ALMANYA TURKLER İÇİN GERÇEKTEN BİR CEHENNEM Mİ?

Başlatan MUURRAATT, Mart 27, 2011, 02:37:33 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

jusus

Kursta farkli ülkelerden gelen insanlar var Kalici dostluklar edinemeyebilirsin ama gecici olarak tanistigin o insanlardan dünya kadar sey ögrenebilirsin. bu seni daha girisken, daha sıcak kanli ve daha farkli biri yapar.Hatta bu insanlarda ayni senin gibi, o ülkeye yurt disindan gelmisler "kötü gün dostun" bile olabilirler.Kendi kültürünü kendine saklayip her milletin kendine özgü kültürünü ve gelenegini de tanimis olursun.

Eger farkliliklara ve yeniliklere acik biriysen,Tren kullanip sadece insanlari izlemek, veya bir süpermarkete gitmek bile size zevk verebilir. böyle olunca hergün yeni birsey ögrenirsiniz, her gününüz dolu dolu gecer.

Büyük bir sehirde yasiyorsaniz, pek cok konserler, müzikaller haftasonu ayaginiza gelir.

Herkesten farklida giyinebilirsiniz.Avrupa toplumu istisnalar disinda insanlar farkli bakis atmaz.

Avrupayi vizesiz gezmenin tadini cikarirsin.Izmir kordonun veya ıstanbul bogazinin keyfini bulamayabilirsin ama berlin'in, stockholm'un, cape town'nun, ny'un hep ayrı bir silueti var. onlarin tadi da bir baska.

ama yurt disinda bu yazidan daha farkli dusunen insanlar da mevcut! illa turk bakkali bulup, dolma yapmak icin can atan, turkiyenin en iyi üniversitesinin en baba bölümünden mezun insanlarda taniyorum ve acayip bir sekilde de ülkesini özlediginide gördüm.Kesinlikle kimseyi yargilamiyorum ama sadece biraz yeniliklere acik olup, kendini rüzgarin gelisine göre bırakabilen insanlari mutlu olabilecegi düsünüyorum.

sabrisonmez

Henüz iki buuck aydir almanya dayim.Ilk ayim cevreyi tanimakla gecti diyebilirim.Türkiye de almancayi biraz ogrendigim icin ve esim alamn oldugu icin insanlarin arasina kaynasmakta zorluk cekmedim.Tabiki ilk geldigim hafta hersey cok tuhaf gelmisti.Herkesin elinde köpek caddelerde turkiyede zibidi diye nitelenen insanlar ne bilimm bana acayip gelmisti.Hic bir yeri bilmiyorsunuz dusunun.Ama sonra geldikten 1 ay sonra is buldum basf kimya fabrikasinda iskele firmasinda turkiye de de insaatci oldugun icin is bana zor gelmedi tabiki zor herkes kaldiramaz vücut kuvveti istiyor biraz.Ama sukur bir bucuk aydir calisiyorum alman firmasi saatliknet on euro ve 8 saattten fazla calisirsam parayi direkt elime veriyor sefim.Cumartesi gunleri 6 saat isteyen calisiyor istemeyen calismiyor.Ben her cumartesi calisiyorum.Ehliyetimi aldim.Firmanin bir kamyonunu da sef bana verdi kullaniyorum.Daha sonra stapler ve kran ehliyetide alicam sirketin kendi egitim kurumunda firmam beni yollayacak.iki buuck ay da diyorum arkadaslar su anda benim kazandigim parayi kazanamayan bir suru alman var.Anlattiklarim kendim ovmek icin degil mesajim su.
   1 almancaniz mutlaka olacask az ya da cok olacak olmazzsa bi ise yaramazsin burda.Türk firmalarinda calisirim ben diyosan git calis bakalim nasil calistiriyorlar adami ne kadar para veriyorlar kendin tecrube et gor ben bi tanesiyle gorusmeye gittim alti euro verdi bi de hafta da 4 gun gelcekmisim yine iskele isi otuz km uzakta yol parasida bana ait olacak is elbisemde is ayakkabimda.Is bulamadigim icin bu adamla calismayi bile goze almistim.Ne yapabilirdim ki gelir yok cebten yiyorum hazira dag dayanmaz.neyse ki is buldum Allahnima sukurler olsun.
  2 tanidiklariniz olacak size cidden yardimci olacak insanlarin siz daha gelmeden burda olmasi lazim yalniz basiniza basaramazsiniz demiyorum ama uzun bir süre sürünürsünüz.
  daha sonra yazmaya devam edecegim su anda cikmam lazim sorusu olan arkadasim varsa yazabilir seve seve cevaplarim.

