ALMANYA MUTLULUK ve MUTSUZLUK

Başlatan adaizmir, Kasım 11, 2012, 07:43:19 ÖS

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

roye

istemiyor cünkü Türk olarak kalmak istiyor,onun karari ve düsüncesi bana saygi duymak düser :) benim de hakkim olsa gecmem cocuklarim da alman vatandasin olsun       istemem :) sanirim milliyetci duygularimiz agir basiyor biraz :) hepimizin hakkinda hayirlisi olsun :)

3,14

--> Ben de buradan basvuru yaptim. Kagit geldi eve. Dediler ki, Alman vatandasligina gecmeniz icin Türk vatandasliginizdan vazgecmeniz gerekiyor. Icim burkuldu. Kagidi kenara attigim gibi üc bes ay sonra tekrar buldum. Babam avantajli oldugunu söyledigi icin, basvuru yaptim. Türk vatandasligina cikis verdim. :( Cok kararsizim ama, acaba basvurumu geri mi ceksem diye düsünüyorum. Fakat öte yandan Sosyoloji okudugum icin yurtdisina cikis yapmam gerektiginde hep vize mi alacagim. Bilemiyorum. :(

roye

sen kendin icin hayirli ve faydali olan secmelisin tabi ki...ben ne desem bos :)  bizler fazla duygusal insanlariz malum...vatandasliktan ciktiktan sonra bir daha dönüs olmuyor diye duymustum (nekadar dogru bilemiyorum) o yüzden de gecmek istemiyor,almanim demek istemiyoruz acikcasi...ben bir gazi yi konusurken dinlesem onda bile agliyorum yani düsün...gecsek ayip olur :)

sen bizim gibi duygusal düsünme dedigim gibi...hayirlisi ne ise o olsun :)

3,14

--> Sen duygusalsan o Zaman ben yasamiyorum. ;D Ben de öyleyim. Icim hic istemiyor, ama sartlar buna zorluyor... Hayirlisi olsun...

roye

evet herzaman hakkimizda hayirlisini istemeliyiz :)  insAllah hersey istedigin gibi olur :)

adaizmir

Alıntı yapılan: 3,14 - Kasım 23, 2012, 09:59:28 ÖS
--> Ben de buradan basvuru yaptim. Kagit geldi eve. Dediler ki, Alman vatandasligina gecmeniz icin Türk vatandasliginizdan vazgecmeniz gerekiyor. Icim burkuldu. Kagidi kenara attigim gibi üc bes ay sonra tekrar buldum. Babam avantajli oldugunu söyledigi icin, basvuru yaptim. Türk vatandasligina cikis verdim. :( Cok kararsizim ama, acaba basvurumu geri mi ceksem diye düsünüyorum. Fakat öte yandan Sosyoloji okudugum icin yurtdisina cikis yapmam gerektiginde hep vize mi alacagim. Bilemiyorum. :(
Bende Hacettepe edebiyat Fakültesi sosyoloji mezunuyum ,aynı kaderı paylasıyoruz bende vatandaslıgı sırf sureklı vızemı almam gerekıcek ılerıkı yıllarda dusuncesı ıle ıstıyorum..Hayat işte Tuhaf...Ama bence dogru secım yaptın Onur.Mantıgını devreden cıkarma duygusal bakma olaya ılerıde cok faydasını goruceksın Ablacım Samımıyetımle soyluyorum.

Reyya

adacığım ne gibi avantajları var alman vatandaşlığın. süresiz oturum için almanvatandaşlığına geçişe gerek yokki. türk vatandaşlığındada süresiz oturum alabiliyorsun. ben istemiyorum alman vatandaşlığını.. bana göre hiç bir avantajı yok. bugün   yabancılar dairesinden ocak 15 için randevu kağıdım  geldi. bakalım sonuç ne olacak.  herşeyin hayırlısı diyeyim artık.  :)

Reyya

Alıntı yapılan: roye - Kasım 23, 2012, 10:15:51 ÖS
sen kendin icin hayirli ve faydali olan secmelisin tabi ki...ben ne desem bos :)  bizler fazla duygusal insanlariz malum...vatandasliktan ciktiktan sonra bir daha dönüs olmuyor diye duymustum (nekadar dogru bilemiyorum) o yüzden de gecmek istemiyor,almanim demek istemiyoruz acikcasi...ben bir gazi yi konusurken dinlesem onda bile agliyorum yani düsün...gecsek ayip olur :)

sen bizim gibi duygusal düsünme dedigim gibi...hayirlisi ne ise o olsun :)

yanlış roye. istediğin zaman alman vatandaşlığından çıkıp tekrar türk vatandaşlığına geçiş yapılabiliyor. ben şunun için istemiyorum alman vatandaşlığını. yıllarca Türkiyede çalıştım. ilerideki emeklilik hakkımı kaybetmek istemiyorum. en önemli etkenlerden biri bu .  ayrıca türkiyede oy kullanma hakkımıda öldürmek istemiyorum  :) :) bu benim kendi nacizade düşüncelerim.

