vize reddi aldım ne yapma(ma)lıyım?

Başlatan natur, Ekim 19, 2012, 11:13:40 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

natur

Merhaba,
Ankara Alman konsolosluğuna öğrenci vizesi için bloke hesap ve uni kabul belgesiyle başvurdum.4 yıl önce gittiğim şehirdeki uniden başvurdum.ilk gittiğimde 1. yıl iyiydi ancak 2. yıl bçlüm değiştirdim ancak bitiremedim kaydım silindi 7-8 ay sonra dönecektim derken ciddi bir evlilik yapmak istedim.Resmen başvurdum ama adam problemli olunca vazgectim ve Türkiyeye döndüm.Ben tekrar kabul alıp başvurdum eksik belge yok ama ordaki yabancılar polisi red verdi.Yukarda yazdıklarımı neden olarak gösterip okuyacağıma inanmadığını benim Almanyada kalmak amacıyla vizeyi istediğimi söylemiş.İtiraz dilekçesi yazsam zaten 5-6 hafta sürecek ayrıca olumlu olur mu o da ayrı konu.Birisi Dışişleri Bakanlığına itirazz et ama bişey getirmez dedi.Avukat da ha keza.Kimisi başka ilden ve Almanyanın başka şehrinden başvur d ama diyor peki bu bilgiler online değil mi?Gerçi vizeyi verseler bile  1.dönem dolayısıyla 2.dönem de zora giriyor..Peki ordaki bir işyeri sahibi beni işci gösterse ve gerekli işlemleri halletse ben çalışan vizesi alma şansım ne kadar?Bunu düşündüm çünkü 1 yıl resmen aynı yerde çalışırsam oturum problemim kalmıyor.Okursam rahat rahat okurum.Ama benim handikapım bu işveren bana red veren şehirde!! Yardımcı olursanız çok memnun olurum.Teşekkür ederim...

natur

Bir kişi de mi yok bu forumda z çok bişey söyleyecek olan?

fakoo

Ilk önce red aldiginiz icin üzgünüm umarim diger basvurularuzdan guzel haber alirsiniz..
Bilgi verecek arkadaslarimiz cikar, bu konuda tecrubesi olan arkadaslar yazacaktir, eminim

natur

Zor_Ölüm

bir itiraz dilekcesi yazderim ben turist vizesi için red dilekcesi yazmıştım ilk olarak siteden başkonsolosluğa ve vize bölümüne atmıştım mail bana dediler imzalı dilekceniz olmadan işleme koyamayız ben faks yolu ile gönderdim 20 gün sonra müdür görüşmek için çağırdı beni gittim görüşme için sorular hazırlamış müdür onları sordu elinde kanıtlar ile gidersen işte amacının okul olduğuna dail belki vizen onaylanır bir dene derim şansını.

TanerE

Alıntı yapılan: Zor_Ölüm - Ekim 22, 2012, 05:49:36 ÖS
bir itiraz dilekcesi yazderim ben turist vizesi için red dilekcesi yazmıştım ilk olarak siteden başkonsolosluğa ve vize bölümüne atmıştım mail bana dediler imzalı dilekceniz olmadan işleme koyamayız ben faks yolu ile gönderdim 20 gün sonra müdür görüşmek için çağırdı beni gittim görüşme için sorular hazırlamış müdür onları sordu elinde kanıtlar ile gidersen işte amacının okul olduğuna dail belki vizen onaylanır bir dene derim şansını.

Sizin durum ne oldu?

natur

Merhaba,
Benim durumumda verebileceğim bir kanıt yok.Sadece inandırıcı olmak dışında..İki gün önce itiraz dilekçesi yazıp konsolosluğa elden verdim.Ancak bana red veren yabancılar polisi..O yüzden konsolosluk yine yabancılar polisine sorarlar diye düşünüyorum..Sizce konsolosluk dilekçemi olumlu bulup da kendisi vize verebilir mi?

Zor_Ölüm

şöyle söliyeyim konsolosluk kendi iradesi ile vize verilmi bilemem bana görüşmede müdür red nedeni ile sorular hazırlamış o soruları sordu ve not aldı bana dediler biz bu cevapları şeflerimize ileteceğiz 3 gün içinde sizi bilgilendireceğiz dediler gerçi 13 gün oldu bir cevap gelmedi umudum yok ama sen nasıl bir dilekce yazdın bilmiyorum ben resmi bir dilekceden farklı bir sayfa dolusu içimden ne geliyorsa yazmıştım onların düşüncesini karartmak için açıklamalar yapmıştım belki çağırılma nedenlerden biride o olabilrdi benim istanbulda sigortalı bir işte çalışmadığım için illede sigorta dediler başka birşey demediler bekarsın dediler hesabıma 5 bin tl atmıştım oparanın nerden geldiğini falan sormuşlardı dilekceni konsolsluk olumlu bulup sadece tekrar bir görüşmeye çağıra bilirler benden sana tavsiye görüşmeye giderken neden red yediysen onu kanıtlaya bilmen lazım.

natur

Teşekkür ederim Zor_Ölüm,
Benim red nedenlerim ispatlanabilecek şeyler değil ancak ben sadece gerçeği,yalan katmadan içimden geldiği gibi 2 sayfalık bir yazı yazdım.Önce yazmayı düşünmedim daha sonra da eğer itiraz etmezsem red olayına hak verir durumuna düşmek istemedim.Nerdeyse herkes itirazdan olumlu bişey çıkmaz hatta bir daha vize vermezler diyor.Başka şehirden ya da başka okuldan başvursam da farkeden birşey yok.Bunu bu branşın avukatı da söyledi.
Hatta bana sen sadece evlilik yoluyla vize alabilirsin dedi.Yani olumlu birşey yok..Bekleyeceğim....Sana da kolay gelsin

Kopanze

Degerli arkadasim almanyaya aile birlesimi ile gelen biri olarak yaziyorum red alinan basvurulara sakin irtiraz etmeyin bu yanlis hele gidecegin ulke almanya ise yeniden kontrol et ve yeniden bas vur isi riske sokma kibirli bir ulkede red olaylarinin kaci cozulmus saygilar

Engin.

natur

Selam Kopanze,
Aslında bayağı düşündüm itiraz için ama itiraz mektubu yazdım..Zaten evlilik harici ki sağlam olması şartıyla vize alabilirim belki..Umudum yok ama bekleyeceğim..HAdi hayırlısı..Yalnız benim merak ettiğim bir ayrıntıyı kimse cevaplamadı nedense..Bilen biri varsa soruyorum..İtiraz dilekçesine kararı yabancılar polisi mi veriyor yoksa konsolosluktaki vize müdürü inisiyatif kullanabiliyor mu?

fakoo

Benim kendim dusuncem

Vize suresince arastirma ve sonucu konsolosluga ileten merci yabancilar subesi olduguna göre. Bu vize red kararinida yabancilar subesinin verdigini dusunuyorum.

Dedigim gibi kendi dusuncemi söyledim.. Umarim cevabi bilen arkadaslar cikacaktir..