Almanya'da işçi olmak mı ? yada Türkiye'de polis olmak mı?

Başlatan aytekin, Nisan 09, 2012, 04:49:08 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aytekin

Türkiye'den 4 yıllık üniversite bitirip aile birleşimi ile almanyaya geldim,yaklaşık 6 ay oldu..ama şu an Türkiye'ye dönüp polis olmayı düşünüyorum,sebebide burada kendimi vasifsiz işçi olarak iş bulmamın her zaman sorun olacağını düşünüyorum ve birazda psikolojik olarak bunalım içerisindeyim,almanyada sosyal hayat yok gibi geldi ya da henüz dil bilmediğim için bir kopukluk içersindeyim..Tarih bölümünü okuduğum için burda işe yaramıyo,ancak bir şık daha var;burda Türkçe öğretmenliği yapmak ama bunun için bi 3 sene daha Türkoloji bölümü okumam gerekiyormuş.Polisliği bir kurtuluş yeri olarak değil isteyerek seçeceğim bi meslek olarak görüyorum.
Sizin tecrübe ve izlenimlerinizden yorumlarınızı bekliyorum..

fuk_18

hersey sana bagli türkiyede zaten memuriyetin varsa biz burda kimseye birakda gel demiyoruz almanya ya cunku turkiyedeki memuriyet burda calismakdan daha guzel daha iyi.senin okudugun sosyal bölüm dogal olarak tek basina ise yaramicaktir ama 4 sene teknik bölüm olsa mutlaka almanyada ise yariyacak almanya zaten teknik olarak gelismis bir ulke.vAllahi ne diyelim karar senin kesin polis olurum dersen geri donebilirsin ama sonra tekrar gelmen cok zor olacak cok iyi dusun karar ver cunku belkide geri donusu olmaya bilir bu kararin kesin olurum yani kendine guveniyorsan polis olurum ben kesin diyorsan turkiyede olman cok daha iyi olur senin icin.

sky_noise3183

Durumlarımız tam zıt bende 4 yıllık işletme mezunuyum aile birleşimiyle Almanya'ya gideceğim.polisliği bekledim kasım 2011 de alım yapmadılar pomeme bir çok yerede cv vermiştim gel gör ki alısveriş merkezlerindeki mağazalardan başka dönen olmadı avm koşulları zaten belli asgari ücret sigorta bi de yemek ama sömürülüyosun 12 saat boyunca 5 ay kadar da çalıştım avm de ve Türkiyeyi bitirdim kafada yoksa önceden Türkiyede yaşamayı düşünüyorduk ne yazık ki emeğin karşılığı yok türkiyede...ve benim kararımın dönüşü yok ayrıca türkiyede alısveriş merkezleri üniversite mezunu kaynıyor lakin almanyada da çok çalışıldığını biliyorum zaten alman disiplini derler (adamlar 2.dünya savaşından sonra türk işçilerininde sayesinde resmen 0'dan yarattılar) ama emeğinin karşılığını da alabiliyormuşsun ayrıca Türkiyede de polislik zor be dostum her an bir olay her an bir atraksiyon tabi bu görev yapacağın yerede bağlı ve Türkiye zor bir coğrafyada ne zaman ne olacağı belli olmuyor şahsen ben orda kal derim en azından daha güvenli ama iyi de düşün...

fuk_18

daha gelmeden bunlari dusunuyorsun simdi bunlari okuyan insanlar benim gibi baksana gelmeden turkiye hakkinda neler konusyor diye dusuncekemin ol senin gibi gelipde hayal kirilligina ugrayan cok var sunu unutma almanyada kimse yasadiklari kotu seyleri anlatmaz bu yuzden sizde hep iyi olanlari duyuyorsunuz,ve daha calismadan almanyada emek karsiligi deniyor gelince fikirlerniz insAllah degismez cunku almanyada ilk olarak iyi maasli is bulmak zor

