Vize başvurusunun almanya kısmı hk.

Başlatan Alles_für_ediz, Kasım 01, 2012, 12:47:34 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alles_für_ediz

Merhaba arkadaşlar geçen ay istanbul alman konsolosluğundan çocuk üzerinden aile birleşimine başvurdum görüşmede bana birşey sormadılar ve normalde istedikleri evraklara ilave bir evrakta istemediler. şimdi eşime gönderecekleri mektubu bekliyoruz ve bu hususta bizden ne gibi belgeler isteyecekler merak ediyoruz?  farklı konular altında kısmi cevaplar var ancak bundada bir standart olmadığı ve kişiden kişiye değiştiği ortada! bu süreci yaşamış olan arkadaşlar deneyimlerini aktarırsa yine benzer durumda olduğumuz arkadaşlar içinde klavuz olacaktır düşüncesindeyim.
eşim alman vatandaşı ikameti ailesinin yanında çocuktan dolayı henüz yeni bir ev açamadık ve devlet yardımı alıyor.

3,14

--> Tecrübem yok bu konuda, ama etrafimda gördügümden yola cikarak konusuyorum. Yanlissa affiniza siginiyorum. Sosyal yardim alanlar aile birlesiminden red aliyor diye biliyorum. :(

Alles_für_ediz

fakoo

Evraklarda belli bir standart yok. Vizeye red gelecegini dusunmuyorum.Esin alman vatandasiymis. Rahat olabilirsin bu konuda..

Dedigim gibi eyaletlere göre, memurlarin calisma sistemine göre degisiyor.
Ama bu evraklari benim esimden istemislerdi. Alman devlet memuru olmasina ragmen ve alman vatandasi olmasina ragmen..

12 AYLIK MAAS BORDROSU
KIRA KONTRATI, ESINIZ AILESI ILE YASADIGI ICIN. AILESININ ADINA DUZENLENMIS KIRA KONTRATI OLACAK,
IS YERINDEN ALINAN, YAZI VE SINIRSIZ CALISMA SÖZLESMESI,
GELIR GIDER BILGILERI , EN SON NET OLARAK ELDE KALAN PARAYI GOSTEREN BELGE,
DUGUN FOTOGRAFLARIMI VE ALBUMU GÖRMEK ISTEMISLERDI,

Kücük bir not , Esin ailesi ile beraber yasiyor problem olurmu diye dusunme.. Bende ayni durumda geldim almanyaya..
Dedigim gibi bellir standart yok, Bir arkadasim vardi, 12 günde vizesi geldi, üstelik esine mektup gelmemis, bu evraklari getirin diye.
Umarim guzel haberleri tez zamanda alirsiniz, tüm vize bekleyen arkadaslara sabir diliyorum..

3,14

roye

sosyal yardim alinca evet problem ama esinizin alman vatandasi olmasi ve cocuk üzerinden aile birlesimi yapmaniz nedeniyle problem olmaz sanirim...ama inanin ne yapacaklari belli olmuyor...umarim hersey istediginiz gibi olur...

3,14

Alles_für_ediz

Teşekkürler cevaplarınız için en azından umut verici birkaç şey duymak iyi geldi. Umarım problemsiz gecer başvurum henüz daha başındayız mektup vs gelen giden birşey yok ama beni endişelendiren kısım başvurum bremen eyaleti yabancılar dairesinde incelenecek ve kadriye_01 arkadaşımızı hatırlayanlar varsa 4 yıl falan sürmüştü tabiki durumlarımız çok farklı ama yinede ne derseniz deyin 4 yıl süren bir süreçle heralde eyaletler arasında rekoru elinde tutuyordur. Görelim mevlam neyler neylerse güzel eyler.

kadriye_01

slm evet bende bremene müracaat ettim ama benim sansizliklarim coktu uzun uzun anlatmaya gerek yok ama dediginiz gibi ilk muracaat etmemle almanyaya ayak basmam arasi tam tamina 4yil 4 ay ama sunu belirtmek isterim bu sürecte gördügüm kadariyla  cocuk üzerinden basvuru yapanlar en kolay vize alanlar   dilerim siz ve bekeleyen tüm arkadaslar en kissa sürede vizenizi alirsiniz insAllah ALLAH yar ve yardimcimiz olsun