B1 Sınavında çıkan sorular ve mektup örneği

Başlatan mera67, Ağustos 07, 2011, 07:18:54 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aysunnn

mrb ben cumartesi gunu b1 sinavina giricem .. ve konusmadan dolayi cok heycanliyim konusamicam die korkuorum .. gelen insanlari da cok sträng dediler ... :(  ve konusmasindan hic anlamadigim ve bilmeye bi arkadasimla giricem ..:( bu yuzden cok korkuorum .. benide yakarmi ? oi konusamazsa bende konusamam :( bilmiom... bu konu hakkinda bilgi sahibi olanlardan destek bekliorum.. bide onceden cikmis sinav mektuplarinida yazarmisiniz?yakin zamanda ...

Reyya

Alıntı yapılan: aysunnn - Temmuz 25, 2012, 08:15:55 ÖS
mrb ben cumartesi gunu b1 sinavina giricem .. ve konusmadan dolayi cok heycanliyim konusamicam die korkuorum .. gelen insanlari da cok sträng dediler ... :(  ve konusmasindan hic anlamadigim ve bilmeye bi arkadasimla giricem ..:( bu yuzden cok korkuorum .. benide yakarmi ? oi konusamazsa bende konusamam :( bilmiom... bu konu hakkinda bilgi sahibi olanlardan destek bekliorum.. bide onceden cikmis sinav mektuplarinida yazarmisiniz?yakin zamanda ...

en zoru bu işte.karşıdaki partnerini anlayamamak.bence karşındaki konuşamazsa bile sen konuş.yani sen yönetmeye gayret et. size verilen konu hakkında aklına ne geliyorsa konuş.yeterki susma.partnerin konuşamazsa merak etme o senin puanını etkileyemez.zaten o zaman devreye öğretmenler giriyor.
birde lütfen iyice araştır. B1 sınav mektup örneklerimi ben yazdım 18 tane var. A2..SINAVI hakkında diye açılan konu başlığının içinde var.

ask kızı:)

Arkadaslar bise sorucam ben b1 sinavina bugun girdim ve ikinci kez ben konusmayi mektupu b1 olraak kazansm ama hören ve  lesen kötü olursa yani a2 genede b1 serftifikasini alirmiyim ???

Reyya

Alıntı yapılan: ask kızı:) - Temmuz 27, 2012, 02:05:28 ÖS
Arkadaslar bise sorucam ben b1 sinavina bugun girdim ve ikinci kez ben konusmayi mektupu b1 olraak kazansm ama hören ve  lesen kötü olursa yani a2 genede b1 serftifikasini alirmiyim ???

evet kazanırsın. şöyle şeçenekler var söyleyim aşk kızı
sprechen+schreiben(mektup) bölümlerinden B1 alıp, hören ve lesendan A2 aldığında DİREK B1 KAZANIYORSUN.
hören-lesen+ sprechen bölümlerinden B1 alıp, schreiben(mektup) A2 aldığında DİREK B1 KAZANIYORSUN.

şayet senin mektup ve sprechen bölümün B1 notu ise, ama hören ve lesen bölümün iyi değilse, merak etme ,,iki bölüm iyi olunca B1 i alıyorsun. :)

Reyya

dikkat edersen önemli olan sprechen bölümü. onu mutlaka B1 seviyesinde yapılması zorunlu. senin sprechen iyi geçtiğine göre sorun değil.  okey:)

Allah  razi olsun canim yaaa verdigin cevap rahatlatti beniii

arkadaslar benim mektupum sinavda cikan  bir firmadan 6 tane sandalye aliyosunuz  ve 3 tanesi kaputt cikiyoo ve sonra bunlar hakkinda mektup yaziyosun 

ney kaputt `?
neden size cok acil lazim sandalyeler
f firmanin ne yapmasini tavsiye edersiniz
ve firma sizin istedignizi yapmasssa siz ne yaparsiniz

simdi benim mektup geliyoo

Sehr geerhte Damen und Herren,
ich habe letzte woche aus dem katalog 6 stühle bestellt.Die stühle sind gestern gekommen .Drei waren kaputt.ich habe Sie angerufen.Das telefon bei Ihrer Firma funktioniert nicht.Deswegen schreibe ich ihnen eine Email.ich brauche die stühle , weil ich meine familie eingeladen habe.'
sie kommen an kommende wohnende .schinken sie mir bitte neue die stühle.'
Wenn sie mir nicht die stühle schicken .
ich darf sie bitten die stühle entweder zu reparieren oder umzutauschen falls das nicht möglich ist .Würde ich sie  um erstatung des kaufpreises bitten.
Bitte schreiben sie  mir eine Email uns machen sie einen termin aus.
Ich bedanke mich für das Verständnis.
in der hoffung einen positiven nachricht verbleibe ich.
Mit freundlichen grüßen
isminiz

