Tecrübeni paylaş...

Başlatan zuzuma, Mayıs 18, 2010, 07:46:32 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tugce_doerjer

ben dogu almanyadayım batıya gore bıraz daha sert ve kuralcı bır bolgedeyım. bugune kadar anlattıklarımdan da anlamıssınızdır buraya gelmek ve yasamak batıya gore daha zor. ama buna ragmen ben burda hıc ırkcı gormedım aksıne ınsanlar cok saygılı ve guler yuzlu. dınıme dılıme ve ınsan olarak bana saygıları cok fazla. ramazanda herkes saygı gosterdı. ramazan bayramımı duyanlar bayramımı kutladı. kucuk hedıyeler verdıler. esımın anne ve babası bayram oldugu ıcın benı yemege goturdu. yolda yururken tanımadıgım ınsanlar selam verıyorlar. gunaydın yada ıyı gunler demeden gecmıyorlar yanımdan. markete yada alısverıse gıttıgımde gordum kı ınsanlar gelen musterılerıne cok guler yuzlu ve saygılı. havası soguk buranın turkıye gıbı degıl ama olsun bı tek havası sorun olsun bunada sukur.

Mutim

Alıntı yapılan: roye - Eylül 03, 2011, 07:12:49 ÖS
bende köln mülheim'e geliyorum bakalım biz neler görüp yaşayacağız...aslında bende çok kuralcı ve asık suratlı olduğum için okuldaki arkadaşlar sen hiç zorlanmazsın diyorlar :))

roye bana cok yakinsin :)))

Mutim

Alıntı yapılan: tugce_doerjer - Eylül 04, 2011, 02:18:57 ÖS
ben dogu Almanya'dayım batıya gore bıraz daha sert ve kuralcı bır bolgedeyım. bugune kadar anlattıklarımdan da anlamıssınızdır buraya gelmek ve yasamak batıya gore daha zor. ama buna ragmen ben burda hıc ırkcı gormedım aksıne ınsanlar cok saygılı ve guler yuzlu. dınıme dılıme ve ınsan olarak bana saygıları cok fazla. ramazanda herkes saygı gosterdı. ramazan bayramımı duyanlar bayramımı kutladı. kucuk hedıyeler verdıler. esımın anne ve babası bayram oldugu ıcın benı yemege goturdu. yolda yururken tanımadıgım ınsanlar selam verıyorlar. gunaydın yada ıyı gunler demeden gecmıyorlar yanımdan. markete yada alısverıse gıttıgımde gordum kı ınsanlar gelen musterılerıne cok guler yuzlu ve saygılı. havası soguk buranın turkıye gıbı degıl ama olsun bı tek havası sorun olsun bunada sukur.

Biliyorsun ki . baska türlü olsalarda bizi ilgilendirmiyor .. Cünkü insan kendi yasam cizgisini azda olda belirler.. Senin adina sevindim hayati oldugu gibi yasamalisin her zaman.. Herkesin ne dedigine , ne yaptigina takilirsa cok isimiz var demektir :) Sonucda kac milyon insan var yani -... Ben sahsen , özlemlerim disinda keyif aliyorum..

mera67

Almanyada zaten ırkçılık diye birşey yok..Nasıl davranırsanız, karşılığını o şekilde alırsınız derim ben. Benim oturduğum bölgede aynı..İnsan yaşadığı topluma saygılı davrandığı müddetçe elbetteki karşılığında saygısınıda alır.Herşey karşılıklı bu Türkiyedede, Almanyadada dünyanın neresinde olursanız olun aynı..  Yani bu insanın görgüsünden, yaşam tarzından kaynaklanır. Benim Türkiyede oturduğum şehir ve muhitimdeki insanlarda aynı almanyada yaşadığım insanlar gibi saygılı ve güleryüzlü insanlardı..Ben iki ülke arasında yaşam olarakda, insan farklılığı olarakda, görgü olarakda pek birşey farketmedim açıkcası...

