Almanya Aile Birleşimi Kefil Durumu

Başlatan Pegasuss, Mayıs 19, 2012, 09:36:21 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Pegasuss

Slm Arkadaşlar konuyu yanlış yeremi açtım bilmiyorum ama. bir kaç sorum olacak. Benim eşim Almanya'da öğrenci part time çalışıyo 365 euro maaş alıyo ben vizeye başvuru yapacağım gelecek hafta. eşimin abisi ile annesi bize kefil olacaklar. şimdi eşimden istenen belgeler şunlar pasaport fotokopisi, oturum fotokopisi ve evlenme cüzdanı fotokopisi kendisi türk vatandaşı. acaba kefil durumuyla vize başvurusu yapan varmı ekstra belge ne göndermesi gerek bana bilgi verebilirmisiniz lütfen. bu durumda olan varsa veya bilgisi olan varsa Yardımcı olurmusunuz lütfen 

yeliz_orhan

c) Gelir hesabı:

Alman yabancılar daireleri, Sosyal Kanun Kitabı 5'inci bölümünün (5. Sozialgesetzbuch) sosyal yardım (Hartz) aylık ödemelerine ve konut/kira masraflarına yüzde 10 – 20 arasında miktar ilave etmekle ortaya çıkan rakamı, aileyi geçindirmek için gereken aylık gelir olarak, aile birleşimi için şart koşmaktadır.

Örnek : Bir kişinin, Türkiye'den eşini ve 15 yaşındaki çocuğunu aile birleşimden yararlanarak Almanya'ya getirmek için başvuruda bulunduğu ve kira masraflarının 300 EUR olduğu düşünülürse, kendisinden en az ;

Kendisi için 347 EURO

.                gelecek olan ikinci şahıs için 311 EURO

.                çocuk için 276 EURO

.                kira masrafları 300 EURO

.                yüzde 10 = toplam 1.357,40 EUR  tutarında gelire sahip olduğunu belgelemesi istenecektir. Bir başka ifadeyle, Yabancılar Dairesi, gereken vizenin verilmesi için yaklaşık 1.400 EURO civarında aylık gelirin belgelendirilmesini şart koşacaktır.

d) Alman vatandaşları için aile birleşimi:

Aile geçimini sağlama yükümlülüğü evvelce aile birleşimi için Alman vatandaşlarına şart koşulmaz iken, yeni Alman İkamet Yasası Alman vatandaşlarını da bu yükümlülük kapsamına almıştır.

ARKADAşIM ALMANLAR BU HESABI YAPIYOR ONA GÖRE ONAY VERİYOR . BENİM BİLDİĞİM KADARIYLA 2007 DE KEFİL OLAYI KALKTI. AMA BAZI EYALETLERDE MAAş 200 300 GİBİ EKSK KALDIĞINDA BUNA KEFİL GÖSTERİN DENİLEBİLİYOR İNSİYATİF OLARAK BAZILARINDA DA ÖRNEĞİN 1300 EURO MAAş OLMASI GEREK 1250 EURO MAAş BORDROSU GÖSTERİYO GELİR YETERLİ OLMADIĞI İÇİN RED VERİLİYOR .

Baybars

Alıntı yapılan: Quarhan - Mayıs 19, 2012, 09:36:21 ÖÖ
Slm Arkadaşlar konuyu yanlış yeremi açtım bilmiyorum ama. bir kaç sorum olacak. Benim eşim Almanya'da öğrenci part time çalışıyo 365 euro maaş alıyo ben vizeye başvuru yapacağım gelecek hafta. eşimin abisi ile annesi bize kefil olacaklar. şimdi eşimden istenen belgeler şunlar pasaport fotokopisi, oturum fotokopisi ve evlenme cüzdanı fotokopisi kendisi türk vatandaşı. acaba kefil durumuyla vize başvurusu yapan varmı ekstra belge ne göndermesi gerek bana bilgi verebilirmisiniz lütfen. bu durumda olan varsa veya bilgisi olan varsa Yardımcı olurmusunuz lütfen