Alıntı yapılan: sky_noise3183 - Nisan 09, 2012, 06:06:50 ÖS
Durumlarımız tam zıt bende 4 yıllık işletme mezunuyum aile birleşimiyle Almanya'ya gideceğim.polisliği bekledim kasım 2011 de alım yapmadılar pomeme bir çok yerede cv vermiştim gel gör ki alısveriş merkezlerindeki mağazalardan başka dönen olmadı avm koşulları zaten belli asgari ücret sigorta bi de yemek ama sömürülüyosun 12 saat boyunca 5 ay kadar da çalıştım avm de ve Türkiyeyi bitirdim kafada yoksa önceden Türkiyede yaşamayı düşünüyorduk ne yazık ki emeğin karşılığı yok Türkiyede...ve benim kararımın dönüşü yok ayrıca Türkiyede alısveriş merkezleri üniversite mezunu kaynıyor lakin Almanya'da da çok çalışıldığını biliyorum zaten alman disiplini derler (adamlar 2.dünya savaşından sonra türk işçilerininde sayesinde resmen 0'dan yarattılar) ama emeğinin karşılığını da alabiliyormuşsun ayrıca Türkiyede de polislik zor be dostum her an bir olay her an bir atraksiyon tabi bu görev yapacağın yerede bağlı ve Türkiye zor bir coğrafyada ne zaman ne olacağı belli olmuyor şahsen ben orda kal derim en azından daha güvenli ama iyi de düşün...

netalmanca

Alıntı yapılan: aytekin - Nisan 09, 2012, 04:49:08 ÖS
Türkiye'den 4 yıllık üniversite bitirip aile birleşimi ile almanyaya geldim,yaklaşık 6 ay oldu..ama şu an Türkiye'ye dönüp polis olmayı düşünüyorum,sebebide burada kendimi vasifsiz işçi olarak iş bulmamın her zaman sorun olacağını düşünüyorum ve birazda psikolojik olarak bunalım içerisindeyim,Almanya'da sosyal hayat yok gibi geldi ya da henüz dil bilmediğim için bir kopukluk içersindeyim..Tarih bölümünü okuduğum için burda işe yaramıyo,ancak bir şık daha var;burda Türkçe öğretmenliği yapmak ama bunun için bi 3 sene daha Türkoloji bölümü okumam gerekiyormuş.Polisliği bir kurtuluş yeri olarak değil isteyerek seçeceğim bi meslek olarak görüyorum.
Sizin tecrübe ve izlenimlerinizden yorumlarınızı bekliyorum..

Merhaba,

Bence -acizane fikrim yani- ; Türkoloji okuyup ileride Allah bilir Türkiyeye dönsenizde Almanya' da kalsanızda işinize her zaman yarayacak bir bölüm.  Almanya' da kalacak olursanız bizim çocuklarımıza Türkçe öğreteceksiniz, bu çok güzel bir iş ve görev. 3 sene dediğiniz inanın çok çabuk geçer  ve Almanya' da öğretmen olmak çok güzel bir durumdur.

Boşuna dememişler "Taş da olsa taşa bir sor, iştişare yapmak çok iyidir, sonu ne olursa olsun hayır olur!" Hakkınızda hayırlısı olsun inşaAllah.

Rodolfo

Almanya'da  iyi maasli bir is bulabilirsen yasamak güzeldir tabiki :) ama Türkiye  gelismekte oldugu icin kalifiyene göre iyi isler cikarabilirsin. Her iki tarafta Memur olabilirsen ap ayri bi güzellik olur.  Bu sizin yeteneginize ve dil bilginize bagli. Almanya'da suan icin cöpcüye bile dil sarti koymuslar.Istersen 1 numarali adam ol Türkiye'de, Almanca dil bilgin yeterli derecede iyi degilse direk verilen cevap : Tut mir Leid. olur :) Ben yaklasik 9 ay falan oldu buraya geleli o yüzden benim gözlemledigim  bu sekilde. Iki Ülkedede birseyler yapip iyi yerlere gelmek istiyorsan bi kosturmaca icinde olucaksin. Bende senin gibi ikilem arasinda kaliyorum, Türkiye'de teknik kadro memurluk yada Almanya'da güzel bir is ile hayatima devam etmek. Ama  kendi adima bi kac yili gözden cikardim. Mücadele sonucunda istedigimi elde edemezsem, tercihimin ileride Türkiye'den yana olacagini düsünüyorum :) Hayatinizda basarilar dilerim :)

