---Vize Bekleyenler---

Başlatan Unsparing35, Aralık 11, 2012, 02:56:43 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

largarse

Alıntı yapılan: sky_noise3183 - Aralık 14, 2012, 09:20:13 ÖS
largarse-10 aralık pazartesi saat 11 de ankaradan başvurdum ;)
belki karşılaşmışızdır.  ;) benim 10:30 daydı ama ben açılışta girdiğim için birde sıra numarasına göre alıyorlardı ilk biten işlem benim olmuştu ama bayağı kalabalıktı o gün.

largarse

Alıntı yapılan: revolt - Aralık 15, 2012, 12:52:51 ÖÖ
benım ankara degıl ıstanbul yalnız. birde ılgınc seyler oluyor bende. kagıtlarım 3 aralıktan beridir gitmıs. ama aradıgımda eşim ılle mektubu beklemesını soylemısler oysa baskalarında kagıtlar gıtmısse sunları getırın diyorlardı kımse mektubu beklemedı. ustune mektup geldıgınde ıstenılen belgelerı posta ıle yollayabılırsınız ya da kapıdakı danısmana bırakın demıs. kafam karıstı benım.
dostum adamlar yılbaşını şimdiden bahane ediyorlar... 1 ayda çıkacak vizeyi bayramları sayesinde 2 ayda alacağız gibime geliyor.

revolt

oyle gozukuyor cunku esım ne zaman mektup gelir dedıgınde bılmıyorum ki noel de var demıs.

head35

Benim eşim alman, anne baba da alman. Ayrıca Ankara'dan değil İzmir'den başvuru yaptım ;)

Azgalor

Alıntı yapılan: largarse - Aralık 15, 2012, 01:33:20 ÖÖ
arkadaşım senin vize biraz uzun sürmüş...???

:) evet almanlar sağolsun maaştan dolayı yapmadığını bırakmadı son olarakda 30 euro eksik onu tamamlayın dediler onuda tamamladık pazartesi maaş bordrosunu vericek eşim bakalım ne olcak :)

largarse

Alıntı yapılan: Azgalor - Aralık 15, 2012, 07:02:04 ÖS
:) evet almanlar sağolsun maaştan dolayı yapmadığını bırakmadı son olarakda 30 euro eksik onu tamamlayın dediler onuda tamamladık pazartesi maaş bordrosunu vericek eşim bakalım ne olcak :)
kardeşim Allah sabır versin... ben hayatımda böyle insanları herzaman Allah'a havele ediyorum  30 euro için insanı sevdiginden 7 ay ayrı bırakmak söyleyecek bişe bulamıyorum.

Azgalor

Alıntı yapılan: largarse - Aralık 15, 2012, 11:37:45 ÖS
kardeşim Allah sabır versin... ben hayatımda böyle insanları herzaman Allah'a havele ediyorum  30 euro için insanı sevdiginden 7 ay ayrı bırakmak söyleyecek bişe bulamıyorum.

Bende oyle yaptım eşimde öyle yaptı ikimizde Allah'a havale ettik. Pazartesiyi bekliyoruz maaş bordrosunu vericek eşim umarım bu seferde eksik demezler.

revolt

maas ne  kadar istedıler. 30 euro eksıgı neye gore soyledıler. benım eşiminde 1100 1200 arası degısıyor. ama ev kira degıl.

largarse

Alıntı yapılan: revolt - Aralık 16, 2012, 12:29:34 ÖÖ
maas ne  kadar istedıler. 30 euro eksıgı neye gore soyledıler. benım eşiminde 1100 1200 arası degısıyor. ama ev kira degıl.
adam başı 350 euro 2 kişi 700+500 kira= 1200 euro  kira 600 euro olsa 1300... olması gerekmekte. bazılarından  da hiçbişe istemiyorlar diye biliyorum eyaletlere göre degişiyor sanırım.  ama sizin kiranız yok bu konuda sizi rahatsız edecek bir durum görünmüyor.

revolt

of largarse of bi gelsınde gorelım artık neymıs ne degılmıs. aylar oldu özlem bir yandan korkular bir yandan. adamların neye takıp ret vereceklerı bile belirsiz.

largarse

Alıntı yapılan: revolt - Aralık 16, 2012, 12:43:37 ÖÖ
of largarse of bi gelsınde gorelım artık neymıs ne degılmıs. aylar oldu özlem bir yandan korkular bir yandan. adamların neye takıp ret vereceklerı bile belirsiz.
sabır arkadaşım sabır...  bu arada bende bunalımdayım ;D ama... ne yapalım tek çaremiz beklemek...
kadir arkadaşımıza 6 günde vizesi gelmiş, darısı bizim başımıza.

Azgalor

ÖzlemA

alman vatandasi olanlarda göstermek zorundami maas? bilginiz varmi acaba?

Azgalor

Kurstan bir arkadaşımın eşi alman vatandaşıydı hiç bir evrak istememişlerdi diye hatırlıyorum.

ÖzlemA

insAllah öyledir yoksa imkani yok esimi getiremem :( hakkimizda hayirlisi insAllah

Azgalor

largarse

benim eşimde alman vatandaşı daha doğrusu çifte vatandaş ama bulunduğu yerdeki konsolosluktaki memurun söylediği şey kira ödendikten sonra kişi başına düşen miktar 350 euroymuş.
en garantisi yabancılar şubesi onlardan alacağımız  cevap bir nebze  olsa da şu bekleyeceğimiz günlerin huzurlu geçmesini sağlayacaktır.
arkadaşlar herkes farklı şeyler yazıyor tabi ki doğru ve gerçek şeyler bunlar da biraz olsun bizim moralimizi bozuyor  böyle şeylerin olmasının sebebi sistemleri  değil   insiyatifleri,  bence kafamızı bunlara  takıp keyfimizi kaçırmayalım derim... çünkü vize yani aile birleşimi eyaletlere göre değişmekte olduğunu söylüyorlar bazılarından tek ev isteyen yerlerde var  ve bazı alman vatandaşı  olup ev+1800 euro isteyende var. maaşı 30 euro eksik olupta 7 ay vize vekleyende var.  dediğim gibi en önemlisi  o anki insiyatifleri.
bizler bunları düşünmeyelim arkadaşlar.
şu an da  düşüneceğimiz tek şey eşlerimiz olsun.  onlara kavuşup  sımsıkı sarılacağımız günü hayal ederim ...
herkesin böyle düşündüğünü biliyorum ama ne yapalim elimizden başka bişe gelmiyor :(