Almanya Aile Birleşimi Tecrübeleri

Başlatan mrv_mrt, Nisan 03, 2007, 11:53:03 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

the_seymay

slm arkadaşlar istanbul goethe de ocak ayının sınav kontenjanları dolmuş bu konu hakkında bi bilgisi olan var mı. ocak ayının sınav kayıt tarihi ocak 2-3-4 tü nasıl olurda bu tarihte dolar cvp bekliyorum bilgisi olanlardan.

koksaltunc

Slm arkadaslar benim sınav sonucumu paylaşmak istiyorum sizinle.
Sayin Tunc,

ne yazikki sinavi basaramamissiniz. Almis oldugunuz not 59. Yazili ifade bölümü cok düsük, sanirim o nedenle kaybettiniz.

Not dökümünüz:
Dinleme: 9
Okuma: 10
Yazma: 5
Konusma: 11,5

Saygilarimizla,

Arkadaslar burada yazma bölumundeki 5 puan forum doldurma kısmından gelmiş mektup kısmına 0 puan verilmiş.Halbuki ben giriş ve sonuc bölumune özellikle dikkat ederek mektup yazdım.gotehe nin örnek sınavınıda inceledigimizde mektup kısmına 0 vermek mumkun degil.

Bu resimde gördugunuz gibi bişeyler yazsanız dahi puan geliyor ben bu konuda hiç bişey anlamış degilim.

koksaltunc

Arkadaslar desteklerinize çok tşk ederim yılmak yok tabiki mucadeleye devam hemde dahada hırslanarak.
iyiki böyle bir sitemizde var ve bilgilerimizi paylasıp birbirimize destek olabiliyoruz.Bu siteye emegi gecenlere sonsuz tşk sunuyorum. saygılar.

the_seymay

ben mektuptan korkmuyorum o benden korksun. kursta scritte A/1 in 2. kitabına geçtik bu kitap rahatlıkla mektup yazabiliceğimiz seviyeye getiricektir beni ve arkadaşlarımı ben buna inanıyorum. ve sevgili kurs hocama çok teşekkür ediyorum bize kitaptan fazlasını da öğrettiği içinde.

Fehail

selamınaleyküm.köksal abi ferdi benim adım.bu verdiğin 4 tane mektup geçerli not alan olması gereken mektuplar değilmi? ve yukarıda 6,5 -10-4,5 gibi rakamlarda verilen puanlar mıdır? bunu merak ettim .ilkkez sınava gireceğim kısmetse bakalım ne olacak.senin için de inan bana çok üzüldüm .umarım bir daha ki sefer e.ALLAH hepimizin yardımcısı olsun.ALLAHa emanet olun.

koksaltunc

Slm ferdi evet yukardaki mektup örnekleri anlamlı veya anlamsız kurlalara uyan uymayan olarak ayrılmıs örnekler,benim demek istedigim su mektuba anlamsızda olsa biseyler yazmakla not alabiliyorsunuz.biseyler yazıpta helede kurallara uygun giris ve sonuc bölümlerini yazıpta 0 almak olanaksız diyorum bu örneklere göre.4 örnekte gördugun gibi giris ve selamlama  bölumunu hic yazmamıs ve 4.5 almıs? ben baslangıc selamlama hatta tarih bile yazdıgım halde hic not verilmeyisini garip karsıladım.

fear07

selam koksal bey.VAllahı sızın adınıza da cok uzuldum.ınanın hersey bır anda bırakmak degıldır.bızler daha ıyı calsısıp bu olayı basaracagız ınsAllah hep bırlıkde. bende 57 puanla kalmısım.benımd emektup bolume 5 puan vermısler bend eanlamadım bende gırıs tarıh ve sonuc bolumunu yapmıstım ama sadece 5 puan ala bıldım suan saskınlık ıcerısındeyım ama bılıyorum sunu ınsAllah hep bırlıkde bu ALMANLARA turk luk nedır gosterecegız. saygılarımla koksal bey..

dirikali

mektup kısmında nasıl bir mektup yazdırıyorlar yani biraz içeriği hakkında bilgi verebilirmisiniz

koksaltunc

slm fear07 sizin adınıza üzüldüm bu sınavda mektuba hiç puan verilmemiş belli oluyor her sınavda degisik yerlerden tırpan vuruyorlar anlasılan bu.Elbette yılmayacagız hatalrımızı görup daha bir azimle çalısıp bunu basaracagız.Tekrar sınava nezaman girmeyi düsünüyorsun?