aysunnn

Alıntı yapılan: Reyya - Temmuz 26, 2012, 11:55:11 ÖÖ
en zoru bu işte.karşıdaki partnerini anlayamamak.bence karşındaki konuşamazsa bile sen konuş.yani sen yönetmeye gayret et. size verilen konu hakkında aklına ne geliyorsa konuş.yeterki susma.partnerin konuşamazsa merak etme o senin puanını etkileyemez.zaten o zaman devreye öğretmenler giriyor.
birde lütfen iyice araştır. B1 sınav mektup örneklerimi ben yazdım 18 tane var. A2..SINAVI hakkında diye açılan konu başlığının içinde var.
slm reyya ... ben dun sinava girdim .. inanilmaz heyecanliydim. sprechende hocayla muhabbet ettik. kendimi tanittim annemle babamla ilgili bisiler sordu.. hepsini yanitladim.. elindeki kagida b1 isaretledi...bana cikan resim online einkaufendi. resimde bi pc , icinde einkaufwagen, ve wagenin ici doluydu neler var die soledim..online alisveris yapip yapmadigimi, neler aldigimi, nerelerde alisveris yaptigimi, neyi aldigimi falan sordu..pruferin b1 yapti elindeki kagida..
sonra dialaogen geldi .. bi tanidiginiz size gelio ama bilgi tam olarak nerelerden alisveris yapildigini.. partnerimle ben de plan yapcaktik.. ben baya seri konustum .. pruferinin sorularini anladigimi belli ettim ve onunla genel olara muhattap oldum. sakalastik bile :D dialog icinde elindeki kagida b1 isaretledi gozum ordaydi cunku :P onunla ilgilide bisiler sordu ... simdi ben b1 i almismiyimdir sprechenden ...?? heycanla bekliom sonucu ...

aysunnn

b1 bana cikan mektup...E-Mail olarak;
siz istiyordunuz cocugunuzu nachtmittagsbetreuung a vermek in der schule.. okulun sekreterine yazin
    .. neden vermek istiyorsunuz ?
    .. mittagessen
    .. kosten
    .. fur die nachtmittagsbetreuung information
benim yazdigim mektup...
    ...
Liebe Frau Coleman
ich bin von Zeynep SOYISIM mutter... ich muss jeden nachtmittags arbeiten und meine tochter bleibt immer alleine zu Hause... Bis ich und mein mann kommen. deshalb möchte ich meine tochter in der Schule fur Nachtmittagsbetreuung anmelden ... können Sie mir bitte über Nachtmittagbetreuung informationen geben? Haben Sie fur die Betreuung mittagessen ? und ich habe noch eine frage ; wieviel muss ich für die Nachtmittagsbetreuung bezahlen ...?
über einen Termin würde ich mich sehr freuen ...
ich warte auf Ihr Antwort
Vielen Dank
mit ferundlichen grußen
Aysun...
....
hatirladigim bu.. eksigi var biraz ama mektubun cogu bu yani ne diosunuz ?

Reyya

Alıntı yapılan: aysunnn - Temmuz 29, 2012, 05:17:32 ÖS
b1 bana cikan mektup...E-Mail olarak;
siz istiyordunuz cocugunuzu nachtmittagsbetreuung a vermek in der schule.. okulun sekreterine yazin
    .. neden vermek istiyorsunuz ?
    .. mittagessen
    .. kosten
    .. fur die nachtmittagsbetreuung information
benim yazdigim mektup...
    ...
Liebe Frau Coleman
ich bin von Zeynep SOYISIM mutter... ich muss jeden nachtmittags arbeiten und meine tochter bleibt immer alleine zu Hause... Bis ich und mein mann kommen. deshalb möchte ich meine tochter in der Schule fur Nachtmittagsbetreuung anmelden ... können Sie mir bitte über Nachtmittagbetreuung informationen geben? Haben Sie fur die Betreuung mittagessen ? und ich habe noch eine frage ; wieviel muss ich für die Nachtmittagsbetreuung bezahlen ...?
über einen Termin würde ich mich sehr freuen ...
ich warte auf Ihr Antwort
Vielen Dank
mit ferundlichen grußen
Aysun...
....
hatirladigim bu.. eksigi var biraz ama mektubun cogu bu yani ne diosunuz ?

