---Vize Bekleyenler---

Başlatan Unsparing35, Aralık 11, 2012, 02:56:43 ÖS

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sky_noise3183

eşime bugün mektup ulaşmış evrak istiyorlar hepsi tamam ama familien melde bescheinigung bu evrağıda istemişler nedir bu evrak nerden nasıl alacak bilmiyor eşim yardım edin lütfen

ÖzlemA

Alıntı Yapşu kölnede bi baksan özlem malum bizde almanca yok

Tabiki ne demek ;D internet sitesine baktim bu yil ilk kez ekonomik yönden tasarruf yapmak icin 24 aralik dan 1 ocaga kadar kapali olmasi karar verilmis  :(

Alıntı Yapeşime bugün mektup ulaşmış evrak istiyorlar hepsi tamam ama familien melde bescheinigung bu evrağıda istemişler nedir bu evrak nerden nasıl alacak bilmiyor eşim yardım edin lütfen

Bunu Einwohnermeldeamt 'tan alabilirsiniz. Tam olarak nerede ikamet ettigini gösteren bir belge. Esinizden istenen tüm ailenin ikamet belgesi.

sky_noise3183

teşekkürler ÖzlemA yani bunu eşim almanyada halledecek dimi ikametgah belgesini yoksa ben trden nufustanmı halledeceğim.

ÖzlemA

Yok esiniz halledecek. Cünkü sizden isteseler ya size mektup gelirdi eksik evrak diye yada belirtirlersi türkiyedeki esinizin diye. Ama yinede yanlis bisey söylemek istemem gercekten. Esiniz en iyisi arasin hem iciniz daha rahat etmis olur.

sky_noise3183

teşekküler özlemA dediğin gibi en doğrusu eşimin araması yabancılr subesini.

largarse

arkadaşlar şu yılbaşından önce mutlu haberi veren  yok mu kimse :) ? ? ? ? ? ?

sky_noise3183

dilerim ki yeni yılın ilk günleri bu baslık vizem çıktı mesajlarıyla dolar:)

head35

Alıntı yapılan: sky_noise3183 - Aralık 26, 2012, 04:57:09 ÖS
dilerim ki yeni yılın ilk günleri bu baslık vizem çıktı mesajlarıyla dolar:)

Umarım dediğin gibi olur.  ya:) İçimde ayın 5i gibi vizemin çıkacağına dair bi his var. Bakalım hayırlısı.

zonka

bu gün eşim 13:30 da aachenda gelen mektubun üzerine randevusuna gitti ... memur gayet cana yakın ve sıcaktı .
eşim yanında nikah albümü ve nükah sonrası eğlence fotoğraflarıyla birlikte alman kimliği fotokopisi ve 3 aylık yardım parası evraklarını götürdü .

bana konsoloslukta sorulan herşeyi onada sordular. zaten karşısında benim ifadelerim vardı bayan memurun. hepsini tek tek yanıtladıktan sonra benim çalışıp çalışmayacağım soruldu. eşimde benim çalışacağımı onunda 4 saatlik işte çalışıp geriye kalan kısımda ev işleriyle ilgileneceğini belirtti .. bunun üzerine memur bir sorun görmeyip herşeyin tam olduğunu söyledi. yarım saat içinde evrakların izmir konsolosluğuna internetten ulaşacağı en geç haftaya vizemin çıkacağını söylediler :) eğer işlem hızlı olursa cuma günü yani yarın bile vizemi alabileceğimi belirtti .yarın konsolosluğu arayıp öğreneceğim ... bu güzel haberi paylaşmak istedim.. bekleyenlerde sıkıntı yapmasınlar beklediğinizie değecek ...

alkis:) alkis:) alkis:) yuppi:) dance:) halayy:)

ÖzlemA

Hadi bakalim hayirlisi :) cok sevindim senin adina en kisa zamanda vizem ciktiiiiiiiii diye bir baslik bekliyorum ;)

TrueeurT

Yahu zaman gecmiyor arkadas. Daha 21 Aralikta gorusme yaptim. İcimden 10 ocak gibi geciyor. Ama gel gelelim zaman gecmiyor. Hahahaha

tugce9289

ÖzlemA

Gercekten zaman gecmek bilmiyor. Helede su tatiller araya girdiya hic hic gecmio zaman. Bi safagim olsada onu saya saya bitirsem hufff napalim bende tersten sayiyorum basvurali 17 gün oldu :o

Unsparing35

Alıntı yapılan: tugce9289 - Aralık 28, 2012, 02:11:59 ÖÖ
bugün tam 1 ay olmuştu . mektup gelmedi daha beklyoruz bizde.

Benimde 28 gun oldu mektup gelmedi ortalama 4 hafta surer dediler beklemedeyim.

tugce9289

ben bekledim işte 4 hafta :( daha ne kadar bekliycezz. insanı hasta ediyorlar

TrueeurT

Ben 5 ay once turist vizesi aldim almanyadan ve dortmunda gittim. Esimle 3 ay kaldik. Hatta 1 ay vermislerdi buradan. Dortmund yabancilar dairesinde 2 ay daha uzatmistik.

Sonra turkiyeye gelip evlendik. Esim almanya ya dondugunde evliligimizi kayda gecirdi orada. Su anda soyadimi tasiyor resmi kurumlardada.

Sizce ilk turistik vizemi almanyadan almis olmam, vizemi dortmund yabancilar dairesinin 2 ay uzatmis olmasi, esimin alman makamlarinca da benim soyadimi tasiyor olmasi, sureci hizlandirabilir mi?