Arkadaşlar şuan aldığım bilgiye göre a1 sınavı kaldırıldı

Başlatan kadir76, Eylül 08, 2012, 08:24:06 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kadir76

Arkadaşlar şuan Almanya'dan arıyan akrabam resmi gazetede yayınlandığını ve gazetenin şuan elinde oldugunu ve a1 sınavının kaldırıldıgını söyledi ve an itibari ilşe sizinle paylaşmak istedim bunun aslı nedir ? sizin böyle bir bilginiz varmı ? eşimden önce size soruyorum valla şimdi eşimi arıyıp sorucam ( bu iş askerlik kısalıcak yada mahkumlara af çıkıcak lafı gibi bişeydir ) diye düşünüyorum ama  belki bi umut.........

roye

yok haberlerde izledim ben...kaldirilmadi ama söyle bir yenilik getirdi mahkeme...diyorki eger Almanya'da yasayan es alman vatandasi ise vatandasimiza esinden ayri yasa diyemeyiz dediler...yani bulundugu ülkede almanca ögrenme imkani yoksa veya önünde engeller varsa vize verebilir dediler...ama es alman vatandasi ise...ben öyle dinledim...birde ayni bizde oldugu gibi Almanya'da oturum almak icin zorunlu olarak dil ögrenme sartiyla tabi vize verilecekmis...

cemcakar

haberde eş 1 sene içinde dil şartı ögrenemiyor yada başaramazsa sınavı kazanmadanda aile brleşimi yapabiliyo ama benim anlamadım bu karar cıktıktan sonraki 1 sene içindemi yoksa 1 senedir evli olupta sınava girip kazanamayanalr içinmi bilgisi olan arkadaş varsa cevaplarsa sevinirim

elif tunc

Dili ögrenememesini kanitlamasi gerek.ve mahkemeye bavurarak veya konsolosluga dilkeceyle oluyo sanirim.kursa gidiyorsun eger kurs hocalarinda yok olmuyo derse   dedeigin gibi oluyo sanirim.

elif tunc

Almanya gelince entegrasyon kursu zorunlu tutuyorlar.o nasil olcak o zaman. 645 saat gidilcek derslere.sinavi gecemezsen problem oluyo oturumdaa.

kadir76

iste bende bilmiorum her kafadan ayri bir ses cikiyor oradaki kurs nasil olacak onuda bilmiyorum burada ogretilen goethe instute ki almanca ile orada biraz zor almanca konusuruz adamlar sadece kursu gec yeter zihniyetinde burdaki bilgi ile oradaki kurslari nasil basaricaz orasida belli belirsizzz....

elif tunc

Evet.burda konusamiyorsun .sadecealisverisini yapabiliyorsun.ama azda olup bisey bilmen okadar etkiliki.en azindan hic bisey bilmemekten iyi.zaten sakir sakir asla konusamayiz.bi 20 sene sonra olur.onemli olan doktora veya okula gitmede kendimizi anlatmamiz onemli.ben bu hafta entegrasyon kursuna basliycam.sinavlar nasil bilmiyom .heyecanliyimaslinda