aysun.  okey:).konuşmada B1 aldıysan süper. mektubunda iyi.yazında imla hatan yok. yani yanlış yazmamışsın kelimeleri. bu çok önemli.yinede ufak tefek hatalar olsada.içerik olarak ben iyi buldum.  noktalardan sonra umarım büyük harfle başlamışsındır.ama tüm konunun sorularına cevap vermen çok iyi. sen bu işi başarmışsın. tabii ben burda kesin kazanmışsın diyemem ama gördüğüm kadarıyla mektup ve sprechen(konuşma) iyi geçmiş. biliyorsun, hören+lesen puanın iyi olmasa bile, diğer iki bölümü başarılı geçmiş ise, B1 e ulaşılıyor. benim fikrimi sorarsan, konuşmadan B1 aldım diyorsun, mektubunda iyi. süperrr diyeyim. ben mektubu şu şekilde yaptım. ufak tefek hatalar derken incelersen anlarsın. seninki asla kötü değil,bunu bil.  benim yazdığım mektup şöyle..

Liebe Frau Coleman,
ich bin die Mutter von Zeynep VEYA ich bin Zeyneps Mutter. (senin yazdığın:ich bin von Zeynep SOYISIM mutter. genitivin yanlış. )
1-NEDEN?:Ich muss jeden Nachmittag arbeiten VEYA ich muss nachmittags arbeiten und meine Tochter bleibt immer alleine zu Hause. Bis mein Mann und ich kommen, und  deshalb möchte ich meine Tochter in der Schule fur die Nachtmittagsbetreuung anmelden . ( jeden Nachmittag veya nachmittags yeterli.jeden nachmittags olmaz. ) ama küçük bir ayrıntı bu önemi yok.  :)
2-İNFORMATİONEN: Können Sie mir bitte über die Nachmittagsbetreuung Informationen geben?
3-MİTTAGESSEN: Gibt es wahrend der Betreuung mittagessen? oder Gibt es wahrend der Betreuung etwas zu essen?
  seninkide olabilir ama bu daha iyi.
4-KOSTEN: wieviel kostet die Nachtmittagsbetreuung?

reyya benim mektubum nasil sence cok yanlis varmi???? sence o mektuptan b1i kaparmiyim

Reyya

Alıntı yapılan: ask kızı:) - Temmuz 27, 2012, 11:32:46 ÖS
arkadaslar benim mektupum sinavda cikan  bir firmadan 6 tane sandalye aliyosunuz  ve 3 tanesi kaputt cikiyoo ve sonra bunlar hakkinda mektup yaziyosun 

ney kaputt `?
neden size cok acil lazim sandalyeler
f firmanin ne yapmasini tavsiye edersiniz
ve firma sizin istedignizi yapmasssa siz ne yaparsiniz

simdi benim mektup geliyoo

Sehr geerhte Damen und Herren,
ich habe letzte woche aus dem katalog 6 stühle bestellt.Die stühle sind gestern gekommen .Drei waren kaputt.ich habe Sie angerufen.Das telefon bei Ihrer Firma funktioniert nicht.Deswegen schreibe ich ihnen eine Email.ich brauche die stühle , weil ich meine familie eingeladen habe.'
sie kommen an kommende wohnende .schinken sie mir bitte neue die stühle.'
Wenn sie mir nicht die stühle schicken .
ich darf sie bitten die stühle entweder zu reparieren oder umzutauschen falls das nicht möglich ist .Würde ich sie  um erstatung des kaufpreises bitten.
Bitte schreiben sie  mir eine Email uns machen sie einen termin aus.
Ich bedanke mich für das Verständnis.
in der hoffung einen positiven nachricht verbleibe ich.
Mit freundlichen grüßen
isminiz

biliyormusun hatırlıyorumda ben b1 prüfunga girdiğimde, yazdığım mektup sizinkilerden daha kötüydü. :) gerçek söylüyorum. ayrıca kurstaki arkadaşların yazı imlaları hatta almanca kelimeleri çoğunluğu yanlış yazardı. onlar dahi geçtiler. vAllahi arkadaşlar ikinizinde mektubu bana göre çok iyi.ama  noktadan sonra büyük harflere dikkat etmemeniz dikkatimi çekti .ama  en azından hiç kelime yanlışlarınız yok. ufak tefek hatalar var ama en çok sorulan soruların hepsine cevap vermişsiniz. bunlar hep artı puanlar. bana göre iyi. dikkatimi çeken yancümle bağlaçlarını kullanman olmuş. wenn, weil,...zu ile yaptığın cümle....gibi. diğer arkadaşta deshalb...vs gibi bağlaçlarla bağlamış cümleleri. bunlar mektupta çok önemli olduğunu kursöğretmenleri bizlere söylerdi. birde mektubun gayet höflich.buda güzel. YALNIZ in der hoffung einen positiven nachricht verbleibe ich. cümlen yerine "über positiv nachricht würde ich mich sehr freuen" olabilirdi. sadece bu cümlende hata var gibi.  sprechen ın nasıl geçti .mektuptan bence sende alırsın. ama sprechen ın kesin B1 olması şart. umarım iyidir oda. alkis:)
şimdi  birisi diyecekki, reyya sen öğretmenmisin nerden biliyorsun der ise  şaşmam yani. şimdiden cevap vereyim bari :D :D ben B2 de dahil geldiğimden beri kurslara gittim ve prüfunglara girdim. artık iyi kötü anlıyabiliyorum. öğretmenler benim arkadaşım oldular artık. hahahaa.

