Evlilik ve sorunları

Başlatan mybird77, Ocak 05, 2012, 08:11:07 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mybird77

çok teşekkürler çok güzel olayı analiz edip açıklamışsın,umarım daha fazla detaylar ortaya çıkar ve insanlarımız bilinçlenir.saygılar.

xmcraex

kardesim yanlis anlasilmasin ama biraz daha karsindaki kisiye bagli
benim esimde alman.Allah razi olsun is den geliyorum yemegimi hazirliyor cay kahve yemekden sonra birde oda 8 saat altenpflege isinde calisiyor

mybird77

Kardeşim burda yalnış anlasilmalar oluyor senin yanlış anladigin gibi,benim kimseyi kötüledigim yok,ben sorunların nasıl daha kolay çözümlenebileceğini anlatacak değerli insanlarımıza ihtiyaç duyuyor ve konuyu bu şekilde actigima inanıyorum.saygilarimi sunuyorum.

Reyya

benimde eşim alman. size en iyi cevabı zaten Bthnkdgn vermiş..almanların genelinde hepbendecilik var. BTHNKDGN herşeyi iyi gözlemlemiş. kişileri olduğu gibi kabul etmekten başka çare yok. karşılıklı konuşsanızda  bu böyledir. benimde sorunlarım bir başka türlü. herkese Allah yardımcı olsun.

mybird77

Kardeşim demissinki sorunların farklı ama bak ben türlü sorunların nasıl çözümlenebileceğini burda forumda değerli üyelerin katilimlari ile bulunabilecegine inanıyorum,sende paylaş acilirsin ve sorunlara daha farklı çözümler bulabilirsin.saygılar ve selamlarimi sunarim

ckokler

Genel'de Alman kadin - Türk erkek iliskisine örnek verilmis. Ancak esimin ailesinde gözlemledigim Alman - Alman iliskisine örnek vermek isterim, olaya bakis acisi kazandirmak icin.

Esim'in ailesinde genelde herseyi kadin yapiyor, temizlik, alisveris, yemek vs. kayinpederin tek yaptigi sey yemek sonrasi masa toplanmasina yardim etmek. Ancak kendisini hic bir zamanda esine "bana su getir", "surayi bir topla" gibi emir verici cümleler söylerken duymadim. Her nekadar kendileri 30 yildan fazla süredir evli olsalar da, birbirlerine karsi saygi her zaman devam ediyor.

Kendi iliskime gelince, esimde bu aile yapisi ile büyüdügü icin bu konularda zorluk cekmiyoruz. Ama bu degil ki, haftasonu ev temizligi yapilirken ayaklarimi uzatip TV izliyorum. Yapabilecegim konularda esime yardimci oluyorum, haliyle kendisi de bunu bekliyor. Yemeklerten sonra, eger bulasigi o yikiyorsa, en azindan bende kuruluyorum. Sonucta bunlarda esinize saygi göstergesi. Bende ayni saygiyi kendinsinden bekliyorum, ki cok sükür görüyorum.

Maddi konulara gelince de, evin tek maasi su anda kendi maasim olsada, ben gündelik harcayacagim parayi ayirip gerisini ortak hesapta tutuyoruz. Sonucta tek maas oldugu icin o harcamis, ben harcamisim cok da bir önemi olmuyor.

Son olarak da, yorumlar arasinda TR'den gelip burada düsük profilli islerde calisma konusunda ki ön yargi ile ilgili bir iki kelam etmek isterim. Genel de, bu forumda 8-9 aydir takip ettigim bir serzenis bulunmakta. Almanya'ya gelip markette calismak, temizlikci olmak vs. gibi. Ancak Almanya'ya geldikten sonra daha iyi gözlemleme sansim oldu konuyu. Bir cok arkadas TR'de ne oldugunu unutarak burada kiyaslama yapiyor. Mesela bir arkadasimiz temizlikci oluyorlar, ancak Türkiye'de de o arkadas zaten bir firma da gidip müdür olmayacak profilde.Bazen bu konun abartildigini görüyorum. Yani TR'de büyük bir firmada makina mühendisi olarak calisan arkadas, buraya gelipte markette calismiyor. Calisiyorsada kendine yazik ediyor. Buarada yanlis anlasilmasini istemem, temizlik isinde calismak kesinlikle asaglayici bir is vs. degildir, sadece kiyaslama amacli yazmak istedim.

Reyya

işte ben hep bunu söylemek istedim. bir üniversite mezunu veya türkiyede iyi konumda bir işden ayrılıp, almanyaya gelen kişi, temizlik işinde çalışamazzz!!  kim yargılıyorsa yargılasın. (bunun adı iş beğenmemek falan değil.)   ben bu konumda olan kişilerin, almancalarını ilerletip, istediği meslek dalında, meslek kursu almalarından yanayım.

mybird77

Açıklamalar çok yararlı,devaminin gelmesi dileğiyle,saygılar.

3,14

--> Alman ve Türk evlilikler genellikle yürümüyor. Ama kaderde varsa tabi ki iyi anlaşıyorlar. :)

esma 41

Alıntı yapılan: 3,14 - Ekim 03, 2012, 12:08:28 ÖS
--> Alman ve Türk evlilikler genellikle yürümüyor. Ama kaderde varsa tabi ki iyi anlaşıyorlar. :)

Is 'kader'de var ise ' ile bitmiyor sevgili onur :)
Biraz'da emek vermek lazim.
Ama alman - türk evlilkleri genelde iyi yürümüyor haklisin , dedigim gibi
kaderden önce baska 'sorunlari' görmek ve cözmek lazim.

Insanlara nasil davrandigimiz , kendimizle alakali.
Kader ?? Uzun bir Konu , yeni Konu acmak lazim :)

3,14

Alıntı yapılan: esma 41 - Ekim 06, 2012, 11:11:18 ÖS
Is 'kader'de var ise ' ile bitmiyor sevgili onur :)
Biraz'da emek vermek lazim.
Ama alman - türk evlilkleri genelde iyi yürümüyor haklisin , dedigim gibi
kaderden önce baska 'sorunlari' görmek ve cözmek lazim.

Insanlara nasil davrandigimiz , kendimizle alakali.
Kader ?? Uzun bir Konu , yeni Konu acmak lazim :)

--> Ben mi açsam? ;D