Bis Zum Ende

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Ağustos 29, 2011, 08:12:26 ÖS
ben ne oldum delısı olmadım sadece geldıgım ulkenın gerceklerıne buraya gelmeden once hazırdım. bazıları gıbı burayahayaller alemınde gelıp sonra yere cakılmadım. evet ıs buldum cunku meslegım var meslegımı de burda ıcra edebılıyorum. almanca ogrenmek ıcınde kusura bakma ama 1.5 yıl gerekmıyor arkadasım. zaten almanların ıcındeysen kursa gıdıp duzenlı dersınede calısırsan cokda guzel almanca ogrenebılırsın. tabırım cokda yerınde kımse kımseyı zorla tutmuyor ısıne gelmeyen gerı doner.

vasıfsız ısden bahsetmıssın soylermısın bana almancan yeterlı olmadıgı surece ıstersen 5 tane dıploman olsun ıs bulabılırmısın? buraya kafadan mudur olarak calısmak ıcın gelenler tabıkı husrana ugrar. vasıfsız ıs dedıgın karnını doyuruyorsa gecımını saglıyorsa avcunu acıp devletten para ıstemıyorsan cok sukur demek lazım arkadasım. ılerde dılını ılerletırsın meslek kursunu bıtırırsın sonrada ıstedıgın yerde ıstedıgın ısı bulursun oder?

ayrıca turkıyenın hangı sehrınde calısmayana maas var? varsa kac ay? burda bırsuru cocuk yapıp evde gerıne gerıne oturup devletın yardımıyla gecınenleredır benım sozum. buraya gelen ogrencıye degıl. bılıp bılmeden ahkam kesme bence.

hıc kusurada bakılmasın ben calısıp vergı odıycem cocuk yapıp cocugunun uzerınden para kazanıp evde yan gelıp yatanlarda mıs gıbı hayat yasıycak. yokya baska emrınız?

benım gıbı dusunenler ne oldum delısı yada sonradan gorme degıl gerceklerı gorenlerdır. sızın gıbı buraya mudur olacam hayallerıyle gelmedım. geldım calısıyorum ekmegımı kazanıp alnım ak basım dık yasıyorum. devletten yan gelıp yatıp yardım alanlarada kusura bakmada acımıyorum aksıne kınıyorum.
Senin acilen bi sağlık merkezine gidip kontrolden geçmen lazım... Bu kadar ne oldum delisi olan birini görmedim hayatımda. Sahiden bu yazıyı okurken acıdım size biliyormusunuz. Almanyanın derdi sizi baya germiş görünüyor.

tugce_doerjer

almanyanin derdi beni germedi ama ben seni fazla gerdim galiba. hadi canim hadi ugrasicak baska kapiya senle hicccc isim olmaz.  yuppi:) alkis:) ya:) clap:) dance:) kop:) okey:) offoff:) yaril:) funny:) byby:) cofe:) halayy:) hiihi:) tickoff:) utanan:) kur;) :zopa: :haha: :cryla:

ileti sayini cogaltmak icin baskasina yaz. oyun falan oyna hadi  :) ;) ;D >:( :( :o

Bis Zum Ende

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Mayıs 24, 2012, 10:02:22 ÖÖ
Almanya'nın derdi beni germedi ama ben seni fazla gerdim galiba. hadi canim hadi ugrasicak baska kapiya senle hicccc isim olmaz.  yuppi:) alkis:) ya:) clap:) dance:) kop:) okey:) offoff:) yaril:) funny:) byby:) cofe:) halayy:) hiihi:) tickoff:) utanan:) kur;) :zopa: :haha: :cryla:

ileti sayini cogaltmak icin baskasina yaz. oyun falan oyna hadi  :) ;) ;D >:( :( :o
Gördüğüm kadarıyla şu ileti ile ilgili size yazdiğim cümle baya germiş sizi, demekki haksız değilmişim.

Ayrıca ben sizin (canınız) felan değilim bu nasıl bi münasebetsizlik.  Almanyada bi araştırma yapin bence tanımadiğiniz insanlarla nasıl konuşulur, onlara nasıl nezaket gösterilir diye kurs varmı diye araştırma yapin derim.

Umarım bu yazdıklarım bundan sonra yazacakların için iyi bir ders olmuştur sana...