roye

ama abla esim askerligini yapmadi henüz,türk vatandasi olmanin temel sarti askerlik yapmak diye biliyorum.ama farketmez degistirmeyecegiz cünkü :) süresiz oturum almak yeterli benim icin.

adaizmir

Alıntı yapılan: Reyya - Kasım 23, 2012, 11:11:05 ÖS
adacığım ne gibi avantajları var sadece süresiz oturum verirler evet. ama türk vatandaşlığındada süresiz oturum alabiliyorsun. ben istemiyorum alman vatandaşlığını.. bana göre hiç bir avantajı yok. yalnız umarım süresiz oturum verirler. orada bir memur verilir size dedi ama bellide olmaz.   yabancılar dairesinden ocak 15 de randevu kağıdı bugün geldi. bakalım sonuç ne olacak.  herşeyin hayırlısı diyeyim artık.  :)

İnsAllah alırsın reyya Sen hakettın ben bılıyorum..
Canı gonulden kımın ne dılegı  varsa olur Umarım Allah'a sıgınmak ona Dua etmek yapılası en guzel haraket..

Reyya

Alıntı yapılan: adaizmir - Kasım 11, 2012, 07:43:19 ÖS
Ben eşimle ılk tanıstıgımdan sonrakı senesınde evlılık ve vıze ıslemlerı sırasında bu sıteyı tanıdım.Bugüne kadar forumlarda hep A1 sınavı konuşuldu yada vıze ıslemlerı yada vs vs bılırsınız Almanya'da ehlıyet nasıl yapılır evrak sorunları bıtmeyen döngü gıbı gelıyordu bızlere sonunda başarıp gelenler oldu almanya'ya gelsınlerde tabı herkes'ın ceplerınde umutları,herkes kendı yaşamın kavgası derdınde,genc olanlar şanslı zıra dıl ogrenırken algıda ezıyet yaşamıyorlar zorlanmıyorlar ama orta yaş veya daha ılerı yaştakıler ? ya onlar ne yapsın,hele bırde cok severek evlenıp baska ulkeye göç eden bızım gıbı ınsanların umutları teker teker gun gectıkce tukenmeye basladıysa !!

Saf Alman veya AlmanTürk karışımı eşle evlenmenın dezavantajlarını bugun konusacagız ..

bız esımle ınternette tanıstık,aman nasıl sevıyordu benı görsenız bana herkes derdıkı ya dıkkat et ada alman erkeklerı yok böyle şoyle..
gozumuz kör ya,dınlermıyız hıc e turkıyede var zaten ışsızlık sürünmüşüz senelrdır almanya'ya gıdıcez ya kurtulucaz (sanıyorduk) veya (SANDIM) ama Kaz'ın ayagı öyle degılmıs anladım..

onların sıstematık yaşantısına ayak uydurmak zor degıl degıl elbette ama sureklı sana sankı yenı doğmus emekleyen cocuk muamelesı gosterecek kadar senı salak yerıne koymaları veyahutta Yurt dısındakı beylerın dusuncesı japon geyşa mısalı bır eş oldugumuzu dusunmelerı(vur kafasına agzından lokmasını al durumu)onların bu tarz dusuncelerını bosa cıkardıgın zaman senı delı gıbı seven aşkınıcın ölen bıten o adam gıderrrr yerıne Sultan suleyman kılıklı (kes sesını hurrem otur yerıne) mısalı bırı gelır sende kuyrugunu kıstırırsın egılerek selamını verır haremıne donersın...

Herkesler mutlumu pekı !!
Vize alanlar yenı bır hayata yelken acan Alman'yada yaşayan arkadaslar sızlere seslenıyorum Mutlumusunuz !!

bu yazımı okuyan ve eşiyle mutlu olan mutlaka evet cok mutluyum vs..dıyecek elbette..

Mutlu olun tabı Hep mutlu kalın..umarım gun gelır bu yazıyı hatırlama geregı duymazsınız..

forumda veyahutta alman dıl okulunda tanıdıgım Türk arkadaslar neden hep mutsuz derdım zamanla anlarsın Ada sadece bekle dedıler 8 ay oldu..cok beklemeye gerek kalmadı..