kiz burda dikkat etmedim yazilim kuralllarina yoksa sinavda dikkat ettim :)

canim o dedigin inder hoffung eine positive nacricht bizim ögretmen okey dedi sorun olmaz güzel cümle dedi öyle sehr freuen falan demedi yani ins bise demezler ne bilim ins alirim Sprechen süperdi yaaa basta heycandan kekeledim ama olsun sonradan süperdi hep sakalastik lehlerin le yani iyidi benim icin :) ins kazanmissimdir bu sefer :):)

aysunnn

Alıntı yapılan: Reyya - Temmuz 30, 2012, 06:12:32 ÖS
aysun.  okey:).konuşmada B1 aldıysan süper. mektubunda iyi.yazında imla hatan yok. yani yanlış yazmamışsın kelimeleri. bu çok önemli.yinede ufak tefek hatalar olsada.içerik olarak ben iyi buldum.  noktalardan sonra umarım büyük harfle başlamışsındır.ama tüm konunun sorularına cevap vermen çok iyi. sen bu işi başarmışsın. tabii ben burda kesin kazanmışsın diyemem ama gördüğüm kadarıyla mektup ve sprechen(konuşma) iyi geçmiş. biliyorsun, hören+lesen puanın iyi olmasa bile, diğer iki bölümü başarılı geçmiş ise, B1 e ulaşılıyor. benim fikrimi sorarsan, konuşmadan B1 aldım diyorsun, mektubunda iyi. süperrr diyeyim. ben mektubu şu şekilde yaptım. ufak tefek hatalar derken incelersen anlarsın. seninki asla kötü değil,bunu bil.  benim yazdığım mektup şöyle..

Liebe Frau Coleman,
ich bin die Mutter von Zeynep VEYA ich bin Zeyneps Mutter. (senin yazdığın:ich bin von Zeynep SOYISIM mutter. genitivin yanlış. )
1-NEDEN?:Ich muss jeden Nachmittag arbeiten VEYA ich muss nachmittags arbeiten und meine Tochter bleibt immer alleine zu Hause. Bis mein Mann und ich kommen, und  deshalb möchte ich meine Tochter in der Schule fur die Nachtmittagsbetreuung anmelden . ( jeden Nachmittag veya nachmittags yeterli.jeden nachmittags olmaz. ) ama küçük bir ayrıntı bu önemi yok.  :)
2-İNFORMATİONEN: Können Sie mir bitte über die Nachmittagsbetreuung Informationen geben?
3-MİTTAGESSEN: Gibt es wahrend der Betreuung mittagessen? oder Gibt es wahrend der Betreuung etwas zu essen?
  seninkide olabilir ama bu daha iyi.
4-KOSTEN: wieviel kostet die Nachtmittagsbetreuung?
Ayy cok sevindim .. Valla bnde harflere sinavda dikkat ettim :) burda telden yazinca zorlandim :) ama ii diosun dimi ? Eksik dahasi var mektubun ama aklima gelmedi :) mektupta guveniom yazim cok ii ama horenden lesenden emin degilim cok sasirtmacali :s sprechen dende pruferin elindeki sari kagida hep b1 i isaretledi ama bilmiom kandirdimi beni :)) inslalah olurr a 1 heycanimida bu siteden paylasmistimmm :) inslalah guzel haberler aliriz hepimizzz ... Cok tesekkur edrim reyya icim rahatladiiii :))

Reyya

kızlar..aysun-aşk kızı dedim ya. ben 2 yıl önce girmiştim B1 e. inanın benim mektubum sizinkilerden iyi değildi. ama mektubum B1 idi.  :) ne diyeyim bence ikinizinde mektubu iyi,tüm sorulara cevap yazmışsınız. kaparsınız B1 i bence.  dediğim gibi sprechen iyi diyorsanız, alırsınız. hımm doğru buraya acele yazıp imla hataları olabilir. kızlarrr B1 aldığınızda yazın olurmu.