Almancax Sohbet Mekanı

Başlatan Mutim, Nisan 20, 2010, 11:40:18 ÖÖ

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

esquire

Alıntı yapılan: adaizmir - Kasım 23, 2012, 10:14:49 ÖÖ
bugun okula gıtmedım bitkinim halsizim,bir entschuldigung yazısı yazıcam

bumudur bi baksanıza sevabına

Sehr geehrte Frau ...

am Freitag komme ich nicht in die Schule ,war ich Krank,bitte um entschuldigung ,
wielen Grüssen
Ada
imza

olmuşmu ?

München, denn 24.11.12
      Sehr geehrte Frau ........... , 

ich kann heute leider nicht  zum Deutschkurs kommen. ich habe starke Kopf schmerzen.
Bitte entschuldigen Sie.
Mit Freundlichen Grüßen.
............  ...............

Böyle olmasi gerekmiyomu  özür mektubu???

3,14

--> Gelmeme sebebini söylemek zorunda degilsin aslinda. Ama senin yazdiklarini düzeltmem gerekirse;

München, den 24. November 2012
                                                                                                                                    München, 24.11.12 (üsttekini tavsiye ederim)
Sehr geehrte Frau/Herr Schmidt, (ögretmenin adi ve hitap)

ich kann heute leider nicht  zum Deutschkurs kommen. ich habe starke Kopfschmerzen.
Bitte entschuldigen Sie mich.

Mit freundlichen Grüßen,

Onur Aktaş (isim soyisim)

ask kızı:)

Ich vermisse meine familie!!!! ich will fliegen in die Türkei...

3,14

--> Warum fliegst du nicht in die Türkei? :(

Reyya

Alıntı yapılan: 3,14 - Kasım 23, 2012, 07:53:54 ÖS
--> Gelmeme sebebini söylemek zorunda degilsin aslinda. Ama senin yazdiklarini düzeltmem gerekirse;

München, den 24. November 2012
                                                                                                                                    München, 24.11.12 (üsttekini tavsiye ederim)
Sehr geehrte Frau/Herr Schmidt, (ögretmenin adi ve hitap)

ich kann heute leider nicht  zum Deutschkurs kommen. ich habe starke Kopfschmerzen.
Bitte entschuldigen Sie mich.

Mit freundlichen Grüßen,

Onur Aktaş (isim soyisim)

benim söylemek istediğim şu: mesela bugün hasta olan, aynı gün  kursa gitmiyor zaten. biz bu entschuldigung mektubunu birgün sonraya veya öbürgüne sunuyoruz kursa.  o yüzden bu mektupta geçmiş zaman kullanmamız gerekiyor. neden şimdiki zamana göre yazıyorsunuz. ama şöyle olabilir, şayet mektubu aynı gün içinde fax  ile kursa  gönderiyorsanız tamam şimdiki zamana göre düzenlemek doğrudur.  ya:) bilgilerinize (alman öğretmene sordum bunu özellikle ) halayy:)

3,14

--> Ben tecrübemden yola cikarak cevap verirsem eger, kiz kardesim okula gidemediginde babamin agzidan özür mektubu yazip kiz kardesime veriyordum. Daha dogrusu  ilk yazdigim mektubun tarihini degistirip vermistim. O da babama imzalatip ögretmenine vermisti. Ögretmen begendi, demisti kiz kardesim.
Simdi bilgisayara baktim da, bulamadim. Demek ki kaydetmemisim. ;D

türkkızı

3,14

--> Vardııııııır ordadıııııııııııııır Tınnee :D

esquire

Alıntı yapılan: Reyya - Kasım 24, 2012, 12:41:01 ÖS
benim söylemek istediğim şu: mesela bugün hasta olan, aynı gün  kursa gitmiyor zaten. biz bu entschuldigung mektubunu birgün sonraya veya öbürgüne sunuyoruz kursa.  o yüzden bu mektupta geçmiş zaman kullanmamız gerekiyor. neden şimdiki zamana göre yazıyorsunuz. ama şöyle olabilir, şayet mektubu aynı gün içinde fax  ile kursa  gönderiyorsanız tamam şimdiki zamana göre düzenlemek doğrudur.  ya:) bilgilerinize (alman öğretmene sordum bunu özellikle ) halayy:)

Aynen bunu ben de merak etmedim degil :) demek ki posta servisi baya hizli burda :P sene olmus 2013 hala mektupla mi haberlesilir ya  offoff:)

Reyya

Alıntı yapılan: esquire - Kasım 26, 2012, 02:55:58 ÖS
  Aynen bunu ben de merak etmedim degil :) demek ki posta servisi baya hizli burda :P sene olmus 2013 hala mektupla mi haberlesilir ya  offoff:)

bu güzeldi işte!!  ;D ;D yani şu an beni  güldürdün ya sen varolll. okey:)

esquire

Alıntı yapılan: Reyya - Kasım 26, 2012, 04:02:20 ÖS
bu güzeldi işte!!  ;D ;D yani şu an beni  güldürdün ya sen varolll. okey:)

Kein problem ;)

3,14

--> Bana kalsa zaten email daha hızlı bir yol, ama bazı kurumlar hala yazılı kabul ediyorlar. Ben de bu deveyi gütmeye çalışıyorum, bu diyardan gidecek hâlim yok ya. ;D

Reyya

Alıntı yapılan: 3,14 - Kasım 26, 2012, 08:16:51 ÖS
--> Bana kalsa zaten email daha hızlı bir yol, ama bazı kurumlar hala yazılı kabul ediyorlar. Ben de bu deveyi gütmeye çalışıyorum, bu diyardan gidecek hâlim yok ya. ;D

aynen öyle. Almanya'da kağıt israfı çok fazla. ufacık birşeyde dahi telefon veya e-maille değil, mektup yoluyla tercih ediliyor burada. bazen düşünüyorumda bu güvensizliktenmi kaynaklanıyor diye. :) şaka bir yanada Almanya'nın çok kurallı bir ülke olduğunun en ufak bir kanıtı bu. :)bizim Türkiyede çoğu şeyi telefon aracılığıyle yürütürdük. (çok önemli belgeler hariç tabii) :)

3,14

--> Bizim bir arkadaşın bir lafı var. Almanya gibi hiçbir ülke yoktur ki, sen öldükten sonra sana ait kağıtları on sene saklasın... :D

Reyya

Alıntı yapılan: 3,14 - Kasım 26, 2012, 09:55:37 ÖS
--> Bizim bir arkadaşın bir lafı var. Almanya gibi hiçbir ülke yoktur ki, sen öldükten sonra sana ait kağıtları on sene saklasın... :D

sesli gülmem lazım buna. hahahaha

3,14

3,14

--> Günaydın Almancax! Aslında burada Almanca konuşulması daha faydalı, ki bu konuyu da hep buna kullandık. Fakat laf lafı açmıyor. Ondan şimdilik burada türkçe yazacağım.

Nasılsınız? şu an kimse online değil ama, gelenler cevap yazabilirler, isterlerse... utanan:)