sky_noise3183

Alıntı yapılan: fuk_18 - Nisan 09, 2012, 06:14:12 ÖS
daha gelmeden bunlari dusunuyorsun simdi bunlari okuyan insanlar benim gibi baksana gelmeden turkiye hakkinda neler konusyor diye dusuncekemin ol senin gibi gelipde hayal kirilligina ugrayan cok var sunu unutma Almanya'da kimse yasadiklari kotu seyleri anlatmaz bu yuzden sizde hep iyi olanlari duyuyorsunuz,ve daha calismadan Almanya'da emek karsiligi deniyor gelince fikirlerniz insAllah degismez cunku Almanya'da ilk olarak iyi maasli is bulmak zor

Almanyaya gelmeden bunları düşünüyorum çünkü Türkiye'de bu gerçekliği yaşıyorum ve niceleri yaşıyor malesef Türkiye de toz pembe değil adamın varsa paşasın veya boğaziçi,odtü gibi kalbur üstü üniversitelerin gecerli bölümlerini bitirmen lazım.Almanyanında bizim gibi gidenler açısından toz pembe olmadığını biliyorum yani bunu kimseden duymama gerek yok mantıklı yaklaşırsak olaya yeni bir dil yeni bir çevre üstelik bilmediğin bir çevre bilmediğin bir kültür sudan çıkmış balık misali olacağımı biliyorum ve bununda üstesinden geleceğime eminim çok şükür güçlü bir yapıya sahibim emek konusuna gelince iki ülkenin bir meslek gurubuna örneğin öğretmenlerine verdiği maaşları karşılaştırın anlarsınız ne demek istediğimi Allah herkesin yardımcısı olsun.

ckokler

Merhaba Arkadaslar,

Bende gözlemimi paylasmak istedim konu ile ilgili. Benimde geleli yaklasik 4 ay oldu Almanya'ya. Burada herhangi bir is sahibi olan vatandasimiza, "ayni is/yada pozisyon ile Türkiye'de direk olarak calisma imkaniniz olsa döner misiniz" sorusuna cok büyük bir cogunluk ile hayir diyecegini düsünüyorum. Yanliz dikkatinizi cekerim ayni maas ile degil demek istedigim:) Aslinda biraz memleketimizin yapisindan kaynaklanan "kendini acindirma" duygusu ön plana cikiyor. Daha bugun berberde ayni durumu yasadim: 10 sene önce evlilik yolu ile gelmis kendisi, Almanya ve sartlarindan sikayetci olarak basladi konusmaya, "niye geldiniz, Türkiye'den güzel yer mi var"a kadar gitti. Kendisine ayni soruyu sordum.
Türkiyede berber olarak is bulsan dönmek istemez misin diye, direk net cevap hayir. Sosyal güvence, maas ve yasam sartlari diye siraladi hemen ardindan 5 dakika önce dediklerini unutarak.

Su an is arama sürecinde olan arkadaslari gercekten anliyorum ama is bulunca hersey, en önemlisi sizin bakis aciniz 180 derece degisecek diye düsünüyorum. Tabii ki dil burada cok önemli bir anahtar, ama unutmayin ki hersey de degil.

Reyya

bende bir yorum eklemek isterim. Bazı şeyleri bilerek gelmeniz iyi. zira almanyada üni mezunu olsanızda ilkgeldiğinizde herşeye sıfırdan başlıyorsunuz. zaten bunu biliyorsanız sorun yok. iyi bir konumda çalışmak istiyorsanız almancayı çok iyi konuşmanız gerekli.eğitim gerekli.  ilk geldiğinizde hemen iyi bir işyeri bekleyin. iyi,akıcı konuşmak içinde nerden bakarsanız bakın en fazla 3 yıl emek sarfetmeniz gerekli. ben eşimden dolayı geldim almanyaya. türkiyede iyi bir işim vardı. burada dil öğrenene kadar dediğim gibi 3 yıla yaklaştım. bu zaman zarfında vasıfsız (bir mağazada )yarım günlük işte çalışıyorum. bazı zamanlar bunalıma girdim. neden türkiyede iyi firmada iyi konumdaki işimi bırakıpta buraya geldim diye.. bazen bende ikilemler yaşıyorum. ama çokda kendimi bırakmak istemiyorum. çabalıyorum istediğim basamaklar için.  :)  herkesin şansı,kısmeti farklıdır, ama kolay bir ülkede değil bildiğiniz gibi almanya. umarım herşey istediğiniz gibi olur.