Anladım kı bızım hayatımız vize alana ve ekonomık ozgurlugu edınene kadar ve sosyal haklara sahıp olana kadar bızım hayatımız Eşlerımızın elinde...

istedıklerı an kapının onune koyarlar ve buradakı hukuk sıstemı oncelıgı Alman vatandasa verıyor ..2 gundur avukatlarla goruyuroum Koskocaman bır fabrıkatorun esıyım (göya)ama avukatlar bıle dıyor 3 yıl zorunlu evlı kalmanız şart..

şart şart Müssen zorunda olmak herseyde oldugu gıbı..pekı ya karsı taraf kusurlu ıse ve ıspatım yoksa dıledıgı gıbı adam oynuyorsa..!

o Alman ..dedı bana avukat..ya benım umutlarım Türkıye'dekı hayatımı sılıp gelmem cocugumun okul hayatını yakmam..!!

hıc bır cıkışınız yok..eşşek gıbıde ya bu deveyı güdersın ya bu dıyardan gidersin..

ben gıdecegım ..ama kımsenın ekmegınede yaü surmeyecegım...

şimdi sızlere bır sorum var..

eşim bana dedıkı sana 1 daırealalım Tr den kredıyı ben cekeyım ben odeyeyım ev senın adına olsun..!!
kıme sorsam sacmalama ya kredıyı odemezse ne olacak veya ölürse !! oda dogru kaldıkı hıc guvenmıyorum ıyı oynuyor adam cok akıllı bosuna bu gunlere gelmemıs..

800 mılyarlk ultra lux karavanı 2 tane fabrıkası 4 daıresı 3 klassık arabası ve bır bmw jeep ustune ustluk üstü acık mercedes spor arabası olan bır adam sıze 100 bın YTL turk parası karsılıgı bır ev alşmayı teklıf edıyorsa kredı ıle evınızı ıpotek ederek..ne yapardınız !!

senın bır yıgın malın var onlardan bırını ıpotek ettır neden bana verecegın evı ıpotek ettırıyorsun dedıgımde onların hepsı kredıyle alındı olmaz cevabını verdı...

ben yemedım bu oyunu...

Siz olsanız yerımde  ne yapardınız ?

ada ile bu sayfada tanıştık. kısa sürede iyi dostluklarımız oldu. ortak benzer sorunlarımız öyle çoktuki.

ÇOKKK ÜZGÜNÜMM...ADA  ALMANYAYI TERK EDİP, TÜRKİYEYE GERİ DÖNÜş YAPTIII.. biraz buruk,biraz ağlamaklı.  GOODBYE DEUTSCHLANDD..   
herkes ne umutlarla geldi almanyaya. evlilikler ömürboyu olacaktı. ama arkadaşımın öyle olmadı.  bu kadar kolaymış insan harcamak. yazıklar olsun!! böylelerini Allah'a havale ediyorum. o en büyük dersi verir günün birinde kesinlikle. buna inanıyorummm.  offoff:)

YOLUN AÇIK OLSUN ARKADAşIM. HAYAT BUNDAN SONRA OĞLUNLA BİRLİKTE, SANA MUTLULUK VE HUZUR GÖSTERİR İNşAllah..GÜLE GÜLE GİT!! KENDİNE İYİ BAK.  :'( :'( :'(

roye

hadi yaa,üzüldüm gercekten :(   yolu acik olsun hayirlisi budur insAllah...

mehmetcan

Allah yolunu açık etsin ada. Çok üzüldüm gerçekden. Hayat gercekden çok zormuş, almanya gelinmeden hiçbirseyin farkına varılmadıgını bir daha anladık.

zuzuma

akli basinda insanlar macera icin avrupayi secmez..ada icin cok üzülmedim iyice arastirmadan cocugunla ne isin var gurbette :(eminim cokda güzel bi hatundur..yazik etmis hayatina.. ben geleli 3 sene oldu esimle ayni köylüyüz ayni kültürdeniz guya  ama inanin burda hersey degisiyo biz bile cok farkliyiz..burda büyüyenler incelikten yoksun insanlar salam sucuk cocugu diyorum ben onlara..türkiyde 2 okul okudum burda uyum saglamaya calisiom dil kurslari yaptim ehliyete yazildim ama sevgisiz ve mutsuz negatif bi ortam napsak bos..hic tavsiye etmiyorum acikcasi...

