b1 sinavi :)

Başlatan roye, Ekim 05, 2012, 06:42:00 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

3,14

--> Ben sana dememis miydim kazanacaksin diye. Cok sevinyim Royeeeeeee alkis:) Sertifikani cok merak ettim simdi. utanan:)

roye

ben sana söyleyeyim hören-lesen 39/45...maalesef bu kötü neden anlamadim :)  aslinda 3 Fehler bekliyordum ama :( schreiben 20/20....sprechen 100/100 :D

3,14

Alıntı yapılan: roye - Kasım 01, 2012, 07:29:00 ÖS
ben sana söyleyeyim hören-lesen 39/45...maalesef bu kötü neden anlamadim :)  aslinda 3 Fehler bekliyordum ama :( schreiben 20/20....sprechen 100/100 :D

--> Vay beee alkis:) Tebrikler. :D

roye

o 6 yanlisi nasil yaptim anlamadim süper degil o yüuzden ama idare eder :)   tekrar tesekkür ederim...

3,14

--> O yanlislari bana ver nooolur :haha:

roye

yok onlar benim :)  ben üniversite  de böyleydim 92 alsam niye 100 degil diye üzülürdüm :)  kazandigima sevindim ama hören+lesen daha iyi olabilirdi :)

3,14

--> Ben de bir defasinda ingilizce dersiydi, sinav aciklaniyordu, hic unutmam. ilk sinavda herkes cuvallamisti, bnda kendime cok güveniyordum kesin 100 diye... ilk benim kagidimi okudu... Demesin mi 99... Nasil koydu ama var ya... :haha: :haha:

roye

offoff:)   bu hocalar da hep böyle :)   bende dahil :)   99 favori nottur :)

3,14

--> Ama hakliydi, yanlis yapmistim... :D O sinavda sinavin kalbiydim. Benden uzaklastikca notlar azaliyordu... :haha: Anlayana... :haha:

roye

sizde de mi öyle ya :)  sinav salonuna girerken koluna yapisir 3 -4 kisi senin yerini ayirmislardir coktan...etrafini sarmislardir ac kurt gibi :)  güzel günlerdi cabuk geciyo tadini cikar :)

3,14

--> Bizde sistem biraz farkliydi. Yer degistirmezdik hic, ögretmen degistirince süphelenirdi haliyle. O yüzden ben kendim yapip,arkaya öne gösterirdim, sonra yandakine söylerdim. Bak taktige, kendim yazmiyorum; yazidan tanimasinlar diye. :D alkis:)

elif tunc

Arkadaslar bilginize ihtiyacim var.b1 sinavda artikeller onemlimi.sinavda dikkat ediyorlarmi artikele.ben ezberliyemiyorum ya bu artikelleri.birde sinava goethedenmi hoca geliyor yoksa simdi ders gordugmuz hocami yapiyor

Reyya

Alıntı yapılan: elif tunc - Aralık 19, 2012, 02:38:13 ÖS
Arkadaslar bilginize ihtiyacim var.b1 sinavda artikeller onemlimi.sinavda dikkat ediyorlarmi artikele.ben ezberliyemiyorum ya bu artikelleri.birde sinava goethedenmi hoca geliyor yoksa simdi ders gordugmuz hocami yapiyor

sınava goetheden hocalar geliyor. kurstaki öğretmenler girmiyor. sprechen bölümünde 2 öğretmen, lesen,hören ve schreiben bölümünde 1 öğretmen oluyor.
sınavda sadece mektup bölümünde artikel işe yarıyor. ama artikelleri yanlış yazman çok da puan kaybettirmiyor önemli olan mektupta istenilen konuları anlayabilmen ve verilen şıklardaki konular hakkında yazabilmen.
konuşma (sprechen) bölümünde inan artikellerin hiç önemi yok. ben sınavda devrik cümleler ile konuşmuştum  :) ama hep konuştum hiç susmadım. sustuğun zaman kaybedersin bilgin olsun. karşındakini anlamadığın zaman "kannst du das wiederholen bitte" diye söyle. bu çok normal. yine söyleyim konuyu anlamak çok önemli. hocalar senin artikelli konuşmana hiç bakmıyorlar haberin olsun. mektup için bazı belirli cümleleri öğren. zaten belirli kalıplar var. benim yazdığım mektup örnekleri var sitede. sana kesinlikle faydası olur düşüncesindeyim. almanca sınavlar bölümüne bak. bulursun. başarılar diliyorum .

elif tunc