aytekin

Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim arkadaşlar,hayatta herkese başarılar..

enigman

Almanya rahat cennet degil. yillarca burada yasayan vatandaslarimiz tatile geldiklerinde öyle yansittilar. tatilde ceplerinde para, catir catir havasini attilar. ama inanin almanyada yasadiklari ortami görmelisiniz. türkiyede 100 m2 ev orta büyüklüktedir. yeni cocuk dogunca 3+1 eve cikarsin . burada 70 - 80 m2 ev oldukca lüks. pahali. ahir gibi evlerde kalmis büyüklerimiz.

is olanaklari disardan gelen icin zor. öncelikle gecerli bir meslegin olmali. yoksa vasifsiz amele olur cikarsin. demedi deme !

Reyya

Alıntı yapılan: enigman - Ağustos 21, 2012, 02:54:30 ÖÖ
Almanya rahat cennet degil. yillarca burada yasayan vatandaslarimiz tatile geldiklerinde öyle yansittilar. tatilde ceplerinde para, catir catir havasini attilar. ama inanin Almanya'da yasadiklari ortami görmelisiniz. Türkiyede 100 m2 ev orta büyüklüktedir. yeni cocuk dogunca 3+1 eve cikarsin . burada 70 - 80 m2 ev oldukca lüks. pahali. ahir gibi evlerde kalmis büyüklerimiz.

is olanaklari disardan gelen icin zor. öncelikle gecerli bir meslegin olmali. yoksa vasifsiz amele olur cikarsin. demedi deme !

çok doğru bir teşhis. benim fikirlerimde senin ile aynı.  çok şey konuşulur bu konuda ama ben konuşmayım zaten özetlemişsin en güzel biçimde.  okey:)

roye

zor gercekten...bende ayni durumdayim üniversite mezunu olmak pek bir anlam ifade etmiyor maalesef...buraya gelince sunu düsündüm keske ögretmenlik okumak yerine kuaför olsaydim  :) Allah hepimizin yardimcisi olsun ne diyim....

3,14

--> Üniversite eğitimi çok önemli bence. Sakın pes etmeyin. Benim üniversitemde olan bir sürü Türk var. Onlar da Türkiye'den geliyorlar. Bazıları üniversite mezunu. İsteyince olur. İstemek de yetmiyorsa daha çok isteyin. Emeklerini boşa çıkartmalarına asla izin vermeyin. Her yolu deneyin. Tüm sorulara açığım. Yarın ya da en geç salı günü üniversiteye bilgi almaya gitmeyi düşünüyorum. Soruları olanlar varsa buyursunlar. :)

roye

okadar oku calis gel burda sifirdan basla hayata :) cidden bazen cok zor geliyor :)  ben bilgi bekliyorum sizden :)

3,14

--> Üniversiteye gider gitmez soruları sorarım. Onların bana sorabilecekleri olası sorularla da döner gelirim. :) Yardımlaşmanın önemini daha iyi kavrayalım. :D

3,14

Alıntı yapılan: roye - Ekim 01, 2012, 12:59:57 ÖÖ
okadar oku calis gel burda sifirdan basla hayata :) cidden bazen cok zor geliyor :)  ben bilgi bekliyorum sizden :)

--> Ben bugun sordum ve e-mail yoluyla danismani onerdi. Hüseyin Sitki
      Goethe Universität - Frankfurt'ta Yabanci ögrencilerle ilgileniyor. Isteyenler sorularini sorabilirler. Benim selamimi söylemenizde sakinca yok. ;)