Almanya Aile Birleşimi Tecrübeleri

Başlatan mrv_mrt, Nisan 03, 2007, 11:53:03 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

faferdiakin

Alıntı yapılan: MAME - Aralık 03, 2007, 02:43:19 ÖS
slm arkadaşlar ben nişanlım alman vatandaşı turist olarak gidip orda nikah yapmak istiyorum vize için ne tür evraklar istiyeceklerini bilen varsa bana yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü 3 yıldır nişanlıyım artık sevdiyime kavuşmak istiyorum Allah hepimizin yardımcısı olsun bilgilerinizi bekliyorum

arkadasim her kafadan bi ses duyma.goggle den ara."almanya vize randevu" de karsina cikacak almanya konsoloslugu sitesinin vize randevu telefonunu ara orada SENIN DURUMUNA GORE BILE DEGISEN OZEL BELGELER OLABILIR bunlari yazdiriyolar sana.merak etme telefonda konustugun uzman kisi senden fazlasini istiyo eksigini istemiyo..yani vize basvurusuna gittiginde orada fazla siyla hazir olmus oluyosun..bende senin gibiyim ve suan almanyadayim bu 4 uncu gelisim.simdi sinavlara hazirlanip hasipse temelli gelicem.basarilar.

faferdiakin

arkadaslar bu arada dun almanyada bi kanalda göc yasasiyla ilgili dil zorunlulugunu aciklayan bi konusma dinledim...alman parlementosunun bit temsilcisiydi ama takdir edersiniz ki ismini bilmiyorum :)bizim tayyiplere benzemiyolar orasi kesin :)neyse sonucta dedigi suydu"biz bu tasariyi cikardik cunki insanlar toplumun bir parcasidir.topluma dahil olmalari geldiklerinde aileleriyle daha bi entegre olmalarini istedik.bunun icin en azindan 300 kelime almanca kapasitelerinin olmasini istedik.boylelikle buradaki esleriyle disari ciktiklarinda eslerinin yukunu hafifletmis olucagimizi  dusunuyoruz.ama goruyoruzki bazi SIKINTILAR doguyor.biz suan bu SIKINTILARI gozlemliyoruz.bi sure sonra bu kanunu degerlendiricez ve bakicaz bu kanun insanlarin uyumunu ve ailesini zorami sokuyor yoksa amacimiza ulasti ve sorunlar azaldimi diye.bundan sonra atilacak adimlari tekrar gozden geciricez"diye özetleyebilirim.yani tercuman arakadasin dedigine gore bi muddet sonra bu yasa iptal olursa kimse sasirmasin.ama bu demek degil ki"o zaman i bekleyelim dil ögrenmeyelim"..kesinlikle yanlis.benim annem 20 senedir burada ve dil bilmedigi icin 50 yasindaki kadini simdi cocuk gibi kursa gonderiyolar.yani buraya gelsek bile yine almanca sart..HEMIDE SART OGLU SART :)..onun icin varsa yoksa DIL OGRENMEK ZORUNDAYIZ..ins iptal olurda nisanlilar evlenir(Benim gibi)almanyada eslerinin yaninda ogrenirler.
herkese kolay gelsin.

melih0031

arkadaşlar mrb ben 25,10,07 de ankarada sınava girmiştim ve bugun geldi sınav sonucum kargo arcılığıyla.ve çok sevindim 66 ile geçmişim.şimdi daha önce kazanıp konsolosluğa müracat eden arkadaşalrım beni nasıl bişe bekliyo anlatabilirlermi acaba.yarınarayıp randövü alacam ve kendim gidecem konsolosluğa daha önce gittimde evraklarımı almadılar.sınav belgesini getirmemi istediler acaba götürdüğüm zaman herhangi bi aksilk çıkabilirmi bu konuda bilgisi olan arkadaşlarım yazarsa sevinirim.herkesin Allah yardımcısı olsun.

melih0031

mahqum28

faferdiakin..O programı bende ızledım..Bu yasanın bir deneme süreci oldugunu duyunca az da olsa sevindim..Bana göre bu yasanın iptali icin agır bi sekılde tepkı gösterilmesi gerekir..!! Ondan sonra geri donup bu yasaya tekrar bakcaklarını dusunuyorum.Acıkcası sahsen ben tepkımı nasıl gostercegımı bılmıyorum.!! şeytan dıyo git o almanla dairelerinin önüne zincirle kendini:)):))Ama ne olursa olsun bu almacayı ogrenmek şart..!!!