Ayrıca forumu çizgi film setine çevirme ne o sinirden elin takılı kalmış galiba, saydım 28 tane smiley yollamışsın. sakin ol... okey:)

yeliz_orhan

halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) Eşimle birlikte olayımda cehennem bile cennettir bana  halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:) halayy:)

sabrisonmez

Sevgili arkadaslar iletileri okuyorumda sasiriyorum.Lütfen bu sekilde birbirimizi elestirerek yorum yapmayalim.Almanya da olanlar Almanya ya gelecek olanlara tecrübelerini eksilerini artilarini anlatsin.Zaten bu bölümün amacida bu.Ama sunu belirtmek isterim.Almanya ya gelecek olanlar gercekten tüm samimiyetimle söylüyorum daha almanya ya gelmeden almancanizi zenginlestirin.Ben almanya ya gelince kursa gidicem derseniz kafadan 1 senenizi kaybedersiniz.Oydu buydu derken 1 yil geriden baslarsiniz hayata.Is konusuna gelince bende pek cok yere basvurdum hepsine basvuru yaziyorsun özgecmis yaziyorsun.Eger ki bir meslek egitimin yoksa ki buyuk cogunlugu istiyor,sizi rahat gecindirecek parayi almaniz zor.Yada benim gibi aksama kadar 30-40 m de calisacaksin ki para kazanabilesin.Yani meslegin yoksa ancak cok zor islerde calisabilirsin.Bir de leih firmalar var onlarlada gorusmeye gittim.Seni diger firmalara kiraliyorlar.3 gun bir yere gidiyorsun.4 gun bir yere saatlik 8 euro 35 saat elinede 1000 euro falan gecer.Ev kiralari desen 2 oda 350-450  3 oda 450-600 arasi belki daha ucuzunuda bulursunuz ama hesabinizi siz yapin.Belki hergun iskeleye cikarken kelime i sahadet getiriyorum ama ben isimdende simdiki yasamimdanda memnunum.Almanya calisana ve sansi yaver gidene kendi sansini yaratana güzel derim.Tümüyle kötülenecek bir ülke degil.Ama türkiye de 2000 lr maas alipta cok cok zorunlu bir hali olmadan almanya ya gelen arkadaslarim varsa sunu soleyebilirimki turkiyenin 2000 ni almanyaninkinden daha degerli su anda.Ben boyle dusunuyorum.Düsüncelerime katilmayan olabilir beni elstirmek isteyen olabilir saygi duyarim.Ama agir cumleler kurmayalim lütfen

careless

Sabrisonmez merhaba,
Eşimde dil konusunu çok vurguluyor ve kurs konusunda aynı senin gibi düşünüyor.Başlangıç olarak çok vakit alacağını ve katkısının az olacağını düşünüyor.Bende artık dil kursu konusunda biraz çekimserim.Muhakkak gitmek lazımsa tabiki gidilecek.Günlük hayatta aktif olarak konuşarak öğrenilir ama oda nasıl olacak bilmiyorum ???

fuk_18

Kursu nasil zaman kaybi olarak gorursunuz onu anlamiyorum ve diger arkadaslarinda heveslerini kirmakdan baska birsey yapmiyorsunuz kursa gitmeyin sizin bilirsiniz her zaman gecen konusma sudur eskiden gelenler nasil ogrendi tamam eskiden gelenler konusarak ogrendide hangisi guzel almanca konusuyor tarzanca dedigimiz tarzdan ust seviyede olan kas kisi var ve coguda konsutugnu yazamiyor hangi biri tek basina mektup yazabiliyo resmi bir yere bunlari bir arastirin ondan sonra kursa bos is gereksiz gozuyle bakin zaten bizim turkler gelince ilk is olarak direk para olarak bakiyorlar kurslarin hic birninde 3-4 ten fazla turk yoktur neden cunku kursu bosluyorlar ne gerek var diyorlar cogu girip sag solda calisiyor ozellikle egtimli insanlarin dil ögrendikden sonra kendi meslegini yapabilmesi varken orda burda leif firmalarda geziniyorlar almanya ilk gelindiginde mutlaka yapilmasi gereken ilk oncelik kursa gidip gramatik ve b1 almak cogu is yeri istiyor bu belgeyi istisnalar oluyor tabi sabirinin ki gibi ama sadece istisna insiyatif den baska birsey degil bu yuzden kimse kursun gereksiz oldugnu soylemeyez soyleyende gelmesin o zaman yapapam diyorsa almanyaya.

