Herkese Yardım Edilir..

Başlatan mikail, Ekim 07, 2006, 11:26:44 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

TATLI

hocam    aof almancadan geçemiyorum.   memurum..   sıralı olarak bir çalışma yöntemi tavsiye edermisiniz

mikail

Sevgili TATLI; sıralı çalışma programı sitemizin "Konu Dışı Sohbet - Muhabbet..." bölümünde mevcut. Ona bir bak istersen. Konu başlığı: "Almanca Öğrenim Basamakları". Selamlar.

inlingua

merhaba mikail bey
bana wechselpräpositionen ne oldugu hakkinda bilgi verirmisiniz ve 1-2 ornek lutfen
tesekkur ediyorum

seiblossstill

Alıntı yapılan: inlingua - Aralık 07, 2007, 07:47:08 ÖS
merhaba mikail bey
bana wechselpräpositionen ne oldugu hakkinda bilgi verirmisiniz ve 1-2 ornek lutfen
tesekkur ediyorum

https://www.almancax.com/forum/index.php?topic=1695.0
buraya bi bak belki işine yarar

mikail

Sevgili seiblossstill, "Wechselpraposition" değişken edat demektir. Yani Almancada bazı edatlar hem Akkusativle, hem de Dativle kullanılır. Gerçi bu konuda Bilgi Bankasında yeterli bilgi var ama bir örnek vereyim gene de.

Örneğin "in" edatı: Ich gehe in die Schule. = Okula gidiyorum.
                         Ich bin in der Schule. = Okuldayım. gibi. ;D

inlingua

Alıntı yapılan: seiblossstill - Aralık 07, 2007, 09:29:52 ÖS
Alıntı yapılan: inlingua - Aralık 07, 2007, 07:47:08 ÖS
merhaba mikail bey
tesekkur ediyorum

https://www.almancax.com/forum/index.php?topic=1695.0
buraya bi bak belki işine yarar
sagol arkadasim cok iyi tesekkurler ediyorum

inlingua

Alıntı yapılan: yücel - Kasım 25, 2007, 11:53:19 ÖÖ
Alıntı yapılan: inlingua - Kasım 24, 2007, 09:53:01 ÖS
merhaba arkadaslar.bana deklination hakkinda biraz ornek verirmisiniz .nerelarde kullanilir yada n-deklination normale deklination la ilgili bir kac ornege ihtiyacim var.eger daha once yapilmissa bana linkini bir arkadasim gonderebilirmi cok tesekkurler

evet cok sagolun cok iyi ve ayrintili .tekrar tesekkur ederim.......................
bilmem bunlar isine yarar mi?

https://www.almancax.com/forum/index.php?topic=2201.msg11224#msg11224
https://www.lingo4u.de/deutsch/grammatik/deklination/nominativ

GUNNUR

MERHABALAR ONLİNE OLAN BİR ARKADAş BANA BU METNİ TERCÜME EDEBİLİR Mİ?şimdiden teşekkür ederim.
-ich wünsche dir auch eine schöne abend und ich würde dich auch von diene lieepen küssen wenn ich darf.

yildirim20005

Alıntı yapılan: GUNNUR - Aralık 08, 2007, 02:02:11 ÖÖ
MERHABALAR ONLİNE OLAN BİR ARKADAş BANA BU METNİ TERCÜME EDEBİLİR Mİ?şimdiden teşekkür ederim.
-ich wünsche dir auch eine schöne abend und ich würde dich auch von diene lieepen küssen wenn ich darf.
güzel bi aksamda seni arzuluyorum ve seni öpmek istiyorum demek  beni anladığım bu....

inlingua

arkadaslar temporalePräpositionen  hakkinda bilgi verebilirmisiniz

mikail

Bu konuyu Almanca Bilgi Bankasında bulabilirsin. Selamlar.

mikail

Alıntı yapılan: yildirim20005 - Aralık 08, 2007, 12:28:52 ÖS
Alıntı yapılan: GUNNUR - Aralık 08, 2007, 02:02:11 ÖÖ
güzel bi aksamda seni arzuluyorum ve seni öpmek istiyorum demek  beni anladığım bu....