Bak maaslar konusunda bir baslik acmistim orda bir link var, oraya girip assagida bit tablo var, ne kadar para gerekli o konuda bilgi alirisn.. bunun yaninda kefil ilede vizeni alirisn, bu sekilde vizesini almis bircok arkadas var burda.. kefil icin gerekli seyi size yabancilar dairesi verecek ismi Verpflichtungserklärung ama olurda esinin bagli oldugu yabancilar dairesi belki baska türde bir kagit ayarlar yada hic kagit hazirlamadan siz böyle basvurunda diyebilir.. tabiki en gecerli sonuc size kefil olacaklar bunu yabancilar dairesine direk sorarsa daha iyi olur..

bu o konu hakkindaki baslik:

https://www.almancax.com/forum/index.php?topic=19135.0

Pegasuss

benim şimdi bu ayın 19 unda randevum var bana söyledikleri  belgeleri ayarladım hepsi tamam kef,l durumum olduğu için acaba benden extra belge isterlermi isterlerse hangi belgeler ve eşimden hangi belgeleri isteyecekler, eşimin ben başvuruyu yaptıktan sonra yabancılar şubesine gitmesi gerekiyomu yoksa adresinden çağırıyorlarmı nasıl oluyo bu dediğiniz belgeyi (Verpflichtungserklärung(  benden burdaki alman konsolosluğumu isticek yani almanyadan bunun posstalanmasımı gerek kafam karıştı gerçekten  lütfen  bana yardımcı olun...Ben basvurumu yaptıktaktan sonra eşimin orda götürmesi gereken belgeler neler kefil durumu olduğu için nasıl bir süreç işliyo başvurudan sonra. lütfen bana yardımcı olurmusunuz? saygılarımla...

Bis Zum Ende

Alıntı yapılan: Quarhan - Haziran 10, 2012, 05:34:58 ÖS
benim şimdi bu ayın 19 unda randevum var bana söyledikleri  belgeleri ayarladım hepsi tamam kef,l durumum olduğu için acaba benden extra belge isterlermi isterlerse hangi belgeler ve eşimden hangi belgeleri isteyecekler, eşimin ben başvuruyu yaptıktan sonra yabancılar şubesine gitmesi gerekiyomu yoksa adresinden çağırıyorlarmı nasıl oluyo bu dediğiniz belgeyi (Verpflichtungserklärung(  benden burdaki alman konsolosluğumu isticek yani Almanya'dan bunun posstalanmasımı gerek kafam karıştı gerçekten  lütfen  bana yardımcı olun...Ben basvurumu yaptıktaktan sonra eşimin orda götürmesi gereken belgeler neler kefil durumu olduğu için nasıl bir süreç işliyo başvurudan sonra. lütfen bana yardımcı olurmusunuz? saygılarımla...
Kardeş bukadar panik yapmana gerek yok.
ayın 19 da randevuna git senden istedikleri evrakları götür extra evrak isterler ise sana orda söyler memur sende fax veya posta ile yollarsın. Başvurunu yaptıktan snra evraklarını almanyaya eşinin bulundugu yere yolluyorlar onlarda inceledikten snra eşine mektup ile randevu veriyorlar, verilen randevuda götürmesi gereken evraklarda yazılı oluyor. eşin evrakları verdikten snra eğer maaşın yetiyorsa eğer kefil durumun var ise bi sıkıntı olmadan alırsın vizeni.

şimdi eşinin yapacaği hiç birşey yok sadece senin başvurduktan sonra evrakların almanayaya gitmesini bekle gittikten sonra sıra eşine gelio oda kefilleri n 3 aylık maaş bodrosuyla birlikte gider imza atarlar ve iş biter hepsi bu.  okey:)

Pegasuss

çok teşekkü ederim saolun gerçekten başvuru yaklasştıkça çok panik olmaya başladım acaba eksik bişi olur mu falan diye. bi an önce alsaydım gitseydim  hayırlısıyla. çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için herşey gönlünüzce olsun Allah razı olsun: :)

Bis Zum Ende

Alıntı yapılan: Quarhan - Haziran 10, 2012, 06:36:35 ÖS
çok teşekkü ederim saolun gerçekten başvuru yaklasştıkça çok panik olmaya başladım acaba eksik bişi olur mu falan diye. bi an önce alsaydım gitseydim  hayırlısıyla. çok teşekkür ederim yardımcı olduğunuz için herşey gönlünüzce olsun Allah razı olsun: :)
Nereden başvuruyorsun hangi konsolosluktan?

Pegasuss