Almanyada üniversite eğitimi

Başlatan westist, Temmuz 25, 2012, 07:20:59 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

westist

lise eğitimime iki yıl kala her genç gibi üniversite için araştırmalarıma başladım. yurtdışı bana daha cazip geliyor, aslında aklımda ingiltere vardı ancak okul harç parası ve yaşam maliyetlerini karşılayacak maddi durumumuzun olmadığı için başka alternatif aradım. sonunda almanyaya yoğunlaştım. internetten okuduğuma göre okul harcı yok üniversitelerde, olanlarda 500 euro^yu geçmiyormuş... benim okumak istediğim bölüm öğretmenlik. ancak tarih-ingilizce öğretmenlikleri arasında kaldım.

sizler almanyada yaşıyan büyüklerim olarak bana yardım edebilirsiniz diye konuyu burada açmak istedim.

orada üniversite eğitimi için Türkiye'de hangi sınavlara girmek ve kaç puan almak gerekir?
almancam yok, hazırlıkta öğrenmek ne kadar mümkün?

aklıma gelmeyen sorular var, sizin bu genç kardeşinize önerebileceğiniz şeyler varsa lütfen yazın.. teşkkülerimi sunarım. şimdiden Allah razı olsun...

fuk_18

almanyada okumak icin oncelikle ya kefil bulcaksin almanyadan yada hesabina 8150 euro yatirip bloke koydurcaksin almanyada ogrenci iken her ay 750 euro ceke bilceksin en fazla ilk once bunlari yapman laim avrupada okumak icin ise turkiyede 4 yillik bir universiteyi kazanmis olman gerek 4 yillik uni kazandiginda yurt disindaki universitelre internetten online basvuru yapacaksin ve eger kabul edilirsen ve sartlarin olgunlasirsa maddi durumun yani yukarda yazdigim o sekilde vize alina biliyor

westist

Alıntı yapılan: fuk_18 - Temmuz 25, 2012, 09:09:23 ÖS
Almanya'da okumak icin oncelikle ya kefil bulcaksin Almanya'dan yada hesabina 8150 euro yatirip bloke koydurcaksin Almanya'da ogrenci iken her ay 750 euro ceke bilceksin en fazla ilk once bunlari yapman laim avrupada okumak icin ise turkiyede 4 yillik bir universiteyi kazanmis olman gerek 4 yillik uni kazandiginda yurt disindaki universitelre internetten online basvuru yapacaksin ve eger kabul edilirsen ve sartlarin olgunlasirsa maddi durumun yani yukarda yazdigim o sekilde vize alina biliyor

peki türkiyede herhangi bir ilde/ilçede kazanmış olmak fark etmiyor sanıırım, doğrumudur?  peki şunu merak ediyorm ben, dediğim gibi eğitim fakültesi istiyorm ben. türkiyede herhangi bir öğretmenlik kazanmış olsam, yani demek istediğim şu; burda türkçe öğretmenliği kazanmış olsam ama almanyada ingilizce öğretmenliği okumak istesem, bu mümkün müdür?

fuk_18

westist

fuk_18

kusura bakma devamini getiremeden ok ledim sunu demek istiyorum turkiyede 4 yillik bir universiteyi kazanmis olmaniz lazim yer fark etmez ama o kazandigniz bölümü okumaniza izin veriliyor internette sirf bu islerle ugrasan firmalar var onlarada email atarak yada telefonda goruserek bilgi alabilirsiniz

westist

Alıntı yapılan: fuk_18 - Temmuz 25, 2012, 11:11:39 ÖS
kusura bakma devamini getiremeden ok ledim sunu demek istiyorum turkiyede 4 yillik bir universiteyi kazanmis olmaniz lazim yer fark etmez ama o kazandigniz bölümü okumaniza izin veriliyor internette sirf bu islerle ugrasan firmalar var onlarada email atarak yada telefonda goruserek bilgi alabilirsiniz

anladım, o dediğiniz firmalar sanırım danışmanlık şirketleri... onlar baya tuzlu bir ücret istiyorlar danışmanlık için yalnız.  almanya'nın soğuk bir ülke olduğunu söylüyorlar. tüm ülke için bu aynı mıdır ? sıcak geçen yerler neresidir? (sogugu sevmiyorum açıkcası)

fuk_18

almanyanin sicak yeri yok zaten 352 bin metre kare her yeri ayni hemen hemen sicak ulke istiyorsan ispanya italya gibi ulkelere turkiye ile ayni konumda

westist

almanyadaki üniversiteleri inceleyebileceğim türkçe destekli bir site var mı acaba?

fuk_18

bilmiyorum ben hic bakmadim turkce olarak nette arayin bi isterseniz