careless

Almancax platformunu beğeniyorum ve buradan faydalanıyorum.Benim için çok faydalı bilgiler öğreniyorum.Bütün internet platformlarında olduğu gibi herkes düşüncesini saygı çerçevesi içerisinde dile getirebilir.Kafamdaki soru işaretlerini gidermek yada paylaşımını beğendiğim bir üyenin görüşlerini öğrenmek benim için önemli.
Ve forum olduğu için herkesin görüşleri ortada olduğu için herkes cevapta yazar bunuda kabul ediyorum.Ancak lafı doğru dürüst anlamadan,önyargılı ve saldırgan yaklaşımları anlayamıyorum.
Amacım kursu boşvermek,dil öğrenmeyi önemsememek,kursa gitmemek yada eskiler nasıl öğrenmiş yada hemen para kazanmak değil.Zaten mesajımın hiçbir yerindede böyle birşey yazmıyor.Yöntemleri sorguluyorum sadece ben.Ayrıca herkesin geçmişi,eğitimi,kapasiteside farklıdır.Birde bunları gözönünde tutmadan kıyasıya eleştiriyi hiç anlayamıyorum...

Her zaman beğendiğim bir söz:Ne söylediğin değil nasıl söylediğin önemlidir...

fuk_18

ben bu dusunceye sahip insanlara hic birsey demiyorum nasil istiyorsaniz oyle yapin sonucda zararinida karinida goren yine siz olcaksiniz

sabrisonmez

careless dostum daha dün ufukla bu konuyu konustuk.Benim soylemek istedigim su turkiyeden almanya ya gelmeden yavas yavas ana hatlari kapin.Burda cocuk gibi kalirsiniz sonra elinizden tutulmadan bir yere gidemez bir sey yapamazsiniz.Almanya da dil bence ilk gelenler icin paradan vs.her seyden onemli.bakin burda calismiyorsan kursa gideceksen kurs senin icin basvurunu yapiyor gocmenlik bilmem nesine 645 saat kurs aliyorsun.Gunde 4 saat falan bizim burda.aksam sabah oglen hangisi uyarsa seciyorsun.Paran varsa odeyebilecek durumdaysan saati 1.80 euro bazen de 80 centini devlet odüyor sen 1 euro oduyorsun saatlik.Bak imkan var bunu almanya ya gelen her akli basinda insan yapmali bunu bir zorunluluk gibi emrivaki gibi iste almanya bize zorla kurs aldiriyor diye gormeyelim.Bu bizim icin bir firsat bir nimettir.Herkesin gitmesini tavsiye ederim.Ondan sonra da bransina gore isini iyi yaparsan adam gibi calisirsan önün acik.

Bis Zum Ende

Almanyaya gitmeden almanyadan korkmaya başladım her kafadan bi ses çıkıyor ne yazıkki. Bilende konuşuyor bilmeyende herkes istediği şekilde davranabilir kursa gidip gitmemek insanın kendi insiyatifidir (ama) orda yaşayan ve gören kişilerinde yorumları görüşleri önemlidir benim için.

carales < arkadaşımız sadece eşiyle yapmış oldukları bi konuşmayı forumda anlatmış yanlış yapmış. Genel olarak konuşmamış çevresinden öğrendiği almancayla ileri gidilmeyeceğini görememiş.

Ben şunu söylemek istiyorum almanyanın Türkiyeye yaptirmak istediği yaptirimları entegrasyonu acaba kendileri uyguluyormu. mesela türkçe eğitim veren okullar varmı beş parmagi geçen? oysaki türkiyede amerakn ve alman okulları bi hayli fazla.

Ben şunu düşünüyorum hep almanyaya gidip kendinizi kaybetmedikten sonra bir sorun yoktur. Bu forumda çok kişinin yorumlarını okudum kimisi ördek izlemeye gidiyoruz demişti yanlış hatırlamıorsam tugce_trojer idi size tavsiyem ördek izlicem diye almanyaya gitmeyin.

tugce_doerjer

evetn ordek ızlemeye geldım o yuzden ordek ızleye ızleye ılk kursumu bıtırıp b1 sertıfıkamı aldım ( 11 aydır burda yasıyorum bazıları gıbı 20 sene yasayıp ıkı kelımeyı yenı ogrenmıyorum) ısım var calısıyorum paramı kazanıyorum.

geldıgım ulkenın kanunlarına kurallarına saygılı yasıyorum ordek ızlıyorum kurbaga kovalıyorum. varmı ıtırazın? hos olsada benım ıcın cok onemlı degıl

benı dılıne dolayıp durma.

Bis Zum Ende

Bir insan gelir her dediğine kanarsın , Sonra qider , ardından sadece bakarsn .. Bir zaman sonra agLamaya başlarsın .. Susmayı denersin başaramazsın .. Biraz daha,
Sonra bakarsın ve haline acırsın . Ben kime yanmışım diye yanarsın ...
Ölümüne üzer seni dayanırsın ..

Neden mi ?

Çünkü hayat yazar sen sadece oynarsın...  dance:)

Reyya