koksaltunc

melih0031 slm tebrik ederim kardesim kazanmıssın sınavı, bende aynı tarihte girdim ama henuz gelmedi bu hafta cok yogundu ust uste ikigun sınav oldu onun icinmi gecikti acaba beklemek cok zor,sanıyorum alfebetik sıraya göre gönderiyorlar ben 4 gundur arıyorum Ankara gotehe yi inanın herseferinde baska bir yanıt aldım kime inanacagımızı şasırdık,aslında hepimizin mail adreslerini yazdırdılar ikisatır cevap yazsalar ölecekler herhalde,sanki devlet sırrı sınav sonucu söyleyemeyiz diyip duruyorlar bizlerle istedikleri gibi oynuyorlar.

faferdiakin

melih arkadasim tebrik ediyorum oncelikle seni.
iyi da hocam hadi paylas bizimle sorulari ne sekilde sorduklarini sana davranislarini vsvsvs iste ne biliyim biseyler anlat ki bilelim bizi ne gibi bir mendeburlar bekliyo :) uzun uzun gerekirse detayli anlat..bakarsin aramizda bazilari detaylardan anlarlar.hatta hatirlayabiliyorsan ornek sorulardan da yaz ltf......
ve sence sinava girecek arkadaslar  neyi yapsalar daha iyi olur...senin gozlemin nedir bu sinavin zorluk kolaylik derecesi hakkinda?

koksaltunc

Slm arkadaslar az önce uzun ugraşlar sonucu bir mail aldım gotehe den ve 59 puanla gine basarısız olmusum yani 1 puanla kalmısım. ??? ???Mektup kısmı beni yaktı okadarda yazmısdım kurallarına uygun ama 5 gelmis mektuptan oda 5 puanlık forum doldurmadan gelmişdir mektuba bugune kadar söylenen ve ornek sınavdaki gibi baslangıc sonuc bölumunu birde biseyler yazmak yetmiyormus mektuba 0 vermisler ben hepsinide yazmısdım baslangıc ve sonuc konuyuda anlamıs ve ona görede bişeyler yazmışdım nasıl sıfır geldi anlamadım.mektup kısmına cok calısın arkadaslar.
Bu sınava tekrar okunma ve degerlendirme anlamında itiraz etme hakkımız varmı bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.

ikra

Alıntı yapılan: koksaltunc - Aralık 05, 2007, 03:32:36 ÖS
Slm arkadaslar az önce uzun ugraşlar sonucu bir mail aldım gotehe den ve 59 puanla gine basarısız olmusum yani 1 puanla kalmısım. ??? ???Mektup kısmı beni yaktı okadarda yazmısdım kurallarına uygun ama 5 gelmis mektuptan oda 5 puanlık forum doldurmadan gelmişdir mektuba bugune kadar söylenen ve ornek sınavdaki gibi baslangıc sonuc bölumunu birde biseyler yazmak yetmiyormus mektuba 0 vermisler ben hepsinide yazmısdım baslangıc ve sonuc konuyuda anlamıs ve ona görede bişeyler yazmışdım nasıl sıfır geldi anlamadım.mektup kısmına cok calısın arkadaslar.
Bu sınava tekrar okunma ve degerlendirme anlamında itiraz etme hakkımız varmı bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.
köksal bey çok üzüldüm..sizin adınıza...1 puanla kaçırmak çok kötü bır duygu olsa gerek..
mektupta zorlanmışsınız sanırım...ama eğer dediğiniz gibiyse yani konuyu anlamış ve gıriş sonuç cümlelerini yazdıysanız sıfır almanız imkansiz....bence gidin ve araştırın....