EL-TURCO

Alıntı yapılan: zuzuma - Mart 12, 2013, 10:56:38 ÖS
akli basinda insanlar macera icin avrupayi secmez..ada icin cok üzülmedim iyice arastirmadan cocugunla ne isin var gurbette :(eminim cokda güzel bi hatundur..yazik etmis hayatina..
Biraz uygunsuz olmus sanki bu yazdiklariniz; tanimadiginiz biri hakkinda bu yargida bulunmak bence olmamis.

impress

Sanirsam Türkler çoğu şeyi dramatize etmeyi seviyorlar ya da yüceltmeyi. Gitmeden önce kimileri için toz pembe gelebilir gittikten sonra da direk zorlukları görüp olay iyice dramatik hale getirilebilir ki genelde yapilan bu. Ben gitmedim vizeye başvurdum ne zaman çıkar bilemem ama kafamda binbir beklenti ile gitmiyorum az çok olacaklari tahmin ediyorum ve zor olacağını da biliyorum. Sonuçta beklentiyi azaltmak gerekli.

Fakat mutluluk çok farklı birşey ve daha çok bireyin kendisi ile alakalı kendisini var edebilmesi ile alakalı. Ki tersten bakarsak sanki Almanya'ya gitmeyip Türkiye'de kalan insanlar çok mu mutlu çok mu huzurlu. Genelde insanlar mutsuz şu anki dünyada. Mutluluğu dışarda aramak bana biraz saçma geliyor yani bireyin kendi dışında aramasında. Benim giden arkadaşlarım oldu bir arkadaşım DAAD bursu ile mastera gitti ve orda evlendi ve gayet de mutlu ki zaten çoğu arkadaşı Alman. Bir şekilde gerçi o burda iken de Türk kültürüne yabancı sayılırdı yabancı dediğim çok benimsemiyordu giden bir diğer arkadaş mutsuz oldu vs. vs.

Bu işin ölçütü işte Türkiye'de kalın daha mutlu olursunuz ya da Almanya'ya gelin orda daha mutlu olursunuz gibi birşey değil. Bence her iş bireyin kendisinde ve evlilikten ne beklediğinde bitiyor. Zaten bu ilişkinin başında kendini belli eder insan ne kadar aşık olsa da karşı kişiye. Bir şekilde hayata bakışın aynı olması, karakter yapılarının çok zıt olmaması hayattan beklentiler vs. vs. benzeşmeli.

Ben az çok tahmin ediyorum gidince neler olacağını ki çok zorlu bir maraton olacak. Hoş burda şu an çok mu mutluyum değilim. Ama deli gibi şu anda Almanca kastırıp B1 seviyesinde çoğu şeyi anlayacak konuma geldim. Ki hoş orda da biliyorum ausbildung yapmaktan ya da dili öğrendikten sonra diplomayı denkliğe çevirmekten başka şansım olmadığını vs. vs. ki zaten kız arkadaşım da diyor. Bir şekilde kendi ayakların üzerinde durmalı ve ya üni diplomanı uniden ders alıp burda tanıtıp ya da ausbildung yapmalısın diyor. Ki hoş o Alman olduğu için hayata daha mantıksal açıdan bakabiliyor çoğu şeyi dramatize etmiyor ki zaten sanırsam Türklerle Almanlar arasındaki temel fark bu.

Almanya zordur eminim bundan fakat Türkiye'de herşeyin güllük gülistanlık olduğu bir ülke dahil zaten o şekilde olsa evlenenlerin çoğu erkek ya da bayan farketmez eşlerini buraya aldırır ama çoğunluk oraya gidiyor :) Bir de insanoğlu doyumsuzdur. Burda asgari ücrete çalışırken orda biraz daha fazla para alır ilk başlarda bu para tatmin eder ama zamanla o para da tatmin etmez. 60 saat .çalışırken 40 saat çalışmaya başlar zamanla bu da birey için sıradan hale gelir. Yani bardağın boş tarafından bakmaya başlar vs. vs.  Yani burda da oldu beraber boş boş geziyorduk arkadaşım DHMI de kulede çalışmaya başladı ki 5000 TL alıyor iyi para wowwwwww heyo falan ilk günlerde aradan bir yıl geçince sıradan olmaya başladı o aldığı para ve iyi bir işi ve gene kendini bıraktı yani saldı hayata karşı. Kısaca iş bireyin kendisini ne kadar var edebildiğine bağlı hayatta. Yoksa TR Almanya falan farketmiyor bence.