Können Sie mir helfen, bitte?

Başlatan Meetal, Eylül 28, 2012, 06:16:27 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Meetal

Arkadaslar ben bu yaz almanca kursuna başladım girdiğim 1.5 aylık kursun sınavında 50 soruda 9 yanlış yaparak A1 sertifikası alma hakkı kazandım.Yalnız ben makina müh. okuyorum ve almanyaya gitme gibi bir düsüncem var.Burda arkadaslar B1 sınavını kazandıklarına dair mesajlar atmışlar sanırım goethe nin sınavından bahsediyorlar.Bu sertifikayı almam bana ne kazandırır? Açıklayıcı bir sekilde yorum yazarsanız sevinirim.

İyi forumlar ve simdiden tesekkürler.

Reyya

Alıntı yapılan: Meetal - Eylül 28, 2012, 06:16:27 ÖS
Arkadaslar ben bu yaz almanca kursuna başladım girdiğim 1.5 aylık kursun sınavında 50 soruda 9 yanlış yaparak A1 sertifikası alma hakkı kazandım.Yalnız ben makina müh. okuyorum ve almanyaya gitme gibi bir düsüncem var.Burda arkadaslar B1 sınavını kazandıklarına dair mesajlar atmışlar sanırım goethe nin sınavından bahsediyorlar.Bu sertifikayı almam bana ne kazandırır? Açıklayıcı bir sekilde yorum yazarsanız sevinirim.

İyi forumlar ve simdiden tesekkürler.

evet goethe nin sınavı. evlilik yolu ilemi gelmeyi düşünüyorsunuz yoksa üniye burda devam etmek içinmi gelmeyi düşünüyorsunuz?
ben kendimden örnek vererek açıklıyayım. bende sizin gibi A1 sertifikasını kazanarak evlilik yoluyla 3 yıl önce geldim almanyaya. gelirgelmez yabancılar dairesine gittim 3 aylık verilmiş vizemi 3 yıl olarak uzattılar . kimine 1 yıl, 2 yıl,kiminede 3 yıl veriyorlar. benim eşim alman olduğu için direk 3 yıl aldım. yabancılar dairesi bu zaman zarfında 6 aylık mecbur koşulan integrasyon kurslarına gitmemizi istiyorlar ve bu kurstan sonra yapılan imtihanla kazanırsan B1 sertifikası alıyorsun. A2 ile B1 imtihanı beraber yapılıyor. puanın b1 e ulaşamazsa, A2 alıyorsun. bir üç ay daha devam edip yine imtihana giriyorsun. takii b1 i alana dek.
B1 : Almanya'da şart koşulan bir sertifika. vizeni uzatmak veya süresiz oturum almak için mutlaka bu sertifikaya sahip olmak zorundasın. ayrıca üniversiteye gidecekler içinde şart koşulan bir sertifika. kısacaaa heryolu açan bir belge.
bence, Türkiyede bulunduğunuz sürece goethenin B1 sınavlarına hazırlanıp girin.bildiğim kadarıyla  şayet Türkiyede kazanıp bu belgeye sahip olursanız, almanyaya geldiğinizde 6 aylık mecbur kılınan kursa gitmeyerek , vakit kaybetmemiş  olursunuz. B1 imtihanı örneğini size link olarak göndereyim. kendinizi deneyin. çok zor bir sınav değil. A1 in daha kapsamlısı.  :)  umarım açıklayıcı yazmışımdır. takıldığınız bir konu olursa yardımcı olabilirim. hem almanca konusunda, hemde sınav konusunda..

link şu:
https://www.goethe.de/lrn/prj/pba/bes/gzd/mat/trindex.htm

Meetal

Çokk tesekkür ederim ve hayırlı olmasını temenni ederim.
Ben üniversite için gitmek istiyorum umarım kendi kendime çalışarak dahada ilerletebiliri almaancamı.Sizinde kullandığınız siteler varsa yardımcı olursanız sevinirim.iyi forumlar

3,14

Alıntı yapılan: Meetal - Eylül 29, 2012, 10:41:48 ÖS
Çokk tesekkür ederim ve hayırlı olmasını temenni ederim.
Ben üniversite için gitmek istiyorum umarım kendi kendime çalışarak dahada ilerletebiliri almaancamı.Sizinde kullandığınız siteler varsa yardımcı olursanız sevinirim.iyi forumlar

--> Almanca her soruna cevap veririm. :)

3,14

--> Kullandığım site Almancax. :D Takıldığın yerleri burada sorabilirsin. Ya da Almancax Sohbet Mekanı 'nda Almanca pratik yapabilirsin. ;)