaaaa sizin dunyadan haberiniz yok, bizde bir laf var ayakda uyuyup otele para veriyorsunuz
Ne
Neyse siz bunu anlayabilecek kapasiteye ve lezzetli insan dediğimiz sınıfa dahil değilsiniz.

Burada yasa, gerçekten bir alemdir, bu tarz cahil insanlar azınmayacak kadar çokdur. Sistemin içinde mecburiyetlerle kıstırılmış bir vaziyette gerçektende son derece lezzetsizdir buralar. Düsününce Türkiyedeki yaşantımı burada yaşayabilmek için üst düzey bir isim olmalıymış, daha neler neler, anlatmakla bitmez.

Buradan Türkiyeye giden gurbetçiler umarım memleketlerinde birleşip beraber bir is ortamıda yaratırlar hem kendilerini meşgul etmek, hemde yeni bir is alani yaratmak açisindan.

Hayalim, 10 yıl icinde, Türkiye,ye çalışmaya gelen fransızlar, almanlar, hollandalılar .... gelirlerde en azindan nasıl insan olunur, vicdanı , paylaşmayı, fedakarlığı ögrenirler. Yoksa bu avrupaliların sonu iyi degil, akıl hastahaneleri zaten dolu, akıl hastahanesi patlaması yaşayacaklar yakında

Ama ben kendi adıma bir bakıma çok mutluyum, asıl zenginliğin buralarda olmadığını, ülkemizde bol bol olduğunu gördüm, iklim, doğa, insanlik, sevgi, paylaşım, yardımlaşma, kalp..... aman aman Avrupalı olacağız endüstri toplumu olacağız diye elimizdeki zenginliklerin farkina varmayıp onlari kaybetmeyelim, yoksa sonumuz bu gariban avrupalılar gibi olur.....

SAĞLICAKLA KALIN.

jusus

Sözüm meclisten disari,bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan, fikir sahibi olmadan da zikir sahibi olan bireyleriz.
Her turlu konuda mutlaka bir fikrimiz var.Bir kisi insanlari elestirirse, kendini de ayni sekilde elestirilebilir bir pozisyona sokuyor .Halbuki bireysel ve yapici olsak konuya objektif acidan baksak önce bir önemi, sonrada yarari olurdu

Bis Zum Ende

Türkiyeyi kötüleyip Almanyayı güzel biyermiş gibi gösterenleri kınıyorum...

Reyya

Alıntı yapılan: jusus - Mayıs 17, 2012, 08:18:54 ÖS
Sözüm meclisten disari,bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan, fikir sahibi olmadan da zikir sahibi olan bireyleriz.
Her turlu konuda mutlaka bir fikrimiz var.Bir kisi insanlari elestirirse, kendini de ayni sekilde elestirilebilir bir pozisyona sokuyor .Halbuki bireysel ve yapici olsak konuya objektif acidan baksak önce bir önemi, sonrada yarari olurdu

jesus, inan bana yazdıklarından pekbirşey anlamadım. okumuşda bir insanım ama biraz kinayemi içeriyor diye düşündüm. belkide üstüme alındım bilmiyorum. açıklayıcı yazarsan sevinirim. şayet lafının içindeki şahıslardan biride ben isem ki ben insanları asla eleştirmedim. yalnızca o anki duygularım farklı idi onları yazdım. eleştiri farklı birşey. insanına bağlı yaşadığı yeri severde sevmezde demiştim zaten. insanoğlunun duyguları herzaman sabit olmayabilir. benimkide öyle birşey işte. ilk gelindiği zaman farklı geliyor insana. değişik bir ortama giriyorsun.sessizlik belki ilkzamanlar cazip geliyor  ama gün geçtikçe eski yaşantını, vatanını,o sokaklardaki insan cıvıltılarını   özler oluyorsun. almanya ilkzamanlar cazip geldi bana ama şimdi yıllar geçtikçe cazibesini yitirdi diyeyim kısacası. benim hiç bir yorumumda vatanımı kötüleyen yazılarım olmamıştır. :)..türkiyem herzaman bambaşka olduğunu hep söylemişimdir. ayrıca almanyayıda kötülemiyorum o alıntı bana ait bir yazı değil, biryerden okuyup kopyaladığım bir yazıdır. ayrıca yazının hercümlesine birebir katılmıyorum elbette ama yazılanların birkısmı yaşanan gerçekler.

jusus

genel olarak sadece düsüncelerimi söyledim.Size karsi uzaktan yakindan bir gönderme yapmadim.Konu elestiri ve tartisma boyutuna gelmis olmasi rahatsiz etti.Konuya tek bu perspektifle bakmamamiz gerekiyor cünkü yasadigimiz iyi veya kötü neyimiz varsa hayatin getirdikleri hepimizi farkli sekillerde etkiliyor bu acikca görülüyor,her sey benim istedigim düsledigim gibi olmak zorunda degil,kaderimizde bir yazgimiz var bunu yasiyoruz.Ezelden bilen bir rabbimiz var ama irade gücümüz secimlerimizi bize  birakmis.Hayatimizi biz degistirebiliriz.Kaderimizi biz degistiririz gibi anlasilmasin.Ben buna inaniyorum.Buda sadece beni baglar tabiki

Tabiki inaniyorum yazilanlarin bir cogu yasanan gerceklerdir fakat disardan bakana acayip ve anlamsiz gelen cogu zaman mazeret olarak bile ortaya konulamayacak durumlar.Basina gelsin de gör denir cünkü ancak ki öyle anlasilir.Yasiyarak ögrenmek daha iyi cünkü bedeli agir olan ögretilerin kıymeti büyük oluyor.

Duygular ister istemez degisir zamanla.kacinilmaz.Aynaya baktigimizda on yıl önceki kisi yoktur artik.Dis görünüsten bahsetmiyorum, fikirler degisir, olaylara verilen tepkiler degisir,zevkler degisir,hayaller degisir kesinlikle haklisin

roye

almanya cok kötü diyemeyoíz tabiki...bende 7 aya yakin süredir buradayim daha cok yeni...kursa gidiyorum 2 ayim kaldi...türkiyede ögretmendim istifa edip geldim...okadar özlüyorum ki....pisman miyim? düsünüyorum herkesin ortak sorusu bu kursta...sen delimisin almanyada ne varda isini birakip geldin...ben iyi bir evlilik yapmanin iyi bir ise sahip olmaktan daha iyi oldugunu düsünüyorum...kendimi duruma böyle alistirmaya calisiyorum...ama gercekten cok cok zor...vatanindan ailenden ayri olmak...

bir de su var beni zorlayan...hala sokaklardaki insanlara sasirmakla mesgulüm...büyük bir sehirde yetistim,yine gelismis bir sehirde üniversitede okudum...ama burasi yetistigimiz kültüre okadar yabanci ki...korkuyorum cocugum olsa nasil büyütecegim düsüncesi beni geriyo acikcasi...

ama yinede cehennem diyemem...dememeliyim...alismak zorundayim baska ne yapabilirz ki???