koksaltunc

slm dirikali sana birkac tane mektup örnegi vereyim.
Sie suchen ein günstiges Ticket von Frankfurt nach Sydney. Schreiben Sie an Ihr Reisebüro:
– Sie wollen am 25. Februar 2006 abfliegen und am 14. März zurückkommen.
– Sie möchten nicht mit Qantas Airways fliegen!
Schreiben Sie zu jedem Punkt ein bis zwei Sätze.
cevap
Sehr geehrte Damen und Herren,
ich suche ein günstiges Ticket von Frankfurt nach Sydney. Ich möchte am 25. Februar 2006 abfliegen
und am 14. März wieder in Frankfurt sein. Ich möchte nicht mit Qantas Airways fliegen.
Bitte schicken Sie mir Informationen. Vielen Dank.
Mit freundlichen Grüßen
Mary Smith
---------------------------------------------------------
Ihre Tochter Anna ist krank. Bitte schreiben Sie eine Entschuldigung für die Schule. Annas Lehrerin heißt
Frau Kleinert.
– Schreiben Sie, dass Ihre Tochter vom 10. Oktober bis 13. Oktober den Unterricht nicht besuchen kann.
– Schreiben Sie, warum Ihre Tochter nicht in die Schule kommen kann: Sie hat Bauchschmerzen und Fieber.
– Fragen Sie nach Annas Hausaufgaben. Welche Hausaufgaben muss Anna machen?
cevap:
Liebe Frau Kleinert,
meine Tochter Anna ist krank. Sie hat Bauchschmerzen und Fieber
und kann vom 10. Oktober bis zum 13. Oktober nicht in die Schule kommen.
Welche Hausaufgaben muss Anna machen?
Viele Grüße
Ali Shalan
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Sie möchten eine CD im Internet kaufen, aber Sie wissen nicht, wie Sie die Rechnung bezahlen sollen.
Sie rufen die Firma an, aber es ist immer besetzt. Jetzt schreiben Sie eine E-Mail.
– Fragen Sie: Auf welches Konto sollen Sie das Geld überweisen?
– Sagen Sie: Sie können auch mit Kreditkarte zahlen oder das Geld bar mit der Post schicken.
cevap:
Sehr geehrte Damen und Herren,
ich möchte eine CD bei Ihnen kaufen. Wie kann ich die Rechnung bezahlen?
Wohin soll ich das Geld überweisen? Ich kann auch mit Kreditkarte bezahlen
oder das Geld bar mit der Post schicken. Bitte helfen Sie mir. Vielen Dank.
Mit freundlichen Grüßen
XXX

daha cogunu istiyorsan benim bu siteye ekledigim mektup örnekleri var oraya bakabilirsin.
https://www.almancax.com/forum/index.php?topic=3933.0

diehexe

Alıntı yapılan: dirikali - Aralık 06, 2007, 12:56:57 ÖS
mektup kısmında nasıl bir mektup yazdırıyorlar yani biraz içeriği hakkında bilgi verebilirmisiniz

https://www.almancax.com/forum/index.php?topic=3800.0
burda mevcut konu ve örnekler var

Fehail

köksal abi sağol.seni anlıyorum demek ki para tuzağı tezimizde yanılmadık.adam ların ruh haline göre cevap vericez.vay be.o kadar çok şey yamak istiyorum ki aslında...seviyeyi düşürmemek adına ket vuruyorum.bir tane de devlet adamı çıkıp bizi savunmuyor.buna inanamıyorum.kaç zamandır  bunalımdayım.eşim orda ben burda . bu durum bana çok koydu . arkadaşlar sinirden çatlayacağım.umarım siz benden daha iyisinizdir.

kaptankartal

slm arkadaslar, sinav icin nasil müracaat etmemiz gerekiyo, telefonla mümkünmü, bu konuda bilgisi olan arkadaslar varsa lütfen yazarmisiniz, tesekkurler...

Fehail

kardeş merhaba.evet önce hangi il ise orayı arayıp bir daha ki sınav a isim yazdırıyorsun.bence gecikme.kontejyan doluyor.ismini alıp sana sınavdan bir kaç gün öncesine tarih verirler.parayı verdikleri bankaya yatırıp.dekontun üstüne ad soyad.d.tarih d. yerini telefonunu yazıp verdikleri fax numarasına gönder kaydını yaparlar.kolay gelsin.

seiblossstill

goethe ınstıtute ankara tel: 03124195283
izmir tel: 02324895687
istanbul tel: 02122936668
hangisinde gireceksen ara sınav için kayır yaptırmak istediğini söyle onlar seni yönlendiriyo zaten sana kayıt formu yollayacaklar sen doldurup geri yollican falan hepsini onlar anlatıyo kolay gelsin başarılar şimdiden

kaptankartal

fileri kardes cevap icin tesekkurler ama esim daha once sinava girmedi gaziantepte oturuyor, ilk müracaat icin nereye basvurmamiz lazim, telefonla mümkünse numara varmi,
tsk...

Fehail

kardeşlerin gülü ben antalyadayım bizim burası izmir e bağlı.tahmin ediyorum gaziantep ankara olsa gerek.mesafeden dolayı bir tahmin .goethe ınstıtute ankara tel: 03124195283
izmir tel: 02324895687
istanbul tel: 02122936668 sağolsun seiblossstill  arkadaş telefonları yazmış.ben olsam ilk ankarayı arar sorardım . orada mı girecekmiş eşin sınava.umarım hızlı bir şekilde hallolur.