"Ben de sana güzel bir akşam dilerim ve izninle dudaklarından öpmek isterim/ isterdim."

gütig

Benim de bir sorum var. Bazi sitelerde yaptigim testler sonucu almanca dil seviyemin B1, en fazla B2 oldugunu ögrendim. Yani Mittelstufe`deyim. Ben bu sitede B2 dan C2 a kadar dersler var mi, diye arastiriyorum, Burada su ana kadar buldugum bilgiler, daha önce ögrenmis oldugum bilgiler. Dil ögrenirken konulari tekrar yapmanin bilgilerimizi pekistirmek acisindan ne kadar önemli oldugunu bildigim icin, tabiki burda su anda mevcut olan konulardan cok yararlaniyorum... Ama benim merak ettigim, bu sitede Oberstufe icin dersler var mi? Var sa bulmam icin bana yardimci olabilir misiniz ??? Simdiden tesekkürler.

yücel

Alıntı yapılan: gütig - Aralık 09, 2007, 12:33:57 ÖÖ
Benim de bir sorum var. Bazi sitelerde yaptigim testler sonucu almanca dil seviyemin B1, en fazla B2 oldugunu ögrendim. Yani Mittelstufe`deyim. Ben bu sitede B2 dan C2 a kadar dersler var mi, diye arastiriyorum, Burada su ana kadar buldugum bilgiler, daha önce ögrenmis oldugum bilgiler. Dil ögrenirken konulari tekrar yapmanin bilgilerimizi pekistirmek acisindan ne kadar önemli oldugunu bildigim icin, tabiki burda su anda mevcut olan konulardan cok yararlaniyorum... Ama benim merak ettigim, bu sitede Oberstufe icin dersler var mi? Var sa bulmam icin bana yardimci olabilir misiniz ??? Simdiden tesekkürler.

Bende kursta C1 ide gördüm. Haliyle birazcik Cooook zor ;D. Zaten C1 de zor gecmistim.
Ondan sonrada bazi nedenlerden dolayi benim Okuma isim suya düstü... :-[
Oberstufeden sorularin varsa Forma yaz belki birseyler yapariz...
Aslanlar gibi Mikail Hocamiz var, olmazsa o bize yardim eder... :D

_Miss_XXX

merhaba benim bir nesnenin bulunduğu yeri belirtmede (altında üstünde yanında vs) yardıma ihtiyacım war.bu konuyla ilgili bir özet sunabilirseniz çok memnun kalırım.bu arada ben almancanın çok çok başındayım we gerçekten vasat düzeydeyim.yinede bana zamanınızı harcayabilirseniz çok sevinicem çünkü yarın yazılım war.
çok teşekkür ederim
bu arada siteniz gerçekten harika.biçok konuda bana çok yardımı oldu :) :-\

mikail

Bu konuda "Almanca Bilgi Bankasında", "Wechselprapositionen" başlığı altında yeterli bilgiyi bulabilirsin. Selamlar.

gütig

Alıntı yapılan: yücel - Aralık 09, 2007, 11:36:23 ÖÖ
Alıntı yapılan: gütig - Aralık 09, 2007, 12:33:57 ÖÖ

Bende kursta C1 ide gördüm. Haliyle birazcik Cooook zor ;D. Zaten C1 de zor gecmistim.
Ondan sonrada bazi nedenlerden dolayi benim Okuma isim suya düstü... :-[
Oberstufeden sorularin varsa Forma yaz belki birseyler yapariz...
Aslanlar gibi Mikail Hocamiz var, olmazsa o bize yardim eder... :D

Ya sagol Yücel ama beni Oberstufe`de hangi konular bekliyor, bilmiyorum ki. Yani Oberstufe`de ne tür konular isleniyor hic bir fikrim yok. Bilmedigim bir konuda da soru soramam. Üstelik kendi kendine ögrenen birisiyim... Yani Oberstufe ile ilgili elimde bir kilavuz, harita olmali ki, hangi konulari islemem gerektigini bileyim. Ona göre de sorularimi sorabilirim tabiki.  Sen C1 ta hangi konulari islemistin. Almanca olarak isimlerini yazabilir misin ???