tugce_doerjer

evet katılıyorum sıze. buraya geldım elımden geldıgı kadar ayakuydurmaya buranın kurallarına ve duzenıne saygılı davranıyorum. almanlar etrafımda nasıl hareket edıyorsa bende o sekılde bana uydugu kadarıyla hareket edıyorum. burayı sevıyorum alıstım keyıf almamak ıcın gercekten at gozluguyle bakmak gerekıyor dunyaya. yesılı bol trafık yok sokakda ses yok. ruhum dınlenıyor burda ıstanbuldan sonra. ıyıkı gelmısım buraya.  dance:)

mera67

Geldiğimden bu yana mücadele içindeyim. Elbetteki öncelikle almancaya ağırlık vermek biran önce yaşadığımız bu ülkenin dillini öğrenmek çok önemli..ondan sonrası zaten çok kolay..ben herşeyi basamak basamak tırmanmayı tercih ettim. :) Kurslara gidip gelmekten yeri geldi çok sıkıldım, :cryla: yeri geldi çok keyif aldım.  :laugh:.İlk almanyaya geldiğimde bende sessizlikten hoşlandım,kendimi dinledim çünki türkiyedeki iş tempom öyle hızlıydıki dinlenmeye ihtiyacım varmış... ama bazı zamanlar o tempomuda özlemiyor değilim yani :)... Herşey güzel, mutluyum, ama biraz ses olsa diyorum..bizim buralar çok sessiz yaa... sadece kuş cıvıltısı var.... Ben biraz kalabalık ortamları seviyorum açıkcası...

Ben almanyada  zorluk çekmedim zaten karakterimdede kuralcılık  vardır. Ayrıca insanlarıda bir yere kadar beni çok ilgilendirmiyor..Türkiyede nasıl yaşıyorsam buradada aynısını yaşıyorum. Ayrıca bunun için çaba sarfetmiyorum yani içimden geldiği gibi yaşıyorum.saygı ve sevgi çerçevesi içinde(...karşındaki sana ne verirse, karşılığında aynısını alır öyle değilmi?) Almanları çok iyi tanırım zaten eşim gerçek Alman.. evet kuralcı bir aile yapıları var.....ama söylendiği gibi soğuk değiller asla...yaşlı bir OMA mız varki aynı pamuk nine gibi.... Buradaki türklerle hiç arkadaşlığım olmadı..kurs dahil genelde arkadaş çevremde rus,tayland,italyan ve polen kızarkadaşlarım oldu. alman hocalarım dahil..öylesine candan insanlarki!..Yalnız almanyada yaşayan Türk bayanların malesef içine çok kapanık olduğunu gördüm..birbirleriyle iletişimleri yok.Nedendir bilmiyorum ama benim yaşadığım yerde ben bunları gözlemledim.belki başka yerlerde daha farklı olabilir..
Türkiyede nasıl yaşıyorsam buradada aynısını yaşıyorum.ayrıca bunun için çaba sarfetmiyorum. içimden geldiği gibi yaşıyorum..saygı ve sevgi çerçevesi içinde..
herşey gönlünüzce olsunnnnn....

missbeatrix88

ben de 6 aydır Berlin'de kalıyorum.. burada yaşam sakin, insanları kibar.. 6 aydır tek bir tartışma ya da kavga görmedim.. kaldığım süre boyunca da yerel insanlarla arkadaş olma fırsatı buldum.. herkes çok pozitif..

zuzuma

konuyu acan ve artik 2 senedir almanyada olan biri olarak bende tecrübemi paylasayim istedim :)) burayi seviyorum artik..bi cok acidan düzhenli bol bereketli bi ülke..almanca konusursan yani oldugun ülkenin dilini ögrenme cabani farkettilermi daha sempati davraniyorlar..dil bilmeyince insan icine kapali sagir ve dilsiz gibi bisey oluyo..yeni gelen yada gelicek arkadaslara altin degerinde önerim bu..hemen kursa gidip dil olayini cözün gerisi zamanla oluyo ...ama ailemde yanimda olsa burasi tam bir cennet olurdu bana.. ya:)

zuzuma

birde ben duydumki köln tarafindaki insablar daha sosyal ve sicak kanliymis..stuttgart öle deil gercekten suratsiz ve soguk insanlari..