yildirim20005

Alıntı yapılan: koksaltunc - Aralık 05, 2007, 03:32:36 ÖS
aynı durumla bende karsılastım koksal bey bende ilk sınavda 59 aldım sozlude dusuk almıstım ikinci sınavda ise 60 aldım bu seferde 27 doğrum cıkmadıı için kaldım ama üçüncü sınavdan 90 alıp geçtım moralinizi bozmayın hayırlısı olsun

koksaltunc

Slm arkadaslar ilginize tsk ederim üzülmemek elde degil.örnek sınava göre benim gecmem gerekli mektuba hiç bişey yazmayana 0 verilir ben herseyini yazdım yanlıs yazsam bile biraz puan gelmesi lazımdı benim üzüldugum bu 1 puan bile verilmezmi hiç bişey anlamıs degilim şimdi muracaat edecem ve tekrar okunmasını ve degerlendirilmesini isteyecem sınav kagıdımın.elbette tekrar girip kazana biliriz sizlerde yasadınız bu sitresi bilirsiniz.aradım gun alamak için sınava 4 aya gun veriyorlar. valla uzun zamandan beri içki surmuyordum agzıma oturdum içiyorum. :'(

ikra

Alıntı yapılan: koksaltunc - Aralık 05, 2007, 03:59:54 ÖS
Slm arkadaslar ilginize tsk ederim üzülmemek elde degil.örnek sınava göre benim gecmem gerekli mektuba hiç bişey yazmayana 0 verilir ben herseyini yazdım yanlıs yazsam bile biraz puan gelmesi lazımdı benim üzüldugum bu 1 puan bile verilmezmi hiç bişey anlamıs degilim şimdi muracaat edecem ve tekrar okunmasını ve degerlendirilmesini isteyecem sınav kagıdımın.elbette tekrar girip kazana biliriz sizlerde yasadınız bu sitresi bilirsiniz.aradım gun alamak için sınava 4 aya gun veriyorlar. valla uzun zamandan beri içki surmuyordum agzıma oturdum içiyorum. :'(

köksal bey yapmayın...bu sitede bızlere yenilmek yok başarmalıyız diyen siz değilmiydiniz.....eminiki bir yanlışlık olmalı...mektubun 0 olması imkansiz......kesınlıkle gıdın ve görüşün hiç vakıt kaybetmeden....

ikra

Alıntı yapılan: melih0031 - Aralık 04, 2007, 05:04:22 ÖS
arkadaşlar mrb ben 25,10,07 de ankarada sınava girmiştim ve bugun geldi sınav sonucum kargo arcılığıyla.ve çok sevindim 66 ile geçmişim.şimdi daha önce kazanıp konsolosluğa müracat eden arkadaşalrım beni nasıl bişe bekliyo anlatabilirlermi acaba.yarınarayıp randövü alacam ve kendim gidecem konsolosluğa daha önce gittimde evraklarımı almadılar.sınav belgesini getirmemi istediler acaba götürdüğüm zaman herhangi bi aksilk çıkabilirmi bu konuda bilgisi olan arkadaşlarım yazarsa sevinirim.herkesin Allah yardımcısı olsun.
hayır bir aksilik çıkmıyor...tum evrakları teslim ediyorsunuz  ve 8 hafta içerisinde size cevap vereceğiz diyorlar....krkmayın şimdilik soru falan sormuyorlar...

kaptankartal

selam arkadaslar, öncelikle köksal beye gecmis olsun diyeyim, ama arkadasin da dedigi gibi siz herkese moral veriyordunuz, simdi moralinizi bozmak size uymadi. insAllah gelecek sefer kesin basarirsiniz.zaten bu kanunun cikarilmasindaki amac uyumdan cok almanyaya gelecekleri zorluk cikarip caydirmaya yönelik, kolay pes etmek yok sonuna kadar mücadele edebilenler eninde sonunda kazanacak.

kaptankartal

bu arada benim bir sorum olacak, sinava müracaat etmek icin herhangibir evrak gerekiyormu, nasil müracaat edebiliriz, daha konsolosluga herhangibir evrak vermedik, ama siranin coklugunu gözönüne alarak simdiden basvurabilirmiyiz, ilgilenen arkadaslara tesekkurler....

mesut2726

Evet Köksal Abi bize sürekli moral veren sendin pes etmek yok hadi toparlan biraz başaracağız ...! Hiç bişeyin sonu değil  değilmi !

yakisikli_star

selam arkadaslar ALLAH herkesın yardımcısı olsun .ben sınava gırenlerden bırz bılgı ıstıyorum yardımcı olurlarsa sevınırım mehtup dedıler nasıl bır mektup? dınlemelı bolum nasıl okumalı bolumde neler cıkıyor bılgı verırsenın sevınırım .saygılar